Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRoletka - super, że wszystko u Was w porządku
A lekarz nic nie mówił na tak dużą różnice w wadze dzieci?
Te muszle to może i jakiś sens mają ale ani w tym spać ani wyjść do ludzi, no jakoś mnie to odrzucaNa razie się łudzę, że mały będzie umiał ładnie chwycić brodawkę sutkową bez ranienia jej i nie będę potrzebować takich wynalazków. Na zapas nic z tych rzeczy nie kupuję, tyle aptek wokół, że jak będzie trzeba to się zorganizuje.
-
Kasia przy bliźniakach norma jest do 25% różnicy, najwaznijsze że mieszczą się w widelkach i równo przybierają poza tym miałam podane 2 zarodki więc to jest dwójka całkiem różnych dzieci najwidoczniej w ciazy pojedynczej Tomuś byłby mniejszy a Zuzia okazalsza
Kate84 lubi tę wiadomość
-
Ja chcę większość rzeczy kupić, bo później nie chce latać i stresować co i gdzie załatwić, mąż zawsze kupi nie to co trzeba.
myślicie, że taki sposób zakładania body, sprawdzi się u noworodka?
https://www.youtube.com/watch?v=elu8SBbzmh8
Mania1718, M+M+?, Karka lubią tę wiadomość
-
Skowroneczka cieszę się, że mała tak ładnie rośnie i ogólnie wizyta całkiem ok. Powiedz mi proszę czy Ty przy tej właśnie miękkiej, trochę skróconej ale zamkniętej szyjce dużo leżysz, oszczędzasz się jak to u Ciebie wygląda?
Roletkasuper, te wagi dzieci u Ciebie, mi się wydaje że jak na bliźniaki to chyba całkiem dużo? Cieszę się, że szyjka ładnie stoi w miejscuwytrzymacie na pewno albo i dłużej :-*
-
Kate wszyscy się dziwią że maluchy rosną że tak powiem normalnie bo przecież jak bliźniaki to mniejsze zawsze są ale nie biorą pod uwagę tego że bliźniaki rosną jak każde inne dzieciaczki tylko wcześniej się rodzą przez co waga urodzeniowa jest mniejsza i tak się przyjęło
-
Dziewczyny nie wiecie, czy wszystko ok u naszej pierwszej rozpakowanej marcówki i jej córeczki Alicji? Nic nie pisze w pamiętniku, ale z tego co pamiętam ktoś pisał, że udziela się na innym wątku, tak więc może ktoś ma jakieś wieści? Bardzo trzymam kciuki i mam nadzieję, że opieka nad córeczką tak ją pochłania, że nie ma czasu pisać w pamiętniku.
-
M+M+? wrote:Dziewczyny nie wiecie, czy wszystko ok u naszej pierwszej rozpakowanej marcówki i jej córeczki Alicji? Nic nie pisze w pamiętniku, ale z tego co pamiętam ktoś pisał, że udziela się na innym wątku, tak więc może ktoś ma jakieś wieści? Bardzo trzymam kciuki i mam nadzieję, że opieka nad córeczką tak ją pochłania, że nie ma czasu pisać w pamiętniku.
hmm a nick bo tak to naprawdę nie pamiętamw którym tygodniu urodziła??
-
nick nieaktualny
-
Kate84, do tej pory szyjka byla w miare ok. Zawsze byla bardziej miekka niz powinna bo popekala przy pierwszym porodzie i po szyciu nie byla jak nalezy. Zawsze przepuszczala palec w badaniu. Ale w srodku byla dluga i trzymala. Ale i tak od poczatku mialam zalecony oszczedny tryb zycia, lezenie w miare mozliwosci, odpoczynek. Przy bardzo aktywnym czterolatku nie da sie lezec caly czas ale faktycznie lezalam duzo. Generalnie to robilam co tam musialam a potem lezenie, nawet nie siedzenie tylko lezenie. A mimo to ta szyjka i tak sie skrocila nieco i zmiekla:-/ Grunt ze trzyma i nie ma rozwarcia. Tylko ze u mnie dochodza bole brzucha, takie jak miesiaczkowe i moze stad te zmiany. Dalej trzeba lezec, uwazac i oby wytrzymac najdluzej jak sie da.
-
Ostatnio jak się Magda odzywała to mała ważyła niecały 1kg, jak na Alicję przystało jest dzielna i waleczna wszystko idzie w dobrym kierunku i jest przesłodka
A.Kasia, Kate84, kateee, Czarodziejka87, Falon, d'nusia, Est, M+M+?, muminka83, Mietka 30:), Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Hej Mamuśki, czy Wasze Maluszki już zmieniły pozycję i są główkami w dół? Do którego tygodnia dziecko powinno się ułożyć główkowo?
U mnie Mała wciąż poprzecznie, choć od paru dni czuje jakby chciała zmienić ułożenie, ale główka do góry, a nie fo dołu:/ -
wiewiórka17 wrote:Czy któraś z Was rozważa zakup butelki Medela calma ? Albo już zakupiła ?
Tak, ja rozważam. Mam laktator tej firmy po siostrze i dostałam od niej butelki, lecz chcę dokupić + smoczki calma medeli, tanie nie są ale podobno warte swej ceny
Tu jest wszystko ładnie opisane:)
http://www.medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/breastmilk-feeding/calma-feeding-device.html -
Dobry wieczór dziewczynki,
Witam się w rozpoczętym 29 tygodniu. Jest to dla mnie dość trudny czas w sensie, że wróciły wspomnienia prawie 11 lat temu właśnie w tym terminie urodziłam synka. Wszystko się skończyło dobrze, ale 2, 5 mies. na oiomie i pozniejsza walka zrobiły swoje.
Teraz od każdego kolejnego tygodnia bedę oddychać lżej i z nadzieją patrzeć że nie będzie powtórki z " rozrywki".
Obecnie syn to juz 10 latek, jest wszystko dobrze, rozwinięty super ale co zostało nam z wcześniactwa to " czasowe zaburzenia koncentracji" jak z humanistycznych przedmiotów ma 5 i 6 w tym przyroda i wf to tak leży z matmy ledwo 3. Nie ma dnia kiedy nie siedzę z nim i nie cwiczę.Tak mu ucieka uwaga przy zadaniach matematycznych. Więc jak tylko jest mąż to z młodym uczy się, ale jak przyjdzie mały nie wiem jak się ogarniemy z tej matmy
Falon i Kate84, ogromnie cieszę się, że u was wszystko ok. Lecz strachu i nerwów się najadłyście jak ja ostatnio.
Kate84, ja własnie zamierzam rodzić w tym szpitalu w którym byłaś... pamietam jak trafiłam tam z synem, to też obsługiwal mnie b. nie miły lekarz, szczupły, wysoki i zarośniety ( czarny zarost) wyglądał jak Sadaf Husain. Chociaż u góry - porodówka już jest o niebo lepiej. Mój prowadzący tam pracuje więc liczę po cichu na ciut lepsze podejście.
-
Zastanawiam się, ktora lepsza koszula do samego porodu, nie bedę inwestować w coś lepszego gdyż i tak pójdzie na straty o ile mnie znów nie skierują na cc.
Podpowiecie?
http://txm24.pl/bielizna-damska/koszula-nocna,38807,367,pl-PL.#color=KOLOR_125
czy może ta:
http://txm24.pl/bielizna-damska/koszula-nocna,37804,367,pl-PL.#color=KOLOR_123
-
Karmelek211 wrote:Hej Mamuśki, czy Wasze Maluszki już zmieniły pozycję i są główkami w dół? Do którego tygodnia dziecko powinno się ułożyć główkowo?
U mnie Mała wciąż poprzecznie, choć od paru dni czuje jakby chciała zmienić ułożenie, ale główka do góry, a nie fo dołu:/
Karmelku około 32-36 tyg obraca się główką w dółmój Mały teraz fikną i jest dupką do dołu ale jest jeszcze dużo czasu żeby zmienił pozycję
a idziemy prawie łeb w łeb
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 00:31
-
Malina81 wrote:Zastanawiam się, ktora lepsza koszula do samego porodu, nie bedę inwestować w coś lepszego gdyż i tak pójdzie na straty o ile mnie znów nie skierują na cc.
Podpowiecie?
http://txm24.pl/bielizna-damska/koszula-nocna,38807,367,pl-PL.#color=KOLOR_125
czy może ta:
http://txm24.pl/bielizna-damska/koszula-nocna,37804,367,pl-PL.#color=KOLOR_123Malina81 lubi tę wiadomość
-
Witajcie mamusie w pierwszym dniu 33 tc.
I po raz kolejny pobudka o 5 ale za to usypiam o 21Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 06:23
M+M+?, Kate84, A.Kasia, krówka_muffka, d'nusia, Kajola, RudyTygrysek, Vincent, Czarodziejka87, She86, Est, Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość