X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina do lozeczka mam przescieradlo i posciel,ale ze spiworka tez bede korzystac bo fajnie sie zapnie na ramionach i mala bedzie miala cieplo :) a do wozka kocyk z podusia w sowki zielone poluje :)

Falon lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka - przeze mnie ta woda przelatuje jak przez sito. Nie skończę pić a już muszę do wc.

Monia - też ostatnio jestem już znużona tą ciążą ;) Gdyby nie to, że dla dziecka każdy dzień ważny to są momenty, że już bym chciała urodzić... Przy opisie drugiego porodu uśmiałam się jak fretka :D

Mania1718, muminka83, Kate84, Martita88 lubią tę wiadomość

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do łóżeczka mam śpiworek, bo na początek wydaje się być lepszym rozwiązaniem. Później, jak dziecko będzie starsze, to kupię jakąś ładną pościel ;)

Do wózka jak będzie zimno to mam grubszy śpiworek, a jak cieplej to kocyk.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:
    Mam pytania
    1. Do lozeczka macie pościel czy spiworek. Jeśli tak to jakie?
    2. Do wózka kupujecie pościel czy kocyk starczy?

AD1. Tylko prześcieradła i otulacz. Nic więcej na ten moment nie planuję kupować.

AD2. Mam 2 prześcieradła, kocyki no i śpiworek (w zestawie z wózkiem jest)

• Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie kupiliscie spiworek do łóżeczka?

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko prześcieradło i spiworek :-)

Fajnie spiworki są w Smyku.

Madlene.:) lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/showitem/description/5055668002.html

http://allegro.pl/kpl-posciel-do-wozka-z-czapka-4cz-super-wyprawka-i5147309619.html

Nie wiem czy dobre do wózka.

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:
    Mam pytania

Mam pościel do łóżeczka wraz z wkładem antyalergicznym. Judytce zakupiłam 2 otulacze.
    Zamawiałam jeden w empiku http://www.empik.com/motherhood-otulaczek-retro-girl-motherhood,p1103226483,dziecko-p
    - mam dodatkowo kocyk dla Maleńkiej.

Co do wózka nie będę kupować pościeli do niego. Kupiłam jeden kocyk który zastąpi prześcieradełko i zestaw minki do wózka - kocyk i podusia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 12:47

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja mam do lozeczka posciel i spiworki. Spiworki kupilam w lumpku za pare groszy, a do wozka uszylam na poczatku ciazy komplecik kolderke i podusie z minky taki cieplejszy

Muminko mam to samo ostatnio :/ nie dosc ze musze jesc na chama to z piciem jest to samo :/ troche zjem czy wypije i od razu jestem pelna :/ az sie zaczelam martwic, zeby malemu nic nie bylo... tylko ze ja juz od poczatku ciazy przytylam 12,5kg, tylam regularnie od poczatku co 3tyg mialam 2 kg na plus, a teraz od 4grudnia przytylam tylko 2,5kg :/ az dziwne :/

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:
    Mam pytania

Cześć dziewczyny,
    1. ja mam prześcieradła i rożek, myślę nad kupnem otulacza...
    śpiworek to chyba dla troszkę starszych dzieciaczków.

2. nie kupuje pościeli do wózka, kupuje prześcieradło, mam kombinezon i kocyk zwykły niespecjalny dla wózka...

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A spiworek do łóżeczka jaki rozmiar?

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:
    A spiworek do łóżeczka jaki rozmiar?

Spiworki masz w takich samych rozmiarach jak ubranka dla niemowlaka wiec to zalezy jaki ty chcesz, czy wiekszy zeby na dluzej starczyl, czy kilka w innych rozmiarach... W Smyku sa fajne i nie drogie, bo na stronie ich jest teraz duzo promocji :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od pewnego czasu że jak najem się do pełna ulewa mi się jak małemu dziecku

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    muminka - przeze mnie ta woda przelatuje jak przez sito. Nie skończę pić a już muszę do wc.

Monia - też ostatnio jestem już znużona tą ciążą ;) Gdyby nie to, że dla dziecka każdy dzień ważny to są momenty, że już bym chciała urodzić... Przy opisie drugiego porodu uśmiałam się jak fretka :D

To ci zazdroszczę. Do toalety chodzę na siusiu jak sobie przypomnę :P hihi nie wiem jak to możliwe na tym etapie ciąży ale pijąc tyle chodzę 3 razy w tym nie chodzę w nocy :P
    Woda mi się nie zatrzymuje. Pierścionki spadają z palców, kostki nie opuchnięte .... twarz w normalnych proporcjach. Wyniki moczu i posiewu jak u nastolatki. To ja się pytam czy ja jestem w ciąży czy mi się to uroiło ?? :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - suwaczek Ci chyba zdechł bo przecież jesteś już w 8 miesiącu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    To ci zazdroszczę. Do toalety chodzę na siusiu jak sobie przypomnę :P hihi nie wiem jak to możliwe na tym etapie ciąży ale pijąc tyle chodzę 3 razy w tym nie chodzę w nocy :P
    Woda mi się nie zatrzymuje. Pierścionki spadają z palców, kostki nie opuchnięte .... twarz w normalnych proporcjach. Wyniki moczu i posiewu jak u nastolatki. To ja się pytam czy ja jestem w ciąży czy mi się to uroiło ?? :P

No to pewnie masz macicę wyżej przez co naciska Ci na żołądek (i nie możesz dużo zjeść) ale za to nie ciśnie na pęcherz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 13:17

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    No to pewnie masz macicę wyżej przez co naciska Ci na żołądek (i nie możesz dużo zjeść) ale za to nie ciśnie na pęcherz :)

i chyba czuję że tak jest :P Więc chyba powinnam się cieszyć...
    :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już kiedyś zauważyłam że jest dość opóźniony , ale tygodnie nabija to najważniejsze;d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko ja mimo ze pije bardzo duzo w ciagu dnia to apetyt i tak mnie nie opuszcza :D A waga dalej rosnie. Ciesze sie ze po porodzie nadejdzie wiosna i wiekszosc czasu bedziemy spedzac w ruchu (o ile maly pozwoli :D)

Paulina ja do wozka mam zestaw minky (jeden cieplejszy drugi troszke mniej) Mam tez spiworek ale jest dosc gruby i mysle o zakupie czegosc lzejszego bo u nas mrozow nie ma.

Pytanie mam :) Czy to normalne ze gdy w momencie jak maly usiska glowka na szyjke to odczuwalne jest klucie w szyjce? Nie jest to przyjmne...

Nie pamietam nic jezeli chodzi o dolegliwosci ciazowe z poprzednich ciaz :D wariactwo ;) Czyzby nic nie bolalo ze nie pamietam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 13:37

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • polin Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dostałam pierwszy zastrzyk ze srerydami na placka. Nie wiem czemu no szyjka ma niby 29 mm. Lekarz mówi ze lepiej dmuchać na zimne skoro brzuch się tak napina.

ksanka lubi tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
‹‹ 1510 1511 1512 1513 1514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ