X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ksanka, Gośśś teraz już chyba taki tydzień ciąży, że dzieciaki wszystkie kalorie z Nas wyciągają. Ja od 2 tyg nie przytyłam nic, a słodyczy sporo jem :) Zatrzymałam się na +9 kg czyli wadze 60 kg, jak tak dalej pójdzie, to będę mieć max 12 kg na koniec
    Basiu, możesz mieć rację, bo ostatnio jestem tak glodna że co godzinę muszę coś zjeść.
    Jak tak dalej pójdzie to zaraz po porodzie będę miała moja wymarzoną wagę do której ciężko dążylam dietami.
    I ciekawe jak to będzie z karmieniem piersią.
    Bardzo bym chciała ale jak słucham was, to tyle z was już ma mleko a u mnie nue ma nawet kropli. Przed ciąża miałam problemy z prolaktyna i brałam norprolac,

Stresuje się tym trochę. Bo jedyne co teraz mam to (o)(o) większe o jakiś numer.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:04

• ksanka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:

Teraz jak tak myślę o tym praniu to wiem ,że koleżanka zamówiła taką myjkę parową do domu to jej wózek i bujaczek wyprali hmmm .Ciekawe ile taka przyjemność kosztuje :P
    Hmmm, niezły pomysł zatrudnić do mycia parownice, rok temu M kupił do domu karchera i nawet nie pomyślałam że można parę zatrudnić to odkaznia rzeczy malucha.
    Do tej pory głównie podłogi, wanny, okna, szafki itp były tym myte
    Dzięki za podpowiedz

Kate84 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to początek kącika dla naszej Alicji :):)

28bcgif.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 14:03

ksanka, Karolina@, Izoleccc, Vincent, RudyTygrysek, Kaarolina, Kate84, edyś, Hannia123, nataliano, Czarodziejka87, Falon, Renka88, Madlene.:), foxica, A.Kasia, alinalii, perła ziemi, Kasia24, Lilou1984, Mietka 30:), Karka lubią tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja też tyję, chociaż dzieciak malutki... Ja zawsze byłam szczupła i nie musiałam dbać o dietę, więc boję się co będzie dalej... Najgorsze, że mój M się odchudza i jak tak dalej pójdzie to będę cięższa od niego. Dzieli nas już tylko 8 kg.
    A jem normalnie, nie przejadam się itp. tylko te słodycze.....

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Basiu, możesz mieć rację, bo ostatnio jestem tak glodna że co godzinę muszę coś zjeść.
    Jak tak dalej pójdzie to zaraz po porodzie będę miała moja wymarzoną wagę do której ciężko dążylam dietami.
    Bardzo bym chciała ale jak słucham was, to tyle z was już ma mleko a u mnie nue ma nawet kropli. Przed ciąża miałam problemy z prolaktyna i brałam norprolac,

Stresuje się tym trochę. Bo jedyne co teraz mam to (o)(o) większe o jakiś numer.

Kochana, nie zaprzątaj sobie głowy tym mlekiem. U mnie też mleka nie ma i jest mi tego powodu bardzo dobrze. Nie muszę się martwić tym czy mi coś nie wycieka itp. A pokarm po porodzie na pewno się pojawi :)

Ja również ostatnio dużo więcej jem. Właściwie non stop coś bym jadła, dlatego ratuję się jabłkami, bananami, marchewkami itp. Gorzej, jeżeli mam w domu coś słodkiego :)

ksanka, Kate84 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Domii my z M chcemy sobie wykupić pakiet opieki zdrowotnej dla całej rodziny w Medicoverze, ale szczerze jeszcze się tym nie interesowałam... Dla mne to wygoda, bo szpital mam 500 metrów od domu, a i tak od lat wszędzie chodzimy prywatnie.

My mamy tam pakiet i dlatego szukam właśnie poleconego pediatry...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dla wszystkich u których zatrzymuję się woda, polecam sok z selera naciowego. Ostatnio jak wypiłam soczek przed snem z 2 selerow (ok 0,5l) to przez całą noc biegają na siku co 1 h, biegania w nocy nie polecam, ale jak rano się wypije powinno być znosnue bo i tak biegam na siku czesto

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:

To tak jak u mnie:-( Ani kropli mleka i mało urosły. W czwartek w SR mamy dwie godziny zajęć nt. Karmienia piersią, to dam znać czego się dowiedziałam.

ksanka lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mleka to chyba nie ma znaczenia czy mamy już teraz czy nie. Znam przypadek co dziewczyna w ciaży miałam duży nawał a po urodzeniu nie poleciała jej ani kropla;/ mi osobiscie nic jeszcze nie leci, ale akurat z tego sie ciesze :) zauwżyłam tylko że praktycznie cale piersi obsypalo mi w piegach i nie mam pojecia czemu :/

ksanka lubi tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam ani kropli poki co, ale jakos nie panikuje co bedzie to bedzie :-) jak mleczko poleci to bede karmic piersia, a jak nie to dam butle i juz wazne zeby maly glodny nie byl

ksanka, foxica lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Kochana, nie zaprzątaj sobie głowy tym mlekiem. U mnie też mleka nie ma i jest mi tego powodu bardzo dobrze. Nie muszę się martwić tym czy mi coś nie wycieka itp. A pokarm po porodzie na pewno się pojawi :)

Ja również ostatnio dużo więcej jem. Właściwie non stop coś bym jadła, dlatego ratuję się jabłkami, bananami, marchewkami itp. Gorzej, jeżeli mam w domu coś słodkiego :)

Hehe Karolina mam to samo więc wyszlam z założenia że nie będę kupować nic słodkiego :-P

Co do pokarmu ja też narazie nic nie mam, kompletnie nawet piersi dużo nie urosły :-P

ksanka lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba znowu musze jechać na szpital.... Bo jak zwykle spotkanie z moją matką kończy się twardym brzuchem. Nie chce puścić po nospie i buscopanie.poprosiłam ją o wyprawie ciuszków dla małej tych najmniejszych, większych jej nie dawałam bo znam moją mamę, wiedziałam że mi połowę pogubi .Dzisiaj przyjeżdżam do domu a cześć tych ubranek leży w jej pokoju porozwalane na podłodze...
    I jeszcze wyrzuciła wszystkie skarpetki bo stwierdziła że dziecko w skarpetkach nie może chodzić. Poczekam jeszcze chwile i jadę

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ani kropli do tej pory,choć piersi zdecydowanie większe.
    Staram się tym nie przejmować teraz..
    Mam nadzieję,że po porodzie się pojawi.

Ja tak samo staram się nie kupować słodkiego,bo jak nie ma w domu to nie ma i tak nie kusi ;D

Filip 28.03.2016 <3
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam i nigdy w ciąży nie miałam żadnych wycieków pokarmu, a karmiłam każdą po ok 1,5 roku :) Brak wycieków w ciąży czy ich obecność nie ma znaczenia dla KP.

Est, ksanka lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Chyba znowu musze jechać na szpital.... Bo jak zwykle spotkanie z moją matką kończy się twardym brzuchem. Nie chce puścić po nospie i buscopanie.poprosiłam ją o wyprawie ciuszków dla małej tych najmniejszych, większych jej nie dawałam bo znam moją mamę, wiedziałam że mi połowę pogubi .Dzisiaj przyjeżdżam do domu a cześć tych ubranek leży w jej pokoju porozwalane na podłodze...
    I jeszcze wyrzuciła wszystkie skarpetki bo stwierdziła że dziecko w skarpetkach nie może chodzić. Poczekam jeszcze chwile i jadę

To lepiej jedź jak nie puszcza po lekach,lepiej chuchać na zimne
    Trzymam kciuki!
    Przykro z powodu tych ubranek..

Filip 28.03.2016 <3
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    zauwżyłam tylko że praktycznie cale piersi obsypalo mi w piegach i nie mam pojecia czemu :/

Teresko mi bardzo dużo piegów i takich malutkich pieprzyków w ciąży się pojawiło, na piersiach ale też na dekoldzie i na szyi. Wszystkiemu winne są zmiany hormonalne w ciąży.

Słodyczowy potworek ze mnie w ciąży, więc jedyną metodą na ograniczenie jest zapychanie się marchewkami, jabłkami itp. Nie kupuje już słodyczy, bo od razu zjadam wszystko :P Przed ciąża w ogóle mi słodycze nie były do szczęścia potrzebne, a w teraz jak na złość wszystko na słodko bym jadła.

Teresa1992 lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola nie stresuj się, musisz wytrzymać i uspokoić nerwy. Napij się może meliski? Czasami pomaga :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam, ja nie dość że teraz to tylko gotowane i zero slodyczy, to kompletnie nie mam na nic ochoty :( wmuszam w siebie wodę, ile mogę i zalegam na kanapie.
    Mąż zabrał synka na zakupy do Ikea, a ja edytuję zdjęcia z naszej dzisiejszej sesji ciążowej które w końcu doszła do skutku. Może nie tak jak sobie zaplanowałam, ale najważniejsze że mamy kilka ujęć wszyscy razem....

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:

Olu wiem, że łatwo się mówi ale spróbuj się uspokoić i nie denerwować... Jak nie przejdzie to jedź! Trzymam kciuki :-*

MeAmerie pochwal się koniecznie zdjęciami? :-)

A A.Kasia co dziś się nie odzywa?

km5szbmhexpco9m1.png
‹‹ 1580 1581 1582 1583 1584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ