Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymuminka - przeze mnie ta woda przelatuje jak przez sito. Nie skończę pić a już muszę do wc.
Monia - też ostatnio jestem już znużona tą ciążąGdyby nie to, że dla dziecka każdy dzień ważny to są momenty, że już bym chciała urodzić... Przy opisie drugiego porodu uśmiałam się jak fretka
Mania1718, muminka83, Kate84, Martita88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulina2344 wrote:Mam pytania
1. Do lozeczka macie pościel czy spiworek. Jeśli tak to jakie?
2. Do wózka kupujecie pościel czy kocyk starczy?
AD1. Tylko prześcieradła i otulacz. Nic więcej na ten moment nie planuję kupować.
AD2. Mam 2 prześcieradła, kocyki no i śpiworek (w zestawie z wózkiem jest) -
Paulina2344 wrote:Mam pytania
Mam pościel do łóżeczka wraz z wkładem antyalergicznym. Judytce zakupiłam 2 otulacze.
Zamawiałam jeden w empiku http://www.empik.com/motherhood-otulaczek-retro-girl-motherhood,p1103226483,dziecko-p
- mam dodatkowo kocyk dla Maleńkiej.
Co do wózka nie będę kupować pościeli do niego. Kupiłam jeden kocyk który zastąpi prześcieradełko i zestaw minki do wózka - kocyk i podusia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 12:47
-
Paulina ja mam do lozeczka posciel i spiworki. Spiworki kupilam w lumpku za pare groszy, a do wozka uszylam na poczatku ciazy komplecik kolderke i podusie z minky taki cieplejszy
Muminko mam to samo ostatnionie dosc ze musze jesc na chama to z piciem jest to samo
troche zjem czy wypije i od razu jestem pelna
az sie zaczelam martwic, zeby malemu nic nie bylo... tylko ze ja juz od poczatku ciazy przytylam 12,5kg, tylam regularnie od poczatku co 3tyg mialam 2 kg na plus, a teraz od 4grudnia przytylam tylko 2,5kg
az dziwne
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Paulina2344 wrote:Mam pytania
Cześć dziewczyny,
1. ja mam prześcieradła i rożek, myślę nad kupnem otulacza...
śpiworek to chyba dla troszkę starszych dzieciaczków.
2. nie kupuje pościeli do wózka, kupuje prześcieradło, mam kombinezon i kocyk zwykły niespecjalny dla wózka...
-
Paulina2344 wrote:A spiworek do łóżeczka jaki rozmiar?
Spiworki masz w takich samych rozmiarach jak ubranka dla niemowlaka wiec to zalezy jaki ty chcesz, czy wiekszy zeby na dluzej starczyl, czy kilka w innych rozmiarach... W Smyku sa fajne i nie drogie, bo na stronie ich jest teraz duzo promocjiAniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
A.Kasia wrote:muminka - przeze mnie ta woda przelatuje jak przez sito. Nie skończę pić a już muszę do wc.
Monia - też ostatnio jestem już znużona tą ciążąGdyby nie to, że dla dziecka każdy dzień ważny to są momenty, że już bym chciała urodzić... Przy opisie drugiego porodu uśmiałam się jak fretka
To ci zazdroszczę. Do toalety chodzę na siusiu jak sobie przypomnęhihi nie wiem jak to możliwe na tym etapie ciąży ale pijąc tyle chodzę 3 razy w tym nie chodzę w nocy
Woda mi się nie zatrzymuje. Pierścionki spadają z palców, kostki nie opuchnięte .... twarz w normalnych proporcjach. Wyniki moczu i posiewu jak u nastolatki. To ja się pytam czy ja jestem w ciąży czy mi się to uroiło ?? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymuminka83 wrote:To ci zazdroszczę. Do toalety chodzę na siusiu jak sobie przypomnę
hihi nie wiem jak to możliwe na tym etapie ciąży ale pijąc tyle chodzę 3 razy w tym nie chodzę w nocy
Woda mi się nie zatrzymuje. Pierścionki spadają z palców, kostki nie opuchnięte .... twarz w normalnych proporcjach. Wyniki moczu i posiewu jak u nastolatki. To ja się pytam czy ja jestem w ciąży czy mi się to uroiło ??
No to pewnie masz macicę wyżej przez co naciska Ci na żołądek (i nie możesz dużo zjeść) ale za to nie ciśnie na pęcherzWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 13:17
-
Muminko ja mimo ze pije bardzo duzo w ciagu dnia to apetyt i tak mnie nie opuszcza
A waga dalej rosnie. Ciesze sie ze po porodzie nadejdzie wiosna i wiekszosc czasu bedziemy spedzac w ruchu (o ile maly pozwoli
)
Paulina ja do wozka mam zestaw minky (jeden cieplejszy drugi troszke mniej) Mam tez spiworek ale jest dosc gruby i mysle o zakupie czegosc lzejszego bo u nas mrozow nie ma.
Pytanie mamCzy to normalne ze gdy w momencie jak maly usiska glowka na szyjke to odczuwalne jest klucie w szyjce? Nie jest to przyjmne...
Nie pamietam nic jezeli chodzi o dolegliwosci ciazowe z poprzednich ciazwariactwo
Czyzby nic nie bolalo ze nie pamietam?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 13:37
[/link]