X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Falon Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to się witam z Wami w skończonym 28 tygodniu!
    Na belli wybiło 70% :-)

A.Kasia, d'nusia, Magda lena, Mania1718, Czarodziejka87, Karolina@, perła ziemi, Kajola, Madzialena90, Est, muminka83, Kate84, Lucky, Karka, anitka19953 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Dziewczyny poradzicie cos na biegunke ??
    Od niedzieli bolał mnie żołądek i doszła biegunka do tego, do wtorku nie przeszło w nocy miałam 38 C więc poszłam do lekarza rodzinnego on mi dał skierowanie do szpitala bo stolec był koloru czarnego, bardziej taka woda czarna (przepraszam za dosłownosc;) ). Zadzwoniłam do mojego gin ale nie mogłam się dodzwonic a dopiero przyjmuje w piatek wiec poszłam na wizyte do innego, z dzidzia stwierdził że wszystko ok ale tez chcial mnie zostawic w szpitalu co nie za bardzo mi pasowało wiec doszlismy do porozumienia zebym piła min 3 l wody i elektolity jedna saszetke + wegiel a jak nie przejdzie do czwartku to juz szpital zostaje. Dziś nadal nie przeszło tzn goraczki nie mam juz ale biegunka nadal. Zrobiłam rano badania mocz, morfologia, crp, proby watrobowe i elektrolity, wyniki maja byc popoludniu. Poradzicie coś żeby to sie wkońcu skończyło ? :( nie chce trafic do szpitala :(:(
    A bierzesz żelazo? Bo czarny stolec jesli nie z powodu diety czy leków jest niestety niepokojącym objawem i wymaga szczegółowego zbadania. Ja bym sie położyła w szpitalu. Zwłaszcza jesli jeszcze w crp albo morfologii wyszło cos.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe wy narzekacie na mezow a moj facet na mnie:P To ja jestem ta chrapiaca w rodzinie a teraz w ciazy to sama slysze jak chrapie jak usypiam :D MASAKRA...

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri miło cię widzieć :) dawno sie nie odzywałaś :) cieszę sie ze wszystko w porządku i ciebie :)

ciri22 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terersa1992 Ty biedulko się męczysz z biegunką a ja po tym żelazie mam co parę dni okrutne zaparcia.
    Z trzy razy po takiej przykrej sytuacji wyszły mi takie bąble wokół odbytu
    (sory za szczerość) nic nie bolały i po kilku godzinach się wchłonęły, niewiem co to? Czyżby hemoroidy??? Miała któraś z Was takie objawy??

201604051765.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:*

Ale zasuwacie z postami;) a ja dziś po 10 wstałam oczywiście spanie na raty..

Viera Witamy!!

Super zdjęcia brzuszków! :)

Ja dziś się mierzyłam i mam 100 cm w brzuszku:)

Mania u mnie to samo z chrapaniem mojego..jak leży na wznak jak zacznie chrapać to coraz głośniej
    Potem mi nerwy puszczają i tak sobie myślę ja pier.. nie zasnę teraz ;)
    Aż w końcu go budzę i mówię,żeby się na bok przewrócił bo spać nie idzie ..ehh faceci ;)

Domii a ja mam aż 6 l lovelli ,kurcze jestem ciekawa jak u mnie się sprawdzi..
    Zanim kupiłam czytałam opinie na necie większość chwaliło,że łagodny i nie powiduje alergii..no zobaczymy co to będzie..

Teresa nie wiem co Ci doradzić elektrolity i węgiel bierzesz..spróbuj może jeszcze kakao takie prawdziwe albo czekolade taką 80% najlepiej chyba,że już próbowałaś? Mam nadzieję,że szybko przejdzie trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 12:11

Mania1718 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsza tura prasowania za mną <3
    za chwilkę idę układać do nowej komody ;)

Kate84, domiii lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze dziewczyny ja biore tez tardyferon bo zelazo mi masakryczne wyszlo, i do tego jeszcze pilam pokrzywe na opuchlizne, i co prawda kupa czarna ale ani biegunki ani zaparc. 1-3 razy dziennie wyproznianie bez problemowe! Pierwszy raz w zyciu nie mam problemow z tym bo kiedy to moglam sie wyprozniac raz na 5-7 dni a w ciazy zyc nie umierac!

Hemoroidy to raczej nie, ja mam poczatki to u mnie to sie wiąże w srodku z bolem i pieczeniem i po wyproznianiu sluz z domieszka krwi z odbytu... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 12:09

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już złożyłam wniosek, niby za dwa tygodnie będzie dowód i mąż może go wybrać. Oczywiście zgrzeszylam i zachaczylam o pepco. Zaraz pozalowalam bo brzuch jak kamień, ale najadlam się nospy, leżę, pomalu przechodzi. Nie jestem zwolennikiem ubrankami w pepco ale rękawiczki niedrapki i cienkie czapeczki były po 99 gr! I koszulę sobie kupiłam.

She86 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach! :*

Renka biedulko ja też nieraz mam taki kryzys jak nie mogę zasnąć ..mój chrapie,plecy bolą i za cholere
    Jeszcze z boku na bok się ciężko przewrócić..ale potem trochę odsypiam jak wychodzi do pracy
    Ale jakoś damy radę!

M+M wiem,że może łatwo się pisze ale nie denerwuj się tak :* wszystko jest dobrze,ciąża przebiega prawidłowo i nie myśl tak o tym,że nie zdążysz i tam urodzisz..na pewno tak nie będzie trzymaj się! :*

Renka88, M+M+? lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa i ja sie mecze z biegunka od 3 dni ale tylko wieczorami. Z Twojego opisu mam identycznie, mysle ze kolor czarny to zasluga zelaza.(bynajmniej ja biore) Pije duzo wody i tyle. nie ide do lekarza bo pewnie uslysze ze na wirsa nie ma lekow ;)

Edys tak to to :) Ja mam zel, ale sam zel ani kapsulki nie daja takiego efektu jak plyn do plukania :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e27bf70cf71.jpg

Falon z tym zatkaniem dziurki od nosa to mnie rozbawilas :D I z opisu twojedo te ,,babelki,, to dokladnie hemoridy. Wspolczuje. Najpierw meczyly mnie zaparcia teraz biegunka :) Super. Na zaparcia i hemoroidy pomaga mi Anusol (masc i czopki)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 12:27

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biore wlasnie zelaza bo nie mam anemi. I wyczytałam w necie ze to moze oznaczac krwawienie z zoladka ;/ poczekam na wyniki crp i reszty i zobacze co robic. I od wizyty ktora miałam dwa tyg temu spadłam juz z wagi 5 kg.. niedowaga mi nie grozi ale to tez chyba za szybki spadek.:/
    A. Kasia faktycznie, nie pomyślałam o tym praniu ;)

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się uszykowałam w grube majtasy i naginam na sesje zdjęciową w śniegu!
    Ot co! Jak nie zatłukę M to będę wieczorem :D

Mania1718, d'nusia, Czarodziejka87, Falon, olatychy, Madzialena90, Kajola, perła ziemi, Martita88, Izoleccc, alinalii, Magda lena, Karolina@, Mietka 30:), Kate84, domiii, Karka, anitka19953 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dziś wściekłam jak mało kiedy. Otóż miałam dziś konsultację u ortopedy. Poszłam, wchodzę do gabinetu, szanowny pan doktor pyta mnie z czym przychodzę no to mu mówię w czym rzecz. A ten na to że on się na kręgosłupach nie zna i muszę iść z tym do neurochirurga tym bardziej że jestem po operacji.
    No i lipa. Muszę iść znowu po nowe skierowanie do mojego gina, zarejestrować się w poradni neurochirurgicznej i znów odczekać z jakieś 2 tygodnie. Oby się tylko wyrobili tym wszystkim do mojego porodu bo coś czuję w kościach że chyba jeszcze na rezonans mnie poślą :/

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mania1718 kupię sobie te czopki. Za 4 dni czyli w poniedziałek mam wizytę to się dodatkowo poradzę doktora.
    Kurcze nigdy nie miałam z tym problemu aż do teraz.
    Trudno...co robić... :-/

201604051765.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Ja nie biore wlasnie zelaza bo nie mam anemi. I wyczytałam w necie ze to moze oznaczac krwawienie z zoladka ;/ poczekam na wyniki crp i reszty i zobacze co robic. I od wizyty ktora miałam dwa tyg temu spadłam juz z wagi 5 kg.. niedowaga mi nie grozi ale to tez chyba za szybki spadek.:/
    Teresa, możesz jeszcze zrobić w laboratorium lub testem domowym (rossman, apteki) badanie na krew utajoną w kale, bo to mogłoby wskazywać na stan zapalny jelita grubego. Mój mąż choruje na CU, ale odkąd bierze leki, to objawy nie wróciły.
    Oczywiście, u Ciebie to nie musi być żadna choroba przewlekła, tylko ostra biegunka, po której się zregenerujesz. Ale na pewno trzeba to zdiagnozować, tym bardziej że dużo schudlaś w krótkim czasie.. Trzymam kciuki, żeby szybko przeszło!

Teresa1992 lubi tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Właśnie się uszykowałam w grube majtasy i naginam na sesje zdjęciową w śniegu!
    Ot co! Jak nie zatłukę M to będę wieczorem :D

Hehe Renka widzę,że już humor lepszy?;) Mam nadzieję:* Udanej sesji :)

Filip 28.03.2016 <3
  • Est Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olatychy, Mania, Ciri super wygladacie!

Domii udanego wypoczynku :-) Młyn Klekotki, dobry wybór i witam w moich rejonach :-)

Teresa mam nadzieję, że Ci przejdzie ta biegunka. Mi pomogło: lekkie jedzenie, dużo płynów, wzięłam też węgiel i piłam Orsalit, a potem brałam probiotyk. Ale dobrze też byloby zrobić ten test na krew utajona tak jak piszą dziewczyny.

U mnie 101 cm :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 12:35

Mania1718, Teresa1992, domiii lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:

Ja bym noe kombinowała tylko poczekała na wyniki i jechała do szpitala. Na pewno ci nie zaszkodzi ze coe zbadają. Przy takim spadki wagi możesz byc tez odwodniona, dadzą kroplówkę, jak sie okaże ze jest lrew w stolcu to szybciej zaradza. Zwłaszcza zw dostałaś skierowanie, które nie jest wiecznie ważne. Ale jak uważasz :)

Est lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Jechalam kawał do dentysty a tu karteczka, że chora. Już nie mogli zadzwonić. Katastrofa. Ginekolog śmiała mi się do mojego męża, że nie doczekam następnej wizyty. :( schudlam ostatnio przez wymioty i tylko 6 kg na plusie. :( mój M nie tylko chrapie ale ostatnio dostaje od niego kopniaki w pupę lub kręgosłup.

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
‹‹ 1483 1484 1485 1486 1487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ