Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Arien jest cały czas aktywna na forum Ciężarówki Rocznik '89.
Mam pytanie do dziewczyn, które mają jakąś wiedzę w zakresie medycyny, a konkretnie szczepień. I tym razem (nie bezpośrednio) nie chodzi mi o szczepienia dzieciaczków ale osób dorosłych. Otóż spojrzałam na swoje wyniki badań z lipca i zobaczyłam wynik ujemny na oznaczenie antygenu HBs. Na stronie http://www.hbv.pl/szczepienia.php wyczytałam, że przy ujemnym wyniku należy przeprowadzić szczepienie "Wyniki ilościowe przeciwciał uodparniających antyHBs są klasyfikowane następująco :
wynik ujemny : należy przeprowadzić szczepienie "
Czy po porodzie wskazane jest szczepienie? Czy to tylko oznacza, że nie mam WZW? Proszę o uświadomienie mnie w tej kwestii. -
nick nieaktualnyksanka wrote:Mam też do was pytanie czy coś wiecie co się dzieje z Arien bo dawno jej nie było widać na bbf,
Co tam u Anielicy, jagood
Bo też dawno się nie odzywały
Z Anielicą ostatnio rozmawiałam 17 grudnia, i z nią i z małą było wszystko ok. Teraz niestety nie wiem co u niej i reszty dziewczynTeż ostatnio o Arien myślałam... Jagood chyba sie w święta odzywała? Chyba że mi się pomyliło...
ksanka lubi tę wiadomość
-
olatychy wrote:Hej
Piękne macie brzuszkiaż miło patrzeć jakie wszystkie uśmiechnięte
Trzymajcie jutro kciuki za nas, mamy echo serca młodego a we wtorek wizyta u mojej ginekolog. Mam nadzieję, że mały przybiera na wadze bo ostatnio był drobniutki a teraz jeszcze te moje ciągłe wymioty. No nic, jestem dobrej myśliolatychy lubi tę wiadomość
-
Wchodzę tu, patrzę i takie foty wspaniałe udostępnione!!!
MeAmerie, Muminka83 , A.Kasia , Kate84 , wyglądacie rewelacyjnie!
Może by tak zebrać do kupy wszystkie foty marcówek i zrobić taki kolaż, fajna pamiątka
Ja czekam na skończony 30tydzień i też się pochwalę, Julka aż podskakuje z radości w brzucholu
baassiia, Kate84, perła ziemi, muminka83, foxica, MeAmerie, Izoleccc, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
Ja zaczynam czytać, a właściwie się zmuszam do książki "Karmienie piersią" , autorek Nancy Mohrbacher i Kathleen Kendall-Tackett. Ale jestem jakaś taka rozkojarzona i w ogóle nie potrafię się skoncentrować
A znajome bardzo polecały, że warto się z nią zapoznać.
Wyłaczę tv, neta, wywietrzę pokój na chwilkę, do tego małą lampkę oświecę i kontynuuję -
Falon wrote:Ja zaczynam czytać, a właściwie się zmuszam do książki "Karmienie piersią" , autorek Nancy Mohrbacher i Kathleen Kendall-Tackett. Ale jestem jakaś taka rozkojarzona i w ogóle nie potrafię się skoncentrować
A znajome bardzo polecały, że warto się z nią zapoznać.
Wyłaczę tv, neta, wywietrzę pokój na chwilkę, do tego małą lampkę oświecę i kontynuuję
Mam podobnie, przed ciąża czytałam parę książek na tydzień, a teraz to chyba nie umiem się skoncentrowaćmam parę książek o niemowlakach no i nie mogę ogarnąć a chciałam przed porodem bo później z czasem może być gorzej...
-
Witam. Jutro wizyta u ginekolog, Trzymajcie kciuki
A.Kasia, Kate84, edyś, Dorka87, Martita88, muminka83, Kasia24, perła ziemi, Lilou1984, Hannia123, krówka_muffka, Mietka 30:), Karka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
Już trochę lepiej. Ja i moja mama często mamy inne zdanie bo jesteśmy całkiem inne
Ja mam wszystko poukładane i musze wiedzieć gdzie co jest, a odkąd nie mieszkam w domu jest tam istny armagedo, tzn odkąd musze leżeć Miałam zostać w domu do porodu ale właśnie przez wieczny bałagan w domu który mi strasznie działa na nerwy przenioslam się już do tesciow
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyZ tymi książkami mam identycznie tyle, że już od początku ciąży
Zupełnie nie mogę się skupić
Doti77 - będą trzymaneo której wizyta?
Brat mi właśnie prasuje ciuszki dla TymkaMam relację na żywo w formie fotek to chociaż zobaczę co mam
foxica, nataliano, d'nusia, edyś, ksanka, Kate84, Madlene.:), RudyTygrysek, domiii, Falon, Est, Izoleccc, Magda lena, Vincent, olatychy, Teresa1992, Madzialena90, muminka83, Kasia24, perła ziemi, Lilou1984, Hannia123, Karolina@, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Witam się wieczornie
Ja jutro też wizytuję na 10.15 chyba będę miała USG III trymestru ale pewna nie jestem
Co do smoczków to ja mam zakupione, jeśli synek będzie potrzebował to dostanie a jeśli nie to nie mam zamiaru wciskać na siłę
Dziś miałam też zrobić sobie fotkę ale stwierdziłam że jutro to zrobię i też się pochwalę tym jak pięknie rośniemy
A wy dziewczyny wyglądacie pięknie z brzuszkami :*Kate84, A.Kasia, muminka83, Falon, Karolina@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyksanka wrote:Kasia masz rewelacyjnego brata, gdzie takich można znaleźć?
Aaaa, to unikatUmie sprzątać, gotować, pierze, prasuje, ma masę zainteresowań i do tego jest przystojny! Ma dopiero 20 lat ale jakby któraś szukała męża dla córki/siostry/przyjaciółki to serdecznie polecam
Magda lena, Kate84, RudyTygrysek, muminka83, niecierpliwaa, Falon, Lilou1984, ksanka, krówka_muffka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
RudyTygrysek wrote:Dziś miałam też zrobić sobie fotkę ale stwierdziłam że jutro to zrobię i też się pochwalę tym jak pięknie rośniemy
A wy dziewczyny wyglądacie pięknie z brzuszkami :*
Ale widzę że chyba tylko mi tak mocno opadł brzuch. Wy wszystkie pierworódki macie jeszcze takie piłeczki, a ja mam takiego flaczka .....dosłownie
W tej ciąży przeczytałam tylko jedną książkę. Aż wstyd.. pewnie to przez ilość pracy jaką miałam...i synka. -
nick nieaktualnyA.Kasia widzę, że mamy ten sam komplet bodziaków ze Smyka
Ja planuję poprać i zagonić M do prasowania z początkiem miesiąca. Mam nadzieję, że do tej pory uda nam się ogarnąć pokój bo póki co to mieszkanie wygląda jak składzik ;/
Dzisiaj mecz na zmianę ze Star Wars. Miłego wieczoraA.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość