Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
domiii wrote:a to na przyszłość:
http://www.srokao.pl/2013/04/analiza-proszki-i-pyny-do-prania.html
Właśnie to czytałam przed zakupem proszku dlatego u mnie padło na płatki mydlane dzidziuśa Lovele dostałam na szkole rodzenia i wypróbowałam, już wiem że nie dla mnie i zostanę przy płatkach
domiii, Est lubią tę wiadomość
Samuel
-
dzień dobry
czytam o przebojach ze spaniem i bardzo współczuję
ja śpię świetnie, co jest bardzo miłym zaskoczeniem bo totalnej bezseności jaką miałam przy ciąży z córką, dosłownie przymykałam wtedy oko na 2-3 godziny na dobę, nawet w dzień drzemki mi nie wychodziły
teraz dopadła mnie zgaga i mam problem z zaśnięciem mimo polecanego przez was syropu, gdy kładę głowę to wszystko mi się cofa do gardła, ale potem już śpię i spię,
ciekawe czy końcówka będzie tak niewygodna jak przy córce
synek jest tak aktywny, że nie zauważam momentów gdy niby ma wypoczywać, oby wyszalał sie teraz a potem już był spokojniejszy
piękne zdjęcia dziewczyny
ja mam w brzuchu 104, za to w pupie chyba pół metra więcej niż przed ciążą, jak zwykle tyję nie w klatce piersiowej, tylko w pupie i udach, koszmar
nie mogę się doczekać usg, to będzie 6 tyg po poprzednim i tylko dzięki waszym opisom wiem jakie duże już te nasze maluchy
Olu przepiękny ten niebieski pokoik. U nas wszystko w proszku jeszcze
Co do prania, to czekam na komodę i szafkę. Będę prała w dzidziusiu i Jelpie, tak jak przy córce. Chyba że po narodzinach wyjdzie jakieś uczulenie.
Nie mogę się doczekać tego prania i prasowania podobnie jak skręcenia komody przez M. No ale chyba nie nastąpi to w ciągu najbliższych dni, bo M umiera na katar. Już mówi, że ma oczy za mgłą i drętwieje mu ręka. Czekam na paraliż całkowity. Nie ma jak chory facet
pozdrawiamMania1718, olatychy, Falon lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry marcóweczki
nowy avatarekmam nadzieje że mnie z nikim nie pomylicie :p
ja w obwodzie mam 110 cm i rosnę jutro wskakuje na wagę z racji nowego tygodnia więc zobaczymy...
my sesji mieć nie będziemy zrobiliśmy sobie z mężem kilka zdjęć przy choince i to wystarczy tak to co tydzień mąż mi robi zdjęcie z profilu tak na pamiątkę jak szybko rosnęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 10:53
Mania1718, Karolina@, Kate84, Falon, Est, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Deserek dla cukrzyka 5 min mufinki z amarantusa i gorzka czekolada - a co też możemy się pochwalić slodkosciami.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/976b4b45aa1e.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 10:55
A.Kasia, aleksandrazz, d'nusia, Kinga, Karmelek211, Madzialena90, Karolina@, Kajola, Kate84, Falon, perła ziemi, Renka88, RudyTygrysek, Est, Izoleccc, muminka83, Mietka 30:), Karka, anitka19953 lubią tę wiadomość
-
domiii wrote:taak? a mi pachniało tylko jak uprałam, jak wyschło wszystko to zapach zniknął... hmmm
Domiii jeżeli będziesz miała kiedykolwiek możliwość użyć do płukania płynu dla dzieci Fairy to się przekonasz i zapewne zakochasz w tym zapachu który pachnie bardzo długo. Dla brata mimo że ma poltoraroczną córcię płyny wysyłam do dziś. Nic im nie może zastąpić Fairydomiii lubi tę wiadomość
[/link]
-
no dobrze Dziewczynki, po 2 dniach prania i prasowania czas na relaks!
jedziemy z moim P na ostatni romantyczny wyjazd we 2 przed porodemtym razem kierunek Młyn Klekotki
buziakiolatychy, Mania1718, ksanka, A.Kasia, ciri22, d'nusia, Madzialena90, Czarodziejka87, Karolina@, Kajola, Magda lena, Madlene.:), Kate84, Falon, perła ziemi, RudyTygrysek, Est, Izoleccc, muminka83, kateee, Mietka 30:), Karka, anitka19953 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie dziewczyny wyglada sprawa tak:
109cm w brzuchu ile kilogramow na plus nie mam pojecia bo od miesiaca sie nie wazylamksanka, Mania1718, Czarodziejka87, Karolina@, Kajola, Magda lena, olatychy, Madlene.:), A.Kasia, Kate84, Madzialena90, Falon, d'nusia, Vincent, edyś, nataliano, Renka88, Est, Izoleccc, muminka83, Mietka 30:), anitka19953 lubią tę wiadomość
-
Co do kosmetyków dla dzidziusia tez sugerowałam się recenzjami Srokao i wybrałam na pierwsze prania płatki mydlane dzidziuś, następnie proszki do bialego i koloru oraz płyn do płukania także dzidziuś. Myślę że tak szybko nie zrezygnuje z prania w dziecięcych proszkach właśnie ze względu na zapach ubranek
Martita88 lubi tę wiadomość
starania od 11.2013 I IUI 19.04.2015II IUI 02.07.2015
Marcel
[/link]
ponowne starania
I IUI 22.03.2017 -
Co do staników do karmienia pamiętajcie że po porodzie organy będą wracać na dol i ustąpią miejsca pod klatka piersiową wiec Wasze obwody pod biustem się zmniejsza
ksanka, Martita88 lubią tę wiadomość
starania od 11.2013 I IUI 19.04.2015II IUI 02.07.2015
Marcel
[/link]
ponowne starania
I IUI 22.03.2017 -
Brzuchatki, pięknie wyglądacie!
Pap, kurczę dziwne, ja chodze prywatnie i mi lekarz przepisuje lutkę na refundację.
Viera Yves Witaj w naszym gronie. Czuj się jak u siebie w domuZ jakiej części Polski jesteś?
Domiii udanego wypoczynku. Zazdroszczę.
Mój brzusio ma 112 cm
3mam kciuki za dzisiejsze wizytujące! Czekamy na dobre informacje!!!Karolina@, Falon, domiii lubią tę wiadomość
-
Domii ja też czytałam to u sroki dlatego teraz zamówiłam płatki dzidziuś ale... Latem już kupiłam w promocji lovele i jelp niby wcale nie były tam źle klasyfikowane więc mam zamiar zużyć bo mam ich sporo
Udanego wyjazdu, zazdroszczę
Pap ja mam 100 lutke ale może da się ją na pół zrobić? Czy nie chcesz się w to bawić?
Dziewczyny piękne macie brzuszkiJa mam 93cm w brzuszku
domiii lubi tę wiadomość
-
Hej! Ja dzis byłam na kontrolnej wizycie w poradni patologii ciazy na kontroli cukrów. Cukry pięknie, była jakas pani doktor w zastępstwie i powoedziala żebym sie klula co drugi dzien bo szkoda palców a jest super. Ale zapytałam ja o mój twardy brzuch ze tako mo sie robi jak chodzę i czasem podczas leżenia. Dotknęła, zaraz wzięła na badanie. Szyjka mowi ze mocno trzyma. Ale zwiekszyła duphaston do 3*1, kazała wziąć luteinę dopochwowo 2*100, i powiedziała ze leżę plackiem i mam czas do jutra. Jeżeli nie przejdzie lub sie nasili to jutro chce mnie widzieć na IP
ehh położyłam sie i zryczalam porządnie. Szczerze powiem ze mam dość, czuje sie juz strasznie przeczolgana
-
nick nieaktualnyDomiii - udanego wypoczynku
Magda lena - nie każdy lekarz może wypisać receptę refundowaną. Mój np nie może i jest to nawet zapisane w jego wizytówce w Luxmedzie. Za to poprzednia moja lekarka wypisywała mi refundowane ale na receptach podbitych pieczątką szpitalną a nie swojego prywatnego gabinetu.
Martka - już niedużo nam zostało do porodu, głowa do góry, dasz radę :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 11:36
domiii lubi tę wiadomość
-
Magda Lena pochodzę z Mazowsza. To moja pierwsza ciąża. Do ginekologa chodzę prywatnie, na początku ciąży nastawiałam się na cc mimo że nie mam wskazań... teraz chyba przekonuje się do SN. O porodzie jeszcze z ginką nie rozmawiałam. Zamierzam karmić piersią i nie będę kupować mm żeby stało w szawce w razie w, wiem ze to pierwszy stopień żeby zakłócić laktacje. Nie jestem fanatyczka ale dla każdej mającej wątpliwości oraz kryzysy polecam czytanie bloga Hafija.starania od 11.2013 I IUI 19.04.2015
II IUI 02.07.2015
Marcel
[/link]
ponowne starania
I IUI 22.03.2017 -
Dziewczyny poradzicie cos na biegunke ??
Od niedzieli bolał mnie żołądek i doszła biegunka do tego, do wtorku nie przeszło w nocy miałam 38 C więc poszłam do lekarza rodzinnego on mi dał skierowanie do szpitala bo stolec był koloru czarnego, bardziej taka woda czarna (przepraszam za dosłownosc;) ). Zadzwoniłam do mojego gin ale nie mogłam się dodzwonic a dopiero przyjmuje w piatek wiec poszłam na wizyte do innego, z dzidzia stwierdził że wszystko ok ale tez chcial mnie zostawic w szpitalu co nie za bardzo mi pasowało wiec doszlismy do porozumienia zebym piła min 3 l wody i elektolity jedna saszetke + wegiel a jak nie przejdzie do czwartku to juz szpital zostaje. Dziś nadal nie przeszło tzn goraczki nie mam juz ale biegunka nadal. Zrobiłam rano badania mocz, morfologia, crp, proby watrobowe i elektrolity, wyniki maja byc popoludniu. Poradzicie coś żeby to sie wkońcu skończyło ?nie chce trafic do szpitala
-
Teresa mnie też dopadła biegunka w ciąży i cala noc się męczyłam. Tz kupił w aptece bez recepty Smecte oraz liofilizowane drożdzaki również do rozpuszczenia w ciepłej wodzie o nazwie ENTEROL 250. Przeszło mi błyskawicznie.starania od 11.2013 I IUI 19.04.2015
II IUI 02.07.2015
Marcel
[/link]
ponowne starania
I IUI 22.03.2017 -
nick nieaktualnyTeresa1992 wrote:PS.: Ja też właśnie wstawiam dzis pierwsze pranie ubranek
ciesze sie jak dziecko przy tym
Nic nie poradzę niestety i chyba też zaleciłabym szpitalZ praniem również bym się wstrzymała bo jeśli to wirusowe i przejdzie na ubranka to może później maluchowi zaszkodzić. Dużo wietrz mieszkanie i trzymaj się tam! Zdrówka!
-
Dziewczyny wczoraj to było istne fatum z tym chrapaniem przez mężów bo z moim miałam to samo.
Już w pewnym momencie byłam taka sfrustrowana, że zatkałam mu jedną dziurkę z nosa i nic...
Potem drugą to otworzył usta i chrapał nadal
Myślę że lepiej ust mu nie zatykam bo się biedak jescze mi udusi, ale po chwili na całe szczęście się uspokoił!
Witaj Viera Yves !
Mania1718, Czarodziejka87, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Czy chodzi o to Fairy http://allegro.pl/fairy-non-bio-kapsulki-38-szt-sensitive-nowosc-i5719123125.html ?
Też miałam kupować płatki mydlane Dzidziuś ale nie bardzo wiem jak je dodać do dozownika, skoro najpierw trzeba je rozpuścić w wodzie.
No i tak tym praniem zachęcacie, że i ja wstawiam ochraniacze do łóżeczka plus materiał z wózka, który od wczoraj stoi w pokoikuDzisiaj przyszedł też materac. Podekscytowana jestem jak dziecko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 12:00