X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent piękny fotel :) czy można zapytać o nazwę modelu? muszę sobie kupić jakiś fotel do karmienia bo nasze obecne są mega niewygodne..

Madzik90 lubi tę wiadomość

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26 wrote:
    A.Kasia ,super karoca :)
    Jusiakp ,co za chora akcja w tym szpitalu :|

Do mnie właśnie przyszło wiaderko tummy tub do kąpania Młodego. Już czeka w łazience :)

Ooo, to czekam na relację z pierwszego kąpania :) Ostatnio oglądałyśmy z siostrą to wiaderko w internecie i jesteśmy ciekawe jak się używa tego wynalazku ;)

Vincent - mój wymarzony fotel <3 Niestety ja muszę na niego poczekać do wiosny ;(

Vincent lubi tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam zbyt dobrych wiesci :-( moje lozysko jest na wykonczeniu :-( dzisiaj przyszedl wynik na estriol i jest bardzo niski, na granicy co swiadczy ze moje lozysko staje sie niewydolne, w srode bede miec usg z waga malego i przeplywamy, zrobia mi jeszcze raz lub dwa te wyniki i jak bedzie dalej spadac to beda musiec zakonczyc moja ciaze :-( boje sie o tego mojego malego szkrabka :-(

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A. Kasia ,kąpałam synka kuzynki i śmiało mogę polecić. U mnie padło na wiaderko głównie dlatego ,że w łazience ze skosem ciężko manewrować wanienką ze stelażem,dzieckiem i zmieścić się wtedy dorosłemu. Dodatkowo mojego K dwa razy w tygodniu nie ma na noc,a ja sama z tej wanienki nie uniosę zwłaszcza po cc :/ Gdyby nie to ,że mój Tato miał wymianę aorty brzusznej miesiąc temu to jakoś dalibyśmy radę podczas nieobecności K, a tak to lipa. Wsadzę do prysznica i będzie pluskanko :p

Goś, trzymam mocno kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 15:24

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    A ja nie mam zbyt dobrych wiesci :-( moje lozysko jest na wykonczeniu :-( dzisiaj przyszedl wynik na estriol i jest bardzo niski, na granicy co swiadczy ze moje lozysko staje sie niewydolne, w srode bede miec usg z waga malego i przeplywamy, zrobia mi jeszcze raz lub dwa te wyniki i jak bedzie dalej spadac to beda musiec zakonczyc moja ciaze :-( boje sie o tego mojego malego szkrabka :-(

Gosia będzie dobrze! Patrz jakie szczęście, że lekarze dostrzegli problem w porę bo gdybyś trafiła na jakiegoś konowała to mogłoby się skończyć tragicznie. 34 tydzień to coś o czym nie marzyłyśmy nawet na początku ciąży, pamiętasz? Była mowa, że "byle do końca roku" ;) Mały da sobie radę, po prostu zbliża się czas, że u mamusi w ramionach będzie bezpieczniej niż w brzuchu i tak o tym należy myśleć :) Trzymam za Wam kciuki z całych sił! A Ty myśl pozytywnie, wszystkie organy naszych dzieci są już ukształtowane i nic złego im już nie grozi :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 15:32

baassiia, ksanka, d'nusia, Gośśś, RudyTygrysek, Renka88, Hannia123, foxica, Kate84, She86, Falon lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam pisać to co Kasia...wiadomo że się boisz to oczywiste ale będziesz już w naszym magicznym skończonym tygodniu , maluszek poleży z tydzień w inkubatorze i do domu ! Jesteśmy z Tobą kochana , pisz nam tutaj o wszystkim. Mały już nie jest taki mały! ;)

ksanka, Gośśś, Falon lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:

Gośśś, wszystko będzie dobrze na tym etapie !
    Twój syneczek jest już duży, na pewno sobie poradzi po drugiej stronie brzucha.
    A może kolejne wyniki pokażą że wcale nie jest tak źle ?
    Myśl tylko o tym że Twoje dziecko jest już niemalże w pełni dojrzałe, trzymam kciuki za Wasze zdrowie :***

ksanka, Gośśś lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy i najważniejsze że monitorują stan łożyska :* 34 tydzień to już tak bliziutko ciąży donoszonej i na pewno Maluchowi nic się nie stanie :) wszystko co najważniejsze jest już wykształcone :) Trzymaj się Kochana :)

dqprwn15leplej5m.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś tak jak pisze A. Kasia wszystko będzie dobrze. A ja trzymam kciuki żeby się okazało, że wcale aż tak źle z łożyskiem nie jest.

Dziewczynki kupowałyście gdzieś z internetu ciuszki dziecięce? Macie jakiś sklep sprawdzony? Chodzi mi głównie o kaftaniki kopertowe i pół śpiochy albo spodenki takie żeby dziecku wygodnie w domku się leżało.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:

Gośśś, kochana nic się nie martw. Maleństwo waży już ponad 2 kg i poradzi sobie. Całe szczęście, że tak wnikliwie zbadali Ci wszystkie parametry i wykryli to łożysko. Ściskam mocno i jestem z Tobą całym serduchem!! :*

ksanka, Gośśś, She86 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis wrote:
    Vincent piękny fotel :) czy można zapytać o nazwę modelu? muszę sobie kupić jakiś fotel do karmienia bo nasze obecne są mega niewygodne..
    proszę bardzo
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00305614/#/70300420

Gośśś też myślę, jak dziewczyny będzie wszystko dobrze, jesteś już w 34 tygodniu, maleństwo sobie poradzi <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 15:54

Gośśś lubi tę wiadomość

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosss, podpisuje się pod wypowiedzią Kasi, to już 34 tydzień, wszystkie organy są wykształcone, plucka też są sliczniutkie i rozwiniete.
    Teraz już będzie tylko dobrze, nawet jak po drugiej stronie brzuszka.
    Trzymam kciuki za dobre decyzję lekarskie i dzielnego maluszka!

Gośśś lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośś Twój maluch już sobie bez problemu poradzi, wszystko będzie dobrze! Trzymam kciuki za Was <3

Gośśś lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po USG :)

Ciąża starsza wg usg o 2 dni czyli ciągle wychodzi tak samo. Młody waży 1534g :) lekarz mówi że wszystko dobrze. Zapytałam o duża rozbieżność w wymiarach ale mówi że u nas wszystko ok. Ma krótsza kość udowa ale ponoc dalej w normie. Dostaliśmy zdjęcie małego i płytkę :)

A.Kasia, Mietka 30:), Martita88, Kokaina, edyś, baassiia, d'nusia, Gośśś, Lilou1984, RudyTygrysek, Renka88, Hannia123, Kate84, Czarodziejka87, Lucky, Est, Karka, Falon lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś trzymam mocno kciuki!!!!! Będzie wszystko dobrze dobrze, zobaczysz:)

Gośśś lubi tę wiadomość

ebf426a748.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, <3 dla Ciebie i maleństwa. Wszystko będzie dobrze :*

Gośśś, Lucky lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:
    proszę bardzo
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00305614/#/70300420

Vincent Fotel prezentuje się pięknie, ale ta cena :/
    Dla mnie nieosiągalna :/

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• alinalii Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin ja kupuje w HM online , jakość genialna, ceny spoko ;)
    polecam ;)

edyś lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś- jestem z Tobą i oby wyniki nie spadały! a nawet jeśli to tak jak Dziewcyzny piszą 34 tydzień to już duży bobas :* chociaż wiem,że mi się łateo mówi pewnie z innej perspektywy, w każdym razie pomyślę o Was dziś w modlitwie!

Vincent- dzięki za nazwę modelu, mi się bardziej podoba jasnoszary,ale Twój też jest b. ładny jednak na taki zakup też chyba muszę poczekać do wiosny.

U nas fiannsowo posucha bo kupujemy mieszkanie (obecnie mieszkamy w kawalerce) i zbieramy tysiąc do tysiąca, złotówkę do złotówki żeby mieć na te opłaty notarialne itp. (bo bierzmey kredyt). Dlatego w ogóle mam jakieś dołki czasmai jak patrzę jakie macie już super rzecyz ciuszki, mebelki itp. ja kupię to wszytsko w lutym, broń Boże nie piszę tego w tkaim sensie,że ja mam gorzej i Wam zazdroszczę bo sama nie lubię tkaich osób , które coś wypominają komuś, bardziej cieszę się z Waszych udanych zakupów, podpatruję i czekam na luty aż kupimy coś wreszcie Małej :) no i zewsząd wysłuchuję tylko jak to późno się decydujemy na kupno wszytskiego, teściowie, kuzynka, wszystkie koleznaki ktore sa teraz w ciazy, kazdy mnie wpedza w wyrzuty sumienia,ale ja stwierdziłąm,ze przecież pewnych rzeczy nie przeskoczę :)

za to jedno co kupiłam i to dzięki którejś z Was któa pisała o promocji na piżamki textil market to piżamy do karmienia i zwykłe bo pomyślałam,że jakby się nie daj Boże coś stało to pasuje pizamki mieć w kazdej chwili, właśnie dziś przyszła paczka- faktycznie są super- narazie poszły do prania więc jeszcze nie ubierałam ale jak za tą cenę i 100% bawełny to nie mam pytań. także nie wiem kto o nich pisał, nie pamiętam już,ale dzięki :) bo w sklepach obok mnie pizamki do karmienia dwa razy drozsze po 54 zł..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 16:16

d'nusia, Vincent, Kate84, Lucky lubią tę wiadomość

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś, ja tez jestem tegho samego zdania co dziewczyny. W 34 tc i po można już bezpiecznie kończyć ciążę. Wytrzymałaś już baaardzo długo mimo wszelkich przeciwności. Teraz będzie już tylko dobrze, najważniejsze, że monitorują stan małego i łożyska. Widzisz, ja mam łożysko II/III stopień i kompletnie nie czuje się zaopiekowana przez moją lekarkę :/ żadnych dodatkowych USG, KTG, nic. Najważniejsze kochana, że lekarze trzymają rękę na pulsie i o Was dbają. Apropo mojej lekarki, to jutro mam wizytę i jestem ciekawa czy czegokolwiek się dowiem :/

Gośśś lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
‹‹ 1589 1590 1591 1592 1593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ