X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my :) Grubasek ze mnie :D i na tym zdjeciu troche roztrzepana :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/07db6cb341c9.jpg

A tu moja nowa dostawa <3 kocyk miekki jak kaczuszka :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dfb13a42be21.jpg

d'nusia, olatychy, A.Kasia, Vincent, ksanka, Renka88, edyś, Kajola, Karolina@, ciri22, alinalii, Kate84, Madlene.:), Izoleccc, Mietka 30:), Madzialena90, Czarodziejka87, Magda lena, Falon, perła ziemi, RudyTygrysek, Est, muminka83, Karka, anitka19953, Kasia24 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, miłych i udanych wizyt I spokoju.
    Witam nowa mamusie i jej synka:)

U mnie ostatnio jest tak ciekawie że padam przed męzem no to się nie męczę z jego chrapaniem, za to on łaskawie dowala mi ze ja za to mu chrapię:)
    Też coś. Ja się męczyłam przez parę lat a temu raptem ostatni trymestr Przeszkadza.
    A poza tym w związku z moim ograniczeniem czynności to chyba mój.M zaraził się kalafiorem ciązowym i ciążowa pierdolowatoscia, bo z rąk mu kubki i talerze lecą i robi miejsce na nową zastawe.
    PAP a ty nie masz zagrożenia porodem przedwczesnym? Bo jeśli tak to latka jest na ryczałcie.
    Mój gin jak pytalam czy nie będzie miał problemu z recepta na ryczałt zarówno na łatkę jak i na paski powiedział bardzo wulgarnie ;) "a w dupie ich mam, niech mi coś zrobią" uwielbiam go za te ludzkie wstawki! Na prawdę.

Alina Zdjęcia obledne!

Mania wyglądasz cudnie

Co do nocnych rozmów to pamiętam jedna sprzed roku :) jeszcze zanim jakikolwiek dzidzius pojawił się w naszych marzeniach.

Mąż coś gada przez sen - pytam go co mówisz
    On - coreczka
    Ja - Jaka coreczka
    On - Mozambik.
    Ja - ale o co chodzi,
    On - chrrrrrrr
    Jak się rano obudził to nic nie pamiętał,

I wzięliśmy to za dobrą wróżbe;)

Czy myślicie że to dobra oferta?
    https://m.mall.pl/laktatory/tommee-tippee-zestaw-do-karmienia-piersia-poczatkowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 10:14

Mania1718, d'nusia, alinalii, Falon, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka ja kupilam dokladnie taki zestaw :) I uwazam ze to bardzo dobra cena :) Ja placilam 27 funtow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 10:03

ksanka lubi tę wiadomość

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Witam się po kiepskiej i bezsennej nocy. Muszę siąść i Was nadrobić bo od wczoraj widzę dużo wpisów przybyło.

Witam nową mamusie :) !

domiii - miałam identycznie po płynie Lovela ... zrobiłam pierwsze pranie, powiesiłam, patrzę na ręce a one całe czerwone i swędzące. Teraz wszystko wyprałam w płatkach mydlanych dzidziuś i jest okej :)

Czekam na kuriera bo dostałam wiadomość, że jedzie do nas z łóżeczkiem :D już się doczekać nie mogę :) jak mąż skręci i dojdzie jeszcze pościel to zdjęcie wstawię bo pokoik będzie gotowy w 100 % :) Juupi !
    Ah zmierzyłam sobie brzuch i 104 cm ... rosnę jak szalona
    20fatee.jpg
    Pozdrawiamy gorąco

ksanka, Karolina@, Kajola, Mania1718, Vincent, A.Kasia, d'nusia, Kate84, Madlene.:), domiii, domiii, Dorka87, Izoleccc, Mietka 30:), Madzialena90, Czarodziejka87, Magda lena, Falon, She86, perła ziemi, Renka88, RudyTygrysek, Est, muminka83, baassiia, Karka, anitka19953, Kasia24 lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    Miłego dnia życzę i powodzenia na wizytach.
    Też męczę się ze spaniem, mogę od 3 do 6 nie spać, dobrze, że mąż nie chrapie, ale to ja go budzę, jak się przekręcam, albo wstaje do WC, za każdym razem się pyta czy wszystko -ok, szkoda mi go, że chodzi później nie wyspany.

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Ja też dzisiaj całą noc się wściekałam na M bo wczoraj popił i chrapał :-( a ja w ciąży jestem taka zła, że mogłabym go pogryźć i zepchnąć z łóżka- ostatkiem sił się muszę powstrzymywać ;-)

Dziewczyny piękne brzuszki :-D

A u nas już 107cm w obwodzie <3

Miłego dnia :-D

edyś lubi tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no jaja, ostatnio boli mnie brzuch i plecy od lezenia w telewizyjnym.
    Mój mądry mąż założył mi kontrolę rodzicielska! By mnie nie kusiło.
    Co za lotr!
    A propos spania jeszcze ostatnio sen jest dla mnie łaskawy, ale i tak muszę zaliczyć jedna lub 2 wstawania na siku i 2. 2 najlepiej ostatnio wychodzi mi o 3-4rano.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 10:38

bl9cuay3kworwxbg.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow to tylko ja jestem taka orka :D my mamy 115 cm w obwodzie ;P

Mania1718 lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do spania u mnie dzis po 3 tygodniach lepiej. dwie pobudki i sen po 0,5 godzinie gapienia sie w przestrzen.. tak to potrafie obudzic sie o 1 i do 6 nie spac potem drzemka i do wieczora znow nic.

wklejacie swoje zdjecia to moze i ja sie skusze... :D

Mania1718, ksanka, Falon lubią tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Marcówki! Ja na szczęście nie mam problemów ze snem. Mój organizm chyba chce wypocząć na zapas przed nocnymi rewolucjami. Zmobilizowałyście mnie z tym praniem i prasowaniem, tak więc pierwsza pralka ciuszków już się pierze. Większość ubrań mam w spadku, więc muszę to przeprać dwa razy.

olatychy - ślicznie wyglądasz! I tak poduszka chmurka która mi się marzy, ale szkoda mi na nią kasy. Może ktoś w prezencie przyniesie? :)

Mania1718 - gruba? No wiesz co...jak możesz tak w ogóle myśleć. Wyglądasz kwitnąco!!

Viera Yves - witamy :) sesji takiej typowej w studiu nie planuję. Wczoraj zrobiłam sobie z mężem kilka fotek w asyście choinki :D

Alinalii - widzę, że wczoraj zrobiłaś sobie sesję! Zdjęcia na pewno będą fajną pamiątką :)

Domiii - kurde, słabo z tym proszkiem. Trochę się wystraszyłam, bo też mam proszek z Loveli. Zobaczymy co będzie, aczkolwiek nie jestem na nic uczulona...

Martka89 - lutka na pewno nie zaszkodziła. Kiedy pojawiły mi się w listopadzie jakieś pojedyncze twardnienia, to moja gin dała mi luteinę i powiedziała, że jakby brzuch twardniał aby sobie zaaplikować. Więc spokojnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 10:25

Mania1718, alinalii, olatychy lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka zagrozenie porodem jest ale poki co nie ze wzgledu na szyjke bo ta do tej pory trzyma (dzis mam wizyte to sie dowiem czy dslej jest ok). Ginka prywatna uwaza,ze lutka mi pomaga a gin na nfz mowi,ze na tym etapie to bez sensu. Prywatnie nie moze na ryczalt napisac a panstwoeo w ogole nie chce mi pisac lutki. I tak to jest z lekarzami :)

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Mania1718 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze borykamy sie z tymi samymi problemami ;) Najwazniejsze to nie dac sie zwariowac :D Wiadomo czemu to my kobiety musimy znosic to wszystko, faceci by se nie poradzili :P
    A tak powaznie to moj maz na koniec marca jedzie do Polski z synem Oliwierem na 8 dni. Podejrzewam ze Natan bedzie z nami juz okolo miesiaca. Troche sie boje zostac sama ale nie ma innej opcji jak poradzic se. Juz ukladam plan w glowie jak sie przygotowac na nieobecnosc meza, chodzi mi glownie o zakupy bo tutaj bez auta to jak bez rak.

Ps Moje dziecko uwielbia miete, po niczym tak nie reguje jak po mentosach :D

domiii lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    wow to tylko ja jestem taka orka :D my mamy 115 cm w obwodzie ;P

Kochana, ja mam 112cm :)

alinalii lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:

domiii - miałam identycznie po płynie Lovela ... zrobiłam pierwsze pranie, powiesiłam, patrzę na ręce a one całe czerwone i swędzące. Teraz wszystko wyprałam w płatkach mydlanych dzidziuś i jest okej :)

kurcze, no to nie wiem co zrobić :( wczoraj cały dzień prasowałam.. jakbym miała wszystko od nowa uprać i uprasować to załamka ;(

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 109 :)

bl9cuay3kworwxbg.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Pokoik małego pachnie tak nieziemsko po prasowaniu ubranek ze nie mogę wyjść z niego zamiast wziąść się za robotę :D

taak? a mi pachniało tylko jak uprałam, jak wyschło wszystko to zapach zniknął... hmmm :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:

Domiii - kurde, słabo z tym proszkiem. Trochę się wystraszyłam, bo też mam proszek z Loveli. Zobaczymy co będzie, aczkolwiek nie jestem na nic uczulona...

w Loveli to prałam w mleczku do prania i płynie do płukania ubranka,
    a kocyki, śpiworki, ręczniki w proszku Jelpa i płynie do płukania Jelpa

generalnie zaczęło mnie swędzieć dopiero po dłuższym prasowaniu dopiero ubranek, bo wywracałam je wszystkie na lewą stronę i ocierałam sobie zewnętrzną część dłoni wkładając je w rękawki i nogawki...

no nic, chyba zaczekam na Miłosza i to co on mi powie, bo może ja tak zareagowałam, a on będzie z tym ok :) a jak nie to zrobię szybką akcję i upiorę na nowo w Jelpie.

Karolina@ lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)

Super macie te zdjęcia :) Widać u nas już ciążę zaawansowaną :P U mnie w obwodzie 102.

W związku z tym iż wczoraj wieczorem przez dwie godziny czytałam na forum "Dobre Porody" śnił mi się też mój. Nie widziałam w śnie samego porodu, tylko siebie już na sali porodowej z dzidziusiem. Najśmieszniejsze jest to że urodziłam największe dziecko w szpitalu, i to był syn ( a mam mieć córeczkę) Nie widziałam jego twarzy tylko trzymałam go w rożku i było mi strasznie ciężko :P Po czym obudziłam się oczywiście na siku.
    A w ogóle to po przeczytaniu https://bellybestfriend.pl/forum/porod/dobre-porody,1244.html, jestem bardzo pozytywnie nastawiona, a wręcz podekscytowana jak to u mnie będzie :D

28whyx8d41olhvnv.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    kurcze, no to nie wiem co zrobić :( wczoraj cały dzień prasowałam.. jakbym miała wszystko od nowa uprać i uprasować to załamka ;(

No ja wyprałam tylko kilka ubranek bo resztę mi dopiero teściowie przywieźli wieczorem bo u nich przechowywałam przez remont. Ale to co wyprałam musiałam prać ponownie. Może to tylko taki przypadek i nie będziesz musiała robić tego na nowo :)

domiii lubi tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to na przyszłość:

http://www.srokao.pl/2013/04/analiza-proszki-i-pyny-do-prania.html

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 1481 1482 1483 1484 1485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ