X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś trzymajcie się... tak jak piszą dziewczyny - to już 34 tydzień. jesteś pod opieką lekarzy. Twoja dzidzia jest już duża i silna :) będą Cię monitorować i na pewno podejmą najlepszą decyzję dla Ciebie i dzidzi! ściskam i nie martw się na zapas. najważniejsze że jesteście pod kontrolą, a problemy są zdiagnozowane

Vincent mój wymarzony ikeowy model fotela ♥. ślllliczny :) ja cały czas zastanawiam się gdzie mogłabym go wstawić :P chyba będzie ciężko i na razie musi mi wystarczyć pełny poduszek narożnik

A.Kasia fajnie że bryka już gotowa:) wygląda na godną Tymka :) dzisiaj jakiś wysyp wózków bo jak oglądałam zdjęcie Twojego, to zastanawiałam się kiedy Nasz będzie do odbioru. i Chyba ściągnęłam obsługę sklepu myślami bo przed chwilą zadzwonili że Nasz tez już czeka na odbiór :) jupi!

Vincent, Gośśś, Kate84, ksanka, A.Kasia, Lucky lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Vincent Fotel prezentuje się pięknie, ale ta cena :/
    Dla mnie nieosiągalna :/
    nie jest najtańszy jak na warunki Polskie, ale zamierzamy go później użytkować i tutaj gdzie jestem, to jedna z najtańszych opcji, gdzie może być taniej niż w Ikei, a że wynajmujemy kawalerkę bez mebli i sami musimy ją urządzić... to wolę kupić coś co później mogę zabrać do Polski ;)

Lucky lubi tę wiadomość

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje za slowa wsparcia :-* wiem ze to juz jest dosyc bezpieczny tydzien, ale wiecie jak to jest, ze mimo wszystko strach zostanie, bo nigdy nie wiadomo co bedzie :-( ciesze sie ze moj gin jest na tyle kumaty i zlecil to badanie, bo tylko z niego wychodzi ze jest cos nie tak, bo przeplywy codziennie wychodza dobre... ciekawe ile maly przytyl przez ten tydzien oby mial te 2kg juz po urodzeniu, sterydow na pluca bie dostalam bo ja od poczatku ciazy biore sterydy na jej utrzymanie i one tez rozwijaja pluca. Az sie boje co to bedzie :-(

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia mam pytanie- ty prowadzisz ciążę w Medicover, zgadza się?
    Powiedz mi proszę, czy jak chcę zrobić u nich bad. ogólne moczu i posiew to wymagają 2 oddzielnych próbek czy biorą z jednej??
    Z góry dzięki :)

Gosss- na tym etapie z maluchem już wszystko będzie ok :) Może, jeśli przepływy będą ok, to potrzymają cię do skończonego 35 tc i już w ogóle będzie pięknie :) Trzymam kciuki.

Lucky lubi tę wiadomość

• arien Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś, nie bój się i nie stresuj malucha ;) Wiadomo, każda z nas chciałaby urodzić jak najbliżej terminu, albo chociaż te 2 tygodnie przed, bo wtedy ciąża donoszona. Jesteś już bardzo daleko, ale w sumie rozumiem Twoje obawy. Ja się moglę, aby przekroczyć granicę 34 tygodnia, ale niepokój pozostanie. Myślę, że do samego końca już, aż do rozwiązania, bno niestety z tymi łożyskami nigdy nie wiadomo kiedy zaczną zawodzić. Trzymaj się tego, że jesteś monitorowana i Twój lekarz ogarnia temat. Trzymam kciuki, ale jestem pewna, że wszystko ok. A jakby coś się działo z maluchem to zaraz Wam to na KTG wyjdzie. Więc głowa do góry :*

Lucky lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś nic tu więcej mądrego nie napiszę niż dziewczyny przede mną, ale i ja jestem przekonana, że jesteś już na tym etapie ciąży, że nic Małemu nie grozi i do tego jesteś w szpitalu pod stałą kontrolą lekarzy :*

A.Kasiu TY jak zawsze śliczna, a wózek super :) ale oczywiście jako fanka tego modelu wózka jestem bardzo subiektywna w swojej ocenie ;) :)

Kate84 piękne zdjęcia, ślicznie wyglądacie, nic tylko życzyć Ci przenoszenia tej ciąży, byś do jej samego końca tak promieniała :) (i przy okazji załatwi się problem z eks)

Kokaina w opcji ciąża donoszona, ja też rozważam Inflancką, więc może się spotkamy jak dotrwam :) , ale póki co kompletnie o tym nie myślę...

Ja też po wizycie i wieści słabe, szyjka o 1 cm krótsza w tydzień i gin dał mi skierowanie na patologię ciąży, jutro wracam do szpitala. Plus w tym, że nie do przypadkowego, powiatowego jak ostatnio, ale do szpitala o III stopniu referencyjności, co daje mi poczucie większego bezpieczeństwa.

Kate84, Lucky, Kokaina lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się pochwalę. Zdjęcie z 26.12.15 :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e7fd9bf2592e.jpg

Hannia123, Izoleccc, edyś, A.Kasia, Amarylis, Gośśś, Kate84, Lilou1984, ksanka, baassiia, Teresa1992, She86, aleksandrazz, muminka83, krówka_muffka, d'nusia, RudyTygrysek, Mietka 30:), Renka88, Lucky, Madlene.:), Est, perła ziemi, Karka, Karolina@, Kasia24 lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś trzymam kciuki <3

Gośśś, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    A.Kasia mam pytanie- ty prowadzisz ciążę w Medicover, zgadza się?
    Powiedz mi proszę, czy jak chcę zrobić u nich bad. ogólne moczu i posiew to wymagają 2 oddzielnych próbek czy biorą z jednej??
    Z góry dzięki :)

Nie, to nie ja :) Ale przypadkowo mam dziś identyczny dylemat tylko że z Luxmedem ;) Jak ktoś wie jak to jest w Luxmedzie z tym moczem to proszę o info!

Hannia123 - mój mąż to jest dopiero fanem, już dzisiaj z 10 razy się do niego przymierzał, nawet ciśnienie w kołach sprawdzał ;) Przykro mi, że szyjka się skróciła :/ W każdym razie dobrze, że będziesz pod dobra opieką w szpitalu. Ja wczoraj czytałam na forum szpitala w którym chcę rodzić, że ostatnio tam straszny ruch na porodówce i odsyłają do innych szpitali :/ Teraz się denerwuję, że jakby coś się zaczęło to mogą mnie nie przyjąć na oddział a ja nie chcę trafić do innego szpitala :/ Dlatego tak sobie myślę, że wolałabym już teraz trafić na patologię i zostać tam już do końca, przynajmniej byłabym spokojniejsza... Muszę swojego prowadzącego w poniedziałek wypytać co i jak, może mi jakieś skierowanie w razie co wypisze...

Lucky lubi tę wiadomość

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Nie, to nie ja :) Ale przypadkowo mam dziś identyczny dylemat tylko że z Luxmedem ;) Jak ktoś wie jak to jest w Luxmedzie z tym moczem to proszę o info!

potwierdzam. muszą być 2 oddzielne próbki w lux-medzie

Kate84 piękna sesja!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:40

Kate84, arien, A.Kasia, Izoleccc, Czarodziejka87, muminka83, Mietka 30:), RudyTygrysek, Lucky, Madlene.:), Est, Karka, Falon, Karolina@ lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasiu w Twojej sytuacji to rzeczywiście lepiej się położyć wcześniej w tym szpitalu, w którym chcesz rodzić niż potem mieć takie akcje z odsyłaniem, w zasadzie nie wiele tego leżenia Ci zostanie, bo za chwile skończysz 34 tc :)
    Wiem, że szpital jest niezbędny i nie ma żartów. Nie mam pessara, nie miałam podawanych sterydów, a szyjkę mam 20 mm ( w tydzień zjechała z 30 mm)z czego rozwartą na 5 mm i nie skończyłam 31 tc... Zdołowałam się, bo mi jest trudniej psychicznie z tymi szpitalami o tyle, że oprócz tego Małego Szkraba w brzuszku, mam dwa większe Szkraby w domu i nawet leżąca mama to jednak zawsze mama...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 17:12

Lucky lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz dziekuje :-*

Hannia wspolczuje skracania szyjki :-( dobrze, ze pojdziesz do dobrego szpitala tu gdzie jestem tez jest 3st referencyjnosci i tez mnie to troche uspakaja...

Kasou wozek bardzo ladny :-) hmmm to nie ciekawie z tym szpitalem, mam nadzieje, ze nie odesla cie gdzies indziej...

Arien slicznie wygladasz

Lucky lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudy Tygrysek bardzo się cieszę ,że u Ciebie nie ma problemów żadnych z szyjką :) dziękuje :-*

Gosiu mocno ,ale to z całych sił trzymam kciuki za Twojego bąbla ,żeby szybko tył! Choć jeszcze mam nadzieję,że kolejne wyniki będą lepsze i pozwolą Wam jeszcze trochę pobyć w dwupaku! Ale tak jak pisze Kasia , to już 34 tc ,a może i dojdzie do 35 tc , to już będzie silny i dojrzały maluszek i na pewno wszystko będzie dobrze .Mój gin mi ostatnio mówił,że nawet gdybym teraz urodziła to nie ma tragedii bo po maks 4 tygodniach wychodzimy sobie do domku :-* bądź dobrej myśli!No i faktycznie dobrze ,że lekarz taki wnikliwy i zlecił takie badania! Daj nam znać jak waga małego :-*

Polin ja przez neta kupowałam ze smyka i szafy bobasa , wszystko po praniu jest ok ,choć nie da się ukryć ,że te smykowe są lepszej jakości...

Niecierpliwa gratuluję udanej wizyty, cieszę się ,że wszystko jest dobrze i,że dostaliście ładną pamiątkę :)

Amarylis przykro mi ,że musisz wysłuchiwać takich rzeczy ludzie mogliby zrozumieć ,że zakup mieszkania to jest wydatek i nie da się odłożyć pewnych terminów .Na spokojnie zdążycie z wszystkim jeszcze :-*

Haniu lubię oczywiście za trzymanie kciuków o przenoszeniu :) Dobrze ,że idziesz do dobrego szpitala ,mam nadzieję ,że się wszystko uspokoi ,na moją takie leżenie pomogło :-* a jednak co szpital to szpital choć zdaję sobie sprawę ,że ciężo jest mając dwójkę w domku

Kasiu w luxmed posiew i zwykły mocz robimy w 2 osobnych pojemnikach ,na posiew nie musi być dużo moczu(mi nawet ostatnio dali taki mały sterylny pojemnik )pamiętaj ,że ten na posiew musi być sterylny i mocz podobno w miarę świeży tj najlepiej ranny i później im wieziesz.

Kurcze ja też nie rozumiem jak można matce dziecka czegoś zabronić bądź narzucać , ok gdyby to było ze szkodą dla dziecka ale w kwestii smoczka czy kp bądź nie to dla mnie chore!

Słabe to odsyłanie do innych szpitali, też mam nadzieję,że mnie to nie spotka..

A Dziewczyny powiedzcie jakie macie zdanie o kąpieli noworodka w szpitalu?Położna w SR mówiła ,żeby się nie zgodzić ( bo to trauma dla dziecka,szybko ,pod kranem, niedelikatnie, smarują świństwami a dziecko ma jeszcze tą skórkę chronioną ...Hmmm czy któraś z Was myślałam ,żeby nie godzić się na kąpiel w szpitalu?

Lucky, Hannia123 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś przepraszam, że Cię zamęczam pytaniami w tej trudnej dla Ciebie chwili.
    Czy na obrazie usg cokowiek wskazywało na problemy z łożyskiem (bo przepływy to pamiętam, że miałaś dobre) ?

• baassiia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz chyba wyszly nowe zalecenia i nie kapia dzieci w szpitalach? No chyba ze przy dluzszych pobytach

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • arien Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Czy na obrazie usg cokowiek wskazywało na problemy z łożyskiem (bo przepływy to pamiętam, że miałaś dobre) ?
    W sumie podbijam. Miałaś okreslony stopień dojrzałości łożyska?

Lucky lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    W sumie podbijam. Miałaś okreslony stopień dojrzałości łożyska?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84- w szpitalu, w którym rozważam poród w ogóle nie kąpią dzieci w czasie pobytu w szpitalu. Mają takie przkeonanie (nie wiem na ile trafne to jest),że dziekco rodzi się z jakąś barierą ochronną i że nie warto jej zmywać i dopiero w domu zalecają kąpiel. Sama się zdziwiłam jak o tym usłyszałam..

Lucky lubi tę wiadomość

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez pierwsze 3 dni nie powinno się kapać noworodków ze względu na ochronne działanie mazi płodowej. W wielu szpitalach już kąpią tylko przed wypisem lub na życzenie rodziców. Ja bym bym obstawiała, żeby dziecka nie kąpali. Sama go sobie ogarnę w domu na spokojnie. No chyba, że zapowiada się dłuższy pobyt to wtedy by się przydało ale też co 2/3 dzień a nie codziennie.

Lucky lubi tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie a u nas kąpią co dzień :( nawet 1 dnia jak np urodzę nad ranem czy w nocy to w następnym dniu już robią kąpiel i tak co dzień. Czyli może jednak warto się nie zgodzić skoro u Was tego nie praktykują już?!

wiewiórka17, Lucky lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
‹‹ 1590 1591 1592 1593 1594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ