Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się z rana w 32 tygodniu
na wadze +9 kg a w brzuszku 120CM !!! wymiarami przypominam małą orkę
Kate zdjęcia są MEGA!
Kasieńka jedź koniecznie na IP - lepiej sprawdzić co się dzieje
Mam pytanie do dziewczyn które mają nawilżacze ultradźwiękowe i mają zwierzaki w domu - czy te ultradźwięki nie przeszkadzają i nie drażnią Waszych zwierząt? Ba chciałam kupić nawilżacz, który polecałyście, ale wyczytałam, że te ultradźwiękowe mogą drażnić zwierzętaa parowe są głośne i nie wiem co wybrać...
Ja zaraz zbieram się do sklepu, bo dzisiaj mam zamiar zrobić szarlotkę <mniam> na obiad żurek a na kolację domowy kebabi to wszystko dietetycznie (no może oprócz tej szarlotki
)
ksanka, Lucky, A.Kasia, domiii, Kate84, Madlene.:), Karolina@, muminka83, Lilou1984, Mietka 30:), d'nusia, Karka lubią tę wiadomość
-
Kasiu cos w tym jest, bo ja jak z Amelka lezalam w szpitalu to poznalam duzo dziewczyn i z wiekszoscia mam do tej pory kontakt, a jedna wczoraj nawet u mnie byla w odwiedzinach
ooo jak bryka Tymka przyjdzie to poprosimy fotki
Kate zdjecia sa cudnepieknie wygladacie
Kasienka daj znac zaraz po wizycie, trzymam kciuki zeby to nic powaznego nie byloLucky, Kate84, muminka83 lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Kasieńka jedź i daj znać po! Na pewno lepiej się poczujesz z fachowym wsparciem.
Kate ale wspaniała sesja i ile zdjęć! Czy to ktoś znajomy Wam robił, czy profesjonalne studio? Ja się dowiadywałam i niestety u nas sesja z której wybieram 3 zdjęcia dla siebie (z wielu ujęć) kosztuje 550zł! Dal mnie to straszliwie drogo i niestety wolę to przeznaczyć na szafę do pokoju synka. Szkoda, że nie mamy nikogo, kto by nam pstryknął kilka sensownych zdjęć razem. Takich rodzinnych
Gośśś daj znać po wizycie, fajnie że masz takie dobrane towarzystwo. Duży ten Twój maluszekpół kilo szybko przybierze
u mnie też ten termin porodu różnie jest liczony, nawet suwaczki różnie podają mimo wpisywania tych samych danych, np na jednym mam 65 dni do porodu a na drugim 108!!!!!
a waga, mimo normalnej diety, jakoś u mnie wyhamowała
mama się martwi że zmarniałam w szpitalu
najbardziej tyłam w 6-7 miesiącu, teraz schudłam 1,5 kg ale myślę że po prostu wyrównało się to co napchałam w siebie w święta
tak czy inaczej ważę +10kg, co jest chyba ok
z córką przez całą ciążę przytyłam 14kg, może i teraz będzie podobnieKate84 lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Tak na poprawę humoru:
Szykowałam sobie z rana pranie dla małego, dosłownie kilka rzeczy - kocyki, otulaczek, prześcieradła i te biedne 7 ciuszków jakie miałam w szafieW każdym razie przewijając te ciuszki na drugą stronę i przeglądając metki przypomniał mi się pewien wpis z "Beka z mamuś na forach" o tym, jak kobieta sprzedawała używane dziecięce ubranka na fb z opisem:
"Firmy nie pamiętam bo metki się pospierały ale na jednej było napisane KEEP AWAY FROM FIRE, więc to chyba ta firma"
Na co druga mama skomentowała:
"Też mam dużo ciuszków z tej firmy, jest bardzo dobra, ciuszki świetnie się noszą"chyba nie zawsze
Lucky, Mietka 30:), ksanka lubią tę wiadomość
-
Gośśś super ,że trafiłaś na takie fajne dziewczyny na sali, to na pewno działa na lepszy nastrój pomimo miejsca
cieszę się,że nic złego się nie dzieje a te 400 g to za chwilę już na pewno będzie więcej i będziesz mogła odetchnąć :-*
Kasieńska bardzo dobrze ,że jedziesz .Czekamy na informację!
Karolin@ tak tak jesteśmy umówieni już wstępnie na sesję noworodkową ,a jak się mała urodzi mam jej napisać konkretnie
Kasiu hihi dziękuje przekaże Mczekamy na fotki wózka!
Lucky to faktycznie bardzo drogo! My płaciliśmy 400 zł, za 15 zdjęć, ale oczywiście ja wybrałam więcej i targowałam się co do ceny w sumie mam 40 zdjęćzupełnie obce foto studio znalezione fuksem w Gdańsku co jeszcze miało terminy... Bardzo się cieszę ,że na nich trafiłam bo zdjęcia zrobiła naprawdę mega, choć oczywiście ja dużo wiedziałam co chce jak zawsze na sesjach
Ogólnie to ja uwielbiam zdjęcia więc i moje dzieci i M muszą się przyzwyczaić ,że będą dużo w życiu fotografowaniDziękuje Wam bardzo za komplementy :-*
Lucky, muminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
Martka89 wrote:A ja mam zmartwienie co do wagi. Od mca ani drgnie, lekko nawet spadła
jestem na diecie cukrzycowej ale mam wrażenie ze nie jem mniej a cukru sa dla mnie łaskawe. Po talerzu makaronu spaghetti mam cukier 118. Martwie sie:( Wiadomo, na początku tyłam i mam te 6-7. Zaczynałam od wagi 51 i z trudem dobijam do 58 kg. Boże, jedne mamy problem ze za duzo przybieramy a ja płacze ze nie moge ani grama
a nawet sie nie moge podtuczyć słodyczami
Kochana mam dokładnie to samo:( Już przy tej diecie cukrzycowej spadłam 4 kg i waga ciągle leci w dól tylko dużo wolniej niż na początku!!
Miałam wizytę w zeszły poniedziałek i troszkę uspokoiłam sięMała jest zdrowiutka, ważyła 1800 i wszystko było git:) Lekarz powiedział, ze tak jest przy cukrzycy i żeby się nie przejmować bo dzieciątko wszystko czego potrzebuje pobiera z organizmu matki:)
d'nusia lubi tę wiadomość
-
Martita88 wrote:Dziewczyny a czy dietę cukrzycową można stosować gdy się nie ma stwierdzonej cukrzycy ciążowej?
zero przybierania a tyłek i uda z normalnych stały sie jak patyki
ksanka lubi tę wiadomość
-
Martita88 wrote:Dziewczyny a czy dietę cukrzycową można stosować gdy się nie ma stwierdzonej cukrzycy ciążowej?
Martita myślę, że spokojnie tak:)Jak to mi Pani dietetyk w szpitalu powiedziała "jest to taka dieta, która zawiera wszystkie potrzebne składniki do prawidłowego rozwoju dziecka i dobrego samopoczucia matki i tak naprawdę powinny ją stosować wszystkie przyszłe mamy nie tylko te cukrzycowe:)
"
No ale nie oszukujmy się zjadłoby się czasami batonika.... -
Ehhhh..... Widziałam wózki na żywo. Ten Tako maxone wcale mnie nie zachwycił. Bardzo fajny jest Mutsy Igo ale gondolka mała i koła pompowane mogą być tylko tylne więc na moje potrzeby to nie wystarcza.
Ale oglądałam wózki Jedo i jeeej jak one delikatnie chodzą, jakie skrętne! Tako się nie umywa. Pod względem xlandera lepsze bo mają amortyzację- bajeczne w prowadzeniu, bardzo podobnie jak hartany.
W Tako dodatkowo nie podobają mi się ordynarne naszywki, tzn. ja wiem, że wózek gdzieś nazwę producenta musi mieć umieszczoną ale tu były dwie naszywki na gondoli (z jednej i drugiej strony) i to takie wielkie ok. 15x8 cm + na torbie tak samo wielka - lekka przesada. Dodatkowo rączka, która ma być z eko skóry wyglądała źle - ja wiem, że eko skóra to nie skóra ale naprawdę widziałam lepsze imitacje.
Jeśli chodzi o Jedo to rączka jest fajnie wyprofilowana no i jest obszyta skórą. Tylko mam zagwozdkę z kolorem, cały czas chciałam kolor grafitowy a ten jedo podoba mi się w kol. miodowy- brąz:( na żywo trochę żywszy niż na zdjęciu - osobiście uwielbiam takie kolory ale wydają mi się takie jesienne.
http://image.ceneo.pl/data/products/35756251/f-jedo-bartatina-elegance-memo-exclusive-103-gleboko-spacerowy.jpg?=93b91
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 11:43
-
Martka89 wrote:Pewnie ze można. Ale widzisz jakie efekty...
zero przybierania a tyłek i uda z normalnych stały sie jak patyki
Ja akurat nad tym bym nie ubolewałaale nie mogę się powstrzymać od słodyczy
chyba że ograniczę i wprowadzę tą dietę ale raz na jakiś czas zjem słodkości hmmm?
-
Martka89 wrote:A ja mam zmartwienie co do wagi. Od mca ani drgnie, lekko nawet spadła
jestem na diecie cukrzycowej ale mam wrażenie ze nie jem mniej a cukru sa dla mnie łaskawe. Po talerzu makaronu spaghetti mam cukier 118. Martwie sie:( Wiadomo, na początku tyłam i mam te 6-7. Zaczynałam od wagi 51 i z trudem dobijam do 58 kg. Boże, jedne mamy problem ze za duzo przybieramy a ja płacze ze nie moge ani grama
a nawet sie nie moge podtuczyć słodyczami
Pocieszę cię że ja w 7 tygodniu miałam
68,100 a w 30 tygodniu skończonym mam 68.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 12:06
-
Martita88 wrote:Ja akurat nad tym bym nie ubolewała
ale nie mogę się powstrzymać od słodyczy
chyba że ograniczę i wprowadzę tą dietę ale raz na jakiś czas zjem słodkości hmmm?
Można słodycz nasycic a nie powinno się przytyc.
No dobra u mnie po zjedzeniu polowy ciasta i objadaniu się co godzinę innymi potrawami na drugi dzień mialam o 0'5 kg mniej
Np
http://fotografiaodkuchni.com/2013/11/08/bezglutenowe-brownies-na-mace-kokosowej/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 12:05
d'nusia, Martita88 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, u mnie waga z powodu diety też albo stoi, czasem spada, czasem trochę wzrośnie. Generalnie widzimy z mężem, że schudłam na buzi, w ramionach, plecach, tylko brzuch duzy
Tak, normalnie taką dietę może stosować każdy. Ona jest bardzo racjonalna i opiera się na zasadach zdrowegto żywienia. U mnie jest trochę inaczej bo ja nawet owoców już nie mogę jeść. No dobra, mogę zjeść np 100g jabłka dziennie (czyli pół). Niestety moje zapotrzebowanie na owoce jest znacznie większe i chyba ich najbardziej mi brakuje. I soków. Chociaż słodyczy też :p Strasznie sie boję, że cukrzyca mi zostanie po ciąży. Teraz jakoś mi to wszystko idzie bo wiem, że to dla Tomka i że to tymczasowe. Ale już dwóch diabetologów mówiło mi, że chyba coś musiałam mieć z tymi cukrami wcześniej. Chociaz nie wydaje mi się. Krzywej co prawda nigdy nie miałam, ale glukoza na czczo zawsze ładma była, już w ciąży, w 8 tygodniu wynik był 78. Czyli idealnie. Dopiero potem się pokopsało. Byłam już konsultowana też przed dwóch innych diabetologów którzy stwierdzili, że insulinę muszę zwiększać do momentu aż nie przyniesie odpowiednich rezultatów. Któraś z Was pisała o talerzu spaghetti. Ja mogę pomarzyć o takich pysznościachDzisiaj np. po dwóch kromkach chleba z chudą wędliną (chleb mam specjalny o obnizonej zawartosci weglowodanów, bez zadnych słodów i innych takich) i po wstrzyknięciu 24 jednostek insuliny miałam cukier 133. Nivy tragedii nie ma, ale już widzę, że się psuje i zaraz będę musiała znów zwiększać dawkę. Nie wspominając o tym, że to po prostu upierdliwe, ważyć wszystko, przeliczać na wymienniki węglowodanowe. Ale trzeba sie jeszcze pomęczyć
Boję się jeszcze tego, że za chwile rozchwieje mi się wszystko jeszcze bardziej, bo zapotrzebowanie na insulinę w III trymestrze ciąży może wrosnąć nawet 3krotnie
-
Dzien doberek
podsylam wam linka, to teledysk polaczony ze slubem, ciaza, porodem, chrzcinami, ja wymiekam jak go ogladam, szczegolnie gdy babka lezy na porodowce z dzieckiem na piersi. Chcemy z mezem wlasnie cos takiego zmontowac
mi lzy same leca :-)https://m.youtube.com/watch?v=ZbSIARNWjZg
Mietka 30:), kateee lubią tę wiadomość
jusiakp
-
Witam poweekndowo Dziewczyny
też właśnie czytam o tej diecie cukrzycowej w internecie bo naprawdę już zaczyna mi brkaować sił do siebie. mam strasnzie duży apetyt (nie wiem czy to hormony czy co..) no i też właśnie podjadam słodycze..conajmniej raz dziennie coś..Jestem już 12 kg na plusie a ile przede mną..musze powstrzymać swoje łakomstwo. Zapytałam wczoraj męża żeby obiektywnie mi powiedział jak się żywię to powiedział mi żebym przestała jeść slodycze bo ciagle widzi ze cos podjadam ;/ i ze nie mówi tego ze złośliwości ani dlatego,że chce żebym była szczupła tylko skoro pytam to mi odpowiedział. także troche mi się oczy otworzyły
-
jusiakp wrote:Dzien doberek
podsylam wam linka, to teledysk polaczony ze slubem, ciaza, porodem, chrzcinami, ja wymiekam jak go ogladam, szczegolnie gdy babka lezy na porodowce z dzieckiem na piersi. Chcemy z mezem wlasnie cos takiego zmontowac
mi lzy same leca :-)https://m.youtube.com/watch?v=ZbSIARNWjZg
jak opisalas to od razu wiedzialam o ktory filmik chodzi:D wczorj juz ten maly skonczył 2 latka