Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymargaret26 wrote:A.Kasia ,super karoca
Jusiakp ,co za chora akcja w tym szpitalu
Do mnie właśnie przyszło wiaderko tummy tub do kąpania Młodego. Już czeka w łazience
Ooo, to czekam na relację z pierwszego kąpaniaOstatnio oglądałyśmy z siostrą to wiaderko w internecie i jesteśmy ciekawe jak się używa tego wynalazku
Vincent - mój wymarzony fotelNiestety ja muszę na niego poczekać do wiosny ;(
Vincent lubi tę wiadomość
-
A ja nie mam zbyt dobrych wiesci
moje lozysko jest na wykonczeniu
dzisiaj przyszedl wynik na estriol i jest bardzo niski, na granicy co swiadczy ze moje lozysko staje sie niewydolne, w srode bede miec usg z waga malego i przeplywamy, zrobia mi jeszcze raz lub dwa te wyniki i jak bedzie dalej spadac to beda musiec zakonczyc moja ciaze
boje sie o tego mojego malego szkrabka
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
A. Kasia ,kąpałam synka kuzynki i śmiało mogę polecić. U mnie padło na wiaderko głównie dlatego ,że w łazience ze skosem ciężko manewrować wanienką ze stelażem,dzieckiem i zmieścić się wtedy dorosłemu. Dodatkowo mojego K dwa razy w tygodniu nie ma na noc,a ja sama z tej wanienki nie uniosę zwłaszcza po cc
Gdyby nie to ,że mój Tato miał wymianę aorty brzusznej miesiąc temu to jakoś dalibyśmy radę podczas nieobecności K, a tak to lipa. Wsadzę do prysznica i będzie pluskanko :p
Goś, trzymam mocno kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 15:24
-
nick nieaktualnyGośśś wrote:A ja nie mam zbyt dobrych wiesci
dzisiaj przyszedl wynik na estriol i jest bardzo niski, na granicy co swiadczy ze moje lozysko staje sie niewydolne, w srode bede miec usg z waga malego i przeplywamy, zrobia mi jeszcze raz lub dwa te wyniki i jak bedzie dalej spadac to beda musiec zakonczyc moja ciaze
Gosia będzie dobrze! Patrz jakie szczęście, że lekarze dostrzegli problem w porę bo gdybyś trafiła na jakiegoś konowała to mogłoby się skończyć tragicznie. 34 tydzień to coś o czym nie marzyłyśmy nawet na początku ciąży, pamiętasz? Była mowa, że "byle do końca roku"Mały da sobie radę, po prostu zbliża się czas, że u mamusi w ramionach będzie bezpieczniej niż w brzuchu i tak o tym należy myśleć
Trzymam za Wam kciuki z całych sił! A Ty myśl pozytywnie, wszystkie organy naszych dzieci są już ukształtowane i nic złego im już nie grozi :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 15:32
baassiia, ksanka, d'nusia, Gośśś, RudyTygrysek, Renka88, Hannia123, foxica, Kate84, She86, Falon lubią tę wiadomość
-
Właśnie miałam pisać to co Kasia...wiadomo że się boisz to oczywiste ale będziesz już w naszym magicznym skończonym tygodniu , maluszek poleży z tydzień w inkubatorze i do domu ! Jesteśmy z Tobą kochana , pisz nam tutaj o wszystkim. Mały już nie jest taki mały!
ksanka, Gośśś, Falon lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Gośśś wrote:A ja nie mam zbyt dobrych wiesci
Gośśś, wszystko będzie dobrze na tym etapie !
Twój syneczek jest już duży, na pewno sobie poradzi po drugiej stronie brzucha.
A może kolejne wyniki pokażą że wcale nie jest tak źle ?
Myśl tylko o tym że Twoje dziecko jest już niemalże w pełni dojrzałe, trzymam kciuki za Wasze zdrowie :***ksanka, Gośśś lubią tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Gośśś dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy i najważniejsze że monitorują stan łożyska :* 34 tydzień to już tak bliziutko ciąży donoszonej i na pewno Maluchowi nic się nie stanie
wszystko co najważniejsze jest już wykształcone
Trzymaj się Kochana
ksanka, Gośśś lubią tę wiadomość
-
Gośśś tak jak pisze A. Kasia wszystko będzie dobrze. A ja trzymam kciuki żeby się okazało, że wcale aż tak źle z łożyskiem nie jest.
Dziewczynki kupowałyście gdzieś z internetu ciuszki dziecięce? Macie jakiś sklep sprawdzony? Chodzi mi głównie o kaftaniki kopertowe i pół śpiochy albo spodenki takie żeby dziecku wygodnie w domku się leżało.ksanka, Gośśś lubią tę wiadomość
-
Gośśś wrote:A ja nie mam zbyt dobrych wiesci
Gośśś, kochana nic się nie martw. Maleństwo waży już ponad 2 kg i poradzi sobie. Całe szczęście, że tak wnikliwie zbadali Ci wszystkie parametry i wykryli to łożysko. Ściskam mocno i jestem z Tobą całym serduchem!! :*ksanka, Gośśś, She86 lubią tę wiadomość
-
Amarylis wrote:Vincent piękny fotel
czy można zapytać o nazwę modelu? muszę sobie kupić jakiś fotel do karmienia bo nasze obecne są mega niewygodne..
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00305614/#/70300420
Gośśś też myślę, jak dziewczyny będzie wszystko dobrze, jesteś już w 34 tygodniu, maleństwo sobie poradzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 15:54
Gośśś lubi tę wiadomość
-
Gosss, podpisuje się pod wypowiedzią Kasi, to już 34 tydzień, wszystkie organy są wykształcone, plucka też są sliczniutkie i rozwiniete.
Teraz już będzie tylko dobrze, nawet jak po drugiej stronie brzuszka.
Trzymam kciuki za dobre decyzję lekarskie i dzielnego maluszka!
Gośśś lubi tę wiadomość
-
My już po USG
Ciąża starsza wg usg o 2 dni czyli ciągle wychodzi tak samo. Młody waży 1534glekarz mówi że wszystko dobrze. Zapytałam o duża rozbieżność w wymiarach ale mówi że u nas wszystko ok. Ma krótsza kość udowa ale ponoc dalej w normie. Dostaliśmy zdjęcie małego i płytkę
A.Kasia, Mietka 30:), Martita88, Kokaina, edyś, baassiia, d'nusia, Gośśś, Lilou1984, RudyTygrysek, Renka88, Hannia123, Kate84, Czarodziejka87, Lucky, Est, Karka, Falon lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
polin ja kupuje w HM online , jakość genialna, ceny spoko
polecamedyś lubi tę wiadomość
-
Gośśś- jestem z Tobą i oby wyniki nie spadały! a nawet jeśli to tak jak Dziewcyzny piszą 34 tydzień to już duży bobas :* chociaż wiem,że mi się łateo mówi pewnie z innej perspektywy, w każdym razie pomyślę o Was dziś w modlitwie!
Vincent- dzięki za nazwę modelu, mi się bardziej podoba jasnoszary,ale Twój też jest b. ładny jednak na taki zakup też chyba muszę poczekać do wiosny.
U nas fiannsowo posucha bo kupujemy mieszkanie (obecnie mieszkamy w kawalerce) i zbieramy tysiąc do tysiąca, złotówkę do złotówki żeby mieć na te opłaty notarialne itp. (bo bierzmey kredyt). Dlatego w ogóle mam jakieś dołki czasmai jak patrzę jakie macie już super rzecyz ciuszki, mebelki itp. ja kupię to wszytsko w lutym, broń Boże nie piszę tego w tkaim sensie,że ja mam gorzej i Wam zazdroszczę bo sama nie lubię tkaich osób , które coś wypominają komuś, bardziej cieszę się z Waszych udanych zakupów, podpatruję i czekam na luty aż kupimy coś wreszcie Małejno i zewsząd wysłuchuję tylko jak to późno się decydujemy na kupno wszytskiego, teściowie, kuzynka, wszystkie koleznaki ktore sa teraz w ciazy, kazdy mnie wpedza w wyrzuty sumienia,ale ja stwierdziłąm,ze przecież pewnych rzeczy nie przeskoczę
za to jedno co kupiłam i to dzięki którejś z Was któa pisała o promocji na piżamki textil market to piżamy do karmienia i zwykłe bo pomyślałam,że jakby się nie daj Boże coś stało to pasuje pizamki mieć w kazdej chwili, właśnie dziś przyszła paczka- faktycznie są super- narazie poszły do prania więc jeszcze nie ubierałam ale jak za tą cenę i 100% bawełny to nie mam pytań. także nie wiem kto o nich pisał, nie pamiętam już,ale dziękibo w sklepach obok mnie pizamki do karmienia dwa razy drozsze po 54 zł..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 16:16
d'nusia, Vincent, Kate84, Lucky lubią tę wiadomość
-
Gośśś, ja tez jestem tegho samego zdania co dziewczyny. W 34 tc i po można już bezpiecznie kończyć ciążę. Wytrzymałaś już baaardzo długo mimo wszelkich przeciwności. Teraz będzie już tylko dobrze, najważniejsze, że monitorują stan małego i łożyska. Widzisz, ja mam łożysko II/III stopień i kompletnie nie czuje się zaopiekowana przez moją lekarkę
żadnych dodatkowych USG, KTG, nic. Najważniejsze kochana, że lekarze trzymają rękę na pulsie i o Was dbają. Apropo mojej lekarki, to jutro mam wizytę i jestem ciekawa czy czegokolwiek się dowiem
Gośśś lubi tę wiadomość