Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKate84 wrote:Dziękuję Dziewczyny bo chcę mieć na czwartek na wizytę u gina
Aaa Mamuśki czy Wy jak leżycie na boku to brzuch od góry jest miękki a ta część od dołu twarda? To chyba normalne bo mała tam pewnie się kula?
Jak leżę na lewym boku to tak mam bo Tymek ma tam dupencjęCo najlepsze moje dziecko chyba nie lubi gdy leżę na lewym boku, częściej mi też wtedy brzuch twardnieje. W ciągu dnia się staram tak leżeć ale noc całą przesypiam na prawym bo co się przekręcę to mam jakiś taki dyskomfort...
-
Love_life wrote:Mnie się zapytała czy 1 ciążą i mówi ok to widzimy się za 2 tyg. Ale moja też jak coś się jej pytam to mam wrażenie ze gó... wie
zostaje wujek google. Ja ogólnie dobrze się czuje tylko męczę się strasznie no i w sylwestra zakończyłam juz silke. Teraz skacze na piłce
Z ich opieką czuję się okropnie. Może to Afryka a nie UK
-ani jednego badania dowcipnego
-dwa razy pobrana krew
- wizyta z położną polega na pytaniu "jak się czuje " na każde obawy odpowiedź"to normalne"
- zakaz nospy gdzie mi pomaga zarzegnac skórcze.
Lepiej nie mogłam trafić
Znajoma która urodziła 2 miesiące temu na tym etapie tez miała wizyty co 2 tygodnie mimo 3 ciąży. Tylko mi dojebała 5 tygodni ( przepraszam za wyrażenie ale jestem poirytowana)
Dobranoc piłeczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 09:13
[/link]
-
nick nieaktualnyM+M+? wrote:Dziewczyny martwi mnie jeszcze jedna rzecz tj. stosunek obwodu brzuszka do głowy. U synka jest tydzień różnicy, a czy U Waszych dzieci proporcje są zachowane?
Nie martw się, bardzo rzadko wszystkie parametry wskazują przy pomiarze ten sam tydzień. U mnie poszczególne części ciała wahają się pomiędzy 33+1 a 34+3 za to brzuszek jest mniejszy i odpowiada 32+5. Znaczy to tylko tyle, że Tymek jest szczupły i długiM+M+? lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Jak leżę na lewym boku to tak mam bo Tymek ma tam dupencję
Co najlepsze moje dziecko chyba nie lubi gdy leżę na lewym boku, częściej mi też wtedy brzuch twardnieje. W ciągu dnia się staram tak leżeć ale noc całą przesypiam na prawym bo co się przekręcę to mam jakiś taki dyskomfort...
Mam dokładnie tak samo! Śpię tez cześciej na prawym -
M+M+? wrote:Dziewczyny martwi mnie jeszcze jedna rzecz tj. stosunek obwodu brzuszka do głowy. U synka jest tydzień różnicy, a czy U Waszych dzieci proporcje są zachowane?
M+M+?, muminka83 lubią tę wiadomość
-
M+M na ostatnim usg moj maly z brzuszka wychodzil na poltora tyg mniejszy ale miescil sie na dolnej granicy normy, gin nie kazal sie przejmować bo na wadze wychodzilo dobrze i odpowiadal swojemu tygodniowi, przyznam ze troche sie wystraszylam bo przypomnialo mi sie o hipotrofi ale zobaczymy co jutro wyjdzie na prenatalnychAniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
M+M+? wrote:Gośśś to proszę daj znać jutro co z Twoim Piotrkiem, to może uspokoję się co do mojego Piotrka
Mi lekarz powiedział, że jest ok, iż dopiero większa różnica miałaby znaczenie, ale ja jakoś ostatnio tracę trochę do niej zaufanie...
Ok dam znac jutro, a najpozniej we wtorek, bo badanie mam dopiero na 20.
Moj na dwoch pod rzad usg tak wychodzil, ale gin bral pod uwage wage, ze jest idealna jak na ten tydzien i miesci sie w 50centylu wiec mowil ze jest ok... Moze twojej tez o to chodzilo, ze maly miesci sie w normach i poprostu bedziemy miec szczuplutkich PiterkówA swoja droga nie wiedzialam, ze tez Piotrus dajecie na imie
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
nick nieaktualnyM+M - tydzień różnicy to naprawdę niewiele i może on wynikać nawet z niedokładnego pomiaru
Przejmowałabym się dopiero, gdyby różnica sięgała 3-4 tygodni.
Dziewczyny oświadczam, że w kwestii wózka nastąpił nagły zwrot akcji i zdecydowaliśmy się jednak na X-lander x-move w kolorze deep blue + fotelik Maxi Cosi CityTak więc wózek kupiony! Skusiła nas cena w której jest też śpiworek i niemal całe dostępne wyposażenie prócz torby
A torby i tak nie chciałam bo x-lander ma je beznadziejne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 00:16
perła ziemi, Magda lena, Lilou1984, roletka, Est, Karka, Kate84, muminka83, Kajola, olatychy, Madzialena90, 26Asia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:M+M - tydzień różnicy to naprawdę niewiele i może on wynikać nawet z niedokładnego pomiaru
Przejmowałabym się dopiero, gdyby różnica sięgała 3-4 tygodni.
Dziewczyny oświadczam, że w kwestii wózka nastąpił nagły zwrot akcji i zdecydowaliśmy się jednak na X-lander x-move w kolorze deep blue + fotelik Maxi Cosi CityTak więc wózek kupiony! Skusiła nas cena w której jest też śpiworek i niemal całe dostępne wyposażenie prócz torby
A torby i tak nie chciałam bo x-lander ma je beznadziejne
Taki wlasnie wybralam dla nas, ale moj t.nagle sie uaktywnil w temacie wozkow i widze,ze trzeba bedzie po prostu pojechac,pomacac rozne i dopiero sie upierac
Kasia a gdzie kupiliscie? Online?
-
Magda lena wrote:Dziewczyny, a czy wiecie jaka jest różnica między fotelikiem Maxi Cosi City a Maxi Cosi Cabriofix?
City to chyba najstarszy model i nie można go montować na bazie
a cabriofix można i przez to wypada dużo lepiej w testach bezpieczeństwa.
natomiast jak montujemy bez bazy to chyba te testy nie mają żadnego znaczenia....
Cabriofix jest konstrukcyjnie nowocześniejszy a sprzedawcy twierdzą, że zrobiony z lepszych materiałów (ale ile w tym prawdy?) - w każdym razie cena niby to sugeruje
najnowszy model to model pebble, ale nie wiem czy warto aż tak "przepłacać". Ja dostane takie w spadku, ale chyba na nowy bym się nie zdecydowała...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:37
Magda lena, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
perła ziemi wrote:E
Taki wlasnie wybralam dla nas, ale moj t.nagle sie uaktywnil w temacie wozkow i widze,ze trzeba bedzie po prostu pojechac,pomacac rozne i dopiero sie upierac
http://www.sklep-tosia.eu/x-lander-x-move_p2068
Tosia.pl ma chyba teraz niezłe ceny na x-landera 2015
A.Kasia ten granacik też pięknydługo chorowałam na x-mova
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 23:35
-
Kasiu - teraz sprawdziłam, że w 21 tygodniu różnica była 4 dni, w 26 tygodniu 6 dni, a w 30 tygodniu już 14 dni. Czyli to się pogłębia....Wiem, że te pomiary nie są super dokładne, tylko zastanawiam się, czy moja lekarka tego nie lekceważy. Jak ją o to zapytałam to tylko machnęła ręką i powiedziała, że jest ok. Waga wychodzi troszkę poniżej 50 centyli, a w 26 tygodniu była trochę powyżej... Z tym że ten brzusio to wychodzi dobrze w terminie, a główka starsza. Ok, spokojnie, nie mogę się nakręcać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:29
-
nick nieaktualnyperła ziemi wrote:E
On-line w sklepie oskar bo mają najlepszą ofertę cenową (bogate wyposażenie) ale jeśli nie zależy Ci na konkretnym foteliku i dodatkach to najtaniej mają tutaj:
http://www.smykolandia.pl/index.php?d=szukaj&szukaj=x-lander%2Bx-move&szukaj_opis=1
Aha, nie kupowałam przez ich sklep tylko składałam zamówienie i dogadywałam się mailowo bo zależało mi na pewnych konkretnych rzeczach innych niż w zestawie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 23:43