X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początek nie mam poduszki, ani klinu. Nic. W razie ulewania podłożę złożony kocyk. Kołdry też nie mam. Teściowa jak to usłyszała ... za głowę się złapała :P Co ja temu dziecku robię?! :) "Przecież przeziębi się!!!!!! Musi mieć cieplutko i milutko jak w piecyku." ble ble bleeee. Najlepiej jakby temperatura w pokoju dochodziła do 24 zawsze!
    A smoczki mam 2 w razie "w". Ale nie jestem jakoś bardzo uparta żeby nie dać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 11:44

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami zastanawiam się... hmmm czy bardziej boli poród czy mieszkanie z teściową....
    Dam Wam znać po porodzie.
    Bo mieszkam już z teściową 5 miesięcy, jeszcze jakieś 3-4 msc jestem na nią skazana. Niby krzywdy mi nie robi, ale no tak mnie irytuje. Myśli, że jak urodziła 2 dzieci to wie wszystko najlepiej!
    Żyłam z nią dobrze, ale jak mieszkałam od niej 20 km dalej :P i widziałyśmy się raz w miesiącu <3 ale niedługo bedzie jeszcze piękniej. Będę od niej 200 km dalej <3 Piękne to będą czasy! :) hihih

ksanka, Kate84, smerfetka84, Est, Madlene.:), A.Kasia lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka to ja witam sie w 34tygodniu :-)
    U nas ok wczoraj mialam twardnienia brzucha to dostalam kroplowke z magnezem i dzisiaj juz mi przeszlo i jest ok :-) teraz czekam na rodzicow i objadek od mamusi hehe :-P

Ja mam smoczki i jak beda potrzebne to bede uzywac

Heh mnie na slodkie nie ciagnie i powiem szczerze, ze mam bardzo scisniety zoladek i malo co jem :-\ od poczatku grudnia przytylam tylko 3kg

Magda lena, Mania1718, ksanka, Czarodziejka87, Hannia123, Karolina@, Kate84, Madzialena90, A.Kasia, perła ziemi lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś, gratulacje kolejnego tygodnia! Pięknie! :)
    Zazdroszczę Ci tych +3kg od początku grudnia.
    Ja mam na razie +13kg od początku. Marzyłam o tym, żeby do końca ciąży na tej liczbie zostać, ale sam syn pewnie 1kg przytyje, więc obstawiam, że skończę na +16kg. Będzie co zrzucać po porodzie :)

Gośśś lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosss ja od poczatku przytylam 4kg za 2tyg wizyta wiec zobaczymy czy waga stoi czy cos sie ruszylo:) a ty od grudnua 3kg? A w calosci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 12:02

Gośśś lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze fajnie wam z tym przybieraniem u mnie to jednego dnia +0,5 kg a drugiego -0,5kg i tak stoję w miejscu.
    Najlepsze że im więcej jem tym bardziej mi waga opada. A mała zobaczę dopiero za 2 tygodnie;) Ale rusza się, przeciaga więc no stress.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    a w ogóle to chciałam powiedzieć, że ciągle chce mi się jeść!
    ciągle bym jadła, szczególnie słodkieee! <3
    nic dobrego z tego nie wyjdzie...
    Hihi, tłuściutki Miłoszek z tego wyjdzie ;)
    Ja też mogłabym jeść ciągle. Dziś nad ranem śniły mi się przeróżne śliczne ciasteczka :P

Dziewczyny pytałam ostatnio czy zamierzacie jakoś przepierać ręcznie od środka nowe wózki? Albo foteliki? Bo ja sama nie wiem czy jest taka potrzeba, czy nie...

domiii lubi tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale ja od poczatku juz przytylam 13kg :-\ od samego poczatku tylam regularnie po 2kg co 3tyg, a teraz mi waga stanela jakos i od poczatku grudnia tylko przytylam te 3kg co mnie cieszy :-P a z drugoej strony martwi, zeby tylko malemu tym nie zaszkodzic...

Paola ja raczej nie bede prac ani wozka, ani fotelika

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teraz z okazji pogody dodatkowo dochodzi wymrazanie wszystkiego na dworze.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola z racji tego, że mam używany wózek, to wszystkie elementy, które można było zdjąć, zdjęłam i wyprałam.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka, Gośśś teraz już chyba taki tydzień ciąży, że dzieciaki wszystkie kalorie z Nas wyciągają. Ja od 2 tyg nie przytyłam nic, a słodyczy sporo jem :) Zatrzymałam się na +9 kg czyli wadze 60 kg, jak tak dalej pójdzie, to będę mieć max 12 kg na koniec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 12:55

ksanka lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę prałat ani wózka ani fotelika :)

dqprwn15leplej5m.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola ja miałam używany i wózek i fotelik, więc to co się dało to zdjęłam i uprałam, a to co nie to odkurzyłam a potem przetarłam szmatką zamoczoną w płynie do płukania, tak jak część maskotek :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam wozek i nosidełko używane wiec wszystko prałam :)

• domiii Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Gośśś, gratulacje kolejnego tygodnia! Pięknie! :)
    Zazdroszczę Ci tych +3kg od początku grudnia.
    Ja mam na razie +13kg od początku. Marzyłam o tym, żeby do końca ciąży na tej liczbie zostać, ale sam syn pewnie 1kg przytyje, więc obstawiam, że skończę na +16kg. Będzie co zrzucać po porodzie :)

ja mam teraz +14kg, jak zobaczyłam 7 na wadze to aż się zachwiałam :D lol
    no ale nasze dzieci duże, więc co się dziwić.
    poza tym ja mam wrażenie, że teraz spuchłam trochę, więc ta zatrzymana woda w organizmie też swoje na wagę dodaje.
    ale myślę, że większość spadnie w pierwszym tygodniu po porodzie - dziecko, zatrzymana woda, wody płodowe, macica się będzie kurczyć etc. tym bardziej, że ja wizualnie przytyłam tylko w brzuchu.
    będziemy szybko znowu mega laski :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 13:01

Kate84, ksanka, Czarodziejka87, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja pospałam dziś do prawie 11:00 :) ale zasnęłam bliżej 3:00, pomogłam wczoraj sobie tą dosłownie 15-sto minutową drzemką ok 20:00...

Mnie też ciągnie do słodkiego, choć generalnie ostatnio częściej coś podjadam niż jem, bo mi się nie mieści nic większego na raz i przy tym leżeniu jak zjem tylko trochę więcej to mi się wszystko cofa :( Tym samym podobnie jak Gośśs od końca listopada przytyłam ok 2,5 kg, a w sumie 12 kg.

Paola ja też mam używany wózek i co się da wypiorę, ale gdy w pierwszej ciąży kupiłam nowy to nie prałam. Po to te wszystkie prześcieradełka, pościele do wózka, beciki, kocyki itp., że maleńki dzidziuś i tak niczego w tym wózku nie dotyka, a jak podrośnie to nie ma to znaczenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 13:10

1usai09khne0c7t3.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poszukuję informacji o KP i podrzucam Wam dwa linki. Może któraś skorzysta.

http://karmiepiersia.blogspot.com/
    http://blog.polozna-online.pl/porady/przepisy-na-potrawy-polecane-kobietom-karmiacym-piersia/

M+M+?, domiii, ksanka, krówka_muffka, Karka lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Czasami zastanawiam się... hmmm czy bardziej boli poród czy mieszkanie z teściową....
    Dam Wam znać po porodzie.
    Bo mieszkam już z teściową 5 miesięcy, jeszcze jakieś 3-4 msc jestem na nią skazana. Niby krzywdy mi nie robi, ale no tak mnie irytuje. Myśli, że jak urodziła 2 dzieci to wie wszystko najlepiej!
    Żyłam z nią dobrze, ale jak mieszkałam od niej 20 km dalej :P i widziałyśmy się raz w miesiącu <3 ale niedługo bedzie jeszcze piękniej. Będę od niej 200 km dalej <3 Piękne to będą czasy! :) hihih

Magda odpowiem CI - bardziej boli to drugie ;)

Kate84, Magda lena, A.Kasia, perła ziemi lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś gratuluję kolejnego tygodnia i cieszę się,że kroplówka pomogła :)

Magdalena ale się uśmiałam :D

Paola ja sama nie wiem jakoś nie miałam w planach prać hmm , ale poczekam co powie reszta, a w takim razie idąc dalej typ tropem to z bujaczka ta wkładka na której leży dziecko ktoś pierze?

Ja właśnie zjadłam torta i sernika z wczorajszej imprezy o tak sobie pozwoliłam :P
    Przez ostatnie 4 tyg przytyłam 1,5kg a łącznie 6,5 zastanawiam się czy dobije do 10kg bo tak obstawiałam .Pewnie jeśli urodzę w swojej wymarzonej dacie w połowie marca to tak hihi

Teraz jak tak myślę o tym praniu to wiem ,że koleżanka zamówiła taką myjkę parową do domu to jej wózek i bujaczek wyprali hmmm .Ciekawe ile taka przyjemność kosztuje :P

Gośśś lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś będzie wybierała pediatrę w Medicoverze w Warszawie?

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 1579 1580 1581 1582 1583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ