Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU nas wszystko dobrze.Ostatnia wizyte u gina miałam 29.12 Oliwcia wżyła 1520gram czyli idealnie w normie,szyjka niespecjalnie długa (31mm) ale twarda i zamknieta wiec nie schizuje. W końcu udało nam sie skompletować wyprawke -brakuje tylko kilku drobiazgów. Z Oliwką różnie bo potrafi miec dzien lenia(np wczoraj) i musze sie polozyc i skupic by naliczyc 10ruchów a innego dnia (np dziś) rozpycha sie na wszystkie kierunki świata
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 19:37
Renka88, muminka83, Czarodziejka87, Falon, Kate84, olatychy, ksanka, Karka lubią tę wiadomość
-
Vira wrote:U nas wszystko dobrze.Ostatnia wizyte u gina miałam 29.12 Oliwcia wżyła 1520gram czyli idealnie w normie,szyjka niespecjalnie długa (31mm) ale twarda i zamknieta wiec nie schizuje. W końcu udało nam sie skompletować wyprawke -brakuje tylko kilku drobiazgów. Z Oliwką różnie bo potrafi miec dzien lenia(np wczoraj) i musze sie polozyc i skupic by naliczyc 10ruchów a innego dnia (np dziś) rozpycha sie na wszystkie kierunki świata
No to piękna maleńka. Rośnie i to najważniejsze. Nie ma co martwić się na zapas. Stres nie wpływa ani dobrze na dziecko ani na matkę.
Widzę że Ty też masz wszystko. Ja teraz byczę się i podziwiam moje łowy bo całą wyprawkę zakończyłam robić z dniem 10 grudnia. Teraz bawię się w zakupy dla starszego synka Oliwierka.ksanka lubi tę wiadomość
-
olatychy wrote:Kate84 - pojemniki na łóżeczko dział dziecięcy, 4 w komplecie są i super cena
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/?query=ONSKLIG
a o które pojemniki Ci chodzi ? te białe i zielone ? bo te są z ikei z działu" przechowywanie " i są to wkłady do szafy
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00186395/
Bo mam tam też pudła kolorowe, te w sowy zakupione w tesco
Dziękuję dokładnie o te mi chodziło, M zostanie wysłany na ikee bo ja nie mogę
Renka Pięknie
Vira faktycznie mała pięknie rośniesuper! A z szyjką masz rację, jak twarda i zamknięta to nie ma się co nakręcać długością.
Renka88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, kupiłam sobie książkę Giny Ford "pierwszy rok życia dziecka". Słyszałyście? Mi poleciła koleżanka, która wg zasad tej książki wychowała 2 dzieci. Jestem tymi dzieciaczkami zachwycona. Młodszy 2-latek o 20:00, nawet przy dużym towarzystwie, robi pa pa, jest kładziony w łóżeczku, ma gaszone światło, zamykane drzwi i tyle. Koleś śpi to rana
domiii, niecierpliwaa, Magda lena lubią tę wiadomość
-
M+M+? wrote:Dziewczyny, kupiłam sobie książkę Giny Ford "pierwszy rok życia dziecka". Słyszałyście? Mi poleciła koleżanka, która wg zasad tej książki wychowała 2 dzieci. Jestem tymi dzieciaczkami zachwycona. Młodszy 2-latek o 20:00, nawet przy dużym towarzystwie, robi pa pa, jest kładziony w łóżeczku, ma gaszone światło, zamykane drzwi i tyle. Koleś śpi to rana
Ja mam książkę o tym samym tytule ale Heidi Murkoff.
-
Dobry wieczór wszystkim
My jesteśmy po 3 badaniach prenatalnych. Córeczka niestety nie chciała się ładnie do zdjęć i filmu pokazaćMamy 2 zdjęcia w 3D pół twarzy, bo schowała się za łożyskiem, a z drugiej strony zasłaniała piąstką! Wyraźnie nie życzyła sobie podglądania. Ale za to znowu psiochę było widać hehe
Ale mi i tak łzy poleciały jak ją zobaczyłam... A tak się mega wierciła, że pani dr nie mogła jej spokojnie pomierzyć i przez to serduszko jej waliło, musiałam po badaniu odczekać 20min i wejść drugi raz żeby sprawdzić czy na spokojnie miarowo bije. Dziś dokładniejsza waga to 1882, termin i z miesiączki i z usg to 2 marca
Pozdrawiam Was wszystkie ciepło i biorę się pomału za nadrabianie wpisów z dzisiaj.
Aha przyszło zamówienie z magmaris (już moje kolejne) i te pieluszki co najgrubsze wzięłam tetrowe są naprawdę fajne. Butelki też zamówiłam 2 szt, szczotkę.
Wczoraj pieluszki muślinowe też mi przyszły, zupełnie inne w dotykubaassiia, olatychy, Renka88, Mania1718, Czarodziejka87, RudyTygrysek, Gośśś, muminka83, d'nusia, Madlene.:), Kajola, Kate84, Est, Magda lena, Karolina@, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
nick nieaktualny
-
Ja mam rowniez miekki:-)
-
ja mam i takie rożki i takie ale to dlatego że podostawałam, sami z m nie zamierzamy korzystać z rożków tylko na początku żeby Pszczółki czuły się opatulone to będziemy używać miękkie ale jak wpadnie mój tata to mu w usztywniany będę Maluszki zawijać bo on nie ma czucia w jednej ręce to żeby czuł się bardziej komfortowo
-
chociaż z drugiej strony jeden usztywniany można w razie czego kupic a zawsze można z tego wkładu nie korzystać
-
nick nieaktualnyJa po wizycie, zdjec nie pokaze bo tak jak mowilam mloda jest ulozona glowkowo, i dupa do swiata wiec obejrzalam uwaga jej WLOSY i CIPKE, dwie rzeczy jakie nam pokazala.
Jesli chodzi o usg, lekarz powiedzial ze jest duza, o dwa tygodnie przewyzdza wszystkimi parametrami, ale jest szczuplutka na razie bo wazy troche ponad dwa kilogramy, ale mowi ze urodzi sie najprawdopodobniej wczesniej i bedzie wazyc 3,5-4kg, bo glowke i brzuszek ma sporawe... przy moim wzroscie 156cm to duze dziecko, nie dziwie sie ze czuje sie jak slon...
Ale jesli okulista wyjdzie dobrze moge rodzic naturalnie a to najwazniejsze.baassiia, Gośśś, Mania1718, Czarodziejka87, Izoleccc, Kate84, Karka, Magda lena, Karolina@, Mietka 30:), She86, Falon lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny