Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKurcze, ale Wam zazdroszczę tego prania, prasowania i układania
I nie chodzi mi tu nawet o to, że mi nie wolno tylko o to, że mam nadal taki rozpiździel na piętrze
Jak idę wieczorem do sypialni to się w ogóle na boki nie rozglądam, żeby mnie szlag nie trafił
Nie da się tam obecnie nic dla dziecka przyszykować. Jak sobie leżę przed snem i marzę to najpierw mam w głowie obraz mojego cudnego, zdrowego Tymka a później mnie, jak sobie z radością sprzątam ten burdel
A z dobrych wieści - przyszły mi wyniki czystości pochwy i jest I/II czyli superanckoRenka88, Est, Lilou1984, M+M+?, Karolina@, ksanka, Kate84, muminka83, Martita88, Izoleccc, Falon, krówka_muffka, Czarodziejka87, Malina81, Karka lubią tę wiadomość
-
Hej mamusie
Widzę że rozpoczęte już pranie dzidziusiowych rzeczy, ja planuję na początek lutego pranie, z ciuszków to mam w sumie sporo bodziaków na 56 ale mało spodenek i to jest rzecz którą muszę kupić, na 62 mam chyba z 15 pajaców kilka spioszków spodenek i bodziaków w sumie też sporo.
Mam prośbę do słodkich mam o podanie jakiś pomysłów na śniadanka, podwieczorki i kolacje bo szczerze nie wiem co mam jeść a moja gin mówiła abym ograniczyła chlebek.
U nas w Łebie mroźno i bez śniegu ale za to od kilku dni świeci pięknie słonko -
Witamy się po wizycie
U nas wszystko w porządeczku. Mała waży 1800 g, według usg jest tydzień starsza, więc powinna urodzić się na koniec lutego, zobaczymy jak będzieSzyjka też ok skróciła się minimalnie, ale powiedział że nie ma się czym martwić. W 34 tygodniu mam zrobić gbs z pochwy i odbytu. Także dziecię rośnie a to najważniejsze, ale bym już chciała ją przytulić, taka jestem ciekawa jak wygląda.
Dostałam opieprz za wagę, po 3 tygodniach przytyłam 3 kg, więc słonica się robię coraz większa hihih.
Do gondoli mam zamiar zamówić ten zestaw (kolor biały) http://allegro.pl/komplet-do-wozka-minky-kocyk-podusia-nowosc-miko-i5655299085.html
Pranie zostawiam na przyszły tydzień, jak na razie kupiłam proszek i płyn jelp.domiii, M+M+?, Karolina@, Czarodziejka87, Kajola, Mania1718, Izoleccc, Falon, Karka, She86, shaja88 lubią tę wiadomość
-
Madlene. wrote:
Do gondoli mam zamiar zamówić ten zestaw (kolor biały) http://allegro.pl/komplet-do-wozka-minky-kocyk-podusia-nowosc-miko-i5655299085.html
mam dokładnie ten zestaw - jest cudnyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 18:36
Madlene.:) lubi tę wiadomość
-
Alinali - gratuluję wypłaty na konto. Tak ZUS powinien działać. Jeszcze powinni Ci premię wysłać, za dorzucenie swojej "cegiełki" za zwiększenie przyrostu naturalnego w kraju
Domiii - trzymam mocno kciuki za pomyślne rozwiązanie sprawy z ZUSem. Śledzę na bieżąco Twoje perypetie i nie widzę innego wyjścia jak pieniądze na koncie i rekompensata za nerwy.
Kate84 - ale miałaś przygodę. Strasznie Ci współczujęA wiadomo, czy szyjka znowu Ci się skróciła przez te skurcze?
Aleksandrazzz - wooow, jakie wspaniałe wieści! Jednak co w domu, to w domu. Mam nadzieję, że córcia nie wyjdzie wcześniej jak w lutym
Kajka - twardnienia nie powinny występować, bo to głownie one powodują skracanie się szyjki macicy. Weź wtedy nospę i magnez. No i oczywiście leżenie.
She86 - strasznie długo chcą Cię trzymaća ten współlokatorki nie zazdroszczę. Wiem z własnego doświadczenia, że sympatyczne koleżanki na sali mogą sprawić, że szpital staje się przyjemniejszy.
Muminka83 - Twoja córcia urodzi się dwa dni po moich urodzinach!
26Asia - ja do Hipp'a zapisałam się we wrześniu, a paczka od nich z tymi chusteczkami i kuponami rabatowymi przyszła dopiero dzisiaj.domiii lubi tę wiadomość
-
My już po wizycie. Szłam do mojej lekarki z duszą na ramieniu i z spakowaną torbą w bagażniku samochodu. Jeszcze na fotelu pytam się jej, czy jest to w ogóle możliwe, aby szyjka się wydłużyła. Powiedziała że mało prawdopodobne, a jeśli tak to max 2-4mm. Robi mi usg dowcipne i słyszę: "niemożliwe!". Ja już cała spocona ze strachu, a lekarka do mnie: "szyjka delikatnie się wydłużyła, ostatnio 27mm, a dziś 30mm". Powiedziała, że jest szczerze zaskoczona i zachwycona
Nadal jednak mam polecenie leżeć jak najwięcej i brać luteinę bo macicy i szyjce to wyraźnie służy.
Synek mój dziś miał 1950g i jeżeli urodzi się w terminie to prognozowane ma klasyczne 3.5kg.
Po wizycie odzyskałam spokój duchaCzarodziejka87, A.Kasia, Lilou1984, Magda lena, Madlene.:), Kajola, Gośśś, domiii, Mania1718, M+M+?, d'nusia, Kate84, Martita88, Izoleccc, Mietka 30:), kateee, Falon, krówka_muffka, Malina81, Est, Karka lubią tę wiadomość
-
Madlene.:) wrote:Kupowała może któraś z Was kosz Mojżesza, i może polecić gdzie, lub na jakiej stronce ?
na olx/allegro jest naprawdę dużo używanych, ale w b.db. staniedo wyboru do koloru. ja bym poszła w tym kierunku
bo i tak dzieciaczek używa tego krótko, a materac można wyprać
ja mam przescieradełka do kołyski, gondoli i na przewijak tego sprzedawcy i sa bardzo fajne. 100% bawełna, taniocha i wybór kolorów kosmicznyoczywiście jak ktoś lubi gładkie
http://allegro.pl/przescieradlo-jersey-do-wozka-kolyski-bawelna-i5878366448.html
Madlene.piękny zestaw
a czy któraś z Was ma zamiar oprotestować dziecięce płyny i proszki i prać w zwykłym płynie do prania i płukania? bo ja się cały czas bije z myślami i jestem coraz bliższa temu przekonaniu. Może nastawie dodatkowe płukanieczy zły pomysł? Ani ja ani mąż nie jesteśmy alergikami...
Madlene.:), edyś lubią tę wiadomość
-
My już też po wizycie:)
Wszystko jest dobrze:)
Mały waży 1700g i lekarz powiedział,że jest prawie 2 tygodnie większy;) Chyba mi się klopsik szykuje;)
Szyjka dobrze trzyma,zamknięta i ma 39mm.
Karolina@, Madlene.:), Kajola, domiii, Gośśś, A.Kasia, 26Asia, Mania1718, M+M+?, d'nusia, Kate84, Martita88, Izoleccc, Mietka 30:), kateee, Falon, krówka_muffka, Est, Karka, Lilou1984 lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016