X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu, tak jak radzą dziewczyny. Napij się melisy, wycisz. Może nawet spróbuj zasnąć. Jak nie pomoże to jedź na IP.

Ja już w 100% spakowałam torbę do szpitala dla synka. Faktycznie jakoś lepiej i bezpieczniej jak mam przyszykowane wszystko. Psychika przestała wariować :)
    Chyba przesadziłam z ciuszkami... chociaż może i nie. Mam 4 komplety ubranek + 2 pajacyki na noc. Bo rozumiem, że maluszki przebiera się tez w szpitalu do spania? .... czy nie?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

My dziś z M wybraliśmy się na wycieczkę po Warszawie a teraz odpoczywam. Przez to że cały czas aktywna jestem jakoś nie czuję dziś za bardzo małego. Jedynie takie leniwe rozciąganie... Mam nadzieję że da o sobie bardziej znać wieczorem...

Magdalena ja też właśnie się zastanawiam czy na noc dzieci też są przebierane ;)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, właśnie, ile tych ubranek do szpitala szykujecie?

Wyjęłam z wózka ten środek tylko, bo jest na suwaczek i go przepiorę w pralce. Budki i innych takich już prać nie będę, bo raczej bez sensu.

Kate jeśli chodzi o leżaczek to ja na pewno przepiorę tam wszystko co się da, bo jednak w domku to tam będzie sobie Mały leżał lżej ubrany, może czasem w samym body. Poza tym ja mam ten z tiny love i na początku chcę żeby spał w nim obok mnie.

• domiii Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Hmm, właśnie, ile tych ubranek do szpitala szykujecie?

ja wzięłam 5 body z długim rękawkiem i 4 śpiochy/pajace, bo tak miałam na stronie szpitala i potwierdziła mi to położna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 16:21

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu potrzebne są tylko ubranka na wyjście. Dzieciaki przebiera się w ubranka, które są na oddziale.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dzień dobry :)

My dziś z M wybraliśmy się na wycieczkę po Warszawie a teraz odpoczywam. Przez to że cały czas aktywna jestem jakoś nie czuję dziś za bardzo małego. Jedynie takie leniwe rozciąganie... Mam nadzieję że da o sobie bardziej znać wieczorem...

Magdalena ja też właśnie się zastanawiam czy na noc dzieci też są przebierane ;)
    Przy Olinku nie były ... tylko raz dziennie

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak u Est ubranek do szpitala swoich nie wolno brać własnych tylko na wyjście.

km5szbmhexpco9m1.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ostatnio pytałam sie mojej siostry starszej która ma dwójkę dzieci czy przebiera sie na noc? A ona tylko się uśmiała, że przecież taki maluch to caly dzień tylko je i śpi-to po co? :)

krówka_muffka lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak myślałam bo na stronie szpitala mam że wziąć ze sobą 3 komplety ubrań + na wyjście :)

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Właśnie ostatnio pytałam sie mojej siostry starszej która ma dwójkę dzieci czy przebiera sie na noc? A ona tylko się uśmiała, że przecież taki maluch to caly dzień tylko je i śpi-to po co? :)

Ale czasem mu się np. ulewa czy coś wypłynie s pieluszki, więc warto zabrać więcej.
    Ja zabieram dużo, ok. 6-7 kompletów ponieważ z synkiem byłam 2 tygodnie w szpitalu i wolę teraz też być przygotowana na więcej - bo przy chlestazie dzieciaczki mają dużo częściej żółtaczkę.

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Ale czasem mu się np. ulewa czy coś wypłynie s pieluszki, więc warto zabrać więcej.
    Ja zabieram dużo, ok. 6-7 kompletów ponieważ z synkiem byłam 2 tygodnie w szpitalu i wolę teraz też być przygotowana na więcej - bo przy chlestazie dzieciaczki mają dużo częściej żółtaczkę.
    Owszem nigdy nie wiadomo, ja biorę 3-4 komplety, zawsze mąż może mi dowieźć. Jeśli dziecko nie ulewa, czy nie ubrudzi się w inny sposób to nie potrzeba, aż tyle.

niecierpliwaa lubi tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecane fotki z leżącego BS :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 15:21

Falon, d'nusia, MeAmerie, RudyTygrysek, baassiia, Martita88, niecierpliwaa, A.Kasia, Vincent, Est, She86, ryjkek, foxica, nataliano, Magda lena, Madlene.:), kateee, ksanka, olatychy, Renka88, wiewiórka17, domiii, perła ziemi, Izoleccc, Madzialena90, Kasia24, Lilou1984, Hannia123, 26Asia, krówka_muffka, Karolina@, Mietka 30:), Karka lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Mąż mi dzisiaj zabrał laptopa bo miał jakiś turniej w pokera ;) Mam nadzieję, że u Was ok!

Kate84 - super fotki, widać, że była świetna zabawa :)

Ola - daj znać jak samopoczucie i czy twardnienia przeszły!

Pozdrawiamy przy niedzieli :)

2gt8z8y.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 17:46

foxica, nataliano, Magda lena, Vincent, edyś, muminka83, Madlene.:), RudyTygrysek, Kate84, kateee, ksanka, olatychy, d'nusia, baassiia, Renka88, wiewiórka17, Falon, domiii, perła ziemi, Izoleccc, Est, Teresa1992, Madzialena90, Kasia24, Lilou1984, Hannia123, krówka_muffka, Karolina@, Mietka 30:), She86, Karka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 ale fajnie:) zazdrosCze wam czegos takiego,fajnie tak pewnie posiedziec i poplotkowac

Kate84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A,Kasia ale wygladasz slicznie,ciaza naprawde Ci zlozy :)

Kate84, perła ziemi lubią tę wiadomość

• foxica Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z nataliano, A.Kasia pięknie wyglądasz i nie wiem kiedy ten zgrabny , ale juz nie malutki brzusio Ci tak wyskoczył chyba to była kwestia dni ;-)

Kate84 leżakowanie widać było , mimo wszystko BS wygląda fantastycznie , zresztą Ty też , brzuszek bardzo zgrabniutki ;-)

muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate świetne zdjęcia :)

Kasiu pięknie. No i widać że brzuszek rośnie :)

Kate84 lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Olu, tak jak radzą dziewczyny. Napij się melisy, wycisz. Może nawet spróbuj zasnąć. Jak nie pomoże to jedź na IP.

Ja już w 100% spakowałam torbę do szpitala dla synka. Faktycznie jakoś lepiej i bezpieczniej jak mam przyszykowane wszystko. Psychika przestała wariować :)
    Chyba przesadziłam z ciuszkami... chociaż może i nie. Mam 4 komplety ubranek + 2 pajacyki na noc. Bo rozumiem, że maluszki przebiera się tez w szpitalu do spania? .... czy nie?

Kurcze ja ciągle ją pakuję :P ale też za 3 tygodnie ma muszę mieć ją spakowaną :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Hej :) Mąż mi dzisiaj zabrał laptopa bo miał jakiś turniej w pokera ;) Mam nadzieję, że u Was ok!

Kate84 - super fotki, widać, że była świetna zabawa :)

Ola - daj znać jak samopoczucie i czy twardnienia przeszły!

Pozdrawiamy przy niedzieli :)

2gt8z8y.jpg

Kasiu wyglądasz przepięknie <3

Kate84 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dziewczyny, poszukuję informacji o KP i podrzucam Wam dwa linki. Może któraś skorzysta.

http://karmiepiersia.blogspot.com/
    http://blog.polozna-online.pl/porady/przepisy-na-potrawy-polecane-kobietom-karmiacym-piersia/

Mam bardzo fajną książkę o karmieniu piersią. Jak nie zapomnę to przejrzę ją jutro i powklejam co przydatniejsze fragmenty.

Gośśś - gratuluję 34 tygodnia :) Byle szybko zleciało Ci najbliższe 7 dni i potem już z górki :)

Co do jedzenia to ja też ostatnio tylko bym jadła (najchętniej słodycze, gdzie wcześniej mnie zupełnie nie ciągnęło) ale oszukuję organizm owockami :) Jogurtów też dużo jem coby miał Tymek mocne kości ;)

Wózka prać nie będę, jedynie fotelik w środku wilgotną szmatką przeczyszczę.

muminka83, Kate84, edyś lubią tę wiadomość

‹‹ 1581 1582 1583 1584 1585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ