Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po badaniach, leżę dalej odpoczywam. Ale mnie tesco wkurzyło, byli 20 minut wcześniej i gościu, że mnie nie ma to będzie popołudniu! A co mnie to obchodzi że był wcześniej,niech czeka! Ma przedział godzinowy 9-11 a nie 14ta!wrr o 9 już byłam w domu, a ja pusta lodówka, żadnej wody bo miałam wracać do Gdańska.
W ogóle zauważyłam, że ostatnio łatwiej nadepnąć mi na odcisktak że mogłabym pogryźć.
-
O kuleczka! I to mi się podoba!
Porównałam jeszcze wyniki USG, które miałam robione w 21 tyg dzień po dniu. Pierwsze przez profesora (wizyta prenatalna z NFZ), a drugie przez moją gin. I powiem Wam, że wyszły im inne pomiary główki. U prof ok, a u mojej gin większa (w tym w stosunku do brzuszka). Może ona coś inaczej mierzy (a na pewno ma gorszy sprzęt).
Dzięki Wam bardzo się uspokoiłam. Dziękuję jeszcze raz za Wasze wpisyCzarodziejka87, Est, MeAmerie, ksanka lubią tę wiadomość
-
Hej kobietki
U nas tragiczna noc. .. Do 3 niespałam a po 3 przyszedł syn do nas bo miał zły sen i męczył go zatkany nos. Mąż uciekł na górę a ja dalej się męczyłam głośnym oddechem syna. Rano wstałam jak pijana wyszykowac dzieci do szkoły.
Czy któraś z Was kupowała monitor Angelcare AC401 ? Albo miała możliwość używania go? Jakieś opinie?
Mam możliwość kupić od koleżanki za 25£. I tak się waham. Przydałby by się że względu ze pokój dziecka jest na górze a mnóstwo roboty na dole. Co o tym myślicie?[/link]
-
Witam dziewczyny po weekendzie. W końcu podjęliśmy decyzję odnośnie wózka i miało być Bebetto Torino, a ku mojemu zdziwieniu wybraliśmy Coletto Florino Carbon. Co więcej - dziadki kupują wózek, więc jestem mega szczęśliwa bo trochę kasy zostanie w portfelu.
Widziałyście jak wygląda ta nowa książeczka zdrowia dziecka wprowadzona od 1 stycznia? Jak ją wczoraj oglądałam to włosy mi dęba stanęły - jest tam miejsce na np. wiadomość o lekach zażywanych przez matkę w ciąży, czasie trwania porodu czy kiedy odpłynęły wody płodowe!
http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/od-1-stycznia-nowy-wzor-ksiazeczki-zdrowia-dzieckaShe86, Kate84, A.Kasia, Czarodziejka87, Magda lena, Karka lubią tę wiadomość
-
Karolina@ wrote:Widziałyście jak wygląda ta nowa książeczka zdrowia dziecka wprowadzona od 1 stycznia? Jak ją wczoraj oglądałam to włosy mi dęba stanęły - jest tam miejsce na np. wiadomość o lekach zażywanych przez matkę w ciąży, czasie trwania porodu czy kiedy odpłynęły wody płodowe!
http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/od-1-stycznia-nowy-wzor-ksiazeczki-zdrowia-dziecka
Niedługo będziemy mieć kamery w mieszkaniach
Ale niektóre wpisy mi się podobająWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 10:11
-
Renka88 wrote:Witajcie!
Z tymi pomiarami to jest ponoć tak że do 2 tygodni w przód lub w tył biorą jako normalne. Tak mi moja ginekolog tłumaczyła.
Pozdrawiam i miłego dnia!
Powodzenia na wizytach!
Ja też wczoraj zamówiłam wózek Bebetto Vulcano szaro granatowy z nosidelkiem Cybex.
Cześć,
Renka88 też sie zastanawialiśmy nad tym wózkiem, ale nie ma go już nawet na stronie producenta, to nie jest on wycofany? -
She86 - trzymaj się mocno! kurcze...jak to jest, że jednym kobietom skracanie jakimś cudem się zatrzyma, a innym nie?
Od dzisiaj jest promocja w Biedronce na pampersy Dada. Wychodzą w bardzo atrakcyjnej cenie za sztukę. Chyba się skuszę.Nataszka2200, She86 lubią tę wiadomość
-
Karolina@ wrote:She86 - trzymaj się mocno! kurcze...jak to jest, że jednym kobietom skracanie jakimś cudem się zatrzyma, a innym nie?
Od dzisiaj jest promocja w Biedronce na pampersy Dada. Wychodzą w bardzo atrakcyjnej cenie za sztukę. Chyba się skuszę.
1 czy 2? -
Vincent wrote:Cześć,
Renka88 też sie zastanawialiśmy nad tym wózkiem, ale nie ma go już nawet na stronie producenta, to nie jest on wycofany?
Na bobowózki.pl mają więc zamówiłam. Pisałam ostatnio do producenta przez FB i nic mi nie pisał, ze wycofują. Dodał tylko że nowy model Vulcano będzie dopiero w kwietniu 2016 a to chyba za późno -
Renka88 wrote:Na bobowózki.pl mają więc zamówiłam. Pisałam ostatnio do producenta przez FB i nic mi nie pisał, ze wycofują. Dodał tylko że nowy model Vulcano będzie dopiero w kwietniu 2016 a to chyba za późno
a my zadzwoniliśmy na bobowozki i powiedzieliśmy, że u producenta nie ma na stronie, to babka coś tam sprawdziła i powiedziała, no że nie ma tych wózków, jeżeli producent nie ma na stronie i kupiliśmy Bebetto flavio, już sama zgłupiałam -
dzień dobry mamuśki miłego dnia wam życzę
tak czytam o tych waszych pomiarach maluchów, to aż mnie blady strach oblewa bo ja nie nie wiem nic odnośnie wymiarów i centyli bo miałam ostatnie USG w 27 tyg i to by było na tyle.
U mnie wizyty wyglądają typu:
jak się czujesz? mierzy mi brzuch centymetrem, i co 2 wizyte badania krwi i moczu. Na szczęście teraz wizyty zaczynają mi się co 2 tyg.
Ale i tak jestem pełna obaw co i jak, nawet zaczynam panikować że bedę rodzić w Szwecji a nie w Polsce i myślę że trafię na ciulową położną i będzie masakra.
A do szpitala zanim pojadę to muszę zadzwonić a przyjmą mnie dopiero wtedy jak skurcze bedą regularne co 3-4 min, wody mają odejść i mam trochę krwawić.
A moja mama mi ostatnio powiedziała że w żadnej ciąży jej wody nie odeszły tylko przebijali w szpitalu więc zaczynam panikować
no to się wyżaliłam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 10:25
-
nick nieaktualnyDzień dobry!
polin - no to teraz dbaj bardzo o siebie a najlepiej dużo leż po powrocie do domu bo to znaczy, że szyjka otwiera się od strony wewnętrznego ujściaPrzypomnij mi, Ty masz pessar założony?
She86 - trzymaj się dzielnie! Coś te nasze dzieciaczki za prędkie, nudzi im się w tych brzuchach czy jak? Dobrze, że Cię zostawiają, przynajmniej będziesz mogła bez wyrzutów sumienia leżeć i nic nie robić. 2 tygodnie szybko zlecą a później już będzie z górki
Vincent - bobowózki nie mają magazynu i zamawiają bezpośrednio u producenta jak już się u nich kupi. Dlatego w momencie gdy producent zatrzymuje produkcję danego modelu to automatycznie znika on z bobowózki. Z moim wózkiem było tak samoZ dniem jak x-lander wprowadził kolekcję 2016 to z bobowózki zupełnie zniknęła kolekcja 2015 i musiałam szukać gdzieś indziej
Madzialena - nie ma co się nakręcać, trzeba się nastawić pozytywnie bo na pewno tak właśnie będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 10:34
Madzialena90, Vincent, She86 lubią tę wiadomość
-
She86 wrote:A u mnie się pogorszyło
szyjka ma już tylko 10 mm. Taką miałam nadzieję na wyjście do domku
zostaje jeszcze min 2 tygodnie
She no jesteś troszkę niżej w ciąży niż my z początku marca, ale to już ostatnia prosta, dasz radę. Tylko jak znam życie potem szyjki będą trzymały a dzieciaki nie będą chciały wychodzić na świątShe86 lubi tę wiadomość
-
Mania1718 wrote:Hej kobietki
U nas tragiczna noc. .. Do 3 niespałam a po 3 przyszedł syn do nas bo miał zły sen i męczył go zatkany nos. Mąż uciekł na górę a ja dalej się męczyłam głośnym oddechem syna. Rano wstałam jak pijana wyszykowac dzieci do szkoły.
Czy któraś z Was kupowała monitor Angelcare AC401 ? Albo miała możliwość używania go? Jakieś opinie?
Mam możliwość kupić od koleżanki za 25£. I tak się waham. Przydałby by się że względu ze pokój dziecka jest na górze a mnóstwo roboty na dole. Co o tym myślicie?
My zamówiliśmy tj dostaniemy na Baby shower ac701. Od samego początku chciałam mieć monitor oddechu i nianie ze względu na to, że mała ma być w swoim pokoiku to raz a dwa od września do domu przeprowadzka więc niania też będzie potrzebna.
Jusiakp nie szaleje tak i oszczędzaj się trochę! Fajnie, że mieszkanie zrobione.
M+M mam nadzieję, że trochę się uspokoiłaś bo jak widać u każdej z nas są różnice
Karolina super, że wózek dostaniecie w prezencie to jednak spory wydatek. Muszę przejrzeć tą książeczkę bo nie widziałam.
She trzymajcie się tam i lepiej, że zostajecie w takiej sytuacji w szpitalu :-*
Polin tak jak Kasia pisze, teraz sam odpoczynek i leżenie :-*
MeAmerie ja mam taką nadzieję, że później będą grzecznie siedzieć po 37tcShe86, Mania1718, M+M+? lubią tę wiadomość
-
Madzialena a może tak lepiej? Przecież w sumie ja nie mam wpływu na to, jak rośnie główka i brzuszek mojego dziecka, a przez te wymiary się tylko zadręczam...
A Ty przytulisz już maluszka po urodzeniu i stwierdzisz - no mój jest zdrowy i najładniejszy... (najładniejszy oczywiście tylko wtedy jak urodzi się przed moim..ha ha)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 10:50
Madzialena90 lubi tę wiadomość