Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
No to raport z placu boju.
Jutro loguje się w szpitalu na sterydy dla małej.
Pewnie spędzę tam weekend i wypuszcza mnie do domku. Nie uśmiecha mi się dłuższy pobyt że względu na jedzenie które ewidentnie cukrzycowej nie jest
Ja się cieszę ze mała dostanie sterydyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 17:29
-
nick nieaktualnyJa po szybkiej konsultacji z moją lekarka. Jeśli do jutra twardnienia nie przejdą to mam jechać na IP żeby posprawdzali co się dzieje. Ehhh a tak chciałam uniknąć wrocławskich szpitali
Madzia zamów pizzę
Albo moja szybka opcja to kurczak z mieszanką chińską i ryżem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 13:57
Madzialena90 lubi tę wiadomość
-
Perła ziemi ,myślę,że Trzebnica wygrywa z każdym innym wrocławskim szpitalem. Doświadczenie to jedno ,ale ważne żebyś również dobrze się czuła przed,w trakcie i po porodzie
My sesję mamy w sobotęFalon lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, poproszę o uzupełnienie na pierwszej stronie info że w brzusiu Maja rośnie
a termin 3.03. Ja niestety wczoraj wylądowałam w szpitalu na IP bo strasznie mnie bolało podbrzusze
miałam silne kłucia. Naszczescie ktg nie wykazało czynności skurczowej macicy a podczas ktg miałam bóle wiec może to kolka jelitowa? Ech... Ciagle strach... Teraz sie martwię bo dr stwierdziła mało wód płodowych i niską masę córeczki
niby w normie ale na 11 centylu... Wody ok 8afi. Mam dużo pic i jutro sprawdzimy wody jeszcze raz a małą 16.01 będziemy znów mierzyć. Oby była zdrowa moja kruszynka. Najważniejsze że przepływy ok i łożysko I stopnia. Pierwsza córa tez była drobna... Pozdrawiam Was z na szczeście domowego łóżka.
domiii, ksanka lubią tę wiadomość
Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :* -
Magda lena wrote:MeAmerie, ojjj. A tą cholestazę to da się jakoś badaniami potwierdzić/wykluczyć...?
Może to jakieś uczulenie! Oby to było tylko uczulenie!
Tak, bada się aspat/alata/ggtp/bilirubinę i fosfatazę alkaiczną czyli wszystkie badania związane z wątrobą.
Raczej to nie uczulenie, pisałam już że to swędzenie jest bardzo charakterystyczne. Mam tylko nadzieję że może swedzi mnie przez wczorajsze jedzenie, a konkretnie duże ilości czosnku.
Ja w młodości miałam problemu z wątrobą i nerkami i jestem w grupie ryzyka, zresztą w pierwszej ciąży też miałam tylko że o wiele wcześniej.... -
Ja jestem z Wrocławia. Będe rodzic na Kamkenakiego lub na Brochowoe. Ale skłaniam sie na brochow z uwagi na rutynowe dawania ZZO. Wszystko jest kwestia wyboru i własnych upodobań, ale wszystkie wrocławskie szpitale maja 3-najwyższy stopień referencyjności czyli maja sprzęt i kadrę do opieki nad skrajnymi przypadkami wcześniactwa. W dolnośląskim jeszcze Wałbrzych. Trzebnica ma 1 stopień, czyli najniższy. Dla mnie to jednak ważne zeby opieka nad dzieckiem tez była super.
-
Teresa1992 wrote:Są już wyniki ogólnie chyba wszystko w normie tylko w morfologi 17 przy normie od 20. I w moczu Urobilinogen 16 umol wiec na granicy bo jest w normach max 16 i ketony 0,5 mmol a crp wyszło 19 przy normie do 5
Martita88, Est lubią tę wiadomość
-
Martka89 wrote:Jest stan zapalny, plus urobolinogen ma granicy-wątroba nie domaga. Jedz!
Tylko wlasnie robiłam tez wszystkie proby watrobowe i tam sa wyniki wszystkie w normie. Już cała zgłupiałamJak wroci moj narzeczony z pracy to pewnie bedzie trzeba jechac
-
Magda lena wrote:ksanka, będziesz spokojniejsza po sterydach! :* No jedzenie w szpitalach na pewno nie jest dla cukrzyków. Z resztą dla nikogo to nie jest jedzenie. A fe!
Ciotka położna mówiła mi że dzidzius może dziwnie się zachowywać przez 3 dni ale mając ktg codziennie nie będę się tak stresowac.
Już planuje posiłki na te 3 dni by nie stracić tego co wypracowała z cukremWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 14:58
-
Hejka
Hehe to widze, ze nie tylko ja mam chrapiacego mezaCale szczescie nie mam problemu jeszcze ze spaniem, najgorsze jest dla mnie zasniecie, bo strasznie sie krece z boku na bok co tez jest nie lada wyzwaniem z tym brzuchem, a tym bardziej teraz jak spie w pozycji "nietoperza "
ale jak juz zasne to potrafie nawet do 12 w poludnie pospac
oby malemu sie udzielilo spanie po mamusi
Dzisiaj przyszlo lozeczko z calym kompletem poscielioczywiscie musialam sobie je rozlozyc zeby zobaczyc jak cale wyglada
Slicznie diewczyny wygladacieu mnie w brzuchu 103cm i na plusie 12kg
Falon, olatychy, Mania1718, Czarodziejka87, Kate84 lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Dziś zaczynam 31 tydzień i za mną 75% ciąży
Coraz bliżej do spotkania z córcią, choć ja mam wrażenie, że moja nie będzie chciał wyłazić i będę po terminie rodzić
Byłam dzisiaj drugi raz na ćwiczeniach ciążowych i szczerze to są meeeega nudne(( usnąć można, strasznie za zumbą tęsknie. Mam multisport ale w Rzeszowie tylko jeden klub ma zajęcia dla ciężarnych
Już wolę tak po prosty na siłkę i na bieżni łazić + niektóre maszyny i rozciąganie.
Po ćwiczeniach na zakupy, żeby jakieś staniki kupić, bo nie ma w czym chodzić przez to, że tak urosły
Ja lubię usypiać przy serialu, włączam na laptopie coś w stylu CSI i zaraz padambyle nie jakiś wciągający serial
A to ja też dzisiaj dodam zdjęcie, bo dawno nie było. U mnie 95 cm i +9 kg (dopijam do 60kg prawie), raczej oceniam mój brzuch na mały, ale córcia też raczej chudzioszkiem będzie, wizyta w przyszłym tygodniu więc zobaczymy ile urosła (w 26 tyg było 780g)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 15:44
olatychy, Magda lena, perła ziemi, Falon, ciri22, Madzialena90, Gośśś, Izoleccc, Mania1718, Karolina@, Madlene.:), Vincent, A.Kasia, Czarodziejka87, Kate84, Kajola, d'nusia, ksanka, RudyTygrysek, Lilou1984, Est, anitka19953, Karka, Kasia24 lubią tę wiadomość
-
Ja mam łożysko drugiego stopnia ale lekarze mówili że to już normalne. Z tymi twardnieniami naprawdę są problemy
Mój się dziś uspokoił na szczęście po dzisiejszej wycieczce. Następny raz wychodzę z domu do gina.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka