X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Falon Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 sesja foto! Fantastycznie! Zazdroszczę, bo też mi się marzy :-) nie martw się! Na pewno przy tej sesji z Twoim M atmosfera się oczyści :)

muminka83, Renka88 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! uśmiałam się, bo ja też mam przeprawę łóżkową z moim mężem :) my akurat mieliśmy problem z kołdrą, pod którą się nie mieściliśmy, bo ja + rogal + potrzeba spania z podkurczonymi nogami to uniemożliwiały. teraz mamy dwie kołdry (zanim się dorobimy jednej dużej ;)) ale skubaniec i tak co noc musi się przykulać na moją część, dzisiaj np wpasował swoją głowę w moją poduszkę 10 cm od mojego nosa :)

macie cudne brzuszki! ja mam ok 95 cm i wszyscy mówią mi, że mam mały brzuch jak na 7 miesiąc. już nawet wkręciłam sobie, że jest za mały, ale lekarz mówi, że ilość wód jest ok, do tego mała waży już 1150g więc jest idealnie w połowie siatki i stwierdziłam,że nie będę sobie dokładać :)

ja we wtorek zaliczyłam nieplanowaną wizytę, tak mnie ten brzuch potrafi zestresować, że 3 tygodnie czekania to dla mnie za dużo. do tego zaczęłam brać luteinę i o ile na początku wchodziła mi bez problemu tak teraz czuję, że jestem podrażniona i piecze mnie przy sikaniu :(
    po wizycie zrobił mi się całkiem niezły secik leków: 3x2 luteina, 3x1 duphaston, 3x1 magnez, 2x1 mama dha premium.

w pt daję też mocz na posiew, może akurat to od jakiejś infekcji te twardnienia. doktorek pociesza mnie, że jest bardzo duża szansa, że mi to minie. póki co leżę 80% doby. o sklepach mogę pomarzyć :( a tu wybór wózka przed nami...

dziewczyny czy któraś z Was jest z Wrocławia? gdzie planujecie rodzić? ja jestem spod Wrocławia i w sumie jest tu szpital z dość dobrymi opiniami, ale nie dają znieczulenia i tak się zastanawiam teraz czy poszukać jakiegoś z lepszym oddziałem opieki nad noworodkami do tego żeby dawali znieczulenie :)

a i dzięki za linka dot środków piorących, wczoraj mąż mi przywiózł dwa kartony przecudnych ciuszków po naszej chrześnicy :) w lutym piorę i prasuję jak zła! :)

d'nusia, Falon, Mania1718, ksanka, Magda lena lubią tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viera Yves wrote:
    Cześć Dziewczyny :*
    Zacznę raz jeszcze bo widzę że moja poprzednia wiadomość wysłana z telefonu przybrała super krótką formę ;)
    Podczytuję Was już od dłuższego czasu i jestem ciężarówką metodą IUI. Termin wg OM mam wyznaczony na 27 marca :)
    Przygarniecie mnie do swego grona?

Witaj, Czyli masz taki termin jak ja :P
    Tylko że ja mam planowaną cesarkę :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Chrapanie męża to i moja zmora. .. ostatniej nocy kilku krotnie prosiłam żeby położył się na bok (bo przestaje wtedy) i w końcu mowie głośno
    J-ja pierd.... wykonczysz mnie tym chrapaniem
    A-Co jest grubasku kochany? ?? (Zdezorientowany)
    J-Chrapiesz juz od trzech godzin, nie pozwalasz zasnąć!!!!
    A-Wyjdź mnie z domu

:D :D :D rano nic nie pamiętał

hhaha chrapanie może wykończyć. Pocieszam się Tym że wiem że teraz też chrapie jak już uda mi się paść trupem :P . Chrapie tak że czasem potrafię się sama obudzić :P i wtedy się śmieje. :P

Mania1718, ksanka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• margaret26 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perla ziemi- ja nie pojechałabym rodzić do żadnego szpitala we Wro,ale wybierz się do Strzelina. Tam pracuje mój lekarz prowadzący, polecał rodzenie właśnie tam, do tego opinie w necie ok ,koleżanki rodzące też polecały :)

My jutro wizytujemy wcześnie rano. Ciekawe ile ten Nasz klocek już waży, domyślam się,że nie mało i obstawiam 2400-2500 :) Mam nadzieję,że u Nas wszystko bez zmian tak,jak na poprzednich wizytach. U mnie w brzuchu tydzień temu 95cm, 5kg na plusie :)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 12:59

Falon lubi tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie co do usg 3d. Duzo osob mi odradza juz w tak zaawansowanej ciazy bo mowia ze i tak srednio widac bo dziecko jest duze i w ogole.

A co Wy myslicie? Bo jak bede dzis to moge sobie wybrac jakie (na ostatnim usg w 22tc mialam nie oplacone 3d ale lekarz pokazal nam w 3d malucha i zrobil jedno zdjecia buzi na piamiatke)? Do tego mam wrazenie ze mloda buzia do kregoslupa moze byc odwrocona bo po kregoslupie dostaje czesto wiec nie wiem czy jest sens tyle placic...

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viera Yves wrote:
    Dziękuję za przyjęcie :)

Mania My wybieraliśmy pomiędzy Grzesiem a Marcelem. I pomimo niezadowolenia moich rodziców zdecydowaliśmy się na Marcela :) Jeśli chodzi o chrapanie to mam ten sam problem, i potem Tż mówi tylko że na niego krzyczę w nocy haha

alinalii śliczne masz te zdjęcia <3 ja muszę coś takiego z mężem mieć. Wstępnie jesteśmy umówieni w lutym na małą sesję brzuszkową.

A Wy dziewczyny planujecie jakieś sesje?

Ja właśnie dzisiaj miałam pierwszą cześć sesji. Sama bo tak chciałam. Druga sesja zaplanowana na 2 tygodnie przed cesarką wtedy już rodzinnie. Sesję robi mi przyjaciółka. Chciałam taką pamiątkę bo to ostatnia ciąża nasza i chciałabym zatrzymać czas - a to udaje się jedynie dzięki fotografii. <3

Mania1718, ksanka, Falon, RudyTygrysek, Karolina@, Kate84, Renka88, anitka19953 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Falon Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perła ziemi wrote:
    cześć dziewczyny! uśmiałam się, bo ja też mam przeprawę łóżkową z moim mężem :) my akurat mieliśmy problem z kołdrą, pod którą się nie mieściliśmy, bo ja + rogal + potrzeba spania z podkurczonymi nogami to uniemożliwiały. teraz mamy dwie kołdry (zanim się dorobimy jednej dużej ;)) ale skubaniec i tak co noc musi się przykulać na moją część, dzisiaj np wpasował swoją głowę w moją poduszkę 10 cm od mojego nosa :)

macie cudne brzuszki! ja mam ok 95 cm i wszyscy mówią mi, że mam mały brzuch jak na 7 miesiąc. już nawet wkręciłam sobie, że jest za mały, ale lekarz mówi, że ilość wód jest ok, do tego mała waży już 1150g więc jest idealnie w połowie siatki i stwierdziłam,że nie będę sobie dokładać :)

Ja tak jak Ty jestem w 7 miesiącu i mam dokładnie tak samo 95cm :)
    Jestem 4 dni za Tobą. Ale doświadczone koleżanki mi mówią że właśnie w III trymestrze brzuszek potrafi się szybko znacznie powiększyć.
    Ciekawe ile Julcia już waży? W pndz się dowiemy;)

perła ziemi lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Brzuchatki!
    Zaraz Was nadrobię, ale witam się nie za dobrymi wieściami....
    Niestety w nocy zaczęły mnie swędzieć dłonie, nogi i piersi, podejrzewam początek cholestazy. Do poniedziałku spróbuję sama coś z tym zrobić (dużo gotowanego, mało owoców surowych, duuuużo wody) ale jeśli świąd będzie się utrzymywał to w poniedziałek badania i pewnie szpital już do cesarki.
    Daję sobie te 4 dni żeby się upewnić czy na pewno mnie swędzi ;) oraz żeby już wszystko przygotować. Plus jest taki, ze gdy potwierdzą na 100% cholestazę cesarkę będę mieć w skończonym 37 tygodniu czyli 15 lutego....drżę o rozłąkę z synkiem, mam nadzieję że uda mi się zniwelować ten świąd....

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Ja bym noe kombinowała tylko poczekała na wyniki i jechała do szpitala. Na pewno ci nie zaszkodzi ze coe zbadają. Przy takim spadki wagi możesz byc tez odwodniona, dadzą kroplówkę, jak sie okaże ze jest lrew w stolcu to szybciej zaradza. Zwłaszcza zw dostałaś skierowanie, które nie jest wiecznie ważne. Ale jak uważasz :)

Ja też bym tak zrobiła.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki po nieprzespanej nocy w 32 tygodniu :)

Ciri ja miałam tydzień temu 3d, no i rzeczywiście szału nie było, mała na buzi miała pępowine, pozniej sie obróciła i zdjecie do d**y bo nie dała sobie zrobić a ja już miałam dośc tego ucisku. Tylko że ja robiłam to prenatalne 3 trymestru u tego doktora więc ogólnie nie żałuje bo chociaż wiem że zdrowa :)

Perła ziemi nie wiem jak we Wro ale wiem że Legnica specjalizuje się w leczeniu maluszków i wcześniaków, zawsze polecali ten szpital.

ciri22 lubi tę wiadomość

relggu1r2zuga2rf.png
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26 no właśnie ta wrocławska masówka też mnie trochę przeraża, chociaż ich doświadczenie też ma swoje zalety. u mnie Strzelin to zdecydowanie za daleko... w grę wchodzi ewentualnie Trzebnica. mój lekarz jest za to z Borowskiej, ale tam jest taki "przerób", że wydaje mi się, że to nie ma żadnego znaczenia, może po prostu nie mieć dyżuru i tyle z niego pożytku ;)

Ciri mój doktorek ostatnio powiedział mi, że usg 3 trym, bo o takie Ci chodzi tak? robi się właśnie od skończonego 30 tyg do skończonego 32 tyg. ja w pn zapisuję się na nie do jakiegoś ponoć bardzo dobrego (i drogiego) specjalisty i tak myślałam, żeby zapisać się właśnie na swój 31 skończony tydzień. też zrobię sobie 3d, bo tyle mam stresów ostatnio z tą ciążą, że muszę szukać jakichś małych radości, a na zdjęcie malutkiej z 20 tygodnia, to mogłabym nie przestawać patrzeć <3

ciri22 lubi tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perla Ziemi my też tak śpimy: ja, mąż i rogal, który jest prawie takiej wysokości jak ja :-) , i też już przeszliśmy na dwie kołdry.

perła ziemi, ksanka lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasmira, dzieki :) Noo ja tez wlasnie dzis prenatalne 3 trymestru i szczerze licze ze jak ladnie sie obroci to znow nam pokaze i moze da jakies jedno zdjecie 3d w cenie 2d :P A i tak przelacza sobie na 4d zeby obejrzec wszystko wiec zawsze nam mowi co widac na usg, wiec chyba nie ma sensu...
    Ale cos czuje ze ona nie dosc ze nam sie nie pokaze to obejrze tylko jej plecy :P

Edit: Ja tez na wszystkie prenatalne biegam do innego lekarza, bo prowadze ciaze na nfz a usg robie prywatnie tez u bardzo dobrego lekarza. Ale tylko te 3 zalecane robie wiec to bedzie moje ostatnie jesli wszystko bedzie ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 13:11

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową Mamusie :)

Ja też się zmierzyłam i tak jak Ty Alinali mam 115 cm :) i + 8 kg na liczniku :)

co do nocnych walk z mężami mam identycznie :D Mój Ł chrapie jak cholera i nie ważne czy leży na plecach czy na boku :D ostatnio mu nos zatykałam to na chwilkę pomagało, ale już nie pomaga :/ :D mało tego to zabiera mi kołdrę bo się opatula w nocy jak naleśnik i jak próbuję wyrwać choć skrawek dla siebie to nawet się nie przebudzi :) dopiero jak huknę na niego to się budzi i przez sen: "co? co? co się stało? źle się czujesz?" hahaha :D dodatkowo śpią z nami nasze pieseły i dla mnie miejsca jest nie wiele :D

Falon, ksanka, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są już wyniki ogólnie chyba wszystko w normie tylko w morfologi 17 przy normie od 20. I w moczu Urobilinogen 16 umol wiec na granicy bo jest w normach max 16 i ketony 0,5 mmol a crp wyszło 19 przy normie do 5

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perla ja jestem z Wroc i jeśli wszystko będzie ok to uciekam stąd na poród prawie 200 km. Ja nie mam żadnego zaufania do miejscowych lekarzy. Jeśli już musiałabym rodzić na dolnym Śląsku to Wałbrzych Oława albo Trzebnica. Nie Wrocław :)
    A ty skąd jesteś?
    My mieliśmy jechać dzisiaj do szpitala na kwalifikację do cc ale mój K ma awarie zęba i kombinujemy żeby w miarę szybko go gdzieś umówić.
    Ja póki co jak leżę to jest ok brzuch miękki tylko trochę ciągnie w podbrzuszu więc staram się nie panikować. Wizytę mam za 2 tygodnie u mojej lekarki i jeśli nie będzie nic gorzej to będę czekać.

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Są już wyniki ogólnie chyba wszystko w normie tylko w morfologi 17 przy normie od 20. I w moczu Urobilinogen 16 umol wiec na granicy bo jest w normach max 16 i ketony 0,5 mmol a crp wyszło 19 przy normie do 5

to CRP bardzo podwyższone więc jakieś zapalenie? ja bym pojechała jednak do szpitala, bo lepiej nie ryzykować

dqprwn15leplej5m.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Perla Ziemi my też tak śpimy: ja, mąż i rogal, który jest prawie takiej wysokości jak ja :-) , i też już przeszliśmy na dwie kołdry.
    U nas tak samo ja on i Rogal i 2 duże kołdry bo nie mamy małych,
    Teraz przynajmniej M nie boi się że mnie skopie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 13:21

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie, ojjj. A tą cholestazę to da się jakoś badaniami potwierdzić/wykluczyć...?
    Może to jakieś uczulenie! Oby to było tylko uczulenie!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
‹‹ 1484 1485 1486 1487 1488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ