Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na początek nie mam poduszki, ani klinu. Nic. W razie ulewania podłożę złożony kocyk. Kołdry też nie mam. Teściowa jak to usłyszała ... za głowę się złapała
Co ja temu dziecku robię?!
"Przecież przeziębi się!!!!!! Musi mieć cieplutko i milutko jak w piecyku." ble ble bleeee. Najlepiej jakby temperatura w pokoju dochodziła do 24 zawsze!
A smoczki mam 2 w razie "w". Ale nie jestem jakoś bardzo uparta żeby nie dać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 11:44
-
Czasami zastanawiam się... hmmm czy bardziej boli poród czy mieszkanie z teściową....
Dam Wam znać po porodzie.
Bo mieszkam już z teściową 5 miesięcy, jeszcze jakieś 3-4 msc jestem na nią skazana. Niby krzywdy mi nie robi, ale no tak mnie irytuje. Myśli, że jak urodziła 2 dzieci to wie wszystko najlepiej!
Żyłam z nią dobrze, ale jak mieszkałam od niej 20 km daleji widziałyśmy się raz w miesiącu
ale niedługo bedzie jeszcze piękniej. Będę od niej 200 km dalej
Piękne to będą czasy!
hihih
ksanka, Kate84, smerfetka84, Est, Madlene.:), A.Kasia lubią tę wiadomość
-
Hejka to ja witam sie w 34tygodniu
U nas ok wczoraj mialam twardnienia brzucha to dostalam kroplowke z magnezem i dzisiaj juz mi przeszlo i jest okteraz czekam na rodzicow i objadek od mamusi hehe
Ja mam smoczki i jak beda potrzebne to bede uzywac
Heh mnie na slodkie nie ciagnie i powiem szczerze, ze mam bardzo scisniety zoladek i malo co jemod poczatku grudnia przytylam tylko 3kg
Magda lena, Mania1718, ksanka, Czarodziejka87, Hannia123, Karolina@, Kate84, Madzialena90, A.Kasia, perła ziemi lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Gośśś, gratulacje kolejnego tygodnia! Pięknie!
Zazdroszczę Ci tych +3kg od początku grudnia.
Ja mam na razie +13kg od początku. Marzyłam o tym, żeby do końca ciąży na tej liczbie zostać, ale sam syn pewnie 1kg przytyje, więc obstawiam, że skończę na +16kg. Będzie co zrzucać po porodzieGośśś lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
domiii wrote:a w ogóle to chciałam powiedzieć, że ciągle chce mi się jeść!
ciągle bym jadła, szczególnie słodkieee!
nic dobrego z tego nie wyjdzie...
Ja też mogłabym jeść ciągle. Dziś nad ranem śniły mi się przeróżne śliczne ciasteczka
Dziewczyny pytałam ostatnio czy zamierzacie jakoś przepierać ręcznie od środka nowe wózki? Albo foteliki? Bo ja sama nie wiem czy jest taka potrzeba, czy nie...domiii lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ale ja od poczatku juz przytylam 13kg
od samego poczatku tylam regularnie po 2kg co 3tyg, a teraz mi waga stanela jakos i od poczatku grudnia tylko przytylam te 3kg co mnie cieszy
a z drugoej strony martwi, zeby tylko malemu tym nie zaszkodzic...
Paola ja raczej nie bede prac ani wozka, ani fotelikaAniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Ksanka, Gośśś teraz już chyba taki tydzień ciąży, że dzieciaki wszystkie kalorie z Nas wyciągają. Ja od 2 tyg nie przytyłam nic, a słodyczy sporo jem
Zatrzymałam się na +9 kg czyli wadze 60 kg, jak tak dalej pójdzie, to będę mieć max 12 kg na koniec
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 12:55
ksanka lubi tę wiadomość
-
Magda lena wrote:Gośśś, gratulacje kolejnego tygodnia! Pięknie!
Zazdroszczę Ci tych +3kg od początku grudnia.
Ja mam na razie +13kg od początku. Marzyłam o tym, żeby do końca ciąży na tej liczbie zostać, ale sam syn pewnie 1kg przytyje, więc obstawiam, że skończę na +16kg. Będzie co zrzucać po porodzie
ja mam teraz +14kg, jak zobaczyłam 7 na wadze to aż się zachwiałamlol
no ale nasze dzieci duże, więc co się dziwić.
poza tym ja mam wrażenie, że teraz spuchłam trochę, więc ta zatrzymana woda w organizmie też swoje na wagę dodaje.
ale myślę, że większość spadnie w pierwszym tygodniu po porodzie - dziecko, zatrzymana woda, wody płodowe, macica się będzie kurczyć etc. tym bardziej, że ja wizualnie przytyłam tylko w brzuchu.
będziemy szybko znowu mega laskiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 13:01
Kate84, ksanka, Czarodziejka87, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
To i ja pospałam dziś do prawie 11:00
ale zasnęłam bliżej 3:00, pomogłam wczoraj sobie tą dosłownie 15-sto minutową drzemką ok 20:00...
Mnie też ciągnie do słodkiego, choć generalnie ostatnio częściej coś podjadam niż jem, bo mi się nie mieści nic większego na raz i przy tym leżeniu jak zjem tylko trochę więcej to mi się wszystko cofaTym samym podobnie jak Gośśs od końca listopada przytyłam ok 2,5 kg, a w sumie 12 kg.
Paola ja też mam używany wózek i co się da wypiorę, ale gdy w pierwszej ciąży kupiłam nowy to nie prałam. Po to te wszystkie prześcieradełka, pościele do wózka, beciki, kocyki itp., że maleńki dzidziuś i tak niczego w tym wózku nie dotyka, a jak podrośnie to nie ma to znaczeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 13:10
-
Dziewczyny, poszukuję informacji o KP i podrzucam Wam dwa linki. Może któraś skorzysta.
http://karmiepiersia.blogspot.com/
http://blog.polozna-online.pl/porady/przepisy-na-potrawy-polecane-kobietom-karmiacym-piersia/M+M+?, domiii, ksanka, krówka_muffka, Karka lubią tę wiadomość
-
Magda lena wrote:Czasami zastanawiam się... hmmm czy bardziej boli poród czy mieszkanie z teściową....
Dam Wam znać po porodzie.
Bo mieszkam już z teściową 5 miesięcy, jeszcze jakieś 3-4 msc jestem na nią skazana. Niby krzywdy mi nie robi, ale no tak mnie irytuje. Myśli, że jak urodziła 2 dzieci to wie wszystko najlepiej!
Żyłam z nią dobrze, ale jak mieszkałam od niej 20 km daleji widziałyśmy się raz w miesiącu
ale niedługo bedzie jeszcze piękniej. Będę od niej 200 km dalej
Piękne to będą czasy!
hihih
Magda odpowiem CI - bardziej boli to drugieKate84, Magda lena, A.Kasia, perła ziemi lubią tę wiadomość
-
Gośśś gratuluję kolejnego tygodnia i cieszę się,że kroplówka pomogła
Magdalena ale się uśmiałam
Paola ja sama nie wiem jakoś nie miałam w planach prać hmm , ale poczekam co powie reszta, a w takim razie idąc dalej typ tropem to z bujaczka ta wkładka na której leży dziecko ktoś pierze?
Ja właśnie zjadłam torta i sernika z wczorajszej imprezy o tak sobie pozwoliłam
Przez ostatnie 4 tyg przytyłam 1,5kg a łącznie 6,5 zastanawiam się czy dobije do 10kg bo tak obstawiałam .Pewnie jeśli urodzę w swojej wymarzonej dacie w połowie marca to tak hihi
Teraz jak tak myślę o tym praniu to wiem ,że koleżanka zamówiła taką myjkę parową do domu to jej wózek i bujaczek wyprali hmmm .Ciekawe ile taka przyjemność kosztujeGośśś lubi tę wiadomość