X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Już trochę lepiej. Ja i moja mama często mamy inne zdanie bo jesteśmy całkiem inne
    Ja mam wszystko poukładane i musze wiedzieć gdzie co jest, a odkąd nie mieszkam w domu jest tam istny armagedo, tzn odkąd musze leżeć Miałam zostać w domu do porodu ale właśnie przez wieczny bałagan w domu który mi strasznie działa na nerwy przenioslam się już do tesciow

Cieszę się, że czujesz się lepiej :-* a jak masz być tam spokojna tu pewnie! Co do butelek hmmm ja mam chyba plastikowe wszystkie ale nie wiem nawet :-P

Kasiu super taki brat! <3

MeAmerie jaki flaczek! Piękny brzuszek! Mi się wydaje, że mój od zawsze nisko był a stoi jak piłka bo wciąż twardy i napięty :-P

km5szbmhexpco9m1.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Co myślicie o szklanych butelkach? Ja na razie mam jedną szklaną z aventu.

Ja mam komplet DR Browns bo tylko one nam pomagały przy kolkach synka - strasznie łykał powietrze jak jadł i były mega jazdy. Mieliśmy ze wszystkich firm aż w końcu trafiliśmy na Browns = rewelacja dla nas.

ksanka lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Co myślicie o szklanych butelkach? Ja na razie mam jedną szklaną z aventu.

Na pewno są zdrowsze i bardziej higieniczne od plastikowych. Ale też cięższe i mniej poręczne no i nie dla starszego dziecka, które może taką butlą rzucić i stłuc. Pewnie gdybym miała karmić wyłącznie butelką to bym się nad szklanymi zastanowiła. A że planuję wykorzystać własne cycki to będę się głowić dopiero jak odmówią współpracy ;)

ksanka lubi tę wiadomość

• arien Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Żyję i jestem w szoku, że ktoś tu jeszcze mnie pamięta ;) <3
    Faktycznie, łatwiej zdecydowanie odnaleźć mi się na wątku '89 bo jest tam nas parę na krzyż, a tutaj przy Waszym tempie pisania postów i moim braku koncentracji i generalnie kalafiorowatym mózgu ciężko cokolwiek ogarnąć. Przyznam, że dawno nie zaglądałam, ale ostatnio jak weszłam to się zestresowałam. Niektóre w szpitalach, inne cholestazy, twardnienia, skurcze, u jusiakp widziałam jakieś symptomy porodu przedwczesnego...no to się i zdenerwowałam :) Cieszę się, że jeszcze żadna z nas nie rozpakowała się. Tak trzymać. Ja sama z tygodnia na tydzień jestem coraz lepszej myśli :) Tomek w brzuchu szaleje, na ostatnim USG wyszło, że mimo cukrzycy mocno zaawansowanej wcale nie rośnie jakos bardzo. Jest w 52 centylu więc średniaczek :) Byliśmy tez na echo serduszka, tam nie wszystko jest ok, ale tragedii zdecydowanie nie ma i trzeba obserwować. Jedyne co mnie martwi to łożysko, które ma juz II/III stopien. A trzeci robi się w 38-39 tc. Z cukrzycą jakoś funkcjonuję, biorę już naprawdę dużo insuliny (84 jednostek dobowo) i nie mam pojęcia jak będzie wyglądać mój poród, a moja gnekolożka jakoś miga się od odpowiedzi bardziej konkretnych.
    Brzuch już naprawdę nieźle ciąży mimo, że przytyłam 8kg, otatnio tak mnie boli łono i wszystkie kości w kroczu, że ledwo chodzę, nie mówiąc już o przekręcaniu się w nocy z boku na bok :)

Wyglądacie wszystkie pięknie :) Naprawdę :) i jeszcze raz powtórzę, że zrbiło mi się niezwykle miło, kiedy o mnie wspomniałyscie :) Trzymam kciuki za jak nadłuższe dwupaki :D <3

A.Kasia, muminka83, Kate84, Martita88, d'nusia, Magda lena, Est, RudyTygrysek, Renka88, Falon, perła ziemi, Lilou1984, ksanka, Hannia123, Kaarolina, edyś, krówka_muffka, Teresa1992, Mietka 30:), Izoleccc, She86, Karka lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien moja przyjaciółka miała dość poważną cukrzycę ciążową, brała dużo insuliny a Antek urodził się 54cm 3500kg więc zupełnie standardowo także nic się nie martw :-* fajnie, że się odezwałaś. Widzę, że przypadłości te same co u Nas wszystkich praktycznie :-) wszystkiego dobrego! Na pewno z łożyskiem i serduszkiem wszystko jest i będzie dobrze! Trzymam kciuki!

arien, A.Kasia, muminka83, krówka_muffka lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecacie jakąś książkę o karmieniu piersią?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, a kojarzysz może w jaki sposób ciąża koleżanki rozstała rozwiązana? I czy w terminie? I jak to było z podawaniem insuliny/glukozy podczas porodu i zaraz po?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór ;)
    Ale tu pozytywnej energii przy weekendzie, tyle zdjęć ;) - no same piękności - super wyglądacie dziewczyny ;).

U nas dziś bez zdjęcia mimo 31tygodnia (30+0), miałam piżamowy dzionek ;), i w dodatku upiekłam ciasto - oczywiście mało skomplikowane, szybkie, ale za to jakie pyszne - murzynek z polewą czekoladową i orzeszkami na wierzchu ;). Od obiadu już oczywiście nic do tej pory nie zostało, aż żałuje, że nie schowałam sobie na jutro kawałeczka ;).

A.Kasia nie jestem 1co to mówi, ale ten brzunio faktycznie taki malusi, malusi, az tu nagle wyskoczył solidnie ;) ale dalej bardzooooo zgrabniutki ;)

A.Kasia, foxica, muminka83, ksanka, Karka lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien - cieszę się, że u Was ok :) Trzymam kciuki za serduszko i łożysko!

Kasia24 - my tu się staramy powstrzymywać przed słodkim obżarstwem a Ty piszesz o murzynku z polewą? Niedobra! ;)

Madzia82 zrobiła nowy wpis w pamiętniku :) Wszystko u nich dobrze :)

Kate84, d'nusia, Falon, muminka83, Lilou1984, ksanka, Kasia24 lubią tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Kate, a kojarzysz może w jaki sposób ciąża koleżanki rozstała rozwiązana? I czy w terminie? I jak to było z podawaniem insuliny/glukozy podczas porodu i zaraz po?

Miało być naturalnie, ale przy 4,5 cm rozwarcia okazało się, że mały jest twarzyczkowo ułożony i było nagłe cc. Jutro zapytam jak było z insulina i dam znać bo chyba śpi, że nie odpisuje :-)
    A i urodziła 39+4 :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 22:24

km5szbmhexpco9m1.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli zasadniczo wszystko w normie, poza ułożeniem...no ale to nie z winy cukrzycy przecież :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Czyli zasadniczo wszystko w normie, poza ułożeniem...no ale to nie z winy cukrzycy przecież :)

Dokładnie tak, mimo cukrzycy ciąża, poród wszystko prawidłowe :-)

km5szbmhexpco9m1.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Z tymi książkami mam identycznie tyle, że już od początku ciąży :/ Zupełnie nie mogę się skupić :/

Doti77 - będą trzymane :) o której wizyta?

Brat mi właśnie prasuje ciuszki dla Tymka :) Mam relację na żywo w formie fotek to chociaż zobaczę co mam ;)

if91xv.jpg
    Wizyta o 9.10.Już się nie mogę doczekać.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antoonovka.pl/2016/01/specjalista
    Fajny artykul, polecam :)

d'nusia lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie żartobliwe zakończenie dzisiejszego dnia :) Foxica, Roletka, Aniek_m (Może akurat przeczytasz Anulka! :) )

http://multirodzice.pl/tego-nigdy-przenigdy-nie-mow-kobiecie-w-ciazy-blizniaczej/

roletka, Madlene.:), MeAmerie, Magda lena, ksanka, foxica lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejna bezsenna noc. Wczoraj zasnelam po 3. Wstałam przed 9. W dzień drzemki nie było i dziś widzę to samo się robi :-(. Mam okno nie nie tej strony co trzeba, nie ma przypadkiem pełni księżyca?

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wzpolczuje.. ja tez zpac w nocy nie moge ale juz o 6 musze byc na nogach bo mi Synek wstaje ;)
    Na witam sie z rana bo na razie w Mlodego nie wstapil jeszcze Szogun :P

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) ja oczywiście zostałam obudzona przez męża ale nie narzekam bo wstałam w nocy tylko 2 razy siusiu :)
    Oczywiście jak zwykle pierwsze co idziemy zjeść śniadanko bo w brzuszku burczy.

Dziś USG o 15! Nie mogę się doczekać aż znów zobaczę moje maleństwo :)

edyś, d'nusia, A.Kasia, krówka_muffka, ksanka, Magda lena, perła ziemi, Kate84, Karolina@, Dorka87, alinalii, Lilou1984, Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Panie:)
    U nas zaczyna się 31 tydzień :D

Dzięki cukrzycy wstaję wcześniej, żeby jakoś cukier trzymać w ryzach. Jest juz dużo lepiej, ale ciagle się uczę. Klujemy palec 4 razy dziennie i tez 4 razy robię w udko zastrzyki z insuliny.
    Także cały dzień z zegarkiem w ręku.

ksanka, Magda lena, Kate84, krówka_muffka, Karolina@, A.Kasia, Mietka 30:), Lilou1984, Kasia24, Karka lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis w dd TVN o nawilzaczach powietrza.

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 1584 1585 1586 1587 1588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ