X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Kasia nawet nie chcem czytac na ten temat bo juz se wyobrazam moje przerazenie . A tutaj i tak mnie nikt nie zbada ;)

Nie wiem czy juz pisalam o tym ale osoba u ktorej zamawiam posciel, kocyki i inne pierdoly sciaga z Polski do UK od tego producenta

KERSTIN.PL

Jest to producent poscieli dla niemowlat, dzieci i doroslych. Ma bardzo tanio, moze sie przyda ktores z Was :)

Mania zamowilam od tej babeczki co polecilas rozek usztywniany po 1 praniu w 30 stopniach się zmechacil i ma kulki :( strasznie słaba jakość tych materiałów no wkurzylam się na maxa żeby po 1 praniu juz kulki wyszły. Pralas juz swoje zakupy od niej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 20:26

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten niedzielny wieczór :)
    Dziś przyjechała do mnie na kilka godzin mama z bratem, przywiozła mi Ksylitol i Amarantus ekspandowany, kupiła małemu śliczne półśpioszki i parę skarpetek :) Na obiadek wcinaliśmy dorszyka później spacerek nad morzem i zbieranie bursztynków bo poszerzają plaże i troszkę drobnicy można znaleźć. :)
    Jak tylko mama pojechała to szybko upiekłam babeczki z amarantusa z gorzką czekoladą i powiem Wam że są pyszne mimo że nie są słodkie :D
    Znalazłam grupę na fb ze słodkimi mamami i tam też jest kilka przepisów na ciasta i inne mało słodkie rzeczy, jak by któraś chciała to linka do grupy zostawiam niżej :D
    https://www.facebook.com/groups/1039049342791519/?fref=ts

perła ziemi, ksanka lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Mania zamowilam od tej babeczki co polecilas rozek usztywniany po 1 praniu w 30 stopniach się zmechacil i ma kulki :( strasznie słaba jakość tych materiałów no wkurzylam się na maxa żeby po 1 praniu juz kulki wyszły. Pralas juz swoje zakupy od niej?

Myslalam dzis o Tobie :) Dlugo sie nieodzywalas.
    Rozkow jeszcze nie pralam ale posciel i pieluszki flanelowe jak nowe po prasowaniu. Ja zamawialam miekkki rozek. Jutro wypiore z ciekawosci i zdam relacje.
    Ze wszystkiego jestes nie zadowolona? Bo ja wrecz przeciwnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 20:37

Love_life lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate84 a miałaś wcześniej brzuch wyżej? Bo ja przez całą ciążę mam nisko, wszystko koncentruje się pod i na wysokości pępka. Obwôd to 94 cm. Na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że łożysko 4 cm nad szyjką i tak się teraz zastanawiam, czy to już nisko czy też nie. A jak to jest u Was dziewczyny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 20:37

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszki ze sykolandu - przy prasowaniu okazało się jednak, że pieluszka pieluszce nierówna... Mają różne kształty (prostokątne, kwadratowe), różne faktury i jakość wykończenia. Ja brałam z półki "jak leci", a jednak trzeba zwracać uwagę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 20:41

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Terra 3w1 ze starej kolekcji z dodatkami wyniesie nas 2300 zł a jeśli zdecydujemy się na ten z kolekcji 2016 to już wyjdzie 3000 zł. Nie wiem co zrobić ;( A muszę decydować już bo zostały ostatnie egzemplarze Terry i jak będziemy zwlekać to nam przepadnie :/

Ja bym brała terre :)
    zieleń piękna i to futerko na zime :) mniam
    a 700 zł różnicy popieram Muminkę że na zakupy i przyjemności dla mamy po porodzie! :)
    Madlene.:) wrote:
    Co sądzicie o tej pościeli? http://www.modenex.pl/?page=shop&category=6_8&product=220
    ja się powoli zakochuje w królisiu tulisiu :)

Piękna pościel ♥
    faktycznie można się zakochać :)
    królik z odstającym uchem cudny!

Mania1718 dzięki za opis porodu, drugi czytałam z uśmiechem ;)
    Paulina2344 wrote:
    Mam pytania
    1. Do lozeczka macie pościel czy spiworek. Jeśli tak to jakie?
    2. Do wózka kupujecie pościel czy kocyk starczy?

ad 1: do łóżeczka mam kocyk minki i otulacz/rożek, dodatkowo licytuję właśnie na allegro śpiworki - takie zwykłe, dość cienkie z otworem na głowę i rączki - chyba firmy mothercare :)

ad.2 też kupiłam komplet minky do gondoli i prześcieradełko jersey z gumką. na początku pewnie dodatowo kombinezonik będzie grany (pożyczony) :)

Ksanka piekna sukienunia ♥♥♥
    domiii wrote:
    Czy Wy też miewacie czasami bóle miesiączkowe?

hmm zawsze się zastanawiałam...co to są do cholery te bóle miesiączkowe... do tej pory nie wiem....(ale podobno mam się cieszyć)

Ja się trochę rozchorowałam :(
    jutro pędzę do internisty, bo chyba sama nie dam rady się wykurować....

najpierw ból gardła, potem doszedł kaszel, a teraz to już nos zatkany i ogólnie tragedia. a tak się pięknie trzymałam bez choróbska do tej pory...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:36

Mania1718, Madlene.:), ksanka lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Myslalam dzis o Tobie :) Dlugo sie nieodzywalas.
    Rozkow jeszcze nie pralam ale posciel i pieluszki flanelowe jak nowe po prasowaniu. Ja zamawialam miekkki rozek. Jutro wypiore z ciekawosci i zdam relacje.
    Ze wszystkiego jestes nie zadowolona? Bo ja wrecz przeciwnie.

Ohh jak miło :) a jakoś weny nie miałam no i niby na macierzyńskim a czasu na nic nie mam.
    Pieluszki, kocyk i ciuszki są ok wyprane i wyprasowane bez zastrzeżeń no ale ten rożek taki śliczny i się wkurzylam no :( jak tam szczepilas się? Mój maluszek juz główka w dol idę pojutrze do midwife teraz co 2 tyg mam chodzić.

Mania1718 lubi tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki meldujemy że żyjemy i trzymamy sie w 2paku jeszcze... dzisiaj dotarła do nas kolejna porcja rzeczy dla małej i w sumie mamy już wszystko jutro tatuś będzie łóżeczko składał:)

A.Kasia, edyś, baassiia, Mania1718, Czarodziejka87, Kate84, Karka, Lilou1984 lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ad bóli okresowych, to dziewczyny jak któraś to ominęło, to zazdroszczę. Ja (chyba) nie mam meeeega silnych, ale zdecydowanie nie są też słabe. Brak tabletki skończyć się może wymiotami z bólu. Poza tym biegunka, mega zimno (dreszcze), osłabienie i boli wszytko plecy, nogi itd :/

Mama mówi, że poród boli podobnie tyle, ze trochę bardziej :P a no i że po porodzie już była duża ulga i miesiączki tak nie dawały w kość :) także liczę na to :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 21:14

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Ohh jak miło :) a jakoś weny nie miałam no i niby na macierzyńskim a czasu na nic nie mam.
    Pieluszki, kocyk i ciuszki są ok wyprane i wyprasowane bez zastrzeżeń no ale ten rożek taki śliczny i się wkurzylam no :( jak tam szczepilas się? Mój maluszek juz główka w dol idę pojutrze do midwife teraz co 2 tyg mam chodzić.

Tak, szczepienia mialam dwa. Po pierwszym ogromny siniak ;) ale czulam sie dobrze. Kurcze sama jestem zla ze wyszlo tak z tym rozkiem. To byl moj ostatni zakup ktorego jeszcze nie pralam. Ale sprawdzilam i niej jest on firmy Kerstin bo nie moge takiego znalezc jak ja mam.
    Moj maluch tez ulozony glowka w dol, kregoslup po lewej stronie. I wiadomo gdzi wypycha nozki. Ostatnio nazekalam midwife o skorczach i ukluciach w szyjce ale najwidoczniej mnie olala bo nastepne spotkanie mam po 5 tygodniach !!! Czyli widze ja po ukonczonym 36 tygodniu. Masakra tylko ja mam takiego pecha.

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    kate84 a miałaś wcześniej brzuch wyżej? Bo ja przez całą ciążę mam nisko, wszystko koncentruje się pod i na wysokości pępka. Obwôd to 94 cm. Na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że łożysko 4 cm nad szyjką i tak się teraz zastanawiam, czy to już nisko czy też nie. A jak to jest u Was dziewczyny?

Ja też mam nisko brzuch. Tak patrzę po fotkach z poszczególnych tygodni i chyba nigdy nie miałam wysoko brzucha, jednak ostatnio odczuwam pewną różnicę. Częściej sikam i czuję małego jakoś niżej. No i mam więcej miejsca w żołądku bo był okres, że ledwie kanapkę mogłam w siebie wcisnąć.

M+M+? lubi tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M tak tak w smykolandzie mają właśnie dwa rozmiary białych tetrowych i kolorowe.
    Ja kupiłam kilka prostokątnych i kilka kwadratowych i dwie kolorowe,oglądałam je i wydają się być takiej samej jakości
    Ale zobaczymy po praniu :)

Domiii ja nie mam bóli miesiączkowych ale małe twardnienia się pojawiają.

Paulina
    1.Do łóżeczka na początek prześcieradło i rożek no kocyk minky w razie czego.
    Pościel kupiłam ale najwcześniej na jesień będę używać.
    2.Do gondoli na spód podkład w razie niespodzianki małego na to kocyk zamiast prześcieradła i komplet minky: podusia i kocyk

Lilou to dużo zdrówka życzę!:*

Filip 28.03.2016 <3
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:

Kurde w sumie to nie wiem, bo to pierwsza ciąża i nie wiem jak wysoko mógłby być ten brzuch. Choć jak tak myślę to chyba zawsze był nisko, jeszcze przed problemem z szyjką miałam w brzuchu 91cm, teraz 93.

Lilou dużo zdrówka, obyś szybko się wykurowała!

M+M+? lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Kurde w sumie to nie wiem, bo to pierwsza ciąża i nie wiem jak wysoko mógłby być ten brzuch. Choć jak tak myślę to chyba zawsze był nisko, jeszcze przed problemem z szyjką miałam w brzuchu 91cm, teraz 93.Choć pewnie niżej jest bo podobnie jak Kasia siusiu co chwilę i więcej mogę zjeść. No a dwa, że każdy lekarz mówi, że główka nisko to może i brzuch niżej?

Lilou dużo zdrówka, obyś szybko się wykurowała!

km5szbmhexpco9m1.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w zaczętym 32 tygodniu :)

M+M te łożysko to raczej chodzi o to czy nie jest za blisko szyjki bo wtedy jest niskoschodzące albo przodujące jeśli na szyjkę nachodzi co wyklucza poród sn, ja w 21tc miałam ponad 6cm od ujścia czyli bardzo dobrze :) co do brzucha mój jest giganci z dwa tygodnie temu albo i jeszcze wcześniej w pasie miałam 113cm :) i mam go nisko ale wydaje mi się że to normalne przy takim brzuchu bo jednak obie Pszczółki razem ważą już ponad 3 kg :)

A.Kasia ja bym wybór wózka od kasy uzależniła, jakbym wiedziała że mogę sobie pozwolić to kupiłabym droższy jeśli bardziej by mi się podobał :) my mieliśmy podobny dylemat bo wózki identyczne tyko cena jednego to 2400 a drugiego 3200 tylko że mi w tym tańszym nie podobał się stelaż :D no ale stwierdziłam że za 800zł to postaram się go polubić i kupiliśmy jednak tańszy :)

muminka83, Czarodziejka87, A.Kasia, M+M+?, Kate84, Mania1718 lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny. ;-);-);-)

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Love_life Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Tak, szczepienia mialam dwa. Po pierwszym ogromny siniak ;) ale czulam sie dobrze. Kurcze sama jestem zla ze wyszlo tak z tym rozkiem. To byl moj ostatni zakup ktorego jeszcze nie pralam. Ale sprawdzilam i niej jest on firmy Kerstin bo nie moge takiego znalezc jak ja mam.
    Moj maluch tez ulozony glowka w dol, kregoslup po lewej stronie. I wiadomo gdzi wypycha nozki. Ostatnio nazekalam midwife o skorczach i ukluciach w szyjce ale najwidoczniej mnie olala bo nastepne spotkanie mam po 5 tygodniach !!! Czyli widze ja po ukonczonym 36 tygodniu. Masakra tylko ja mam takiego pecha.
    Mnie się zapytała czy 1 ciążą i mówi ok to widzimy się za 2 tyg. Ale moja też jak coś się jej pytam to mam wrażenie ze gó... wie :/ zostaje wujek google. Ja ogólnie dobrze się czuje tylko męczę się strasznie no i w sylwestra zakończyłam juz silke. Teraz skacze na piłce :)

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ile się czeka w luxmed na czystość pochwy i posiew moczu?

km5szbmhexpco9m1.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:

hi hi ja też Kasia to odpowiem ze posiew był po 3-4 dniach - mówili że do 7 się czeka

Kate84 lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:

Jeśli się odda próbkę przed 11 to maksymalnie 3 dni.

‹‹ 1513 1514 1515 1516 1517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ