X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początek nie mam poduszki, ani klinu. Nic. W razie ulewania podłożę złożony kocyk. Kołdry też nie mam. Teściowa jak to usłyszała ... za głowę się złapała :P Co ja temu dziecku robię?! :) "Przecież przeziębi się!!!!!! Musi mieć cieplutko i milutko jak w piecyku." ble ble bleeee. Najlepiej jakby temperatura w pokoju dochodziła do 24 zawsze!
    A smoczki mam 2 w razie "w". Ale nie jestem jakoś bardzo uparta żeby nie dać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 11:44

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami zastanawiam się... hmmm czy bardziej boli poród czy mieszkanie z teściową....
    Dam Wam znać po porodzie.
    Bo mieszkam już z teściową 5 miesięcy, jeszcze jakieś 3-4 msc jestem na nią skazana. Niby krzywdy mi nie robi, ale no tak mnie irytuje. Myśli, że jak urodziła 2 dzieci to wie wszystko najlepiej!
    Żyłam z nią dobrze, ale jak mieszkałam od niej 20 km dalej :P i widziałyśmy się raz w miesiącu <3 ale niedługo bedzie jeszcze piękniej. Będę od niej 200 km dalej <3 Piękne to będą czasy! :) hihih

ksanka, Kate84, smerfetka84, Est, Madlene.:), A.Kasia lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka to ja witam sie w 34tygodniu :-)
    U nas ok wczoraj mialam twardnienia brzucha to dostalam kroplowke z magnezem i dzisiaj juz mi przeszlo i jest ok :-) teraz czekam na rodzicow i objadek od mamusi hehe :-P

Ja mam smoczki i jak beda potrzebne to bede uzywac

Heh mnie na slodkie nie ciagnie i powiem szczerze, ze mam bardzo scisniety zoladek i malo co jem :-\ od poczatku grudnia przytylam tylko 3kg

Magda lena, Mania1718, ksanka, Czarodziejka87, Hannia123, Karolina@, Kate84, Madzialena90, A.Kasia, perła ziemi lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś, gratulacje kolejnego tygodnia! Pięknie! :)
    Zazdroszczę Ci tych +3kg od początku grudnia.
    Ja mam na razie +13kg od początku. Marzyłam o tym, żeby do końca ciąży na tej liczbie zostać, ale sam syn pewnie 1kg przytyje, więc obstawiam, że skończę na +16kg. Będzie co zrzucać po porodzie :)

Gośśś lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosss ja od poczatku przytylam 4kg za 2tyg wizyta wiec zobaczymy czy waga stoi czy cos sie ruszylo:) a ty od grudnua 3kg? A w calosci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 12:02

Gośśś lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze fajnie wam z tym przybieraniem u mnie to jednego dnia +0,5 kg a drugiego -0,5kg i tak stoję w miejscu.
    Najlepsze że im więcej jem tym bardziej mi waga opada. A mała zobaczę dopiero za 2 tygodnie;) Ale rusza się, przeciaga więc no stress.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    a w ogóle to chciałam powiedzieć, że ciągle chce mi się jeść!
    ciągle bym jadła, szczególnie słodkieee! <3
    nic dobrego z tego nie wyjdzie...
    Hihi, tłuściutki Miłoszek z tego wyjdzie ;)
    Ja też mogłabym jeść ciągle. Dziś nad ranem śniły mi się przeróżne śliczne ciasteczka :P

Dziewczyny pytałam ostatnio czy zamierzacie jakoś przepierać ręcznie od środka nowe wózki? Albo foteliki? Bo ja sama nie wiem czy jest taka potrzeba, czy nie...

domiii lubi tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale ja od poczatku juz przytylam 13kg :-\ od samego poczatku tylam regularnie po 2kg co 3tyg, a teraz mi waga stanela jakos i od poczatku grudnia tylko przytylam te 3kg co mnie cieszy :-P a z drugoej strony martwi, zeby tylko malemu tym nie zaszkodzic...

Paola ja raczej nie bede prac ani wozka, ani fotelika

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teraz z okazji pogody dodatkowo dochodzi wymrazanie wszystkiego na dworze.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola z racji tego, że mam używany wózek, to wszystkie elementy, które można było zdjąć, zdjęłam i wyprałam.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka, Gośśś teraz już chyba taki tydzień ciąży, że dzieciaki wszystkie kalorie z Nas wyciągają. Ja od 2 tyg nie przytyłam nic, a słodyczy sporo jem :) Zatrzymałam się na +9 kg czyli wadze 60 kg, jak tak dalej pójdzie, to będę mieć max 12 kg na koniec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 12:55

ksanka lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę prałat ani wózka ani fotelika :)

dqprwn15leplej5m.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola ja miałam używany i wózek i fotelik, więc to co się dało to zdjęłam i uprałam, a to co nie to odkurzyłam a potem przetarłam szmatką zamoczoną w płynie do płukania, tak jak część maskotek :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam wozek i nosidełko używane wiec wszystko prałam :)

• domiii Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Gośśś, gratulacje kolejnego tygodnia! Pięknie! :)
    Zazdroszczę Ci tych +3kg od początku grudnia.
    Ja mam na razie +13kg od początku. Marzyłam o tym, żeby do końca ciąży na tej liczbie zostać, ale sam syn pewnie 1kg przytyje, więc obstawiam, że skończę na +16kg. Będzie co zrzucać po porodzie :)

ja mam teraz +14kg, jak zobaczyłam 7 na wadze to aż się zachwiałam :D lol
    no ale nasze dzieci duże, więc co się dziwić.
    poza tym ja mam wrażenie, że teraz spuchłam trochę, więc ta zatrzymana woda w organizmie też swoje na wagę dodaje.
    ale myślę, że większość spadnie w pierwszym tygodniu po porodzie - dziecko, zatrzymana woda, wody płodowe, macica się będzie kurczyć etc. tym bardziej, że ja wizualnie przytyłam tylko w brzuchu.
    będziemy szybko znowu mega laski :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 13:01

Kate84, ksanka, Czarodziejka87, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja pospałam dziś do prawie 11:00 :) ale zasnęłam bliżej 3:00, pomogłam wczoraj sobie tą dosłownie 15-sto minutową drzemką ok 20:00...

Mnie też ciągnie do słodkiego, choć generalnie ostatnio częściej coś podjadam niż jem, bo mi się nie mieści nic większego na raz i przy tym leżeniu jak zjem tylko trochę więcej to mi się wszystko cofa :( Tym samym podobnie jak Gośśs od końca listopada przytyłam ok 2,5 kg, a w sumie 12 kg.

Paola ja też mam używany wózek i co się da wypiorę, ale gdy w pierwszej ciąży kupiłam nowy to nie prałam. Po to te wszystkie prześcieradełka, pościele do wózka, beciki, kocyki itp., że maleńki dzidziuś i tak niczego w tym wózku nie dotyka, a jak podrośnie to nie ma to znaczenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 13:10

1usai09khne0c7t3.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poszukuję informacji o KP i podrzucam Wam dwa linki. Może któraś skorzysta.

http://karmiepiersia.blogspot.com/
    http://blog.polozna-online.pl/porady/przepisy-na-potrawy-polecane-kobietom-karmiacym-piersia/

M+M+?, domiii, ksanka, krówka_muffka, Karka lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Czasami zastanawiam się... hmmm czy bardziej boli poród czy mieszkanie z teściową....
    Dam Wam znać po porodzie.
    Bo mieszkam już z teściową 5 miesięcy, jeszcze jakieś 3-4 msc jestem na nią skazana. Niby krzywdy mi nie robi, ale no tak mnie irytuje. Myśli, że jak urodziła 2 dzieci to wie wszystko najlepiej!
    Żyłam z nią dobrze, ale jak mieszkałam od niej 20 km dalej :P i widziałyśmy się raz w miesiącu <3 ale niedługo bedzie jeszcze piękniej. Będę od niej 200 km dalej <3 Piękne to będą czasy! :) hihih

Magda odpowiem CI - bardziej boli to drugie ;)

Kate84, Magda lena, A.Kasia, perła ziemi lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś gratuluję kolejnego tygodnia i cieszę się,że kroplówka pomogła :)

Magdalena ale się uśmiałam :D

Paola ja sama nie wiem jakoś nie miałam w planach prać hmm , ale poczekam co powie reszta, a w takim razie idąc dalej typ tropem to z bujaczka ta wkładka na której leży dziecko ktoś pierze?

Ja właśnie zjadłam torta i sernika z wczorajszej imprezy o tak sobie pozwoliłam :P
    Przez ostatnie 4 tyg przytyłam 1,5kg a łącznie 6,5 zastanawiam się czy dobije do 10kg bo tak obstawiałam .Pewnie jeśli urodzę w swojej wymarzonej dacie w połowie marca to tak hihi

Teraz jak tak myślę o tym praniu to wiem ,że koleżanka zamówiła taką myjkę parową do domu to jej wózek i bujaczek wyprali hmmm .Ciekawe ile taka przyjemność kosztuje :P

Gośśś lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś będzie wybierała pediatrę w Medicoverze w Warszawie?

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 1579 1580 1581 1582 1583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ