X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Falon Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to się witam z Wami w skończonym 28 tygodniu!
    Na belli wybiło 70% :-)

A.Kasia, d'nusia, Magda lena, Mania1718, Czarodziejka87, Karolina@, perła ziemi, Kajola, Madzialena90, Est, muminka83, Kate84, Lucky, Karka, anitka19953 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Dziewczyny poradzicie cos na biegunke ??
    Od niedzieli bolał mnie żołądek i doszła biegunka do tego, do wtorku nie przeszło w nocy miałam 38 C więc poszłam do lekarza rodzinnego on mi dał skierowanie do szpitala bo stolec był koloru czarnego, bardziej taka woda czarna (przepraszam za dosłownosc;) ). Zadzwoniłam do mojego gin ale nie mogłam się dodzwonic a dopiero przyjmuje w piatek wiec poszłam na wizyte do innego, z dzidzia stwierdził że wszystko ok ale tez chcial mnie zostawic w szpitalu co nie za bardzo mi pasowało wiec doszlismy do porozumienia zebym piła min 3 l wody i elektolity jedna saszetke + wegiel a jak nie przejdzie do czwartku to juz szpital zostaje. Dziś nadal nie przeszło tzn goraczki nie mam juz ale biegunka nadal. Zrobiłam rano badania mocz, morfologia, crp, proby watrobowe i elektrolity, wyniki maja byc popoludniu. Poradzicie coś żeby to sie wkońcu skończyło ? :( nie chce trafic do szpitala :(:(
    A bierzesz żelazo? Bo czarny stolec jesli nie z powodu diety czy leków jest niestety niepokojącym objawem i wymaga szczegółowego zbadania. Ja bym sie położyła w szpitalu. Zwłaszcza jesli jeszcze w crp albo morfologii wyszło cos.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe wy narzekacie na mezow a moj facet na mnie:P To ja jestem ta chrapiaca w rodzinie a teraz w ciazy to sama slysze jak chrapie jak usypiam :D MASAKRA...

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri miło cię widzieć :) dawno sie nie odzywałaś :) cieszę sie ze wszystko w porządku i ciebie :)

ciri22 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terersa1992 Ty biedulko się męczysz z biegunką a ja po tym żelazie mam co parę dni okrutne zaparcia.
    Z trzy razy po takiej przykrej sytuacji wyszły mi takie bąble wokół odbytu
    (sory za szczerość) nic nie bolały i po kilku godzinach się wchłonęły, niewiem co to? Czyżby hemoroidy??? Miała któraś z Was takie objawy??

201604051765.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:*

Ale zasuwacie z postami;) a ja dziś po 10 wstałam oczywiście spanie na raty..

Viera Witamy!!

Super zdjęcia brzuszków! :)

Ja dziś się mierzyłam i mam 100 cm w brzuszku:)

Mania u mnie to samo z chrapaniem mojego..jak leży na wznak jak zacznie chrapać to coraz głośniej
    Potem mi nerwy puszczają i tak sobie myślę ja pier.. nie zasnę teraz ;)
    Aż w końcu go budzę i mówię,żeby się na bok przewrócił bo spać nie idzie ..ehh faceci ;)

Domii a ja mam aż 6 l lovelli ,kurcze jestem ciekawa jak u mnie się sprawdzi..
    Zanim kupiłam czytałam opinie na necie większość chwaliło,że łagodny i nie powiduje alergii..no zobaczymy co to będzie..

Teresa nie wiem co Ci doradzić elektrolity i węgiel bierzesz..spróbuj może jeszcze kakao takie prawdziwe albo czekolade taką 80% najlepiej chyba,że już próbowałaś? Mam nadzieję,że szybko przejdzie trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 12:11

Mania1718 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsza tura prasowania za mną <3
    za chwilkę idę układać do nowej komody ;)

Kate84, domiii lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze dziewczyny ja biore tez tardyferon bo zelazo mi masakryczne wyszlo, i do tego jeszcze pilam pokrzywe na opuchlizne, i co prawda kupa czarna ale ani biegunki ani zaparc. 1-3 razy dziennie wyproznianie bez problemowe! Pierwszy raz w zyciu nie mam problemow z tym bo kiedy to moglam sie wyprozniac raz na 5-7 dni a w ciazy zyc nie umierac!

Hemoroidy to raczej nie, ja mam poczatki to u mnie to sie wiąże w srodku z bolem i pieczeniem i po wyproznianiu sluz z domieszka krwi z odbytu... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 12:09

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już złożyłam wniosek, niby za dwa tygodnie będzie dowód i mąż może go wybrać. Oczywiście zgrzeszylam i zachaczylam o pepco. Zaraz pozalowalam bo brzuch jak kamień, ale najadlam się nospy, leżę, pomalu przechodzi. Nie jestem zwolennikiem ubrankami w pepco ale rękawiczki niedrapki i cienkie czapeczki były po 99 gr! I koszulę sobie kupiłam.

She86 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach! :*

Renka biedulko ja też nieraz mam taki kryzys jak nie mogę zasnąć ..mój chrapie,plecy bolą i za cholere
    Jeszcze z boku na bok się ciężko przewrócić..ale potem trochę odsypiam jak wychodzi do pracy
    Ale jakoś damy radę!

M+M wiem,że może łatwo się pisze ale nie denerwuj się tak :* wszystko jest dobrze,ciąża przebiega prawidłowo i nie myśl tak o tym,że nie zdążysz i tam urodzisz..na pewno tak nie będzie trzymaj się! :*

Renka88, M+M+? lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa i ja sie mecze z biegunka od 3 dni ale tylko wieczorami. Z Twojego opisu mam identycznie, mysle ze kolor czarny to zasluga zelaza.(bynajmniej ja biore) Pije duzo wody i tyle. nie ide do lekarza bo pewnie uslysze ze na wirsa nie ma lekow ;)

Edys tak to to :) Ja mam zel, ale sam zel ani kapsulki nie daja takiego efektu jak plyn do plukania :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e27bf70cf71.jpg

Falon z tym zatkaniem dziurki od nosa to mnie rozbawilas :D I z opisu twojedo te ,,babelki,, to dokladnie hemoridy. Wspolczuje. Najpierw meczyly mnie zaparcia teraz biegunka :) Super. Na zaparcia i hemoroidy pomaga mi Anusol (masc i czopki)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 12:27

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biore wlasnie zelaza bo nie mam anemi. I wyczytałam w necie ze to moze oznaczac krwawienie z zoladka ;/ poczekam na wyniki crp i reszty i zobacze co robic. I od wizyty ktora miałam dwa tyg temu spadłam juz z wagi 5 kg.. niedowaga mi nie grozi ale to tez chyba za szybki spadek.:/
    A. Kasia faktycznie, nie pomyślałam o tym praniu ;)

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się uszykowałam w grube majtasy i naginam na sesje zdjęciową w śniegu!
    Ot co! Jak nie zatłukę M to będę wieczorem :D

Mania1718, d'nusia, Czarodziejka87, Falon, olatychy, Madzialena90, Kajola, perła ziemi, Martita88, Izoleccc, alinalii, Magda lena, Karolina@, Mietka 30:), Kate84, domiii, Karka, anitka19953 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dziś wściekłam jak mało kiedy. Otóż miałam dziś konsultację u ortopedy. Poszłam, wchodzę do gabinetu, szanowny pan doktor pyta mnie z czym przychodzę no to mu mówię w czym rzecz. A ten na to że on się na kręgosłupach nie zna i muszę iść z tym do neurochirurga tym bardziej że jestem po operacji.
    No i lipa. Muszę iść znowu po nowe skierowanie do mojego gina, zarejestrować się w poradni neurochirurgicznej i znów odczekać z jakieś 2 tygodnie. Oby się tylko wyrobili tym wszystkim do mojego porodu bo coś czuję w kościach że chyba jeszcze na rezonans mnie poślą :/

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mania1718 kupię sobie te czopki. Za 4 dni czyli w poniedziałek mam wizytę to się dodatkowo poradzę doktora.
    Kurcze nigdy nie miałam z tym problemu aż do teraz.
    Trudno...co robić... :-/

201604051765.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Ja nie biore wlasnie zelaza bo nie mam anemi. I wyczytałam w necie ze to moze oznaczac krwawienie z zoladka ;/ poczekam na wyniki crp i reszty i zobacze co robic. I od wizyty ktora miałam dwa tyg temu spadłam juz z wagi 5 kg.. niedowaga mi nie grozi ale to tez chyba za szybki spadek.:/
    Teresa, możesz jeszcze zrobić w laboratorium lub testem domowym (rossman, apteki) badanie na krew utajoną w kale, bo to mogłoby wskazywać na stan zapalny jelita grubego. Mój mąż choruje na CU, ale odkąd bierze leki, to objawy nie wróciły.
    Oczywiście, u Ciebie to nie musi być żadna choroba przewlekła, tylko ostra biegunka, po której się zregenerujesz. Ale na pewno trzeba to zdiagnozować, tym bardziej że dużo schudlaś w krótkim czasie.. Trzymam kciuki, żeby szybko przeszło!

Teresa1992 lubi tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Właśnie się uszykowałam w grube majtasy i naginam na sesje zdjęciową w śniegu!
    Ot co! Jak nie zatłukę M to będę wieczorem :D

Hehe Renka widzę,że już humor lepszy?;) Mam nadzieję:* Udanej sesji :)

Filip 28.03.2016 <3
  • Est Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olatychy, Mania, Ciri super wygladacie!

Domii udanego wypoczynku :-) Młyn Klekotki, dobry wybór i witam w moich rejonach :-)

Teresa mam nadzieję, że Ci przejdzie ta biegunka. Mi pomogło: lekkie jedzenie, dużo płynów, wzięłam też węgiel i piłam Orsalit, a potem brałam probiotyk. Ale dobrze też byloby zrobić ten test na krew utajona tak jak piszą dziewczyny.

U mnie 101 cm :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 12:35

Mania1718, Teresa1992, domiii lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:

Ja bym noe kombinowała tylko poczekała na wyniki i jechała do szpitala. Na pewno ci nie zaszkodzi ze coe zbadają. Przy takim spadki wagi możesz byc tez odwodniona, dadzą kroplówkę, jak sie okaże ze jest lrew w stolcu to szybciej zaradza. Zwłaszcza zw dostałaś skierowanie, które nie jest wiecznie ważne. Ale jak uważasz :)

Est lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Jechalam kawał do dentysty a tu karteczka, że chora. Już nie mogli zadzwonić. Katastrofa. Ginekolog śmiała mi się do mojego męża, że nie doczekam następnej wizyty. :( schudlam ostatnio przez wymioty i tylko 6 kg na plusie. :( mój M nie tylko chrapie ale ostatnio dostaje od niego kopniaki w pupę lub kręgosłup.

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
‹‹ 1483 1484 1485 1486 1487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ