Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
A tak w ogóle to się witam z Wami w skończonym 28 tygodniu!
Na belli wybiło 70%A.Kasia, d'nusia, Magda lena, Mania1718, Czarodziejka87, Karolina@, perła ziemi, Kajola, Madzialena90, Est, muminka83, Kate84, Lucky, Karka, anitka19953 lubią tę wiadomość
-
Teresa1992 wrote:Dziewczyny poradzicie cos na biegunke ??
Od niedzieli bolał mnie żołądek i doszła biegunka do tego, do wtorku nie przeszło w nocy miałam 38 C więc poszłam do lekarza rodzinnego on mi dał skierowanie do szpitala bo stolec był koloru czarnego, bardziej taka woda czarna (przepraszam za dosłownosc;) ). Zadzwoniłam do mojego gin ale nie mogłam się dodzwonic a dopiero przyjmuje w piatek wiec poszłam na wizyte do innego, z dzidzia stwierdził że wszystko ok ale tez chcial mnie zostawic w szpitalu co nie za bardzo mi pasowało wiec doszlismy do porozumienia zebym piła min 3 l wody i elektolity jedna saszetke + wegiel a jak nie przejdzie do czwartku to juz szpital zostaje. Dziś nadal nie przeszło tzn goraczki nie mam juz ale biegunka nadal. Zrobiłam rano badania mocz, morfologia, crp, proby watrobowe i elektrolity, wyniki maja byc popoludniu. Poradzicie coś żeby to sie wkońcu skończyło ?nie chce trafic do szpitala
-
nick nieaktualny
-
Terersa1992 Ty biedulko się męczysz z biegunką a ja po tym żelazie mam co parę dni okrutne zaparcia.
Z trzy razy po takiej przykrej sytuacji wyszły mi takie bąble wokół odbytu
(sory za szczerość) nic nie bolały i po kilku godzinach się wchłonęły, niewiem co to? Czyżby hemoroidy??? Miała któraś z Was takie objawy?? -
Hej dziewczyny:*
Ale zasuwacie z postami;) a ja dziś po 10 wstałam oczywiście spanie na raty..
Viera Witamy!!
Super zdjęcia brzuszków!
Ja dziś się mierzyłam i mam 100 cm w brzuszku:)
Mania u mnie to samo z chrapaniem mojego..jak leży na wznak jak zacznie chrapać to coraz głośniej
Potem mi nerwy puszczają i tak sobie myślę ja pier.. nie zasnę teraz
Aż w końcu go budzę i mówię,żeby się na bok przewrócił bo spać nie idzie ..ehh faceci
Domii a ja mam aż 6 l lovelli ,kurcze jestem ciekawa jak u mnie się sprawdzi..
Zanim kupiłam czytałam opinie na necie większość chwaliło,że łagodny i nie powiduje alergii..no zobaczymy co to będzie..
Teresa nie wiem co Ci doradzić elektrolity i węgiel bierzesz..spróbuj może jeszcze kakao takie prawdziwe albo czekolade taką 80% najlepiej chyba,że już próbowałaś? Mam nadzieję,że szybko przejdzie trzymam kciuki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 12:11
Mania1718 lubi tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
pierwsza tura prasowania za mną
za chwilkę idę układać do nowej komodyKate84, domiii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBoze dziewczyny ja biore tez tardyferon bo zelazo mi masakryczne wyszlo, i do tego jeszcze pilam pokrzywe na opuchlizne, i co prawda kupa czarna ale ani biegunki ani zaparc. 1-3 razy dziennie wyproznianie bez problemowe! Pierwszy raz w zyciu nie mam problemow z tym bo kiedy to moglam sie wyprozniac raz na 5-7 dni a w ciazy zyc nie umierac!
Hemoroidy to raczej nie, ja mam poczatki to u mnie to sie wiąże w srodku z bolem i pieczeniem i po wyproznianiu sluz z domieszka krwi z odbytu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 12:09
-
Już złożyłam wniosek, niby za dwa tygodnie będzie dowód i mąż może go wybrać. Oczywiście zgrzeszylam i zachaczylam o pepco. Zaraz pozalowalam bo brzuch jak kamień, ale najadlam się nospy, leżę, pomalu przechodzi. Nie jestem zwolennikiem ubrankami w pepco ale rękawiczki niedrapki i cienkie czapeczki były po 99 gr! I koszulę sobie kupiłam.
She86 lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Powodzenia na dzisiejszych wizytach! :*
Renka biedulko ja też nieraz mam taki kryzys jak nie mogę zasnąć ..mój chrapie,plecy bolą i za cholere
Jeszcze z boku na bok się ciężko przewrócić..ale potem trochę odsypiam jak wychodzi do pracy
Ale jakoś damy radę!
M+M wiem,że może łatwo się pisze ale nie denerwuj się tak :* wszystko jest dobrze,ciąża przebiega prawidłowo i nie myśl tak o tym,że nie zdążysz i tam urodzisz..na pewno tak nie będzie trzymaj się! :*
Renka88, M+M+? lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Teresa i ja sie mecze z biegunka od 3 dni ale tylko wieczorami. Z Twojego opisu mam identycznie, mysle ze kolor czarny to zasluga zelaza.(bynajmniej ja biore) Pije duzo wody i tyle. nie ide do lekarza bo pewnie uslysze ze na wirsa nie ma lekow
Edys tak to toJa mam zel, ale sam zel ani kapsulki nie daja takiego efektu jak plyn do plukania
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e27bf70cf71.jpg
Falon z tym zatkaniem dziurki od nosa to mnie rozbawilasI z opisu twojedo te ,,babelki,, to dokladnie hemoridy. Wspolczuje. Najpierw meczyly mnie zaparcia teraz biegunka
Super. Na zaparcia i hemoroidy pomaga mi Anusol (masc i czopki)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 12:27
[/link]
-
Ja nie biore wlasnie zelaza bo nie mam anemi. I wyczytałam w necie ze to moze oznaczac krwawienie z zoladka ;/ poczekam na wyniki crp i reszty i zobacze co robic. I od wizyty ktora miałam dwa tyg temu spadłam juz z wagi 5 kg.. niedowaga mi nie grozi ale to tez chyba za szybki spadek.
A. Kasia faktycznie, nie pomyślałam o tym praniu
-
Właśnie się uszykowałam w grube majtasy i naginam na sesje zdjęciową w śniegu!
Ot co! Jak nie zatłukę M to będę wieczoremMania1718, d'nusia, Czarodziejka87, Falon, olatychy, Madzialena90, Kajola, perła ziemi, Martita88, Izoleccc, alinalii, Magda lena, Karolina@, Mietka 30:), Kate84, domiii, Karka, anitka19953 lubią tę wiadomość
-
A ja się dziś wściekłam jak mało kiedy. Otóż miałam dziś konsultację u ortopedy. Poszłam, wchodzę do gabinetu, szanowny pan doktor pyta mnie z czym przychodzę no to mu mówię w czym rzecz. A ten na to że on się na kręgosłupach nie zna i muszę iść z tym do neurochirurga tym bardziej że jestem po operacji.
No i lipa. Muszę iść znowu po nowe skierowanie do mojego gina, zarejestrować się w poradni neurochirurgicznej i znów odczekać z jakieś 2 tygodnie. Oby się tylko wyrobili tym wszystkim do mojego porodu bo coś czuję w kościach że chyba jeszcze na rezonans mnie poślą -
Teresa1992 wrote:Ja nie biore wlasnie zelaza bo nie mam anemi. I wyczytałam w necie ze to moze oznaczac krwawienie z zoladka ;/ poczekam na wyniki crp i reszty i zobacze co robic. I od wizyty ktora miałam dwa tyg temu spadłam juz z wagi 5 kg.. niedowaga mi nie grozi ale to tez chyba za szybki spadek.
Oczywiście, u Ciebie to nie musi być żadna choroba przewlekła, tylko ostra biegunka, po której się zregenerujesz. Ale na pewno trzeba to zdiagnozować, tym bardziej że dużo schudlaś w krótkim czasie.. Trzymam kciuki, żeby szybko przeszło!Teresa1992 lubi tę wiadomość
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Olatychy, Mania, Ciri super wygladacie!
Domii udanego wypoczynkuMłyn Klekotki, dobry wybór i witam w moich rejonach
Teresa mam nadzieję, że Ci przejdzie ta biegunka. Mi pomogło: lekkie jedzenie, dużo płynów, wzięłam też węgiel i piłam Orsalit, a potem brałam probiotyk. Ale dobrze też byloby zrobić ten test na krew utajona tak jak piszą dziewczyny.
U mnie 101 cm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 12:35
Mania1718, Teresa1992, domiii lubią tę wiadomość
-
Teresa1992 wrote:Ja nie biore wlasnie zelaza bo nie mam anemi. I wyczytałam w necie ze to moze oznaczac krwawienie z zoladka ;/ poczekam na wyniki crp i reszty i zobacze co robic. I od wizyty ktora miałam dwa tyg temu spadłam juz z wagi 5 kg.. niedowaga mi nie grozi ale to tez chyba za szybki spadek.
Ja bym noe kombinowała tylko poczekała na wyniki i jechała do szpitala. Na pewno ci nie zaszkodzi ze coe zbadają. Przy takim spadki wagi możesz byc tez odwodniona, dadzą kroplówkę, jak sie okaże ze jest lrew w stolcu to szybciej zaradza. Zwłaszcza zw dostałaś skierowanie, które nie jest wiecznie ważne. Ale jak uważaszEst lubi tę wiadomość
-
Hejka. Jechalam kawał do dentysty a tu karteczka, że chora. Już nie mogli zadzwonić. Katastrofa. Ginekolog śmiała mi się do mojego męża, że nie doczekam następnej wizyty.
schudlam ostatnio przez wymioty i tylko 6 kg na plusie.
mój M nie tylko chrapie ale ostatnio dostaje od niego kopniaki w pupę lub kręgosłup.
Czekam: