X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to raport z placu boju.
    Jutro loguje się w szpitalu na sterydy dla małej.
    Pewnie spędzę tam weekend i wypuszcza mnie do domku. Nie uśmiecha mi się dłuższy pobyt że względu na jedzenie które ewidentnie cukrzycowej nie jest

Ja się cieszę ze mała dostanie sterydy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 17:29

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co polecacie na szybki obiad?
    bo tak mi się dzisiaj spina brzuch że nie mam siły długo siedzieć w kuchni...

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

• Falon Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mieliśmy placki ziemniaczane, bo uwielbiamy i szybko się je robi:-)
    Kwestia gustu, kto co lubi :)

Izoleccc, Madzialena90, Karolina@, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po szybkiej konsultacji z moją lekarka. Jeśli do jutra twardnienia nie przejdą to mam jechać na IP żeby posprawdzali co się dzieje. Ehhh a tak chciałam uniknąć wrocławskich szpitali :/
    Madzia zamów pizzę :)
    Albo moja szybka opcja to kurczak z mieszanką chińską i ryżem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 13:57

Madzialena90 lubi tę wiadomość

• margaret26 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perła ziemi ,myślę,że Trzebnica wygrywa z każdym innym wrocławskim szpitalem. Doświadczenie to jedno ,ale ważne żebyś również dobrze się czuła przed,w trakcie i po porodzie :)

My sesję mamy w sobotę :)

Falon lubi tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, poproszę o uzupełnienie na pierwszej stronie info że w brzusiu Maja rośnie ;) a termin 3.03. Ja niestety wczoraj wylądowałam w szpitalu na IP bo strasznie mnie bolało podbrzusze :( miałam silne kłucia. Naszczescie ktg nie wykazało czynności skurczowej macicy a podczas ktg miałam bóle wiec może to kolka jelitowa? Ech... Ciagle strach... Teraz sie martwię bo dr stwierdziła mało wód płodowych i niską masę córeczki :( niby w normie ale na 11 centylu... Wody ok 8afi. Mam dużo pic i jutro sprawdzimy wody jeszcze raz a małą 16.01 będziemy znów mierzyć. Oby była zdrowa moja kruszynka. Najważniejsze że przepływy ok i łożysko I stopnia. Pierwsza córa tez była drobna... Pozdrawiam Was z na szczeście domowego łóżka. ;)

domiii, ksanka lubią tę wiadomość

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    MeAmerie, ojjj. A tą cholestazę to da się jakoś badaniami potwierdzić/wykluczyć...?
    Może to jakieś uczulenie! Oby to było tylko uczulenie!

Tak, bada się aspat/alata/ggtp/bilirubinę i fosfatazę alkaiczną czyli wszystkie badania związane z wątrobą.
    Raczej to nie uczulenie, pisałam już że to swędzenie jest bardzo charakterystyczne. Mam tylko nadzieję że może swedzi mnie przez wczorajsze jedzenie, a konkretnie duże ilości czosnku.
    Ja w młodości miałam problemu z wątrobą i nerkami i jestem w grupie ryzyka, zresztą w pierwszej ciąży też miałam tylko że o wiele wcześniej....

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Wrocławia. Będe rodzic na Kamkenakiego lub na Brochowoe. Ale skłaniam sie na brochow z uwagi na rutynowe dawania ZZO. Wszystko jest kwestia wyboru i własnych upodobań, ale wszystkie wrocławskie szpitale maja 3-najwyższy stopień referencyjności czyli maja sprzęt i kadrę do opieki nad skrajnymi przypadkami wcześniactwa. W dolnośląskim jeszcze Wałbrzych. Trzebnica ma 1 stopień, czyli najniższy. Dla mnie to jednak ważne zeby opieka nad dzieckiem tez była super.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Są już wyniki ogólnie chyba wszystko w normie tylko w morfologi 17 przy normie od 20. I w moczu Urobilinogen 16 umol wiec na granicy bo jest w normach max 16 i ketony 0,5 mmol a crp wyszło 19 przy normie do 5
    Jest stan zapalny, plus urobolinogen ma granicy-wątroba nie domaga. Jedz!

Martita88, Est lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Jest stan zapalny, plus urobolinogen ma granicy-wątroba nie domaga. Jedz!

Tylko wlasnie robiłam tez wszystkie proby watrobowe i tam sa wyniki wszystkie w normie. Już cała zgłupiałam :( Jak wroci moj narzeczony z pracy to pewnie bedzie trzeba jechac :(

• edyś Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedze w poczekalni do dentysty Nagla awaria - ząb sie ukruszyl (chyba) Byl robiony kanalowo to chociaz nic nie boli

doris85 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    co polecacie na szybki obiad?
    bo tak mi się dzisiaj spina brzuch że nie mam siły długo siedzieć w kuchni...

Makaron z tym co masz akurat w lodówce :-)

Madzialena90, muminka83, Falon, Magda lena lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Vincent Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Makaron z tym co masz akurat w lodówce :-)
    albo jajka sadzone z ziemniakami i kefirem :)

muminka83, Madzialena90, Mania1718, roletka, perła ziemi, Falon, ksanka, Est lubią tę wiadomość

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:

O to bym i ja nawet zjadła. Tymczasem zajadam się galaretką agrestową.

Vincent, Kate84, Est lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka, będziesz spokojniejsza po sterydach! :* No jedzenie w szpitalach na pewno nie jest dla cukrzyków. Z resztą dla nikogo to nie jest jedzenie. A fe!

ksanka, Izoleccc, She86 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    ksanka, będziesz spokojniejsza po sterydach! :* No jedzenie w szpitalach na pewno nie jest dla cukrzyków. Z resztą dla nikogo to nie jest jedzenie. A fe!
    Magda lena ja się cieszę że dr mnie wstawić do szpitala na sterydy bo przynajmniej w kontrolowanych warunkach będzie malutka po podaniu.
    Ciotka położna mówiła mi że dzidzius może dziwnie się zachowywać przez 3 dni ale mając ktg codziennie nie będę się tak stresowac.

Już planuje posiłki na te 3 dni by nie stracić tego co wypracowała z cukrem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 14:58

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:

oto i zwycięzca :) dziękuje <3

ksanka, Mania1718, Izoleccc, Karolina@, Vincent, Falon, Kate84, Est lubią tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Hehe to widze, ze nie tylko ja mam chrapiacego meza :P Cale szczescie nie mam problemu jeszcze ze spaniem, najgorsze jest dla mnie zasniecie, bo strasznie sie krece z boku na bok co tez jest nie lada wyzwaniem z tym brzuchem, a tym bardziej teraz jak spie w pozycji "nietoperza " :P ale jak juz zasne to potrafie nawet do 12 w poludnie pospac :D oby malemu sie udzielilo spanie po mamusi :D :P

Dzisiaj przyszlo lozeczko z calym kompletem poscieli :) oczywiscie musialam sobie je rozlozyc zeby zobaczyc jak cale wyglada :D

Slicznie diewczyny wygladacie :) u mnie w brzuchu 103cm i na plusie 12kg

Falon, olatychy, Mania1718, Czarodziejka87, Kate84 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zaczynam 31 tydzień i za mną 75% ciąży :) Coraz bliżej do spotkania z córcią, choć ja mam wrażenie, że moja nie będzie chciał wyłazić i będę po terminie rodzić :P

Byłam dzisiaj drugi raz na ćwiczeniach ciążowych i szczerze to są meeeega nudne :((( usnąć można, strasznie za zumbą tęsknie. Mam multisport ale w Rzeszowie tylko jeden klub ma zajęcia dla ciężarnych :( Już wolę tak po prosty na siłkę i na bieżni łazić + niektóre maszyny i rozciąganie.

Po ćwiczeniach na zakupy, żeby jakieś staniki kupić, bo nie ma w czym chodzić przez to, że tak urosły

Ja lubię usypiać przy serialu, włączam na laptopie coś w stylu CSI i zaraz padam :D byle nie jakiś wciągający serial :)

A to ja też dzisiaj dodam zdjęcie, bo dawno nie było. U mnie 95 cm i +9 kg (dopijam do 60kg prawie), raczej oceniam mój brzuch na mały, ale córcia też raczej chudzioszkiem będzie, wizyta w przyszłym tygodniu więc zobaczymy ile urosła (w 26 tyg było 780g)

28iwx0i.jpg
    33kzrmg.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 15:44

olatychy, Magda lena, perła ziemi, Falon, ciri22, Madzialena90, Gośśś, Izoleccc, Mania1718, Karolina@, Madlene.:), Vincent, A.Kasia, Czarodziejka87, Kate84, Kajola, d'nusia, ksanka, RudyTygrysek, Lilou1984, Est, anitka19953, Karka, Kasia24 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łożysko drugiego stopnia ale lekarze mówili że to już normalne. Z tymi twardnieniami naprawdę są problemy :-( Mój się dziś uspokoił na szczęście po dzisiejszej wycieczce. Następny raz wychodzę z domu do gina.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 1485 1486 1487 1488 1489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ