X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój twardy brzuch nie przeszedł od wczoraj. Jeszcze na domiar złego podobno jest takie ślisko ze lepiej nie wychodzić z domu. Nie mam siły znowu jechać na szpital. Wysłałam męża po buscopan forte, jutro zadzwonię do mojego gina

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaja88 wrote:
    AKasia- dzięki za odpowiedz :) nie wiedziałam że jak jest mało wód to cieżko zmierzyć dzieciaczka ale brzmi to logicznie :) uff to znaczy że raczej jest wszystko ok a moja Niunia ma juz około 2kg! :D

Na pewno :) Tylko pij dużo wody nadal. Ja mam AFI 8,8 i u mnie ciężko było przez to brzuszek zmierzyć, w końcu wyszedł 2 tyg za mały ale lekarz mówi, że to właśnie przez te wody i w rzeczywistości aż takiej różnicy nie ma.

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Witam sie w 8 miesiacu <3 <3 i 33 tygodniu <3 <3
    Kolejna "bezpieczna granica" za nami :) teraz byle do 34 tyg :D
    Milej niedzieli :)

Madlene.:), A.Kasia, ryjkek, MeAmerie, Falon, Izoleccc, Magda lena, muminka83, Kajola, Czarodziejka87, olatychy, Mania1718, baassiia, ksanka, Dorka87, d'nusia, Est, perła ziemi, Renka88, She86, 26Asia, Madzialena90, Mietka 30:), Kate84, Karka, RudyTygrysek, Lilou1984, Kaarolina lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxica wrote:
    Taaak, dokładnie to samo lekarz mi dziś powiedzial :-( generalnie podobno długo czeka się na wynik wiec jeśli mam na wynik czekać np 2 tygodnie, to kazał mi podjechać na Karową gdze pracuje i tam "nie wytrzymywac juz ze swędzenia.." ;-) tak czy tak bede miala na uwadze i dam znać napewno, u dr google czytałam o stopach i dłoniach czego u mnie jeszcze nie ma, ale brzuch, pod i między piersiami, a to noga, a to ręka. . Jakby nie było będzie dobrze i nie może być inaczej, ot co ! :-)

A to dziwne, bo ja część mam w tym samym dniu, a reszte max. na drugi dzień...no mnie też swędzi pod biustem, i czasami łydki . Zobaczę jak będzie jeszcze dzisiaj, bo od picia większej ilości wody widzę że coraz mniej mnie swędzi.

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AKasia- no właśnie u mnie dokładnie to samo tylko brzuszek bardzo odbiegał od norm (wyszedł 3 tyg mniejszy) a główka i kości były ok. Ale mnie pocieszyłaś! Dzięki Kochana :* pije 2,5-3l dziennie bleeee ;)

A.Kasia lubi tę wiadomość

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie :)

Dzisiaj dzień z cyklu: niech już będzie luty!

Miłego Dnia!

Mania1718 lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - trzymaj się!

Gośśś - gratuluję :) Byle do 34!

shaja88 - no mnie suszy cały czas jakbym na kacu była, więc piję jak oszalała ;) Ale ja akurat bardzo lubię wodę i gdyby nie sikanie co 5 min to bym piła jeszcze więcej ;)

Dziewczyny mam problem z wózkiem :/ Chyba w końcu ten X-lander x-move zakupimy tylko mamy dylemat. Wypuścili nową kolekcję <3 Byliśmy zdecydowani na kolor Terra a jak zobaczyliśmy Sunny Orange to zaczęliśmy się wahać... Terra 3w1 ze starej kolekcji z dodatkami wyniesie nas 2300 zł a jeśli zdecydujemy się na ten z kolekcji 2016 to już wyjdzie 3000 zł. Nie wiem co zrobić ;( A muszę decydować już bo zostały ostatnie egzemplarze Terry i jak będziemy zwlekać to nam przepadnie :/

TERRA 2015
    27zg7co.jpg

SUNNY ORANGE 2016
    2nq7gag.jpg

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ola - trzymaj się!

Gośśś - gratuluję :) Byle do 34!

shaja88 - no mnie suszy cały czas jakbym na kacu była, więc piję jak oszalała ;) Ale ja akurat bardzo lubię wodę i gdyby nie sikanie co 5 min to bym piła jeszcze więcej ;)

Dziewczyny mam problem z wózkiem :/ Chyba w końcu ten X-lander x-move zakupimy tylko mamy dylemat. Wypuścili nową kolekcję <3 Byliśmy zdecydowani na kolor Terra a jak zobaczyliśmy Sunny Orange to zaczęliśmy się wahać... Terra 3w1 ze starej kolekcji z dodatkami wyniesie nas 2300 zł a jeśli zdecydujemy się na ten z kolekcji 2016 to już wyjdzie 3000 zł. Nie wiem co zrobić ;( A muszę decydować już bo zostały ostatnie egzemplarze Terry i jak będziemy zwlekać to nam przepadnie :/

TERRA 2015
    27zg7co.jpg

SUNNY ORANGE 2016
    2nq7gag.jpg

Ten orange też ma fotelik?? Bo jeśli tak to jak na moje oko różnią się rokiem :P i kolorem :P. Wybrałabym tańszą wersję :P a po porodzie za różnice zafundowała spa w ramach prezentu :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :)

A.Kasia ja bym pozostała przy terra 2015, uwielbiam szary ale ten pomarańcz hmmm jak dla mnie nie pasuje.
    Dziewczyny srał pies na razie na te porody, trzeba zająć głowę pozytywami. Już kiedyś pisałam, na forum jest temat porody a tam "dobre porody". Naprawdę fajnie się czyta historie dziewczyn które tam napisały, pokrzepiające są.

Co sądzicie o tej pościeli? http://www.modenex.pl/?page=shop&category=6_8&product=220
    ja się powoli zakochuje w królisiu tulisiu :)

Miłej niedzieli i smacznego obiadku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 11:54

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ten orange też ma fotelik?? Bo jeśli tak to jak na moje oko różnią się rokiem :P i kolorem :P. Wybrałabym tańszą wersję :P a po porodzie za różnice zafundowała spa w ramach prezentu :P

Obie to wersje 3w1. Tak mi właśnie rozsądek podpowiada żeby brać tańszy... Poza tym ponoć pierwszy wybór najlepszy ;) Ale cholera tak czy owak to dużo kasy i dlatego tak ciężko mi podjąć decyzję, której nie będę żałować...

muminka83 lubi tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja też bym została przy Terra jeśli byliście już zdecydowani i jednak różnica 700zł to trochę dużo..
    Możesz przeznaczyć to na co innego dla maluszka ;)

Filip 28.03.2016 <3
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu też kupiliśmy ten wózek, tylko że szary ze starej kolekcji. Wózeczek stoi sobie w przedpokoju i strasznie mi sie podoba :) Najpierw kupiliśmy gondolę i spacerówkę za 1700 a później w Smyku przecenione nosidełko do X Landera za 200 zł, dokładnie takie samo jak Twoje na zdjęciu, tylko fioletowo szare. Za wszystko zapłaciliśmy 1900. :) Aha w cenie wózka był śpiworek, moskitiera i folia.
    Ja bym wybrała starą kolekcję. Nie dałabym 1000 zł więcej za ładniejszy kolor, ale wiadomo, że to zależy od kondycji finansowej danej rodziny. ;) Poza tym kolor Terra też mi się podoba.

Aha i jedna bardzo ważna rzecz, w sklepie porównaliśmy spacerówki X Lander i X Pulse. Jednak się od siebie różnią bardzo ważnym szczegółem. Jak stoją obok siebie to widać, że spacerówka X Pulse jest widocznie węższa. Dla mnie to minus, bo bałabym się, że dziecko się mocniej wychyli i wózek się przewróci. To raz a dwa jednak dziecko ma wygodniej jak ma więcej miejsca. Gondola w X Landerze i X Pulsie wyglądała bardzo podobnie. Oczywiście nie wiem, jak wygląda X Pulse w nowej kolekcji. My porównywaliśmy oba wózki z kolekcji z 2015 roku.

A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia ja tez zastanawialam sie nad tym wózkiem i moim typem zdecydowanie byla terra i bardziej mi sie on podoba, a więc bierz tańszy i tak jak dziewczyny podpowiadaja zaoszczędzone pieniadze lepiej wydać na spa ;)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, to ja się wyłamię, bo mi się mega podoba ten drugi wzór :) Super jest ten kolor :) Tylko rzeczywiście dołożenie kilku stów tylko za kolor byłoby mało rozsądne ;)

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu dziekuje :) teraz odliczamy do 34tyg :D
    Co do wozka to mam takie samo zdanie co dziewczyny, wybralabym tanszy tym bardziej, ze 700zl to jest bardzo duzo jak dla mnie kasy

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    A to dziwne, bo ja część mam w tym samym dniu, a reszte max. na drugi dzień...no mnie też swędzi pod biustem, i czasami łydki . Zobaczę jak będzie jeszcze dzisiaj, bo od picia większej ilości wody widzę że coraz mniej mnie swędzi.
    Generalnie zlecił mi 3 badania w tym kierunku, zeby dopytać dzwonilam wczoraj do przychodni w której robie zawsze badania i dwa z nich mam na następny dzień , a trzeci (kw. Żółciowe) czas oczekiwania 10 dni
    Wodę uwielbiam od zawsze i nie ma dla mnie lepszego napoju, pije codziennie w sporej ilości więc u mnie raczej ulgi nie przynosi, nie jest to jeszcze aż tak strasznie uciążliwe i nie do wytrzymania, ale jest .. i lepiej dmuchać na zimne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 12:25

qdkkwn155308ojoh.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Wczoraj miałam straszny dzień. .. marzyłam o tym żeby być w 38 tc i żeby urodzić juz. Energia spadła do zera po południu i marudzilam strasznie. Wszystko mnie bolało, nie mogłam ułożyć się na narożniku a w głowie był plan porąbac go siekierą :D
    Dzisiaj z rana mały mnie nastraszyl. Budzę się i czekam na jego kopniaki a tu przez pół godziny nic :/ Złapałam za detektor i kamień z serca. 150 uderzeń na minutę <3 Po mandarynkach obudził się i przeprasza :D
    MeAmerie czytając Twój opis porodu wzruszylam się i zarazem wróciły wspomnienia o moich. Dziękuję :)

Słyszałam opowieści z miliona porodów i wnioskując po tym uważam ze moje były godne życzenia Wam wszystkim takich ja miałam.
    Poród 1 :)
    Poniedziałek, skończony 36 tydzień ciąży, mam wizytę u ginekologa. Czuję się świetnie nic nie boli, nie plamie, wody nie odchodzą. Nic nie zapowiada że tego dnia przytule moją kruszynke. W gabinecie mąż se żartuje z lekarzem na mój temat, śmiejemy się jest super. (Zmieniłam wtedy kolor włosów na dość intensywy) I po badaniu dowcipnym widzę niepokój w oczach ginekologa. Zaczyna mi tłumaczyć grzecznie że jest spore rozwarcie i natychmiast mam się wstawić do szpitala mimo że nie ma żadnej akcji porodowej. W ciężkim szoku wracamy się na wioskę zabrać spakowaną torbę i ruszamy na Olsztyn zabierając po drodze moją bratową bo obie chcialysmy aby była przy moim porodzie. Mąż bał się i miał czekać w moim pokoju w szpitalu. Przyjęcie na oddział wspominam miło, po badaniach podłączyli mi oxy i tak se dreptałam od 15stej. Nie czułam NIC oxy wogole nie działała na mnie. Po 18 mąż z bratową pojechali na słynne zapiekanki z Barona bo zgłodnieli. :) Za dziesięć 19 usłyszałam że idziemy przebić wody. O 19 podpieli mnie pod ktg. I wtedy poczułam pierwszy mega mocny skórcz od razu party! ! Matko wbiłam pazury w ścianę i myślałam że umieram. Szybko przenieśli mnie na porodowke. Parte non stop, wpada moja bratowa, pełno ludzi a słucham tylko jej ;) Malarkiewicz przyciska mi brzuch i główka jest na świecie :) 19.10 córcia leży mi na piersi :)
    Najgorsze było zszycie po cięciu gdyż położna nacieła zbyt mocno. Ale wtedy nie miało to znaczenia jak juz tyuliłam córcię <3

Poród 2
    Skorcze każdego wieczora przez tydzień w 39 tc. 18 sierpień 2008 wieczór skorcze trwały godziny, nie bolesne ale coraz częstsze. 12 w nocy jedziemy. W pierwszym szpitalu u Malarkiewicza zostałam zbadania ale niestety odeslana na szpital miejski bo nie było miejsc. 3cm rozwarcia. O 3 trafiłam na oddział położnictwa, kolejne badanie rozwarcie na 6cm :) 3.15 podpięta pod ktg odchodzą mi wody, zrywam pasy i rozbieram się do golasa :D okna ogromne każdy mógł mnie widzieć ale wiecie gdzie to miałam :D Zaczynam przeć na stojąco, mąż przerażony woła położną. Próbuje podpiąć mi pasy do ktg ja prubuje go ugryźć :D ale skubany wystawia mi koszulkę wiec gryze jak mały psiaczek ;) Wpada położna krzyczy nie przyj bo musimy sprawdzić rozwarcie na fotelu. (Łóżko nie przygotowane bo przecież jestem tu dopiero 15 minut) Nie chciałam się położyć ale zaciągneli mnie jakoś. Położna nie zdążyła sprawdzić rozwarcie bo juz główka była na zewnątrz. 3.30 dwa kolejne parte i mój synek był z nami. :)Bez cięcia jee <3
    Mąż wzruszony płakał a gdy druga położna spytała o imię dziecka to w amoku podał swoje :D dobrze że ja miałam trzeźwy umysł :)

A.Kasia, Vincent, Falon, muminka83, Madlene.:), Renka88, Czarodziejka87, Kajola, baassiia, Kate84, Lilou1984, Karka lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba faktycznie nie ma co kombinować. Gdyby nie to, że starą kolekcję wycofują i już jest problem żeby tą terrę dostać to bym się jeszcze wstrzymała z zakupem no ale może to i lepiej, będzie z głowy...

Paola - mi też się podoba połączenie szarości z pomarańczowym :)

Madlene.:) - króliś tuliś super :) Ja kupiłam siostrze 5-elementowego Słoniuszka i jest bardzo zadowolona z tej pościelki :)

ryjek - o widzisz, a ja myślałam, że oni gondole mają w jednym rozmiarze dla wszystkich modeli. Mi się w x-pulse kółka nie podobają, za małe są na moje warunki ;) Mam nadzieję, że wózki będą nam służyły :)

Swoją drogą jakbym miała dziewczynkę to bym brała bez wahania kolor berry red bo jest taki piękny, że już by mi nie było szkoda tego dodatkowego tysiaka :P

1zb6u0p.jpg

• muminka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja piję maksymalnie 1,5-2 litrów dziennie wody ale to już powoduje że nie mam apetytu bo jak pije czuje się wiecznie pełna. Jem wtedy na siłę ( 3 posiłki dziennie) ale bardzo małe porcje bo czuje się pełna i nie jestem w stanie zjeść więcej. Jak wy to robicie że pijąc po 3 litry dziennie :P macie siłę jeszcze coś w siebie wmusić. Bo ja już nie mam pomysłu co robić. Ile najmniej muszę wypić aby to było zdrowe dla organizmu a żebym mogła normalnie jeść... bo to chyba nie jest normalne że od czasu zajścia w ciążę czyli od 68 kg ważę dzisiaj 69 co powoduje że między 21 grudnia a dzisiejszym dniem jeszcze schudłam 0,5 kg masakra a mała już ma pewnie ponad kg bo w tym grudniu miała około 845 gram

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytania
    1. Do lozeczka macie pościel czy spiworek. Jeśli tak to jakie?
    2. Do wózka kupujecie pościel czy kocyk starczy?

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
‹‹ 1509 1510 1511 1512 1513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ