X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu, tak jak radzą dziewczyny. Napij się melisy, wycisz. Może nawet spróbuj zasnąć. Jak nie pomoże to jedź na IP.

Ja już w 100% spakowałam torbę do szpitala dla synka. Faktycznie jakoś lepiej i bezpieczniej jak mam przyszykowane wszystko. Psychika przestała wariować :)
    Chyba przesadziłam z ciuszkami... chociaż może i nie. Mam 4 komplety ubranek + 2 pajacyki na noc. Bo rozumiem, że maluszki przebiera się tez w szpitalu do spania? .... czy nie?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

My dziś z M wybraliśmy się na wycieczkę po Warszawie a teraz odpoczywam. Przez to że cały czas aktywna jestem jakoś nie czuję dziś za bardzo małego. Jedynie takie leniwe rozciąganie... Mam nadzieję że da o sobie bardziej znać wieczorem...

Magdalena ja też właśnie się zastanawiam czy na noc dzieci też są przebierane ;)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, właśnie, ile tych ubranek do szpitala szykujecie?

Wyjęłam z wózka ten środek tylko, bo jest na suwaczek i go przepiorę w pralce. Budki i innych takich już prać nie będę, bo raczej bez sensu.

Kate jeśli chodzi o leżaczek to ja na pewno przepiorę tam wszystko co się da, bo jednak w domku to tam będzie sobie Mały leżał lżej ubrany, może czasem w samym body. Poza tym ja mam ten z tiny love i na początku chcę żeby spał w nim obok mnie.

• domiii Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Hmm, właśnie, ile tych ubranek do szpitala szykujecie?

ja wzięłam 5 body z długim rękawkiem i 4 śpiochy/pajace, bo tak miałam na stronie szpitala i potwierdziła mi to położna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 16:21

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu potrzebne są tylko ubranka na wyjście. Dzieciaki przebiera się w ubranka, które są na oddziale.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dzień dobry :)

My dziś z M wybraliśmy się na wycieczkę po Warszawie a teraz odpoczywam. Przez to że cały czas aktywna jestem jakoś nie czuję dziś za bardzo małego. Jedynie takie leniwe rozciąganie... Mam nadzieję że da o sobie bardziej znać wieczorem...

Magdalena ja też właśnie się zastanawiam czy na noc dzieci też są przebierane ;)
    Przy Olinku nie były ... tylko raz dziennie

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak u Est ubranek do szpitala swoich nie wolno brać własnych tylko na wyjście.

km5szbmhexpco9m1.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ostatnio pytałam sie mojej siostry starszej która ma dwójkę dzieci czy przebiera sie na noc? A ona tylko się uśmiała, że przecież taki maluch to caly dzień tylko je i śpi-to po co? :)

krówka_muffka lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak myślałam bo na stronie szpitala mam że wziąć ze sobą 3 komplety ubrań + na wyjście :)

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Właśnie ostatnio pytałam sie mojej siostry starszej która ma dwójkę dzieci czy przebiera sie na noc? A ona tylko się uśmiała, że przecież taki maluch to caly dzień tylko je i śpi-to po co? :)

Ale czasem mu się np. ulewa czy coś wypłynie s pieluszki, więc warto zabrać więcej.
    Ja zabieram dużo, ok. 6-7 kompletów ponieważ z synkiem byłam 2 tygodnie w szpitalu i wolę teraz też być przygotowana na więcej - bo przy chlestazie dzieciaczki mają dużo częściej żółtaczkę.

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Ale czasem mu się np. ulewa czy coś wypłynie s pieluszki, więc warto zabrać więcej.
    Ja zabieram dużo, ok. 6-7 kompletów ponieważ z synkiem byłam 2 tygodnie w szpitalu i wolę teraz też być przygotowana na więcej - bo przy chlestazie dzieciaczki mają dużo częściej żółtaczkę.
    Owszem nigdy nie wiadomo, ja biorę 3-4 komplety, zawsze mąż może mi dowieźć. Jeśli dziecko nie ulewa, czy nie ubrudzi się w inny sposób to nie potrzeba, aż tyle.

niecierpliwaa lubi tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecane fotki z leżącego BS :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 15:21

Falon, d'nusia, MeAmerie, RudyTygrysek, baassiia, Martita88, niecierpliwaa, A.Kasia, Vincent, Est, She86, ryjkek, foxica, nataliano, Magda lena, Madlene.:), kateee, ksanka, olatychy, Renka88, wiewiórka17, domiii, perła ziemi, Izoleccc, Madzialena90, Kasia24, Lilou1984, Hannia123, 26Asia, krówka_muffka, Karolina@, Mietka 30:), Karka lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Mąż mi dzisiaj zabrał laptopa bo miał jakiś turniej w pokera ;) Mam nadzieję, że u Was ok!

Kate84 - super fotki, widać, że była świetna zabawa :)

Ola - daj znać jak samopoczucie i czy twardnienia przeszły!

Pozdrawiamy przy niedzieli :)

2gt8z8y.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 17:46

foxica, nataliano, Magda lena, Vincent, edyś, muminka83, Madlene.:), RudyTygrysek, Kate84, kateee, ksanka, olatychy, d'nusia, baassiia, Renka88, wiewiórka17, Falon, domiii, perła ziemi, Izoleccc, Est, Teresa1992, Madzialena90, Kasia24, Lilou1984, Hannia123, krówka_muffka, Karolina@, Mietka 30:), She86, Karka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 ale fajnie:) zazdrosCze wam czegos takiego,fajnie tak pewnie posiedziec i poplotkowac

Kate84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A,Kasia ale wygladasz slicznie,ciaza naprawde Ci zlozy :)

Kate84, perła ziemi lubią tę wiadomość

• foxica Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z nataliano, A.Kasia pięknie wyglądasz i nie wiem kiedy ten zgrabny , ale juz nie malutki brzusio Ci tak wyskoczył chyba to była kwestia dni ;-)

Kate84 leżakowanie widać było , mimo wszystko BS wygląda fantastycznie , zresztą Ty też , brzuszek bardzo zgrabniutki ;-)

muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate świetne zdjęcia :)

Kasiu pięknie. No i widać że brzuszek rośnie :)

Kate84 lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Olu, tak jak radzą dziewczyny. Napij się melisy, wycisz. Może nawet spróbuj zasnąć. Jak nie pomoże to jedź na IP.

Ja już w 100% spakowałam torbę do szpitala dla synka. Faktycznie jakoś lepiej i bezpieczniej jak mam przyszykowane wszystko. Psychika przestała wariować :)
    Chyba przesadziłam z ciuszkami... chociaż może i nie. Mam 4 komplety ubranek + 2 pajacyki na noc. Bo rozumiem, że maluszki przebiera się tez w szpitalu do spania? .... czy nie?

Kurcze ja ciągle ją pakuję :P ale też za 3 tygodnie ma muszę mieć ją spakowaną :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Hej :) Mąż mi dzisiaj zabrał laptopa bo miał jakiś turniej w pokera ;) Mam nadzieję, że u Was ok!

Kate84 - super fotki, widać, że była świetna zabawa :)

Ola - daj znać jak samopoczucie i czy twardnienia przeszły!

Pozdrawiamy przy niedzieli :)

2gt8z8y.jpg

Kasiu wyglądasz przepięknie <3

Kate84 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dziewczyny, poszukuję informacji o KP i podrzucam Wam dwa linki. Może któraś skorzysta.

http://karmiepiersia.blogspot.com/
    http://blog.polozna-online.pl/porady/przepisy-na-potrawy-polecane-kobietom-karmiacym-piersia/

Mam bardzo fajną książkę o karmieniu piersią. Jak nie zapomnę to przejrzę ją jutro i powklejam co przydatniejsze fragmenty.

Gośśś - gratuluję 34 tygodnia :) Byle szybko zleciało Ci najbliższe 7 dni i potem już z górki :)

Co do jedzenia to ja też ostatnio tylko bym jadła (najchętniej słodycze, gdzie wcześniej mnie zupełnie nie ciągnęło) ale oszukuję organizm owockami :) Jogurtów też dużo jem coby miał Tymek mocne kości ;)

Wózka prać nie będę, jedynie fotelik w środku wilgotną szmatką przeczyszczę.

muminka83, Kate84, edyś lubią tę wiadomość

‹‹ 1581 1582 1583 1584 1585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ