X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Dzisiaj dostałam pierwszy zastrzyk ze srerydami na placka. Nie wiem czemu no szyjka ma niby 29 mm. Lekarz mówi ze lepiej dmuchać na zimne skoro brzuch się tak napina.

W niektórych szpitalach dają sterydy przy każdym potencjalnym zagrożeniu :) W moim szpitalu każda pacjentka, która trafia z zagrożeniem przedwczesnego porodu dostaje, taką mają filozofię. W sumie dobrze bo sterydy też muszą mieć czas by zadziałać, więc lepiej podać na zaś niż za późno. A z tego co mi wiadomo nie mają one negatywnego wpływu na dziecko :)

Monia - nie wiem czy to normalne ale mnie też kłuje

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia nawet nie chcem czytac na ten temat bo juz se wyobrazam moje przerazenie . A tutaj i tak mnie nikt nie zbada ;)

Nie wiem czy juz pisalam o tym ale osoba u ktorej zamawiam posciel, kocyki i inne pierdoly sciaga z Polski do UK od tego producenta

KERSTIN.PL

Jest to producent poscieli dla niemowlat, dzieci i doroslych. Ma bardzo tanio, moze sie przyda ktores z Was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 14:12

Falon lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś kupiła może ten zestaw:

http://allegro.pl/komplet-do-wozka-minky-kocyk-podusia-nowosc-miko-i5655299085.html

czy poszewka jest na zamek, że można ściągnąć i wyprać?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja i mój M poznaliśmy się na kursie na prawo jazdy :D jesteśmy razem 9 lat
    a po ślubie 5 lat a w maju 6 :)
    o nasze maleństwo staraliśmy się od ślubu.

Dzisiaj zamawiamy wózek :D
    po długich rozmowach, zostaje peg perego model 500 :) jak przyjdzie pochwalę sie fotkami
    Zamówiłam też firanki i 28 je odbieram i pokój będzie cały gotowy :)

Falon, Magda lena, Renka88, A.Kasia, Czarodziejka87, Kate84, Est, olatychy, Lilou1984, Karka lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno mam pytanie: czy do gondoli też kupuje się taki ochraniacz jak do łóżeczka by np nie przemoczyć tej wkładki do wózka?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Falon Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia - my na nasze też czekaliśmy tak długo! ;) więc moment w którym ujrzeliśmy te dwie kreseczki to była jakaś magia! :-)

Mania1718 - faktycznie ceny super, a te wszystkie produkty jak oceniasz, są w porządku jakościowo?? Prałaś już? Kuszące! :-)
    Takie pościele, kocyki i inne cudeńka które mi się najbardziej podobają niestety nie są na mój portfel.

Mania1718 lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Jeszcze jedno mam pytanie: czy do gondoli też kupuje się taki ochraniacz jak do łóżeczka by np nie przemoczyć tej wkładki do wózka?
    nigdy się nie spotkałam, i raczej nie kupuje, ta wkładkę zawsze można wyprać jakby się przytrafił wypadek
    a ten zestaw to jest chyba jak kocyk i nie ma poszewki

Renka88 lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon ja jestem bardzo zadowolona i z jakosci i zwygladu a przede wszystkim z dotyku :) Mam od tego producenta
    -kolderke i podusie do lozeczka
    -posciel do lozeczka + ochraiacz
    -kocyk i podusie minky
    -Rozki
    -pieluski flanelowe
    Pralam tylko posciel i po praniu wszystko ok. Mysle jeszcze o zakupie kompletu do wozka 4 elementowego i przescieradel (tylko nie bezposrednio od producenta a od tej kobiety co tutaj w UK sprzedaje)
    W dotyku rewelacja :) juz wystawialam to zdjecie ale chcialam Ci pokazac co ostatnio zamowilam ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea38490986cc.jpg

Falon, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Falon Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie! Dzięki Mania1718 ! ;-)

Mania1718 lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    A ja właśnie uważam że miałam bardzo lekki poród. 37 tydzień, nic nie gotowe, szyjka, macica, oksytocyna która na maksa podkręca skurcze..."tylko" 6 godzin 25 minut ...uważam siebie za ogromną szczęściarę!
    Nie miałam wynajętej położnej, 5 lat temu jeszcze nie było takich przepisów chyba nawet.
    Ryjek ma rację, każda musi to przejść. Uważam że pozytywne podejście i optymizm czynią cuda. Naprawdę.
    A ten ból trwa tylko kilka godzin. Czym jest te kilka godzin w odniesieniu do tych miesięcy przez które przeszłyśmy?
    Ja uważam że poród to przepiękna rzecz i szkoda mi że teraz będzie cięcie, ale wszystko dla dobra maleństwa.

Podziwiam. Czytalam z zapartym tchem. Ja rodzilam 11 godzin. Tez pod oksytocyna. Skurcze byly, ale rozwarcia nie. W koncu przyszly parte. Nie mialam juz sily, kazali powstrzymywac bo rozwarcia nie bylo. Podlaczyli tlen. I trzymac. Nie dalam rady. Wzieli mnie w koncu na fotel i rodzilam bez pelnego rozwarcia. Szyjka nie wytrzymala, pekla. Widzialam tylko jak chlusnelo ze mnie krwia. Do tego ciecie krocza. Ale maly szybko sie urodzil. Klika partych gdzie juz moglam przec i byl. Gapil sie wielkimi oczami od razu. Byl taki maluski. I w koncu ta ulga. Od razu. Falej bylo mi wszystko jedno co robia. Szyli. Bardzo nieprzyjemne uczucie mimo znieczulenia. I slowa poloznej jak mnie przewiozla z dali porodowej, " I po co bylo tyle jeczec"... w trakcie porodu tez nie omieszkala komentowac w podobny sposob. I teho sie boje. Ze znow trafie na taka zyczliwa dusze...

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka ja mam ten zestaw. Poszewka nie jest zdejmowana, ale całość już prałam w 30 stopniach i nic się nie stało, bardzo ładnie się wyprało.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi :)

Obejrzałam mecz siatkówki, uff jakie emocje!

baassiia, She86 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:

Renka ja wymyśliłam,że do wózka będę wkładać podkład do przewijania mam takie z Akuku i na to kocyk bo prześcieradła nie kupowałam.
    Zobaczymy jak to się sprawdzi:)

Filip 28.03.2016 <3
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście w stanie wyczuć jak wasz dzidziuś się usadził? Ja do tej pory miałam z tym problem, ale od 2 dni tak mi nogi/e wypycha pod prawym żebrem, że moge mu piątkę przybijać :P Swoją drogą dziwne, że tak na ukos mu wygodnie :P

Mania1718, ksanka lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia ja się czasem zastanawiam jak tym naszym dzieciom wygodnie tak do góry nogami :P wiesz krążenie i te sprawy :P

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już skończyliśmy SR, w paru kwestiach miałam inne zdanie niż położna no ale już nie dyskutowałam... Teraz jeśli nic się nie wydarzy do 36tc to będziemy się widzieć omawiać plan porodu i pierwszą pomoc noworodka.

M pojechał smutek mi jak Cholera :-( Mama wieczorem do mnie przyjedzie no ale to nie to samo .. Jakoś tak ostatnio bardzo go potrzebuje. W dodatku się pożarliśmy więc atmosfera średnia eh

Olu trzymaj się, mam nadzieję że po buscopanie przeszło??

Kasiu mi się kolor podoba ten popiel z pomarańczowym, ale różnica w cenie jest spora jeśli wcześniej Wam się podobał ten pierwszy to może warto zostać przy 1 wyborze i nie przepłacać?

Mania super opisy, jak dla mnie nr 2 the Best jak byłaś zadziorna :-D podpinam się pod pytanie. Ja czuję takie kłócie ostatnio często i to jakby w pochwie, mało tego też w czy przy odbycie hmmm?

Paulina ja pościel miałam w komplecie z kołyską ale na początek mam zamiar ją kłaść w śpiworek lub otulacz. Śpiworek kupiłam na allegro, ale widziałam też fajne w smyku i tesco. Aaa jeszcze mam rożek :-P

Co do wózka mam śpiworek w komplecie oraz drugi śpiworek i komplet Minky :-)

Polin dobrze, że Wam podali. Widzisz ja mam szyjkę 2,7 wiecznie napięty brzuch, ostatnio skurcze a nikt nie mówi o sterydach :-(

Co do położenia, na SR mieliśmy o obniżającym się brzuchu przed porodem hmmm to mówię jej ze ja już to chyba mam, więc podeszła i sprawdziła i faktycznie brzuch nisko tj chyba macica rozumiem? I główkę też sprawdziła tak jak wszyscy mówią nisko... Eh. Oczywiście dla mnie to nic nie znaczy i tak nie urodze przed 38 tyg! :-P

Mania1718, baassiia lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane! :)

wróciłam - było cudownie! cisza, spokój, dużo śniegu, fajny klimat, kąpiele w spa :) ale to był w sumie ostatni dzwonek na taką wyprawę, bo jednak miałam trochę lęku, że jakby coś się zaczęło to ja 300 km od mojej położnej, szpitala i w ogóle na zadupiu :/ więc było świetnie, ale już spokojniejsza melduję się bezpiecznie w domu :D

po przeczytaniu Waszych opowieści związkowych to jestem chyba trochę "w tyle", bo my z P jesteśmy razem dopiero 3 lata :P

a poród? tak nas natura stworzyła, żebyśmy dały rade i damy! boli, bo musi boleć - jak te małe istotki mają się przecisnąć przez nasze małe dziurki? :D
    pamiętajcie, że baaaardzo dużo jest w naszych głowach!

ściskam mocno! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 16:56

Falon, Est, Magda lena, Czarodziejka87, ksanka, RudyTygrysek, Karka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przychodzi dziś do mnie teściowa (mieszkamy w domu z teściami, ale mamy osobne wejście i swoją kuchnię, łazienkę itp.) . Przychodzi do mnie i pyta : czy macie poduszkę i kołdrę dla dziecka. Mówię, że nie. Będzie spał na płasko w śpiworku. Teściowa: w czym? Przecież dziecko musi mieć ciepło i milutko. Jak na płasko? Bez poduszki? Będzie mu niewygodnie i zimno.
    Zamykam oczy, liczę do dziecięciu. Powtarzam w myślach: jest to starsza kobieta , a starszych osób się nie wyzywa...
    Mówię jej, że jak będzie mu zimno to będę to wiedziała i wtedy go okryję kocykiem z ociepleniem. To tylko przewróciła oczami...
    Czy my też takimi teściowymi będziemy?! No kuźwa mać. I przyłazi mi ciągle i gada, że mam zimno w pokojach, to jej mówię, że przy dziecku tak zimno nie będzie, teraz mi gorąco, więc wyłączam kaloryfery i wietrzę, a przy okazji od razu zaznaczyłam, że preferuję "chów zimny" dziecka i jak dziecko się urodzi też trzeba wietrzyć! Nie chcę go przegrzewać, a ona to najlepiej go w 5 śpiochów by ubrała.

No wyżaliłam się. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 17:38

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny w ramach sterydowego odlotu udało mi się skończyć sukieneczke dla Zosi.
    Wygląda prawie jak na chrzest
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0e38145deb0.jpg

Dziewczyny pamiętajcie że Celeston podaję się tylko do 33t6d, później już nie podają bo teoretycznie płuca już są rozwiniete

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 17:46

olcia87, Falon, A.Kasia, Vincent, Kate84, Lilou1984, Karka lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Jesteście w stanie wyczuć jak wasz dzidziuś się usadził? Ja do tej pory miałam z tym problem, ale od 2 dni tak mi nogi/e wypycha pod prawym żebrem, że moge mu piątkę przybijać :P Swoją drogą dziwne, że tak na ukos mu wygodnie :P
    Moja mała ma dupcie tam gdzie kiedyś miałam żołądek i tak się Czasem pupka wypina. Nucie ma pod wątroba;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 18:04

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 1511 1512 1513 1514 1515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ