X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Witam się po chwilowym braku internetu a dokładnie od wczoraj wieczór..
    Ale naprodukowałyście stron;)
    Chyba nie nadrobie dokładnie dlatego wybaczcie,że odniosę się tylko do części postów:*

Kate84 zdjęcia naprawdę wyszły magicznie!!;)

A.Kasia super,że bryka do Tymka dotarła:)
    Ja powinnam w tym tygodniu też już mieć wózek w domku
    Nie mogę się doczekać! ;)

Gośśś Kochana tak jak dziewczyny piszą 34 tydzień to piękny wynik!
    malutki da sobie radę poza brzuszkiem.
    Będzie wszystko dobrze,musi być!
    Na razie poczekajmy na wyniki..Trzymaj się ciepło:*

Vincent ten fotel jest świetny:)
    Szkoda,że cena wysoka ale na pewno wart tej ceny:)

Kate84, Vincent lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!!

Gosiu - mocno tulę i 3mam kciuki za maleństwo, które wcale nie jest już takim maleństwem! :) Będzie silnym dzieckiem!!!! <3

A.Kasiu - świetny kolor bryki dla Tymka. Powiedz mi a jak fotelik? Który w końcu wzięłaś?

Vincent - świetny fotel. Też kupię taki, ale to już do nowego mieszkanka :)

Kate - zdjęcia pozamiatane. Mistrzostwo.! <3

kasieńka 1985 - i jak się czujesz? Jesteś po wizycie u swojej pani doktor? Koniecznie daj znać.

U Nas w szpitalu nie kąpią niamowlaczków podczas pobytu. No chyba, ze jest ok.5-7 dni to już raczej tak. No i kategoryczny zakaz używania smoczków.
    Wkurwia mnie to, bo nie mogą mnie do niczego zmusić.
    Rozumiem, że mogą tego nie popierać, ale krzywdy mu tym nie robię!!! wrrrr
    Dziś miałam wynik GBSu. Jest ujemny. Nie wyhodowano paciorkowca. :)

Kate84, Vincent, Lucky, domiii lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu wiem,że kąpią dzieciaczki ale nie wiem co ile dni.
    Dopiero jak pójdę do kumpeli która w zeszłym tygodniu urodziła to wypytam ją.
    Kurcze co szpital to inne obyczaje
    Dziwi mnie to,że w niektórych jest kategoryczny zakaz noszenia majtek nawet tych siatkowych

Nie wyobrażam sobie że chodząc trzeba trzymać ręką podkład..

Lucky lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi osobiście się to w głownie nie mieści , że tu zabraniaja smoczków, to kąpią czy się to rodzicą podoba czy nie , tu kazują karmić cyckiem, zabierają butelki, noo jak dla mnie masakra jakaś.... całe szczęście mnie to ominie , to ja bede decydować do dobre a co złe, i nikt mojego zdania podważać nie będzie

arien, Kate84, Lucky, Magda lena, Falon lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy:)
    Mały rozwija się prawidłowo :) waży 2100 gram i ma się bardzo dobrze, głową już jest w dole. Badania potwierdziły prawostronny łuk aorty ale jak to pani doktor powiedziała, to anomalia a nie wada i nie ma teraz wpływu na jego rozwój ani w późniejszym czasie nie wpłynie na jego zdrowie :) także odetchnęłam z ulgą. Po prostu będzie wyjątkowy :)

Gosiu ściskamy mocno ! <3 będzie dobrze
    A.Kasia wózek rewelacja :) też myślałam nad X landerem, są solidne
    Vincent aaaaa cudowny fotel ! szkoda, że mam tak małe mieszkanko :(

d'nusia, alinalii, Czarodziejka87, Izoleccc, Vincent, Kate84, niecierpliwaa, Renka88, Lucky, Martita88, Est, A.Kasia, Madlene.:), Magda lena, Hannia123, perła ziemi, domiii, Lilou1984, Karka, Falon, Kokaina, Karolina@ lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś i Haniu trzymam za Was kciuki i ślę buziaki :* :* :* :* - po jednym dla Was i po jednym dla maluszków

Lucky, Hannia123 lubią tę wiadomość

• margaret26 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bierzecie najzwyklejszą nospę? U mnie chyba dzisiaj nie obejdzie się bez. Do tej pory brałam tylko magnez ,ale dzisiaj mam taki bolący brzuch ,że muszę działać :/...

Lucky lubi tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre z nas muszą brać nospe codziennie, więc bez obaw :-)

Lucky, A.Kasia, Hannia123 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • She86 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Gośśś i Haniu trzymam za Was kciuki i ślę buziaki :* :* :* :* - po jednym dla Was i po jednym dla maluszków
    I ja przylaczam się do Ciebie Danusiu. Gosccc u mnie w szpitalu każdy lekarz mówi że 34 TC to dobry wynik i dziecko nie odbiega właściwie od noworodka. Mimo wszystko trzymam kciuki żeby łożysko dało jeszcze chwilke radę.

Haniu witaj w nieszczęsnym klubie krótkich szyjek. Twoja nie jest jeszcze także zła, moja ma dwa razy mniej. Trzymam kciuki żebyś trafiła na sympatyczne wspolokatorki. Trzymaj się dzielnie. Ze mną też leży mama która zostawiła dwójkę dzieciaczkow w domu :-(

Lucky lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaTychy Bardzo się cieszę i tak jak mówisz będzie wyjątkowy :-D super, że tak pięknie rośnie!

Margaret ja jak brałam to zwykłą, nospe, bez obaw możesz wziąść jak trzeba

Dziewczyny po tym co napisałyście zdecydowałam się, że nie zgodzę się na kąpiel małej w szpitalu. Wykąpiemy ją spokojnie po powrocie do domu.

Lucky, olatychy lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dziewczyny dopiero teraz patrzę na te badanie usg a tam kość udowa odpowiada 29.0... Niby lekarz mówi że ok , ale ja w necie się naczytałam i masakrycznie się teraz czuję... Czy którejś z Was też FL wychodzi poniżej wieku ciążowego ?

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    U mnie w szpitalu wiem,że kąpią dzieciaczki ale nie wiem co ile dni.
    Dopiero jak pójdę do kumpeli która w zeszłym tygodniu urodziła to wypytam ją.
    Kurcze co szpital to inne obyczaje
    Dziwi mnie to,że w niektórych jest kategoryczny zakaz noszenia majtek nawet tych siatkowych

Nie wyobrażam sobie że chodząc trzeba trzymać ręką podkład..

Przypomniał mi się krwawy śledź z opowieści A.Kasi :P

Czarodziejka87, alinalii, Lucky, RudyTygrysek, Kate84, A.Kasia, Falon, Kokaina, Karolina@ lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Przypomniał mi się krwawy śledź z opowieści A.Kasi :P

Hehe dobre ;) Krwawy śledź idealnie tu pasuje;D

Kate84 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa! Aż wstałam i poszłam sprawdzić. U mnie Fl wynos 5,78 co odpowiada 27t2d-33t-1d. Ja byłam na USG w 30 tc. Mój mały ze wszystkich pomiarach miesci się w 52 centylu czyli na samym środku. Zobacz jakie te widelki sa szerokie. Przecież dzieciaczki rosna różnie, róznej wielkosci tez sie rodzą!

A.Kasia lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :*

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Ehh dziewczyny dopiero teraz patrzę na te badanie usg a tam kość udowa odpowiada 29.0... Niby lekarz mówi że ok , ale ja w necie się naczytałam i masakrycznie się teraz czuję... Czy którejś z Was też FL wychodzi poniżej wieku ciążowego ?

mi w II usg prenatalnym FL było o 6 dni mniej niż wynikało z OM. Lekarz powiedział, że dziecko jest po prostu drobniejsze bo wszystko - wymiary i waga była w normie. Teraz kolejne USG mam 25 stycznia więc zobaczę jak to wygląda.

dqprwn15leplej5m.png

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Niecierpliwa! Aż wstałam i poszłam sprawdzić. U mnie Fl wynos 5,78 co odpowiada 27t2d-33t-1d. Ja byłam na USG w 30 tc. Mój mały ze wszystkich pomiarach miesci się w 52 centylu czyli na samym środku. Zobacz jakie te widelki sa szerokie. Przecież dzieciaczki rosna różnie, róznej wielkosci tez sie rodzą!

Dzięki za pocieszenie. U nas FL wynosi 5,5. Wg lekarza 15 centyl... pozostałe wymiary prawidłowe. Powyżej 50 centyla. Wierzę mu że wszystko ok, ale człowiek jest głupi bo nie potrafi się uspokoić.. w końcu chodzi o nasze dzieciątko :)

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    mi w II usg prenatalnym FL było o 6 dni mniej niż wynikało z OM. Lekarz powiedział, że dziecko jest po prostu drobniejsze bo wszystko - wymiary i waga była w normie. Teraz kolejne USG mam 25 stycznia więc zobaczę jak to wygląda.

pewnie ma rację, ja mam 160 cm więc za wysoka też nie jesstem, nóżki mam króciutkie. Więc może ma to po mnie ;)

Martita88 lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olatychy najważniejsze,że z maluszkiem wszystko dobrze:):*

Niecierpliwa nie czytaj już więcej w necie przecież dieciaczki różnie rosną
    Twój lekarz mówi,że wszystko jest dobrze i na pewno tak jest!
    Nie martw się:*

olatychy lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M i Arien moje lozysko ma II stopien dojrzalosci tak wyszlo na prenatalnych tych trzecich, lekarz z prenatalnych wylapal to ze przeplyw jest slaby i ze maly wazy ok 1750gram i jego brzuszek jest mniejszy i to wlasnie niby swiadczy o niewydolnosci lozyska, jak tu w szpitalu mam robione przeplywy to wychodza dobre i tylko ten wynik z krwi na estriol jest na dolnej granicy normy i to tez swoadczy o tym ze lozysko siada :-\

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
‹‹ 1591 1592 1593 1594 1595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ