Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to samo, nigdy sie nie pcilam jakos szczegolnie , a teraz szok, nie raz to pachne i wygladam jakbym wrocila z treningu
-
Mi nic nie urosło, ale siara już jest. Co do rozstępów nie ominęło mnie to, a miałam nadzieję że mnie ominie. Niestety nie mogę niczym smarować brzucha, od kilku dni namaczam wacik w oliwce i przykładam do brzucha. Co do bólów i ciągnięcia w pachwinach.. .Lekarze na wizycie powiedzieli mi ze jestem w 8 miesiącu ciąży, mam w sobie prawie dwukilowe dziecko więc mam się nie dziwić że coś mnie boli. Jeżeli bol jest jednostajny przez np godzinę wtedy można się martwić. Za dwie godziny kończę trzydziesty drugi tydzień, więc napiszę to: w końcu
Czekałam do tego tygodnia, bo pamiętam z położnictwa jak na wykładach mówiła położna że dziecko już ma odruch ssania, a do dość ważne było dla mnie bo widok Staska karmionego przez te rury mnie przerazal, a mama mi mówiła ze dzieci z 33 tyg leżały już z matkami, po dwudniowej obserwacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 21:54
Kate84, d'nusia, Mania1718, Falon, ksanka, Magda lena, Mietka 30:), She86, anitka19953 lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
A.Kasia wrote:Alina - fantastyczne zdjęcie
Kate - na pewno się przydadzą ale weź sobie też ze dwie na ramiączkach bo poza tym, że w szpitalu jest gorąco to jeszcze po porodzie człowiek strasznie się poci. Ja budziłam się czasami caluteńka mokra. Właśnie to pocenie się było dla mnie najbardziej uciążliwe w połogu.
Cholera to muszę jeszcze zamówić coś dłuższego na ramiączkach w takim razie. W sumie na początku ciąży zupełnie pierwsze tygodnie też nagle budziłam się zlana potem, mokra więc chyba faktycznie hormony robią swoje! Dziękuję za przypomnienie
Dziewczyny jakie polecacie koszule na ramiączkach tylko trochę dłuższe niż ledwo za pupę hihi?
Co do rozstępów to też jeszcze ich nie mam chyba, bo raz że nie wiem jak wyglądają tak naprawdę, a dwa pod brzuch sobie już nie zajrzęw lustrze nie widzę. Jednak też słyszałam, że mogą jeszcze po porodzie się zrobić. No oby nie! Za to cellulit też dostałam....
Olu super :-* teraz to ani się obejrzysz i będziesz kończyć 33,ja w to wierzęa później kolejne :-*
Dziewczyny przepraszam jeśli głupie pytanie, ale moi bratankowie rodzili się latem więc zupełnie nie mam pojęcia, czy takim niemowlaką jak już zaczniemy wychodzić na spacery to zakłada się coś na szyję?
Ps. Problem czapki rozwiązany, zapomniałam że dostałam karton używanych ciuszków, piorę je właśnie a tam pełno czapeczek w tym 2 grube, patrzę rozmiar a tam 36 więc myślę że będzie ok
-
nick nieaktualnyOla - bijemy rekordy
teraz byle do 34! I tak będziemy sobie dodawać aż do terminu
Kate - takie na ramiączkach to proponuję sobie kupić zwykłe, nie ciążoweW nich i tak łatwo karmić a przynajmniej są ładne i przydadzą się na później. Ja mam jedną z promocji w oysho i jedną z esotiq (chyba też z promki) i one obie są do kolan. A tą z IF to musiałam sobie w biuście podłapać nitką bo się kilka razy obudziłam w szpitalu z piersiami na wierzchu
Za mocno wycięta jest chyba.
Kate84, aleksandrazz, ksanka lubią tę wiadomość
-
Kasiu, zerknęłam do swojego wypisu ze szpitala. Niestety nie ma tu żadnej informacji odnośnie rodzaju znieczulenia. Pamiętam, że bylam znieczulona od pasa w dół a anestazjolog wbijał mi się w kręgosłup.
Leczenie: Sectio caesareum transperitonealis suprapubica transversa per laparatomiam m. Cohen ( czyli domniemam ze to metoda Cohena)
płyny infuzyjne
leki p/ bólowe
Dexametazon
-
Też mi się właśnie przypomniało jak na początku ciąży strasznie się pociłam. No oblana potem że 2 razy w nocy przebieralam się. Obecnie nie mam takich objawów a w 1 ciąży to w ogóle się nie pociłam.
Ja nie widziałam, aby dzieciaczki w lecie nosiły na szyi chustki, raczej więcej widzialam okrytych pieluszką po całości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 22:27
-
Kasiu ja mialam znieczulenie podpajeczynowkowe i dobrze je znioslam wiec raczej teraz tez takie chce
Kilka dni temu pojawily sie u mnie na boczkach takie male czerwone kropeczki, sa one w miejscach gdzie koncza mi sie stare juz blade rozstepymam nadzieje, ze nie rozleja sie bardziej
na brzuchu i piersiach nie mam nic i to mnie cieszy
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Kasiu juz kilka razy bylam usypiana i za kazdym razem anestezjolog sie pytal jak przechodzilam znieczulenie i czy sie nic nie dzialo, wiec wydaje mi sie ze jak powiesz co bylo poprzednio to moze podaja Ci cos innego....Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
aleksandrazz wrote:Kate, proszę mnie nie denerwować tylko leżeć a nie prać! :-*
Olu tak tak miałam na myśli, ja na siedząco poszykowałam. M pierze i wiesza a mamcia będzie prasowaćDziękuję, że się martwisz :-*
Kasiu a kupowałaś online czy normalnie? Mają teraz jakieś wyprzedaże?
No właśnie latem moje bratanki nic na szyję nie miały a ja tak myślę co robić jak będzie zima w marcu a my na spacery hmm? -
nick nieaktualny
-
Kate to dobrze, ułożyło mi
Dokładnie, pomyśl Kasia, dopiero była wigilia, a minęło już od niej dwa tygodnie. Tyle samo zostało nam do 34
Twoją jutrzejszą/piątkową wizytą denerwuje się jak swoją, chociaż oczywiście wszystko będzie dobrze
Ja ostatnio też czułam Marysie bardzo nisko, a okazało się ze tragedii nie ma, lejek się nie powiększył a łożysko jeszcze wysoko. Zła jestem bo muszę osobiście złożyć wniosek o dowód, wyjść po schodach na 3 cie piętro. Mam nadzieję że chociaż wybrać dowód będzie mógł mąż, zapytam się jutro a jak nie to powiem im co o tym myślę.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Poradzicie mi prosze dziewczyny! Wczoraj miałam straszne twardnienia. Generalnie jestem na duphastonie, biorę magnez i nospw ale wczoraj nic to nie dawało. Mam w domu luteinę 100. Wczoraj ze strachu zaaplokowalam sobie, stwierdziłam ze nie zaszkodzi i wydaje mi sie ze brzuch jakby spokojniejszy. Powiedzcie mi bierzecie jednocześnie luteinę i duphaston? Jesli tak to ile tej liteimu na dobę? Moe moge sie dodzwonić do mojego lekarza, a neo chcoalabym kombinować za bardzo na własna rękę. Ale wczoraj w środki nocy juz nie wiedziałam co robic...