Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent piękny fotel :) czy można zapytać o nazwę modelu? muszę sobie kupić jakiś fotel do karmienia bo nasze obecne są mega niewygodne..

Madzik90 lubi tę wiadomość

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26 wrote:
    A.Kasia ,super karoca :)
    Jusiakp ,co za chora akcja w tym szpitalu :|

Do mnie właśnie przyszło wiaderko tummy tub do kąpania Młodego. Już czeka w łazience :)

Ooo, to czekam na relację z pierwszego kąpania :) Ostatnio oglądałyśmy z siostrą to wiaderko w internecie i jesteśmy ciekawe jak się używa tego wynalazku ;)

Vincent - mój wymarzony fotel <3 Niestety ja muszę na niego poczekać do wiosny ;(

Vincent lubi tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam zbyt dobrych wiesci :-( moje lozysko jest na wykonczeniu :-( dzisiaj przyszedl wynik na estriol i jest bardzo niski, na granicy co swiadczy ze moje lozysko staje sie niewydolne, w srode bede miec usg z waga malego i przeplywamy, zrobia mi jeszcze raz lub dwa te wyniki i jak bedzie dalej spadac to beda musiec zakonczyc moja ciaze :-( boje sie o tego mojego malego szkrabka :-(

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A. Kasia ,kąpałam synka kuzynki i śmiało mogę polecić. U mnie padło na wiaderko głównie dlatego ,że w łazience ze skosem ciężko manewrować wanienką ze stelażem,dzieckiem i zmieścić się wtedy dorosłemu. Dodatkowo mojego K dwa razy w tygodniu nie ma na noc,a ja sama z tej wanienki nie uniosę zwłaszcza po cc :/ Gdyby nie to ,że mój Tato miał wymianę aorty brzusznej miesiąc temu to jakoś dalibyśmy radę podczas nieobecności K, a tak to lipa. Wsadzę do prysznica i będzie pluskanko :p

Goś, trzymam mocno kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 15:24

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    A ja nie mam zbyt dobrych wiesci :-( moje lozysko jest na wykonczeniu :-( dzisiaj przyszedl wynik na estriol i jest bardzo niski, na granicy co swiadczy ze moje lozysko staje sie niewydolne, w srode bede miec usg z waga malego i przeplywamy, zrobia mi jeszcze raz lub dwa te wyniki i jak bedzie dalej spadac to beda musiec zakonczyc moja ciaze :-( boje sie o tego mojego malego szkrabka :-(

Gosia będzie dobrze! Patrz jakie szczęście, że lekarze dostrzegli problem w porę bo gdybyś trafiła na jakiegoś konowała to mogłoby się skończyć tragicznie. 34 tydzień to coś o czym nie marzyłyśmy nawet na początku ciąży, pamiętasz? Była mowa, że "byle do końca roku" ;) Mały da sobie radę, po prostu zbliża się czas, że u mamusi w ramionach będzie bezpieczniej niż w brzuchu i tak o tym należy myśleć :) Trzymam za Wam kciuki z całych sił! A Ty myśl pozytywnie, wszystkie organy naszych dzieci są już ukształtowane i nic złego im już nie grozi :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 15:32

baassiia, ksanka, nick nieaktualny, Gośśś, RudyTygrysek, Renka88, Hannia123, foxica, Kate84, She86, Falon lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam pisać to co Kasia...wiadomo że się boisz to oczywiste ale będziesz już w naszym magicznym skończonym tygodniu , maluszek poleży z tydzień w inkubatorze i do domu ! Jesteśmy z Tobą kochana , pisz nam tutaj o wszystkim. Mały już nie jest taki mały! ;)

ksanka, Gośśś, Falon lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:

Gośśś, wszystko będzie dobrze na tym etapie !
    Twój syneczek jest już duży, na pewno sobie poradzi po drugiej stronie brzucha.
    A może kolejne wyniki pokażą że wcale nie jest tak źle ?
    Myśl tylko o tym że Twoje dziecko jest już niemalże w pełni dojrzałe, trzymam kciuki za Wasze zdrowie :***

ksanka, Gośśś lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy i najważniejsze że monitorują stan łożyska :* 34 tydzień to już tak bliziutko ciąży donoszonej i na pewno Maluchowi nic się nie stanie :) wszystko co najważniejsze jest już wykształcone :) Trzymaj się Kochana :)

dqprwn15leplej5m.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś tak jak pisze A. Kasia wszystko będzie dobrze. A ja trzymam kciuki żeby się okazało, że wcale aż tak źle z łożyskiem nie jest.

Dziewczynki kupowałyście gdzieś z internetu ciuszki dziecięce? Macie jakiś sklep sprawdzony? Chodzi mi głównie o kaftaniki kopertowe i pół śpiochy albo spodenki takie żeby dziecku wygodnie w domku się leżało.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:

Gośśś, kochana nic się nie martw. Maleństwo waży już ponad 2 kg i poradzi sobie. Całe szczęście, że tak wnikliwie zbadali Ci wszystkie parametry i wykryli to łożysko. Ściskam mocno i jestem z Tobą całym serduchem!! :*

ksanka, Gośśś, She86 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis wrote:
    Vincent piękny fotel :) czy można zapytać o nazwę modelu? muszę sobie kupić jakiś fotel do karmienia bo nasze obecne są mega niewygodne..
    proszę bardzo
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00305614/#/70300420

Gośśś też myślę, jak dziewczyny będzie wszystko dobrze, jesteś już w 34 tygodniu, maleństwo sobie poradzi <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 15:54

Gośśś lubi tę wiadomość

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosss, podpisuje się pod wypowiedzią Kasi, to już 34 tydzień, wszystkie organy są wykształcone, plucka też są sliczniutkie i rozwiniete.
    Teraz już będzie tylko dobrze, nawet jak po drugiej stronie brzuszka.
    Trzymam kciuki za dobre decyzję lekarskie i dzielnego maluszka!

Gośśś lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośś Twój maluch już sobie bez problemu poradzi, wszystko będzie dobrze! Trzymam kciuki za Was <3

Gośśś lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po USG :)

Ciąża starsza wg usg o 2 dni czyli ciągle wychodzi tak samo. Młody waży 1534g :) lekarz mówi że wszystko dobrze. Zapytałam o duża rozbieżność w wymiarach ale mówi że u nas wszystko ok. Ma krótsza kość udowa ale ponoc dalej w normie. Dostaliśmy zdjęcie małego i płytkę :)

nick nieaktualny, Mietka 30:), Martita88, Kokaina, edyś, baassiia, nick nieaktualny, Gośśś, Lilou1984, RudyTygrysek, Renka88, Hannia123, Kate84, Czarodziejka87, Lucky, Est, Karka, Falon lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś trzymam mocno kciuki!!!!! Będzie wszystko dobrze dobrze, zobaczysz:)

Gośśś lubi tę wiadomość

ebf426a748.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, <3 dla Ciebie i maleństwa. Wszystko będzie dobrze :*

Gośśś, Lucky lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:
    proszę bardzo
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00305614/#/70300420

Vincent Fotel prezentuje się pięknie, ale ta cena :/
    Dla mnie nieosiągalna :/

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• alinalii Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin ja kupuje w HM online , jakość genialna, ceny spoko ;)
    polecam ;)

edyś lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś- jestem z Tobą i oby wyniki nie spadały! a nawet jeśli to tak jak Dziewcyzny piszą 34 tydzień to już duży bobas :* chociaż wiem,że mi się łateo mówi pewnie z innej perspektywy, w każdym razie pomyślę o Was dziś w modlitwie!

Vincent- dzięki za nazwę modelu, mi się bardziej podoba jasnoszary,ale Twój też jest b. ładny jednak na taki zakup też chyba muszę poczekać do wiosny.

U nas fiannsowo posucha bo kupujemy mieszkanie (obecnie mieszkamy w kawalerce) i zbieramy tysiąc do tysiąca, złotówkę do złotówki żeby mieć na te opłaty notarialne itp. (bo bierzmey kredyt). Dlatego w ogóle mam jakieś dołki czasmai jak patrzę jakie macie już super rzecyz ciuszki, mebelki itp. ja kupię to wszytsko w lutym, broń Boże nie piszę tego w tkaim sensie,że ja mam gorzej i Wam zazdroszczę bo sama nie lubię tkaich osób , które coś wypominają komuś, bardziej cieszę się z Waszych udanych zakupów, podpatruję i czekam na luty aż kupimy coś wreszcie Małej :) no i zewsząd wysłuchuję tylko jak to późno się decydujemy na kupno wszytskiego, teściowie, kuzynka, wszystkie koleznaki ktore sa teraz w ciazy, kazdy mnie wpedza w wyrzuty sumienia,ale ja stwierdziłąm,ze przecież pewnych rzeczy nie przeskoczę :)

za to jedno co kupiłam i to dzięki którejś z Was któa pisała o promocji na piżamki textil market to piżamy do karmienia i zwykłe bo pomyślałam,że jakby się nie daj Boże coś stało to pasuje pizamki mieć w kazdej chwili, właśnie dziś przyszła paczka- faktycznie są super- narazie poszły do prania więc jeszcze nie ubierałam ale jak za tą cenę i 100% bawełny to nie mam pytań. także nie wiem kto o nich pisał, nie pamiętam już,ale dzięki :) bo w sklepach obok mnie pizamki do karmienia dwa razy drozsze po 54 zł..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 16:16

nick nieaktualny, Vincent, Kate84, Lucky lubią tę wiadomość

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś, ja tez jestem tegho samego zdania co dziewczyny. W 34 tc i po można już bezpiecznie kończyć ciążę. Wytrzymałaś już baaardzo długo mimo wszelkich przeciwności. Teraz będzie już tylko dobrze, najważniejsze, że monitorują stan małego i łożyska. Widzisz, ja mam łożysko II/III stopień i kompletnie nie czuje się zaopiekowana przez moją lekarkę :/ żadnych dodatkowych USG, KTG, nic. Najważniejsze kochana, że lekarze trzymają rękę na pulsie i o Was dbają. Apropo mojej lekarki, to jutro mam wizytę i jestem ciekawa czy czegokolwiek się dowiem :/

Gośśś lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
‹‹ 1589 1590 1591 1592 1593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ