X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M, jak powiedziała, że jest ok to znaczy, że jest ok. Nie denerwuj się Kochana. Mój mały też trochę poniżej środka siatki centylowej, ale dzieci są różne. Ja urodzilam się cała i zdrowa w terminie i wazylam 2700 g, czyli nie za duzo, także myślę, że nie masz się czego obawiać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 23:57

A.Kasia, M+M+?, Madzialena90 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam też, że niestety musieliśmy zrezygnować z bazy do fotelika :/ Zakup nowego samochodu niestety przesunął się na wiosnę i nam się zwyczajnie zakup bazy nie opłaca. Do obecnego auta musielibyśmy kupić bazę Easy Base a do nowego Easy Fix. Tak więc teraz sobie odpuściliśmy (i tak na razie nie będziemy z małym zbytnio podróżować) a końcem roku kupimy fotelik 9-18 kg z bazą.

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No witajcie dziewczyny, mąż pojechał, wraca 13 lutego, obym tylko do tego czasu wytrwała w dwupaku ehhh.. mam nadzieję, że tak będzie. Jak wróci to będzie mój 38 tydzień, w tym terminie urodziłam Synka, we wtorek dostałam bóle a w środę miałam zaplanowaną cesarkę, no ale bóle przyszły dzień szybciej, a podobno drugie dziecko rodzi się szybciej, więc mam cichą nadzieję, że wytrzymam. W ogóle to pod koniec dnia czuję małą jakoś nisko. Szczerze to się jakoś nie oszczędzam już specjalnie, trochę roboty jeszcze z mieszkaniem, meble przyszły, trzeba było posprzątać po skręcaniu, okna są do mycia, tylko nie wiem czy się odważę. Do ginka idę w czwartek, a nie byłam uhuuu ponad miesiąc u niego, ale w między czasie byłam na usg i tam wszystko ok, nie widzę jakoś potrzeby, żeby kolejny mnie badał palpacyjnie, skoro na usg wszystko ok i z małą i z szyjką. Teraz usg dopiero w 36 tygodniu. Ogólnie ten czas kiedy był mąż był jednym wielkim zawirowaniem, najpierw te kłótnie, mi dużo nie trzeba było, żeby się rozpłakać, jedno jego dziwne słowo a nawet ton, to już miałam łzy w oczach, eh chwilami nawet sama siebie nie rozumiałam. Teściowa oszalała jak zobaczyła ciuszki dla małej, które na magazynowałam, od razu wzięła się za pranie i wszystko mi po prasowała :-D i bardzo miła była tym razem. Tylko brat jak zwykle wkurzający, ale nadzieja jest bo w 2017 roku biora slub i sie wynoszą do innego domu, ale to dopiero 2017. Do tego czasu zapewne bede w mieszkanku, ktore sobie urzadzam i w koncu bede miala spokoj :) Czekam tylko az resztki farby wywietrzeja i lada dzien sie wprowadzam :) Powiem wam ze jesli chodzi o wyprawke to nie mam praktycznie nic, czasu nie bylo zeby pojechac i kupic, bo albo swieta albo z mieszkaniem robota albo po prostu nie mialam sil ehh, jedyne co mam to ciuszki, jedna butelke, smoczek, pieluche tetrowa hehe i najgorsze ze kasy tez nie ma zeby jechac i kupic co potrzebne bo mieszkanie wyssalo reszte wyplaty mojej i meza, teraz dopiero na poczatku lutego cos bedzie mozna kupic, masakra, zebym ja tylko dotrwala.. No nic Kochane dobrej nocki :)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Ja trafiłam na dość leniwą bo leci 8 miesiąc ciazy a wizyt było 4 i w 36 pewnie ostatnia :D Z ich opieką czuję się okropnie. Może to Afryka a nie UK :D
    -ani jednego badania dowcipnego
    -dwa razy pobrana krew
    - wizyta z położną polega na pytaniu "jak się czuje " na każde obawy odpowiedź"to normalne"
    - zakaz nospy gdzie mi pomaga zarzegnac skórcze.

Lepiej nie mogłam trafić ;)
    Znajoma która urodziła 2 miesiące temu na tym etapie tez miała wizyty co 2 tygodnie mimo 3 ciąży. Tylko mi dojebała 5 tygodni ( przepraszam za wyrażenie ale jestem poitytowana)

Dobranoc piłeczki :) <3

U mnie wizyty tak samo polegają na początku zapisywalam sobie pytania ale po odpowiedziach to normalne dałam sobie spokój. Krew chyba też 2 razy mi pobierali no nic taki urok opieki w uk damy rade Mania :) dobranoc

Mania1718 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale obudzila mnie zgaga... no wytrzymac nie moge :/ nawet reni sobie rady z nia nie daje...

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamuśki, ja oczywiście spałam jeszcze gorzej niż zwykle, jednak bez M z moim spaniem jeszcze trudniej. Czas wstawać i jechać zrobić te zwykłe badania i na posiew, w sumie wzięłam euthyrox ślę mam nadzieję że on na morfologie nie wpływa?

Co do pomiarów ja się tym jakoś zupełnie nie przejmuje, szczerze to nawet nie sprawdzam zbytnio, wiem że tylko kość udowa zawsze dużo starsza wychodzi o jakieś 2 tygodnie. Raczej skupiam się na wadze, a na początku na długości.

Zaczynamy 33 tc, teraz oby do 34 :-)

ksanka, muminka83, muminka83, Czarodziejka87, Mania1718, A.Kasia, Est, Karolina@, Vincent, Madzialena90, RudyTygrysek, Karka lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

M+M mój mały ma wszystkie pomiary o 2 dni starsze a brzuszek i wagę prawie 2 tyg starsze ! Lekarz mówi że po prostu pewnie urodzi się krótszy ale grubszy :)

M+M+?, Est lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kuleczki,
    Mam nadzieję ten tydzień przyniesie nam tylko dobre wrażenia.
    Mam pytanie do mam po sterydach, czy to możliwe że w 2 dni brzuch urosl o 2 cm po podaniu dawki? Wczoraj miałam tak napięty jak psie....
    I często mi się stawiał ale bezboleśnie, dodatkowo ruchy małej odczuwalam boleśnie, czy to możliwe że maluch tak szybko podrosl i zadziałał na brzuszek?

W mnie na badaniach zawsze główka wychodzi o parę dni mniejsza od brzusio, za to nuzie jak u modelki o 2 tygodnie dłuższe.
    Zastanawiam się czy dziś iść do Gina, w końcu widzieliśmy się w piątek i sobotę i sprawdził mi podwozie, co prawda usg nie robił ale ja w sumie teraz nie naciskam na usg bo jednak to gniecenie brzucha to macica może się wkurzyc.
    Zastanawiam się czy posłać na moje badanie męża;) tylko zeby gin nie skierował go do proktologa ;)

Co do odczuć po 2 dawce sterydow, spać spalam dobrze z pobudka o 3:40 na sik i meliske i później już jak dziecko do 6
    Cukry dalej na czczo podniesione, ale trzeba przeczekać póki organizm nie przyzwyczai się, macica twardnienie mi częściej niż dotychczas ale bezboleśnie - no dobra jak zmieniam pozycja to mnie ciągnie ale przechodzi po paru chwilach, mała mniej się rusza ale utrzymała swoje pory i komunikuje się.
    Zwiększyła sobie dawkę magnezu i dołączyłam buscopan by złagodzić twardnienia.
    A i waga poszła mi skokowa w gore mam już 84.1 gdzie tydzień temu było 83.4 czy to nie za duży przyrost w tydzień?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 07:55

bl9cuay3kworwxbg.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuję za odpowiedzi, chociaż i tak dziś zaliczyłam całą bezsenną noc. Sprawdziłam sobie wymiary na stronie parenting i niby wszystko w 50 centylu, tylko główka minimalnie większa. Napiszę dziś maila do swojej gin, nich mi to jednak wytłumaczy... Ciągle jestem u rodziców i postaram się też dziś ustalić, który lekarz ma tu najlepsze usg. Jak wizyta będzie na moją kieszeń, to może wybiorę się jeszcze to zweryfikować (kurde wydaje na tych lekarzy straszne pieniądze i już mi trochę żal, mogłabym to przeznaczyć na synka).

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tego wszystkiego bezsenną noc zafundowałam też mojemu M. Po północy napisałam mu smsa o moich obawach, i chłopak się naczytał w internecie. Teraz to ja muszę go uspokajać. Taki łańcuszek - Wy mnie, a ja dalej jego :-)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? Jezeli siw martwisz wielkoscia brzuszka to mi ginekolog wyjasnila to w ten sposob bo u mnie tez byl woekszy bodajrze o 2 tygodnie od reszty, ze jest to w normie poniewaz dziecko przed pomiarem moglo sie nalykac wod plodowych ibich nie wydalic jeszcze wiec wtedy robi sie brzuszek, dopiero przy wiekszych roznicach zazynaja sie tym interesowac. ..

Dzien dobry zgaga mnie zabija! :/

M+M+?, Magda lena lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Dziewczyny martwi mnie jeszcze jedna rzecz tj. stosunek obwodu brzuszka do głowy. U synka jest tydzień różnicy, a czy U Waszych dzieci proporcje są zachowane?

W pierwszej ciąży mój synek miał różnicę między brzuszkiem a główką 4 tygodnie, straszyli mnie hipotrofią nie wiadomo czym a on po prostu urodził się "wąski" w biodrach i tak jest do dzisiaj - ma postawe po mężu - jest szczupły i wysoki. Nie ma czym się martwić.

Dzień dobry! Spałam tak źle, że nawet nie chce mi się pisać. Zaliczyłam pierwsze twardnienia i skurcze, w ogóle ostatnio mało czuję ruchy, czuję że Emil ma już malutko miejsca, na szczęście jak go zaczepię to mi odpowiada ;)

M+M+?, Magda lena lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane. Dziś wizyta u ginekologa :D
    Wyjątkowo jadę z koleżanką :P bo nie widziałyśmy się 6 miesięcy bo z dnia na dzień wyjechała do Anglii. Przyjechała na tydzień i na cito szuka ginekologa :P więc jedzie do mojego :P

ksanka, Kate84 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Z tymi pomiarami to jest ponoć tak że do 2 tygodni w przód lub w tył biorą jako normalne. Tak mi moja ginekolog tłumaczyła.

Pozdrawiam i miłego dnia!
    Powodzenia na wizytach!
    Ja też wczoraj zamówiłam wózek Bebetto Vulcano szaro granatowy z nosidelkiem Cybex.

M+M+?, Czarodziejka87, A.Kasia, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolino, Mumino dziękuję za dobre słowa. Tylko, że u mnie to głowka wieksza od brzuszka. A może taka uroda...

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie:)

Ja też dziś kiepsko spałam..
    Nie mogłam zasnąć,było mi za gorąco i dopadła mnie taka zgaga,że szkoda gadać:/
    Za oknem szaro i ponuro ehh to sobie ponarzekałam

Kolejny tydzień przed nami oby jak najlepszy:)

Powodzenia na wizytach:) Samych dobrych wiadomości!
    Miłego dnia:*

Filip 28.03.2016 <3

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M mój bąbel też ma rozbieżność w wymiarach i gin mówił,że wszystko jest dobrze:)
    Nie martw się a na następnej wizycie poproś gin niech ci dokładnie wytłumaczy:*

M+M+? lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? ja też teraz zaczęłam oglądać moje wyniki i powiem Ci, że np ja w 21 tyg miałam 2 USG w odstępie kliku dni i na pierwszym brzuch (AC) za duży o tydzień a na tym późniejszym za mały o tydzień, także te pomiary są bardzo szacunkowe i lekarze wpisują tak jak im się "utrafi". Na ostatnim z 25 tyg też mam głowa + nogi 26 a brzuch 24 i wdzę, że tu dziewczynom często tak wychodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 08:58

M+M+? lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Witajcie!
    Z tymi pomiarami to jest ponoć tak że do 2 tygodni w przód lub w tył biorą jako normalne. Tak mi moja ginekolog tłumaczyła.

Pozdrawiam i miłego dnia!
    Powodzenia na wizytach!
    Ja też wczoraj zamówiłam wózek Bebetto Vulcano szaro granatowy z nosidelkiem Cybex.

Oo zamówiłaś już :) Ja swojego Vulcano będę kupować pod koniec stycznia/początek lutego i już nie mogę się doczekać ;)
    Wybrałam ten jasno szary z ciemniejszym szarym kolor 02 :)
    Twoje kolorki też świetne:)

Renka88, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Karolino, Mumino dziękuję za dobre słowa. Tylko, że u mnie to głowka wieksza od brzuszka. A może taka uroda...

Emil na ostatniej wizycie (29tc) miał brzuszek z wymiarów na 31 a główkę 33tc ;) też pytałam lekarza, ale powiedział że będzie krótka kuleczka z niego ;)

M+M+?, Renka88 lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
‹‹ 1515 1516 1517 1518 1519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ