Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilou1984 wrote:na olx/allegro jest naprawdę dużo używanych, ale w b.db. stanie
do wyboru do koloru. ja bym poszła w tym kierunku
bo i tak dzieciaczek używa tego krótko, a materac można wyprać
ja mam przescieradełka do kołyski, gondoli i na przewijak tego sprzedawcy i sa bardzo fajne. 100% bawełna, taniocha i wybór kolorów kosmicznyoczywiście jak ktoś lubi gładkie
http://allegro.pl/przescieradlo-jersey-do-wozka-kolyski-bawelna-i5878366448.html
Madlene.piękny zestaw
a czy któraś z Was ma zamiar oprotestować dziecięce płyny i proszki i prać w zwykłym płynie do prania i płukania? bo ja się cały czas bije z myślami i jestem coraz bliższa temu przekonaniu. Może nastawie dodatkowe płukanieczy zły pomysł? Ani ja ani mąż nie jesteśmy alergikami...
Moze i glupie pytanie ale nie wiemjaki to jest material jersey? Cos jak frotte?
-
domii ja mam to żelazko http://dobrezelazka.pl/zelazka/zelazko-generator-pary-pod-cisnieniem-philips-perfectcare-silence-gc954002/
no i albo z nim jest coś nie tak, albo ja nie wiem, raz że kupiłam go 25 listopada, a jest już mnóstwo kamienia ( używam wody z filtra ) i aż brudzi mi ciuchy, wylewa się czasem z niego woda na suche pranie...i jakoś extra nie prasuje koszul...może moje jest jakieś gorszeskorzystam z możliwości odesłania i go odeślę.
mr b też mam ale myślałam, że można go prać normalnie,
wiewiórka jak calmę będę miała w komplecie z laktatorem
do mnie dzisiaj przyszła paczka z bebiklub
-
Madlene.:) wrote:Witamy się po wizycie
U nas wszystko w porządeczku. Mała waży 1800 g, według usg jest tydzień starsza, więc powinna urodzić się na koniec lutego, zobaczymy jak będzieSzyjka też ok skróciła się minimalnie, ale powiedział że nie ma się czym martwić. W 34 tygodniu mam zrobić gbs z pochwy i odbytu. Także dziecię rośnie a to najważniejsze, ale bym już chciała ją przytulić, taka jestem ciekawa jak wygląda.
Dostałam opieprz za wagę, po 3 tygodniach przytyłam 3 kg, więc słonica się robię coraz większa hihih.
Do gondoli mam zamiar zamówić ten zestaw (kolor biały) http://allegro.pl/komplet-do-wozka-minky-kocyk-podusia-nowosc-miko-i5655299085.html
Pranie zostawiam na przyszły tydzień, jak na razie kupiłam proszek i płyn jelp.I właśnie biały, jest śliczny
Madlene.:) lubi tę wiadomość
-
Lilou ja mam zamiar pierwsze pranie robić w proszku Dzidziuś + płyn Perlux baby. Później kupię "zwykły" proszek typu sensitive i zmieszam z tym Dzidziusiem. I tak powoli będę odchodzić od prania w dziecięcych proszkach. A jak patrzyłam na zawartość poszczególnych składników to jest bardzo podobna w proszkach dla dzieci i produktach typu sensitive (np. Dzidziuś i E Sensitive). Na pewno nie mam zamiaru używać cały czas tego samego proszku, gdyż może to doprowadzić do alergii na inne produkty.
-
Vincent wrote:Hej dziewczyny,
jak myślicie ile soli fizjologicznej i wacików jałowych trzeba kupić na pierwszy miesiąc?
Ja mam na początek 50 ampułek soli i 22 sztuki gazików jałowych do oczek i 100 szt.niejałowych które można do buzi używać.
Planuję jeszcze dokupić te jałowe
Vincent lubi tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Czarodziejka87 wrote:Ja mam na początek 50 ampułek soli i 22 sztuki gazików jałowych do oczek i 100 szt.niejałowych które można do buzi używać.
Planuję jeszcze dokupić te jałoweCzarodziejka87 lubi tę wiadomość
-
Karolin@ bardzo się cieszę ,że u Ciebie taka pozytywna wizyta
gratuluję .Eh jak ja bym chciała takie wieście w piątek usłyszeć ale jakoś wątpie po tych moicj skurczach...
Czarodziejka Pięknie ,same dobre wieści dziś .Bardzo się cieszę,że wszystko jest tak ładnie!
Darra super,że wszystko u Was ok i trzymam kciuki,żeby mała posłuchała mamy i zmieniła pozycję na główkową
26Asiaa ja właśnie na święta miałam dostać od M stacje pary z philipsa taką sobie wybrałam ale zmieniłam zdanie na sam koniec i wzięłam tefal...Mam nadzieję,że będę zadowolona bo jeszcze nie używałam!Ja zamówiłam na początku i później drugi raz z innego konta ten bebiklub i nic do mnie nie doszło
Madlene super gratuluję udanej wizyty,cieszę się że wszystko jest dobrze
Mi znów gin z luxmed odwołał dziś wizytę wrrr, dobrze ,że nie w piątek rano!Gdyby to był tylko mój lekarz prowadzący to bym się wkurw....Chodzę tam tylko dla darmowych badań,ale po ostatniej akcji chciałam skontrolować wszystko!I miałam wybór albo tydzień później albo inny przypadkowy lekarz wrr no i wzięłam przypadkowego!Chcę skierowania na posiewy więc mam nadzieję,że nie będzie robił problemów ten!
Ja prać tzn mamcia mi porobi będę tylko 56-62 reszta po porodzie jak więcej będe mogła robić !I mamcia mi też poprasuje, co ja bym bez niej zrobiła
Kurde ja to już nie pamiętam ile i jakich gazików zamówiłamCzarodziejka87 lubi tę wiadomość
-
Ja mam dwa płyny do prania Lovella 3L
i jak je zużyję to planuję już przejść na "niedzieciowe"płyny.
Dostałam hypoalergiczne żele do prania biały jeleń i właśnie je zamierzam wykorzystać po Lovelli.
A tak dziś w Rossmanie spojrzałam na płyny i tam Lovella 1,5 l kosztuje 25 zł z groszami więc warto było kupić w Biedronce w tej cenie aż 3 l
Ale za to w Ross kupiłam wkładki laktacyjne Johnsons baby za 14.99zł z kartą rossnę i wykorzystałam kupon z hippa kupiłam żel do ciała i włosów za 16.80zł
Filip 28.03.2016
-
domiii wrote:a czy któraś z Was słyszała o srebrnych nakładkach na poranione brodawki? podobno jakiś cud, tylko mega drogi...
Domiii położna na SR polecała muszle laktacyjne. Nie tylko na poranione brodawki, ale również zamiast wkładek laktacyjnych. -
Ja tez po wizycie. Mala wazy 1840g, z pomiarow jest starsza o tydzien. Szyjka sie skrocila z 34 do 30 mm, jest miekka, ale zamknieta. Doktor zwiekszyla mi luteine do 100 z powrotem, do tego zelazo. Dostalam tez skierowanie do szpitala o te moje bole brzucha... Poki co sie nie wybieram, ale kto wie... pod koniec stycznia kolejna wizyta i pobranie gbs.
d'nusia, M+M+?, Czarodziejka87, Gośśś, Magda lena, Karolina@, Renka88, domiii, Madlene.:), Vincent, Kajola, Mania1718, Izoleccc, Falon, Est, Karka, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
Ja kupiłam 5 ampulek soli fizjologicznej na.wszelki wypadek a tak to zamierzam przemywac oczka przegotowaną woda
Ja miałam dziś wizytę 16.12 okazało się że moja szyjka sie skrocila i zamiast 3.8cm ma 2 jeden gin widział mnie w szpitalu a mój podszedł do tego spokojnie kazał się oszczędzać i przychodzić na wizyty co tydz żeby sprawdzać czy szyjka jest twarda i bez zewnętrznego rozwarcia, dziś szyjka nadal ma 2 cm jest twarda i zamknięta więc bez zmian a byłam pewna ze się skróci bo dalej grają mi na niej dzieci i to na 4 nogi nie chce się moje pszczółki obrócić i uparcie siedzą dupkami w dół, brzuch mi twardnieje biorę magnez i nospe, ogólnie według mojego gina szyjka ma prawo się skrócić na tym etapie tym bardziej ciąży bliźniaczej i najważniejsze że jest twarda i zamknięta, twardnienia też według niego normalne no bo ćwiczyć musi, minimum jakie mam wytrzymać to skończony 34 tydz no to jeszcze 4 tygdziś mój Tomuś na wadze miał 1500g chociaż wydaje nam się ze będzie trochę większy bo jest już taki ścisk w brzuchu że ciężko go zmierzyć a nawet nie umielismy nóżki znaleźć tak się ułożył no i ciągle się wierca, za to Zuzia pobija rekordy i wyszło 1900g
Trzymam dziewczyny za wasze szyjki &&&&&&&Gośśś, d'nusia, Vincent, Czarodziejka87, domiii, edyś, Mietka 30:), Kajola, Kate84, Mania1718, M+M+?, Falon, krówka_muffka, Est, Karka, She86, Lilou1984, Kasia24 lubią tę wiadomość