X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Już trochę lepiej. Ja i moja mama często mamy inne zdanie bo jesteśmy całkiem inne
    Ja mam wszystko poukładane i musze wiedzieć gdzie co jest, a odkąd nie mieszkam w domu jest tam istny armagedo, tzn odkąd musze leżeć Miałam zostać w domu do porodu ale właśnie przez wieczny bałagan w domu który mi strasznie działa na nerwy przenioslam się już do tesciow

Cieszę się, że czujesz się lepiej :-* a jak masz być tam spokojna tu pewnie! Co do butelek hmmm ja mam chyba plastikowe wszystkie ale nie wiem nawet :-P

Kasiu super taki brat! <3

MeAmerie jaki flaczek! Piękny brzuszek! Mi się wydaje, że mój od zawsze nisko był a stoi jak piłka bo wciąż twardy i napięty :-P

km5szbmhexpco9m1.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Co myślicie o szklanych butelkach? Ja na razie mam jedną szklaną z aventu.

Ja mam komplet DR Browns bo tylko one nam pomagały przy kolkach synka - strasznie łykał powietrze jak jadł i były mega jazdy. Mieliśmy ze wszystkich firm aż w końcu trafiliśmy na Browns = rewelacja dla nas.

ksanka lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Co myślicie o szklanych butelkach? Ja na razie mam jedną szklaną z aventu.

Na pewno są zdrowsze i bardziej higieniczne od plastikowych. Ale też cięższe i mniej poręczne no i nie dla starszego dziecka, które może taką butlą rzucić i stłuc. Pewnie gdybym miała karmić wyłącznie butelką to bym się nad szklanymi zastanowiła. A że planuję wykorzystać własne cycki to będę się głowić dopiero jak odmówią współpracy ;)

ksanka lubi tę wiadomość

• arien Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Żyję i jestem w szoku, że ktoś tu jeszcze mnie pamięta ;) <3
    Faktycznie, łatwiej zdecydowanie odnaleźć mi się na wątku '89 bo jest tam nas parę na krzyż, a tutaj przy Waszym tempie pisania postów i moim braku koncentracji i generalnie kalafiorowatym mózgu ciężko cokolwiek ogarnąć. Przyznam, że dawno nie zaglądałam, ale ostatnio jak weszłam to się zestresowałam. Niektóre w szpitalach, inne cholestazy, twardnienia, skurcze, u jusiakp widziałam jakieś symptomy porodu przedwczesnego...no to się i zdenerwowałam :) Cieszę się, że jeszcze żadna z nas nie rozpakowała się. Tak trzymać. Ja sama z tygodnia na tydzień jestem coraz lepszej myśli :) Tomek w brzuchu szaleje, na ostatnim USG wyszło, że mimo cukrzycy mocno zaawansowanej wcale nie rośnie jakos bardzo. Jest w 52 centylu więc średniaczek :) Byliśmy tez na echo serduszka, tam nie wszystko jest ok, ale tragedii zdecydowanie nie ma i trzeba obserwować. Jedyne co mnie martwi to łożysko, które ma juz II/III stopien. A trzeci robi się w 38-39 tc. Z cukrzycą jakoś funkcjonuję, biorę już naprawdę dużo insuliny (84 jednostek dobowo) i nie mam pojęcia jak będzie wyglądać mój poród, a moja gnekolożka jakoś miga się od odpowiedzi bardziej konkretnych.
    Brzuch już naprawdę nieźle ciąży mimo, że przytyłam 8kg, otatnio tak mnie boli łono i wszystkie kości w kroczu, że ledwo chodzę, nie mówiąc już o przekręcaniu się w nocy z boku na bok :)

Wyglądacie wszystkie pięknie :) Naprawdę :) i jeszcze raz powtórzę, że zrbiło mi się niezwykle miło, kiedy o mnie wspomniałyscie :) Trzymam kciuki za jak nadłuższe dwupaki :D <3

A.Kasia, muminka83, Kate84, Martita88, d'nusia, Magda lena, Est, RudyTygrysek, Renka88, Falon, perła ziemi, Lilou1984, ksanka, Hannia123, Kaarolina, edyś, krówka_muffka, Teresa1992, Mietka 30:), Izoleccc, She86, Karka lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien moja przyjaciółka miała dość poważną cukrzycę ciążową, brała dużo insuliny a Antek urodził się 54cm 3500kg więc zupełnie standardowo także nic się nie martw :-* fajnie, że się odezwałaś. Widzę, że przypadłości te same co u Nas wszystkich praktycznie :-) wszystkiego dobrego! Na pewno z łożyskiem i serduszkiem wszystko jest i będzie dobrze! Trzymam kciuki!

arien, A.Kasia, muminka83, krówka_muffka lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecacie jakąś książkę o karmieniu piersią?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, a kojarzysz może w jaki sposób ciąża koleżanki rozstała rozwiązana? I czy w terminie? I jak to było z podawaniem insuliny/glukozy podczas porodu i zaraz po?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór ;)
    Ale tu pozytywnej energii przy weekendzie, tyle zdjęć ;) - no same piękności - super wyglądacie dziewczyny ;).

U nas dziś bez zdjęcia mimo 31tygodnia (30+0), miałam piżamowy dzionek ;), i w dodatku upiekłam ciasto - oczywiście mało skomplikowane, szybkie, ale za to jakie pyszne - murzynek z polewą czekoladową i orzeszkami na wierzchu ;). Od obiadu już oczywiście nic do tej pory nie zostało, aż żałuje, że nie schowałam sobie na jutro kawałeczka ;).

A.Kasia nie jestem 1co to mówi, ale ten brzunio faktycznie taki malusi, malusi, az tu nagle wyskoczył solidnie ;) ale dalej bardzooooo zgrabniutki ;)

A.Kasia, foxica, muminka83, ksanka, Karka lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien - cieszę się, że u Was ok :) Trzymam kciuki za serduszko i łożysko!

Kasia24 - my tu się staramy powstrzymywać przed słodkim obżarstwem a Ty piszesz o murzynku z polewą? Niedobra! ;)

Madzia82 zrobiła nowy wpis w pamiętniku :) Wszystko u nich dobrze :)

Kate84, d'nusia, Falon, muminka83, Lilou1984, ksanka, Kasia24 lubią tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Kate, a kojarzysz może w jaki sposób ciąża koleżanki rozstała rozwiązana? I czy w terminie? I jak to było z podawaniem insuliny/glukozy podczas porodu i zaraz po?

Miało być naturalnie, ale przy 4,5 cm rozwarcia okazało się, że mały jest twarzyczkowo ułożony i było nagłe cc. Jutro zapytam jak było z insulina i dam znać bo chyba śpi, że nie odpisuje :-)
    A i urodziła 39+4 :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 22:24

km5szbmhexpco9m1.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli zasadniczo wszystko w normie, poza ułożeniem...no ale to nie z winy cukrzycy przecież :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Czyli zasadniczo wszystko w normie, poza ułożeniem...no ale to nie z winy cukrzycy przecież :)

Dokładnie tak, mimo cukrzycy ciąża, poród wszystko prawidłowe :-)

km5szbmhexpco9m1.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Z tymi książkami mam identycznie tyle, że już od początku ciąży :/ Zupełnie nie mogę się skupić :/

Doti77 - będą trzymane :) o której wizyta?

Brat mi właśnie prasuje ciuszki dla Tymka :) Mam relację na żywo w formie fotek to chociaż zobaczę co mam ;)

if91xv.jpg
    Wizyta o 9.10.Już się nie mogę doczekać.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antoonovka.pl/2016/01/specjalista
    Fajny artykul, polecam :)

d'nusia lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie żartobliwe zakończenie dzisiejszego dnia :) Foxica, Roletka, Aniek_m (Może akurat przeczytasz Anulka! :) )

http://multirodzice.pl/tego-nigdy-przenigdy-nie-mow-kobiecie-w-ciazy-blizniaczej/

roletka, Madlene.:), MeAmerie, Magda lena, ksanka, foxica lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejna bezsenna noc. Wczoraj zasnelam po 3. Wstałam przed 9. W dzień drzemki nie było i dziś widzę to samo się robi :-(. Mam okno nie nie tej strony co trzeba, nie ma przypadkiem pełni księżyca?

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wzpolczuje.. ja tez zpac w nocy nie moge ale juz o 6 musze byc na nogach bo mi Synek wstaje ;)
    Na witam sie z rana bo na razie w Mlodego nie wstapil jeszcze Szogun :P

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) ja oczywiście zostałam obudzona przez męża ale nie narzekam bo wstałam w nocy tylko 2 razy siusiu :)
    Oczywiście jak zwykle pierwsze co idziemy zjeść śniadanko bo w brzuszku burczy.

Dziś USG o 15! Nie mogę się doczekać aż znów zobaczę moje maleństwo :)

edyś, d'nusia, A.Kasia, krówka_muffka, ksanka, Magda lena, perła ziemi, Kate84, Karolina@, Dorka87, alinalii, Lilou1984, Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Panie:)
    U nas zaczyna się 31 tydzień :D

Dzięki cukrzycy wstaję wcześniej, żeby jakoś cukier trzymać w ryzach. Jest juz dużo lepiej, ale ciagle się uczę. Klujemy palec 4 razy dziennie i tez 4 razy robię w udko zastrzyki z insuliny.
    Także cały dzień z zegarkiem w ręku.

ksanka, Magda lena, Kate84, krówka_muffka, Karolina@, A.Kasia, Mietka 30:), Lilou1984, Kasia24, Karka lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis w dd TVN o nawilzaczach powietrza.

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 1584 1585 1586 1587 1588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ