X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    a to na przyszłość:

http://www.srokao.pl/2013/04/analiza-proszki-i-pyny-do-prania.html

Właśnie to czytałam przed zakupem proszku dlatego u mnie padło na płatki mydlane dzidziuś :P a Lovele dostałam na szkole rodzenia i wypróbowałam, już wiem że nie dla mnie i zostanę przy płatkach :)

domiii, Est lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry
    czytam o przebojach ze spaniem i bardzo współczuję
    ja śpię świetnie, co jest bardzo miłym zaskoczeniem bo totalnej bezseności jaką miałam przy ciąży z córką, dosłownie przymykałam wtedy oko na 2-3 godziny na dobę, nawet w dzień drzemki mi nie wychodziły

teraz dopadła mnie zgaga i mam problem z zaśnięciem mimo polecanego przez was syropu, gdy kładę głowę to wszystko mi się cofa do gardła, ale potem już śpię i spię,
    ciekawe czy końcówka będzie tak niewygodna jak przy córce

synek jest tak aktywny, że nie zauważam momentów gdy niby ma wypoczywać, oby wyszalał sie teraz a potem już był spokojniejszy :)

piękne zdjęcia dziewczyny
    ja mam w brzuchu 104, za to w pupie chyba pół metra więcej niż przed ciążą, jak zwykle tyję nie w klatce piersiowej, tylko w pupie i udach, koszmar

nie mogę się doczekać usg, to będzie 6 tyg po poprzednim i tylko dzięki waszym opisom wiem jakie duże już te nasze maluchy

Olu przepiękny ten niebieski pokoik. U nas wszystko w proszku jeszcze :(

Co do prania, to czekam na komodę i szafkę. Będę prała w dzidziusiu i Jelpie, tak jak przy córce. Chyba że po narodzinach wyjdzie jakieś uczulenie.
    Nie mogę się doczekać tego prania i prasowania podobnie jak skręcenia komody przez M. No ale chyba nie nastąpi to w ciągu najbliższych dni, bo M umiera na katar. Już mówi, że ma oczy za mgłą i drętwieje mu ręka. Czekam na paraliż całkowity. Nie ma jak chory facet :)

pozdrawiam

Mania1718, olatychy, Falon lubią tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry marcóweczki
    nowy avatarek :) mam nadzieje że mnie z nikim nie pomylicie :p

ja w obwodzie mam 110 cm i rosnę jutro wskakuje na wagę z racji nowego tygodnia więc zobaczymy...

my sesji mieć nie będziemy zrobiliśmy sobie z mężem kilka zdjęć przy choince i to wystarczy tak to co tydzień mąż mi robi zdjęcie z profilu tak na pamiątkę jak szybko rosnę :D <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 10:53

Mania1718, Karolina@, Kate84, Falon, Est, muminka83 lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deserek dla cukrzyka 5 min mufinki z amarantusa i gorzka czekolada - a co też możemy się pochwalić slodkosciami.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/976b4b45aa1e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 10:55

A.Kasia, aleksandrazz, d'nusia, Kinga, Karmelek211, Madzialena90, Karolina@, Kajola, Kate84, Falon, perła ziemi, Renka88, RudyTygrysek, Est, Izoleccc, muminka83, Mietka 30:), Karka, anitka19953 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    taak? a mi pachniało tylko jak uprałam, jak wyschło wszystko to zapach zniknął... hmmm :)

Domiii jeżeli będziesz miała kiedykolwiek możliwość użyć do płukania płynu dla dzieci Fairy to się przekonasz i zapewne zakochasz w tym zapachu który pachnie bardzo długo. Dla brata mimo że ma poltoraroczną córcię płyny wysyłam do dziś. Nic im nie może zastąpić Fairy <3

domiii lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobrze Dziewczynki, po 2 dniach prania i prasowania czas na relaks!
    jedziemy z moim P na ostatni romantyczny wyjazd we 2 przed porodem <3 tym razem kierunek Młyn Klekotki :)
    buziaki :)

olatychy, Mania1718, ksanka, A.Kasia, ciri22, d'nusia, Madzialena90, Czarodziejka87, Karolina@, Kajola, Magda lena, Madlene.:), Kate84, Falon, perła ziemi, RudyTygrysek, Est, Izoleccc, muminka83, kateee, Mietka 30:), Karka, anitka19953 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny wyglada sprawa tak:

a6b49d3b0f31f2e9med.jpg

109cm w brzuchu ile kilogramow na plus nie mam pojecia bo od miesiaca sie nie wazylam :P

ksanka, Mania1718, Czarodziejka87, Karolina@, Kajola, Magda lena, olatychy, Madlene.:), A.Kasia, Kate84, Madzialena90, Falon, d'nusia, Vincent, edyś, nataliano, Renka88, Est, Izoleccc, muminka83, Mietka 30:), anitka19953 lubią tę wiadomość

• Viera Yves Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kosmetyków dla dzidziusia tez sugerowałam się recenzjami Srokao i wybrałam na pierwsze prania płatki mydlane dzidziuś, następnie proszki do bialego i koloru oraz płyn do płukania także dzidziuś. Myślę że tak szybko nie zrezygnuje z prania w dziecięcych proszkach właśnie ze względu na zapach ubranek

Martita88 lubi tę wiadomość

starania od 11.2013 I IUI 19.04.2015 :( II IUI 02.07.2015 :D
    Marcel :D
    dqpr73sb94pdetrw.png[/link]
    ponowne starania
    I IUI 22.03.2017 :D
  • Viera Yves Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do staników do karmienia pamiętajcie że po porodzie organy będą wracać na dol i ustąpią miejsca pod klatka piersiową wiec Wasze obwody pod biustem się zmniejsza

ksanka, Martita88 lubią tę wiadomość

ponowne starania
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuchatki, pięknie wyglądacie!

Pap, kurczę dziwne, ja chodze prywatnie i mi lekarz przepisuje lutkę na refundację.

Viera Yves Witaj w naszym gronie. Czuj się jak u siebie w domu :P Z jakiej części Polski jesteś?

Domiii udanego wypoczynku. Zazdroszczę.

Mój brzusio ma 112 cm :)

3mam kciuki za dzisiejsze wizytujące! Czekamy na dobre informacje!!!

Karolina@, Falon, domiii lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii ja też czytałam to u sroki dlatego teraz zamówiłam płatki dzidziuś ale... Latem już kupiłam w promocji lovele i jelp niby wcale nie były tam źle klasyfikowane więc mam zamiar zużyć bo mam ich sporo :-( Udanego wyjazdu, zazdroszczę :-)

Pap ja mam 100 lutke ale może da się ją na pół zrobić? Czy nie chcesz się w to bawić?

Dziewczyny piękne macie brzuszki :-) Ja mam 93cm w brzuszku :-)

domiii lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja dzis byłam na kontrolnej wizycie w poradni patologii ciazy na kontroli cukrów. Cukry pięknie, była jakas pani doktor w zastępstwie i powoedziala żebym sie klula co drugi dzien bo szkoda palców a jest super. Ale zapytałam ja o mój twardy brzuch ze tako mo sie robi jak chodzę i czasem podczas leżenia. Dotknęła, zaraz wzięła na badanie. Szyjka mowi ze mocno trzyma. Ale zwiekszyła duphaston do 3*1, kazała wziąć luteinę dopochwowo 2*100, i powiedziała ze leżę plackiem i mam czas do jutra. Jeżeli nie przejdzie lub sie nasili to jutro chce mnie widzieć na IP :( ehh położyłam sie i zryczalam porządnie. Szczerze powiem ze mam dość, czuje sie juz strasznie przeczolgana :(

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii - udanego wypoczynku :)

Magda lena - nie każdy lekarz może wypisać receptę refundowaną. Mój np nie może i jest to nawet zapisane w jego wizytówce w Luxmedzie. Za to poprzednia moja lekarka wypisywała mi refundowane ale na receptach podbitych pieczątką szpitalną a nie swojego prywatnego gabinetu.

Martka - już niedużo nam zostało do porodu, głowa do góry, dasz radę :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 11:36

domiii lubi tę wiadomość

• Viera Yves Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Lena pochodzę z Mazowsza. To moja pierwsza ciąża. Do ginekologa chodzę prywatnie, na początku ciąży nastawiałam się na cc mimo że nie mam wskazań... teraz chyba przekonuje się do SN. O porodzie jeszcze z ginką nie rozmawiałam. Zamierzam karmić piersią i nie będę kupować mm żeby stało w szawce w razie w, wiem ze to pierwszy stopień żeby zakłócić laktacje. Nie jestem fanatyczka ale dla każdej mającej wątpliwości oraz kryzysy polecam czytanie bloga Hafija.

ponowne starania
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradzicie cos na biegunke ??
    Od niedzieli bolał mnie żołądek i doszła biegunka do tego, do wtorku nie przeszło w nocy miałam 38 C więc poszłam do lekarza rodzinnego on mi dał skierowanie do szpitala bo stolec był koloru czarnego, bardziej taka woda czarna (przepraszam za dosłownosc;) ). Zadzwoniłam do mojego gin ale nie mogłam się dodzwonic a dopiero przyjmuje w piatek wiec poszłam na wizyte do innego, z dzidzia stwierdził że wszystko ok ale tez chcial mnie zostawic w szpitalu co nie za bardzo mi pasowało wiec doszlismy do porozumienia zebym piła min 3 l wody i elektolity jedna saszetke + wegiel a jak nie przejdzie do czwartku to juz szpital zostaje. Dziś nadal nie przeszło tzn goraczki nie mam juz ale biegunka nadal. Zrobiłam rano badania mocz, morfologia, crp, proby watrobowe i elektrolity, wyniki maja byc popoludniu. Poradzicie coś żeby to sie wkońcu skończyło ? :( nie chce trafic do szpitala :(:(

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS.: Ja też właśnie wstawiam dzis pierwsze pranie ubranek :) ciesze sie jak dziecko przy tym :)

Falon, domiii, perła ziemi lubią tę wiadomość

• Viera Yves Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa mnie też dopadła biegunka w ciąży i cala noc się męczyłam. Tz kupił w aptece bez recepty Smecte oraz liofilizowane drożdzaki również do rozpuszczenia w ciepłej wodzie o nazwie ENTEROL 250. Przeszło mi błyskawicznie.

ponowne starania
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    PS.: Ja też właśnie wstawiam dzis pierwsze pranie ubranek :) ciesze sie jak dziecko przy tym :)

Nic nie poradzę niestety i chyba też zaleciłabym szpital :/ Z praniem również bym się wstrzymała bo jeśli to wirusowe i przejdzie na ubranka to może później maluchowi zaszkodzić. Dużo wietrz mieszkanie i trzymaj się tam! Zdrówka!

• Falon Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj to było istne fatum z tym chrapaniem przez mężów bo z moim miałam to samo.
    Już w pewnym momencie byłam taka sfrustrowana, że zatkałam mu jedną dziurkę z nosa i nic...
    Potem drugą to otworzył usta i chrapał nadal ;)
    Myślę że lepiej ust mu nie zatykam bo się biedak jescze mi udusi, ale po chwili na całe szczęście się uspokoił! ;-)

Witaj Viera Yves ! :-)

Mania1718, Czarodziejka87, Kate84 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy chodzi o to Fairy http://allegro.pl/fairy-non-bio-kapsulki-38-szt-sensitive-nowosc-i5719123125.html ?

Też miałam kupować płatki mydlane Dzidziuś ale nie bardzo wiem jak je dodać do dozownika, skoro najpierw trzeba je rozpuścić w wodzie.

No i tak tym praniem zachęcacie, że i ja wstawiam ochraniacze do łóżeczka plus materiał z wózka, który od wczoraj stoi w pokoiku :) Dzisiaj przyszedł też materac. Podekscytowana jestem jak dziecko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 12:00

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 1482 1483 1484 1485 1486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ