X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do smoczka to ja.bardzo zaluje ze posluchalam sie poloznych w szpitalu i.dalam Krzysiowi, niby uzywa tylko do spania go teraz ale mimo wszystko mnie drazni a odzwyczaic nie jest latwo :/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:
    Hej czy któraś z was zamawiała że strony http://www.poscieldladzieci.pl ?

Ja też kupowałam wszystko do łóżeczka od nich i jestem zadowolona :)

Paulina2344, Renka88 lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

ja też miałam baby shower tydzień temu, ale polegało to po prostu na tym, że zebrały się wszystkie moje dziewczyny, poszłyśmy na kolację do super restauracji, były plotki, opowieści i na koniec prezent - pościel (w sensie wypełnienie) :)
    w sumie jedyna rzecz której nie mieliśmy, więc super! :)

a dzisiaj przychodzi do nas położna na drugie i ostatnie spotkanie ws szkoły rodzenia, jestem ciekawa co się dzisiaj dowiemy, bo ostatnio było dużo cennych informacji :)

miłego zimowego dnia :)

Kate84, Est, Hannia123, Lilou1984 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogóle to chciałam powiedzieć, że ciągle chce mi się jeść!
    ciągle bym jadła, szczególnie słodkieee! <3
    nic dobrego z tego nie wyjdzie...

Nataszka2200, Magda lena, Kate84, Est, ksanka, Hannia123 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja dołaczam do bezsennych przyszłych mam :P wrocilismy do do domu koło 2 (urodziny w rodzinie) usnęłam koło 3 wstałam o 5 i koniec spania :) taki maraton ciagne juz koło tyg ale najlepsze jest to, że nie czuje zmeczenia :)

Lilou1984 lubi tę wiadomość

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    a w ogóle to chciałam powiedzieć, że ciągle chce mi się jeść!
    ciągle bym jadła, szczególnie słodkieee! <3
    nic dobrego z tego nie wyjdzie...

Mnie tez na slodkie bierze dzien bez batonika to dzien stracony:D a uwielbiam btonika "Bajeczny" z orzechami mniammmmmm

Madlene.:), edyś, Kate84, Martita88, Falon, Hannia123 lubią tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • polin Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok. Kupiliśmy wczoraj przewijak, łóżko rozkładane Hemnes i szafę PAX do pokoju małej. Dzisiaj przyjadą rodzice i pomogą mężowi to poskładać. Trzeba też przenieść stół i krzesła bo pokój małej do tej pory był jadalnią:)

Kate84 lubi tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię w sumie cały dzień. O 9 jem śniadanie żeby połknąć tabletki i dalej śpię do 11. O 1 obiad i dalej spie.

nataliano lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Ja na szczęście noce przesypiam, ale muszę się pilnować aby w dzień nie spać. Smoczków i butelek nie planowałam kupować, ale nazbierałam tego trochę z warsztatów i z jakiś prezentów. Przed chwilą właśnie wszystko wyparzyłam.

Dziękuję za polecenie filmu "Zjawa". Spędziłam wczoraj przy tym filmie błyskawiczne 2.5h :)

Mania1718 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra to fajnie Ci,ja to nie spie w dzien chyba ze po obiedzie godz,bo pitem nie umiem spac w nocy i sie krece,tylko 2 3 razy bylam siku w nocy ;) szlam jak lunatyk :D ...fajnue macie z tymi baby shauer,u nas czegos takiego nie ma,jestesmy za murzynami:D moze to tylko w duzych miastach :)

• edyś Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja natomiast spałam dziś za długo, bo wstałam z bólem głowy :/
    Smoczka również nie kupuję, dopiero jak będę widziała, że moje dziecko się bez niego nie obędzie.
    Nataliano noworodki najlepiej kłaść na płasko, bez poduszki. A jeśli już to właśnie ta płaska będzie bardziej bezpieczna.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja na ta chwile mam 1 smoczek i 1 butelke,narazie niekupuje bo niewiem czy bede miala pojarm,bo iak nie to zawsze mozna dokupic :)po porodzie i wyparzyc,polozna ma do mnie przyjsc w srode wiec zobaczymy moze jak8es probki przyniesie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edys a poduszka klin ??? To moze jednak zrezygnuje na poczatek z poduszki

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiaaabardzo ładne te kocyki :) ja planuję zamówić taką tablicę z metryczką na ścianę do pokoiku małej :)

Karolina cieszę się,że humorek już lepszy :-*

Domii mam to samo, od kiedy jestem leżąca i tak od 3 tyg mam wciąż ssanie na słodki, no jak nie ja bo przed ciążą niebardzo lubiłam słodycze :) podziel się później jakimiś fajnymi informacjami po spotkaniu z położną :)

Ola zazdroszczę tego spania,ja to ani w dzień ani w nocy :( a mogłabym spać cały czas to może dni by szybciej uciekały !

Moje dziecko jest dziś tak grzeczne ,że chyba odpoczywasz po wczorajszych wrażeniach albo trawi tą ilość jedzenia jaką mama wczoraj zjadła hahaha :D

domiii, Kaarolina lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja klina nie kupuję, zamierzam łóżeczko z jednej strony podwyższyć.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ciągle jem, mam juz +10 kg, ale i tak nie mogę powstrzymać się przed jedzeniem słodyczy. Wczoraj na kolację zjedliśmy ciasto i popcorn.. Oglądaliśmy "Nienawistną ósemkę" Tarantino, ostrzegam, ze 3 godziny! Ale film fajny :-)

Miałam taki moment kiedy nie mogłam spać w nocy ale odkąd nie śpię w ciagu dnia i codziennie mam budzik nastawiony na 8., problemu nie ma :-)

Smoczka też chciałabym nie dawać małemu ale niestety mam już dwa kupione i zobaczymy jak silne mamy charaktery;-)

Miłej niedzieli Laski !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 11:13

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• perła ziemi Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Milej niedzieli :-) ja sie doczekalam trojki z przodu :-) ostatnia prosta!
    Ja w nocy tez srednio sypiam, przetrzymuje sie do 24, pilnuje zeby nie spac w dzien, a i tak po trzecim siku ok 6 juz nie spie :(

Dziewczyny narzekalyscie na swoje tesciowki, a wyobrazcie sobie,ze moja przyjechala w czw i zostaje u nas do konca tygodnia. Masakra :( a ja mam ostatnio takie nerwy,ze drazni mnie WSZYSTKO co robi. Eh!

Mania1718, Hannia123, Lilou1984 lubią tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Karolina@ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, noworodki mają spać bez poduszki. Płaską poduszkę lub poduszkę klin należy dać jak dziecko ulewa, bądź ma katar. Moja położna polecała dać wtedy pod główkę po prostu kocyk złożony na 3/4razy.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowe widzę coraz bardziej się uaktywniają przed porodem. Moja do mnie ostatnio wyskoczyła z propozycją, że po po porodzie możemy u niej zamieszkać. Uważa że wychowała dwoje dzieci więc ma doświadczenie, to nam pomoże, no chory pomysł, powiedziałam nie dziękuję poradzimy sobie.Jej mina bezcenna :D

Magda lena, Kasia24 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę też używać poduszki na początku,kupiłam poduszke klin.

Smoczka wolałabym nie dawać szczerze mówiąc choć mam kupione dwa w razie czego.

Domiii mnie też tak na słodkie ciągnie,jakoś staram się powstrzymywać heh
    Ale i tak codziennie coś wpadnie do brzuszka;)

domiii lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
‹‹ 1578 1579 1580 1581 1582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ