X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    A u mnie się pogorszyło :-( szyjka ma już tylko 10 mm. Taką miałam nadzieję na wyjście do domku :-( zostaje jeszcze min 2 tygodnie
    She, a ty masz pessar?

bl9cuay3kworwxbg.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Edyś wlasnie od tego sprzedawcy czekam na przesylke :) ciekawe co to przyjdzie, ale tych pieluszek nie zamawialam akurat, tylko przescieradla, polspiochy i pieluchy tetrowe

Hmmm to ja sie wylamie, bo mi sie te torby tak srednio podobaja :P

Gosiu, w takim razie daj znać jaka jakość pieluch, może domówię jeszcze kilka.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Ooo bardzo możliwe, że mogą być w TKMaksie. Muszę tam koniecznie zajrzeć. ;)

Ja planowałam kupić jakąś w kolorowe wzorki. Jednak X Landery są trochę monotonne i fajnie by było czymś je ożywić. ;)

Ja jestem mega nudna pod tym względem :D Ale niewykluczone, że jeszcze mi się odmieni jak już dostanę wózek i zobaczę kolor na żywo bo niestety kupowałam w ciemno :/

• Est Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja żyłam w przeświadczeniu, że torba jest w komplecie z wózkiem..

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś jasne ze dam znac jak tylko przyjda :)

Wiecie co wkurzylam sie troche na ta apteke gemminni :/ nie dosc, ze zamowienie robilam we WTOREK (ok swieto bylo) to zamowilam u nich 2paczki pampersow tych 1ek i dopiero dzisiaj łaskawie do mnie zadzwonili, ze tych pampersow juz nie maja, bo nie odlozyli do mojego zamowienia :/ w koncu zrezygnowalam z nich i mowie, ze niech wysla wszystko oprocz nich, to stwierdzila ze zamowienie "powinno byc jutro u mnie" taaaa juz to widze :/

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:

W x-landerze nic nie jest w komplecie z wózkiem prócz śpiworka i moskitiery na gondolę :/

Est lubi tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:

ja mam w komplecie torbę ;) , z tego co widziałam jak szukałam to większość wózków na wyposażeniu ma

Est lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Edyś jasne ze dam znac jak tylko przyjda :)

Wiecie co wkurzylam sie troche na ta apteke gemminni :/ nie dosc, ze zamowienie robilam we WTOREK (ok swieto bylo) to zamowilam u nich 2paczki pampersow tych 1ek i dopiero dzisiaj łaskawie do mnie zadzwonili, ze tych pampersow juz nie maja, bo nie odlozyli do mojego zamowienia :/ w koncu zrezygnowalam z nich i mowie, ze niech wysla wszystko oprocz nich, to stwierdzila ze zamowienie "powinno byc jutro u mnie" taaaa juz to widze :/

Gośśś z szybkością dostawy u nich naprawdę średnio:/
    Jak zamawiałam u nich jakiś czas temu i to za pobraniem to czekałam aż tydzień.
    Podczas gdy w innych sklepach wysyłka na drugi dzień albo max dwa dni.
    Jestem ciekawa jak teraz będzie bo będę u nich zamawiać termometr nuk i witaminy.

Filip 28.03.2016 <3
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrodziejka dokladnie, zgadzam sie z Toba bo juz kilka razy zamawialam u nich i prawie tydzien czekalam, fakt maja taniej i poczekam na to zamowienie, ale dzisiaj sie troche wkurzylam :/

Est ja tez w komplecie mam wszystko, nawet mufki na zime dostalam, pojemnik na kubek (a moj M. stwierdzil, ze to chyba kosz jest :P ) torbe, moskitiere przewijak i folie, mam z firmy Adamex

Est lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    Ja juz po wizycie. Kończę 29 tydzien i zaczynam 30 :D
    Jutro kładziemy się do szpitala w związku z tą cukrzycą. Jeszcze mam za silne skurcze podobno, wiec jutro mają zrobic wszystkie badania.

• ksanka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danusia, co się dzieje?
    Jeśli będą ci podawali sterydy dla dzidziunia to nie przestraszył się jak cukry zaczną szaleć,

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Danusia, co się dzieje?
    Jeśli będą ci podawali sterydy dla dzidziunia to nie przestraszył się jak cukry zaczną szaleć,
    No te Ksanko cukry to tak jak Wam wtedy pisałam wysokie wyszły na tym teście glukozy. Dodatkowo dzis przy badaniu lekarz trochę się przestraszył, ze skurcze cos mocne i że od tego tak mnie moze kręgosłup boleć.
    Jutro na szczęście jest od rana na oddziale, więc mówi, że posprawdzamy co i jak.
    No trudno.

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Est ja tez w komplecie mam wszystko, nawet mufki na zime dostalam, pojemnik na kubek (a moj M. stwierdzil, ze to chyba kosz jest :P ) torbe, moskitiere przewijak i folie, mam z firmy Adamex

Pod względem wyposażenia X Lander jest dość ubogi. Polskie marki pod tym względem górują. ;) Z drugiej jednak strony jak każda kobieta lubię wybierać torebki. ;) Wypatrzyłam już sobie torbę faworytkę: Duo Signature Triangles :D

Hehehe rozmawiałam właśnie z narzeczonym, ma mi kupić po drodze dwa pączki :)
    Alinalii narobiła mi takiego smaka, że po prostu muszę się zaspokoić ;)

alinalii, Gośśś, Kate84, Karolina@, Madlene.:) lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie. Ja dziś wstawiam pralkę z kocykami <3 Ciuszki wszystkie poprane. Jestem zadowolona z płynów Loveli (na razie). Mam nadzieję, że mały nie bedzie uczulony. Mam większość ciuszków używanych, nie wyglądały idealnie przed praniem, ale po praniu naprawdę dobrze wyglądają. Szok!

My zamówiliśmy Bebetto S-luca.
    luca_s_line.jpg
    post image
    pol_pl_WOZEK_DZIECIECY_LUCA_S_LINE_KOLOR_SL2_992.jpg

W końcu wybraliśmy Maxi Cosi Citi SPS. Nie planowaliśmy kupować bazy i tak.

Danusia - a miałaś ktg u lekarza? Skąd wiedzą, że masz za silne skurcze?
    3mam kciuki, żeby wszystko wyszło okej. Potrzymają 3-4 dni i puszczą do domu Was :*

A.Kasia, Gośśś, Kate84, Czarodziejka87, Karolina@, Falon lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy zwykłym badaniu ginekologicznym tak powiedział. Dobra nie ma co się nakręcać i niech jutro sprawdzą :/

• ksanka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danusia dawaj znać co i jak, mam nadzieję ze szybko cie przeswietla, uspokoja i wypuszcza do domu.

A na jakiej podstawie gin ocenił mocne skurcze?

Mnie niby brzuch ciągnął i pobolewal a na ktg zawsze prosta krecha.

Trzymaj kciuki!

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Hejka,
    Ja juz po wizycie. Kończę 29 tydzien i zaczynam 30 :D
    Jutro kładziemy się do szpitala w związku z tą cukrzycą. Jeszcze mam za silne skurcze podobno, wiec jutro mają zrobic wszystkie badania.

Trzymam kciuki. :* Będzie dobrze.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    O ile sie nie mylę to x-lander to tez polska marka. Ja kupuje Mutsy i tam zamawiam wszystko oddzielnie nawet gondole i spacerówke, czyli nawet zadnej moskitiery nie ma.
    Danusia a do którego szpitala idziesz?
    Mi tez zachciało sie pączków :) skoczylam do sklepu obok, a tam nie ma juz i musialam pocieszyć się drozdzowka tez dobra byla :)

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Dzień dobry,
    O ile sie nie mylę to x-lander to tez polska marka.

rzeczywiście, masz rację :)

Dorka87 lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Toruniu taka zima:
    12524022_10205907716873687_6799277209692646656_n.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 13:25

ryjkek, ksanka, A.Kasia, Madzialena90, Kate84, Est, M+M+?, Vincent, domiii, Karolina@, Izoleccc, d'nusia, Gośśś, Madlene.:), Mietka 30:), Lilou1984, Renka88, RudyTygrysek, Falon, Karka lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
‹‹ 1518 1519 1520 1521 1522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ