X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to raport z placu boju.
    Jutro loguje się w szpitalu na sterydy dla małej.
    Pewnie spędzę tam weekend i wypuszcza mnie do domku. Nie uśmiecha mi się dłuższy pobyt że względu na jedzenie które ewidentnie cukrzycowej nie jest

Ja się cieszę ze mała dostanie sterydy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 17:29

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co polecacie na szybki obiad?
    bo tak mi się dzisiaj spina brzuch że nie mam siły długo siedzieć w kuchni...

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

• Falon Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mieliśmy placki ziemniaczane, bo uwielbiamy i szybko się je robi:-)
    Kwestia gustu, kto co lubi :)

Izoleccc, Madzialena90, Karolina@, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po szybkiej konsultacji z moją lekarka. Jeśli do jutra twardnienia nie przejdą to mam jechać na IP żeby posprawdzali co się dzieje. Ehhh a tak chciałam uniknąć wrocławskich szpitali :/
    Madzia zamów pizzę :)
    Albo moja szybka opcja to kurczak z mieszanką chińską i ryżem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 13:57

Madzialena90 lubi tę wiadomość

• margaret26 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perła ziemi ,myślę,że Trzebnica wygrywa z każdym innym wrocławskim szpitalem. Doświadczenie to jedno ,ale ważne żebyś również dobrze się czuła przed,w trakcie i po porodzie :)

My sesję mamy w sobotę :)

Falon lubi tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, poproszę o uzupełnienie na pierwszej stronie info że w brzusiu Maja rośnie ;) a termin 3.03. Ja niestety wczoraj wylądowałam w szpitalu na IP bo strasznie mnie bolało podbrzusze :( miałam silne kłucia. Naszczescie ktg nie wykazało czynności skurczowej macicy a podczas ktg miałam bóle wiec może to kolka jelitowa? Ech... Ciagle strach... Teraz sie martwię bo dr stwierdziła mało wód płodowych i niską masę córeczki :( niby w normie ale na 11 centylu... Wody ok 8afi. Mam dużo pic i jutro sprawdzimy wody jeszcze raz a małą 16.01 będziemy znów mierzyć. Oby była zdrowa moja kruszynka. Najważniejsze że przepływy ok i łożysko I stopnia. Pierwsza córa tez była drobna... Pozdrawiam Was z na szczeście domowego łóżka. ;)

domiii, ksanka lubią tę wiadomość

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    MeAmerie, ojjj. A tą cholestazę to da się jakoś badaniami potwierdzić/wykluczyć...?
    Może to jakieś uczulenie! Oby to było tylko uczulenie!

Tak, bada się aspat/alata/ggtp/bilirubinę i fosfatazę alkaiczną czyli wszystkie badania związane z wątrobą.
    Raczej to nie uczulenie, pisałam już że to swędzenie jest bardzo charakterystyczne. Mam tylko nadzieję że może swedzi mnie przez wczorajsze jedzenie, a konkretnie duże ilości czosnku.
    Ja w młodości miałam problemu z wątrobą i nerkami i jestem w grupie ryzyka, zresztą w pierwszej ciąży też miałam tylko że o wiele wcześniej....

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Wrocławia. Będe rodzic na Kamkenakiego lub na Brochowoe. Ale skłaniam sie na brochow z uwagi na rutynowe dawania ZZO. Wszystko jest kwestia wyboru i własnych upodobań, ale wszystkie wrocławskie szpitale maja 3-najwyższy stopień referencyjności czyli maja sprzęt i kadrę do opieki nad skrajnymi przypadkami wcześniactwa. W dolnośląskim jeszcze Wałbrzych. Trzebnica ma 1 stopień, czyli najniższy. Dla mnie to jednak ważne zeby opieka nad dzieckiem tez była super.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Są już wyniki ogólnie chyba wszystko w normie tylko w morfologi 17 przy normie od 20. I w moczu Urobilinogen 16 umol wiec na granicy bo jest w normach max 16 i ketony 0,5 mmol a crp wyszło 19 przy normie do 5
    Jest stan zapalny, plus urobolinogen ma granicy-wątroba nie domaga. Jedz!

Martita88, Est lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Jest stan zapalny, plus urobolinogen ma granicy-wątroba nie domaga. Jedz!

Tylko wlasnie robiłam tez wszystkie proby watrobowe i tam sa wyniki wszystkie w normie. Już cała zgłupiałam :( Jak wroci moj narzeczony z pracy to pewnie bedzie trzeba jechac :(

• edyś Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedze w poczekalni do dentysty Nagla awaria - ząb sie ukruszyl (chyba) Byl robiony kanalowo to chociaz nic nie boli

doris85 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    co polecacie na szybki obiad?
    bo tak mi się dzisiaj spina brzuch że nie mam siły długo siedzieć w kuchni...

Makaron z tym co masz akurat w lodówce :-)

Madzialena90, muminka83, Falon, Magda lena lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Vincent Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Makaron z tym co masz akurat w lodówce :-)
    albo jajka sadzone z ziemniakami i kefirem :)

muminka83, Madzialena90, Mania1718, roletka, perła ziemi, Falon, ksanka, Est lubią tę wiadomość

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:

O to bym i ja nawet zjadła. Tymczasem zajadam się galaretką agrestową.

Vincent, Kate84, Est lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka, będziesz spokojniejsza po sterydach! :* No jedzenie w szpitalach na pewno nie jest dla cukrzyków. Z resztą dla nikogo to nie jest jedzenie. A fe!

ksanka, Izoleccc, She86 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    ksanka, będziesz spokojniejsza po sterydach! :* No jedzenie w szpitalach na pewno nie jest dla cukrzyków. Z resztą dla nikogo to nie jest jedzenie. A fe!
    Magda lena ja się cieszę że dr mnie wstawić do szpitala na sterydy bo przynajmniej w kontrolowanych warunkach będzie malutka po podaniu.
    Ciotka położna mówiła mi że dzidzius może dziwnie się zachowywać przez 3 dni ale mając ktg codziennie nie będę się tak stresowac.

Już planuje posiłki na te 3 dni by nie stracić tego co wypracowała z cukrem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 14:58

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:

oto i zwycięzca :) dziękuje <3

ksanka, Mania1718, Izoleccc, Karolina@, Vincent, Falon, Kate84, Est lubią tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Hehe to widze, ze nie tylko ja mam chrapiacego meza :P Cale szczescie nie mam problemu jeszcze ze spaniem, najgorsze jest dla mnie zasniecie, bo strasznie sie krece z boku na bok co tez jest nie lada wyzwaniem z tym brzuchem, a tym bardziej teraz jak spie w pozycji "nietoperza " :P ale jak juz zasne to potrafie nawet do 12 w poludnie pospac :D oby malemu sie udzielilo spanie po mamusi :D :P

Dzisiaj przyszlo lozeczko z calym kompletem poscieli :) oczywiscie musialam sobie je rozlozyc zeby zobaczyc jak cale wyglada :D

Slicznie diewczyny wygladacie :) u mnie w brzuchu 103cm i na plusie 12kg

Falon, olatychy, Mania1718, Czarodziejka87, Kate84 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zaczynam 31 tydzień i za mną 75% ciąży :) Coraz bliżej do spotkania z córcią, choć ja mam wrażenie, że moja nie będzie chciał wyłazić i będę po terminie rodzić :P

Byłam dzisiaj drugi raz na ćwiczeniach ciążowych i szczerze to są meeeega nudne :((( usnąć można, strasznie za zumbą tęsknie. Mam multisport ale w Rzeszowie tylko jeden klub ma zajęcia dla ciężarnych :( Już wolę tak po prosty na siłkę i na bieżni łazić + niektóre maszyny i rozciąganie.

Po ćwiczeniach na zakupy, żeby jakieś staniki kupić, bo nie ma w czym chodzić przez to, że tak urosły

Ja lubię usypiać przy serialu, włączam na laptopie coś w stylu CSI i zaraz padam :D byle nie jakiś wciągający serial :)

A to ja też dzisiaj dodam zdjęcie, bo dawno nie było. U mnie 95 cm i +9 kg (dopijam do 60kg prawie), raczej oceniam mój brzuch na mały, ale córcia też raczej chudzioszkiem będzie, wizyta w przyszłym tygodniu więc zobaczymy ile urosła (w 26 tyg było 780g)

28iwx0i.jpg
    33kzrmg.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 15:44

olatychy, Magda lena, perła ziemi, Falon, ciri22, Madzialena90, Gośśś, Izoleccc, Mania1718, Karolina@, Madlene.:), Vincent, A.Kasia, Czarodziejka87, Kate84, Kajola, d'nusia, ksanka, RudyTygrysek, Lilou1984, Est, anitka19953, Karka, Kasia24 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łożysko drugiego stopnia ale lekarze mówili że to już normalne. Z tymi twardnieniami naprawdę są problemy :-( Mój się dziś uspokoił na szczęście po dzisiejszej wycieczce. Następny raz wychodzę z domu do gina.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 1485 1486 1487 1488 1489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ