Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój twardy brzuch nie przeszedł od wczoraj. Jeszcze na domiar złego podobno jest takie ślisko ze lepiej nie wychodzić z domu. Nie mam siły znowu jechać na szpital. Wysłałam męża po buscopan forte, jutro zadzwonię do mojego gina
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyshaja88 wrote:AKasia- dzięki za odpowiedz
nie wiedziałam że jak jest mało wód to cieżko zmierzyć dzieciaczka ale brzmi to logicznie
uff to znaczy że raczej jest wszystko ok a moja Niunia ma juz około 2kg!
Na pewnoTylko pij dużo wody nadal. Ja mam AFI 8,8 i u mnie ciężko było przez to brzuszek zmierzyć, w końcu wyszedł 2 tyg za mały ale lekarz mówi, że to właśnie przez te wody i w rzeczywistości aż takiej różnicy nie ma.
-
Hejka
Witam sie w 8 miesiacui 33 tygodniu
Kolejna "bezpieczna granica" za namiteraz byle do 34 tyg
Milej niedzieliMadlene.:), A.Kasia, ryjkek, MeAmerie, Falon, Izoleccc, Magda lena, muminka83, Kajola, Czarodziejka87, olatychy, Mania1718, baassiia, ksanka, Dorka87, d'nusia, Est, perła ziemi, Renka88, She86, 26Asia, Madzialena90, Mietka 30:), Kate84, Karka, RudyTygrysek, Lilou1984, Kaarolina lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
foxica wrote:Taaak, dokładnie to samo lekarz mi dziś powiedzial
generalnie podobno długo czeka się na wynik wiec jeśli mam na wynik czekać np 2 tygodnie, to kazał mi podjechać na Karową gdze pracuje i tam "nie wytrzymywac juz ze swędzenia.."
tak czy tak bede miala na uwadze i dam znać napewno, u dr google czytałam o stopach i dłoniach czego u mnie jeszcze nie ma, ale brzuch, pod i między piersiami, a to noga, a to ręka. . Jakby nie było będzie dobrze i nie może być inaczej, ot co !
A to dziwne, bo ja część mam w tym samym dniu, a reszte max. na drugi dzień...no mnie też swędzi pod biustem, i czasami łydki . Zobaczę jak będzie jeszcze dzisiaj, bo od picia większej ilości wody widzę że coraz mniej mnie swędzi. -
AKasia- no właśnie u mnie dokładnie to samo tylko brzuszek bardzo odbiegał od norm (wyszedł 3 tyg mniejszy) a główka i kości były ok. Ale mnie pocieszyłaś! Dzięki Kochana :* pije 2,5-3l dziennie bleeee
A.Kasia lubi tę wiadomość
Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :* -
nick nieaktualnyOla - trzymaj się!
Gośśś - gratulujęByle do 34!
shaja88 - no mnie suszy cały czas jakbym na kacu była, więc piję jak oszalałaAle ja akurat bardzo lubię wodę i gdyby nie sikanie co 5 min to bym piła jeszcze więcej
Dziewczyny mam problem z wózkiemChyba w końcu ten X-lander x-move zakupimy tylko mamy dylemat. Wypuścili nową kolekcję
Byliśmy zdecydowani na kolor Terra a jak zobaczyliśmy Sunny Orange to zaczęliśmy się wahać... Terra 3w1 ze starej kolekcji z dodatkami wyniesie nas 2300 zł a jeśli zdecydujemy się na ten z kolekcji 2016 to już wyjdzie 3000 zł. Nie wiem co zrobić ;( A muszę decydować już bo zostały ostatnie egzemplarze Terry i jak będziemy zwlekać to nam przepadnie
TERRA 2015
SUNNY ORANGE 2016
-
A.Kasia wrote:Ola - trzymaj się!
Gośśś - gratulujęByle do 34!
shaja88 - no mnie suszy cały czas jakbym na kacu była, więc piję jak oszalałaAle ja akurat bardzo lubię wodę i gdyby nie sikanie co 5 min to bym piła jeszcze więcej
Dziewczyny mam problem z wózkiemChyba w końcu ten X-lander x-move zakupimy tylko mamy dylemat. Wypuścili nową kolekcję
Byliśmy zdecydowani na kolor Terra a jak zobaczyliśmy Sunny Orange to zaczęliśmy się wahać... Terra 3w1 ze starej kolekcji z dodatkami wyniesie nas 2300 zł a jeśli zdecydujemy się na ten z kolekcji 2016 to już wyjdzie 3000 zł. Nie wiem co zrobić ;( A muszę decydować już bo zostały ostatnie egzemplarze Terry i jak będziemy zwlekać to nam przepadnie
TERRA 2015
SUNNY ORANGE 2016
Ten orange też ma fotelik?? Bo jeśli tak to jak na moje oko różnią się rokiemi kolorem
. Wybrałabym tańszą wersję
a po porodzie za różnice zafundowała spa w ramach prezentu
-
Hej wszystkim
A.Kasia ja bym pozostała przy terra 2015, uwielbiam szary ale ten pomarańcz hmmm jak dla mnie nie pasuje.
Dziewczyny srał pies na razie na te porody, trzeba zająć głowę pozytywami. Już kiedyś pisałam, na forum jest temat porody a tam "dobre porody". Naprawdę fajnie się czyta historie dziewczyn które tam napisały, pokrzepiające są.
Co sądzicie o tej pościeli? http://www.modenex.pl/?page=shop&category=6_8&product=220
ja się powoli zakochuje w królisiu tulisiu
Miłej niedzieli i smacznego obiadkuWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 11:54
-
nick nieaktualnymuminka83 wrote:Ten orange też ma fotelik?? Bo jeśli tak to jak na moje oko różnią się rokiem
i kolorem
. Wybrałabym tańszą wersję
a po porodzie za różnice zafundowała spa w ramach prezentu
Obie to wersje 3w1. Tak mi właśnie rozsądek podpowiada żeby brać tańszy... Poza tym ponoć pierwszy wybór najlepszyAle cholera tak czy owak to dużo kasy i dlatego tak ciężko mi podjąć decyzję, której nie będę żałować...
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Kasiu też kupiliśmy ten wózek, tylko że szary ze starej kolekcji. Wózeczek stoi sobie w przedpokoju i strasznie mi sie podoba
Najpierw kupiliśmy gondolę i spacerówkę za 1700 a później w Smyku przecenione nosidełko do X Landera za 200 zł, dokładnie takie samo jak Twoje na zdjęciu, tylko fioletowo szare. Za wszystko zapłaciliśmy 1900.
Aha w cenie wózka był śpiworek, moskitiera i folia.
Ja bym wybrała starą kolekcję. Nie dałabym 1000 zł więcej za ładniejszy kolor, ale wiadomo, że to zależy od kondycji finansowej danej rodziny.Poza tym kolor Terra też mi się podoba.
Aha i jedna bardzo ważna rzecz, w sklepie porównaliśmy spacerówki X Lander i X Pulse. Jednak się od siebie różnią bardzo ważnym szczegółem. Jak stoją obok siebie to widać, że spacerówka X Pulse jest widocznie węższa. Dla mnie to minus, bo bałabym się, że dziecko się mocniej wychyli i wózek się przewróci. To raz a dwa jednak dziecko ma wygodniej jak ma więcej miejsca. Gondola w X Landerze i X Pulsie wyglądała bardzo podobnie. Oczywiście nie wiem, jak wygląda X Pulse w nowej kolekcji. My porównywaliśmy oba wózki z kolekcji z 2015 roku.A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Kasiu dziekuje
teraz odliczamy do 34tyg
Co do wozka to mam takie samo zdanie co dziewczyny, wybralabym tanszy tym bardziej, ze 700zl to jest bardzo duzo jak dla mnie kasymuminka83 lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
MeAmerie wrote:A to dziwne, bo ja część mam w tym samym dniu, a reszte max. na drugi dzień...no mnie też swędzi pod biustem, i czasami łydki . Zobaczę jak będzie jeszcze dzisiaj, bo od picia większej ilości wody widzę że coraz mniej mnie swędzi.
Wodę uwielbiam od zawsze i nie ma dla mnie lepszego napoju, pije codziennie w sporej ilości więc u mnie raczej ulgi nie przynosi, nie jest to jeszcze aż tak strasznie uciążliwe i nie do wytrzymania, ale jest .. i lepiej dmuchać na zimne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 12:25
-
Dzień dobry
Wczoraj miałam straszny dzień. .. marzyłam o tym żeby być w 38 tc i żeby urodzić juz. Energia spadła do zera po południu i marudzilam strasznie. Wszystko mnie bolało, nie mogłam ułożyć się na narożniku a w głowie był plan porąbac go siekierą
Dzisiaj z rana mały mnie nastraszyl. Budzę się i czekam na jego kopniaki a tu przez pół godziny nicZłapałam za detektor i kamień z serca. 150 uderzeń na minutę
Po mandarynkach obudził się i przeprasza
MeAmerie czytając Twój opis porodu wzruszylam się i zarazem wróciły wspomnienia o moich. Dziękuję
Słyszałam opowieści z miliona porodów i wnioskując po tym uważam ze moje były godne życzenia Wam wszystkim takich ja miałam.
Poród 1
Poniedziałek, skończony 36 tydzień ciąży, mam wizytę u ginekologa. Czuję się świetnie nic nie boli, nie plamie, wody nie odchodzą. Nic nie zapowiada że tego dnia przytule moją kruszynke. W gabinecie mąż se żartuje z lekarzem na mój temat, śmiejemy się jest super. (Zmieniłam wtedy kolor włosów na dość intensywy) I po badaniu dowcipnym widzę niepokój w oczach ginekologa. Zaczyna mi tłumaczyć grzecznie że jest spore rozwarcie i natychmiast mam się wstawić do szpitala mimo że nie ma żadnej akcji porodowej. W ciężkim szoku wracamy się na wioskę zabrać spakowaną torbę i ruszamy na Olsztyn zabierając po drodze moją bratową bo obie chcialysmy aby była przy moim porodzie. Mąż bał się i miał czekać w moim pokoju w szpitalu. Przyjęcie na oddział wspominam miło, po badaniach podłączyli mi oxy i tak se dreptałam od 15stej. Nie czułam NIC oxy wogole nie działała na mnie. Po 18 mąż z bratową pojechali na słynne zapiekanki z Barona bo zgłodnieli.Za dziesięć 19 usłyszałam że idziemy przebić wody. O 19 podpieli mnie pod ktg. I wtedy poczułam pierwszy mega mocny skórcz od razu party! ! Matko wbiłam pazury w ścianę i myślałam że umieram. Szybko przenieśli mnie na porodowke. Parte non stop, wpada moja bratowa, pełno ludzi a słucham tylko jej
Malarkiewicz przyciska mi brzuch i główka jest na świecie
19.10 córcia leży mi na piersi
Najgorsze było zszycie po cięciu gdyż położna nacieła zbyt mocno. Ale wtedy nie miało to znaczenia jak juz tyuliłam córcię
Poród 2
Skorcze każdego wieczora przez tydzień w 39 tc. 18 sierpień 2008 wieczór skorcze trwały godziny, nie bolesne ale coraz częstsze. 12 w nocy jedziemy. W pierwszym szpitalu u Malarkiewicza zostałam zbadania ale niestety odeslana na szpital miejski bo nie było miejsc. 3cm rozwarcia. O 3 trafiłam na oddział położnictwa, kolejne badanie rozwarcie na 6cm3.15 podpięta pod ktg odchodzą mi wody, zrywam pasy i rozbieram się do golasa
okna ogromne każdy mógł mnie widzieć ale wiecie gdzie to miałam
Zaczynam przeć na stojąco, mąż przerażony woła położną. Próbuje podpiąć mi pasy do ktg ja prubuje go ugryźć
ale skubany wystawia mi koszulkę wiec gryze jak mały psiaczek
Wpada położna krzyczy nie przyj bo musimy sprawdzić rozwarcie na fotelu. (Łóżko nie przygotowane bo przecież jestem tu dopiero 15 minut) Nie chciałam się położyć ale zaciągneli mnie jakoś. Położna nie zdążyła sprawdzić rozwarcie bo juz główka była na zewnątrz. 3.30 dwa kolejne parte i mój synek był z nami. :)Bez cięcia jee
Mąż wzruszony płakał a gdy druga położna spytała o imię dziecka to w amoku podał swojedobrze że ja miałam trzeźwy umysł
A.Kasia, Vincent, Falon, muminka83, Madlene.:), Renka88, Czarodziejka87, Kajola, baassiia, Kate84, Lilou1984, Karka lubią tę wiadomość
[/link]
-
nick nieaktualnyNo to chyba faktycznie nie ma co kombinować. Gdyby nie to, że starą kolekcję wycofują i już jest problem żeby tą terrę dostać to bym się jeszcze wstrzymała z zakupem no ale może to i lepiej, będzie z głowy...
Paola - mi też się podoba połączenie szarości z pomarańczowym
Madlene.- króliś tuliś super
Ja kupiłam siostrze 5-elementowego Słoniuszka i jest bardzo zadowolona z tej pościelki
ryjek - o widzisz, a ja myślałam, że oni gondole mają w jednym rozmiarze dla wszystkich modeli. Mi się w x-pulse kółka nie podobają, za małe są na moje warunkiMam nadzieję, że wózki będą nam służyły
Swoją drogą jakbym miała dziewczynkę to bym brała bez wahania kolor berry red bo jest taki piękny, że już by mi nie było szkoda tego dodatkowego tysiaka
-
Dziewczyny ja piję maksymalnie 1,5-2 litrów dziennie wody ale to już powoduje że nie mam apetytu bo jak pije czuje się wiecznie pełna. Jem wtedy na siłę ( 3 posiłki dziennie) ale bardzo małe porcje bo czuje się pełna i nie jestem w stanie zjeść więcej. Jak wy to robicie że pijąc po 3 litry dziennie
macie siłę jeszcze coś w siebie wmusić. Bo ja już nie mam pomysłu co robić. Ile najmniej muszę wypić aby to było zdrowe dla organizmu a żebym mogła normalnie jeść... bo to chyba nie jest normalne że od czasu zajścia w ciążę czyli od 68 kg ważę dzisiaj 69 co powoduje że między 21 grudnia a dzisiejszym dniem jeszcze schudłam 0,5 kg masakra a mała już ma pewnie ponad kg bo w tym grudniu miała około 845 gram