X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • arien Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia, mnie jeszcze lekarka mówiła, że wielowodzie najbardziej martwi w II trymestrze ciaży. Bo może wskazywać na wady malucha. Że źle łyka, albo źle wydala. A im dalej w las tym podobno to jest mniej groźne.

Gośśś, jutro ide do niej. Nie wiem, może jestem przewrażliwiona, ale wolałabym mieć lepszą opiekę :) Zobaczymy co będzie po jutrzejszej wizycie i po środowym USG

niunia26, Gośśś lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    To nie chodzi o to że dzidzi się coś stanie czy nie, tylko o to, że ta maź, którą dzidzia jest pokryta jest bardzo zdrowa dla skóry i niekorzystnie jest ją zaraz zmywać.

Tak wiem i rozumiem to, dlatego chodzi mi o to, że wiele dziedzi było kąpanych i dla nich jakos to niekorzystanie nie wpłyneło. Przynajmniej te przypadki które je znam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    A.Kasiu - świetny kolor bryki dla Tymka. Powiedz mi a jak fotelik? Który w końcu wzięłaś?

W końcu mąż wybrał ten:

http://www.ceneo.pl/41212151#tab=click

a na jesień kupimy już Cybex Juno 2-Fix z ISOFIX :)

• niunia26 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odpowiedzi zawsze lepiej się zrobi:) a tak po za tym jestem w 28/5dni mały wychodzi tydzien starszy i wazy juz 1490 takze chyba tez troche ta moja pozno wykryta cukrzyca mu poszla w kosci;p oby sie za duży nie urodził hehe pozdrawiam i zycze milego wievzorku;)

A.Kasia lubi tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia witamy! :)

niunia26 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa u mnie też są różnice w pomiarach ale nawet nie drąże, nie czytam. Ty też nic się nie martw na pewno wszystko jest ok, może po prostu nóżki nie będą jak u modela :-*

Rudy Tygrysku super te ciuszki! I jakie sliczne fotki :-*

Niunia Witaj, na pewno wszystko jest wporządku, tylko tak jak pisze Kasia poczekaj do wizyty :-)

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Kasia czekam z niecierpliwością na Twoje wpisy o KP :)

W naszym pliku wyprawkowym w zakładce KP-A.Kasia -> czytam i na bieżąco wrzucam :)

Kate84, paola87 lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś spotkała się z takim nawilżaczem?http://www.euro.com.pl/nawilzacze/hb-aw1021dw.bhtml#pytania

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to troszkę się wkurzylam bo jakość usg 4d u nas nie najlepsza no ale coś widać :)

Oto mój Antoś <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/00afa0ed5f71.jpg

A.Kasia, Czarodziejka87, edyś, RudyTygrysek, arien, muminka83, M+M+?, Martita88, Est, Mietka 30:), Kate84, Madlene.:), olatychy, Vincent, paola87, d'nusia, Renka88, Amarylis, perła ziemi, Izoleccc, Lilou1984, Dorka87, Karka, Hannia123, Falon, ryjkek, Lucky, Karolina@, krówka_muffka, Kasia24 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na prezent świąteczny wzięliśmy sobie nawilżacz zelmera który i tak planowaliśmy kupić. Chodzi cicho, jest ładny, nawilża powietrze(my go odpalamy na 3 godzinki wieczorem na pół mocy) ogólnie jesteśmy zadowoleni :D
    http://www.ceneo.pl/18792540

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze powiem Wam, że już zapomniałam ile w tej książce przydatnych informacji, mogłabym tak strona po stronie wklejać :/

Szkoda, że nie jest już dostępna w księgarniach :/ widziałam jedynie w sprzedaży na allegro, więc jak ktoś chce to ja polecam.

http://allegro.pl/piersia-spoko-poradnik-mamy-karmiacej-i5927220509.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 20:16

domiii lubi tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edys, byłaś u lekarza? ja jestem uczulona na to bo gorączka i kaszel w tym okresie mogą wywołać przedwczesny poród. W moim szpitalu i tak się dziwili ze nic się nie stało jak goraczkowalam, przeszło na szczęście po trzech dniach, ale przez trzy dni brałam polopiryne i antybiotyk siedem. Dbajcie o siebie teraz dziewczynki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 20:18

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • edyś Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu, poki co leze w lozku i kuruje sie domowymi sposobami. Tak jak piszesz, boje sie kaszlnac, zeby nie wywolac skurczu. Temperatury mam 37 st. Jak jutro nie bedzie lepiej to pojde do lekarza

l22ncwa15v2ncszo.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co bagatelizować przeziębienia. Mi lekarz powtarzał zawsze że mniej szkodliwe dla dziecka są leki niż np gorączka mamy czy infekcja...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Dopiero odkryłam to forum i jejku jaka tu miła atmosfera. Chętnie przyłączę się do Waszego grona, jeśli tylko pozwolicie :)
    Jestem z Warszawy i termin mam na 24 marca. Mam zamiar rodzić w Szpitalu Praskim. Może spotkam się tam z którąś w Was? Do wczoraj obstawiałam oczywiście Żelazną, ale doszłam do wniosku, że chyba nie mam ochoty stresować się tym czy będą tam miejsca, czy nie, tym bardziej że Bolko (bo tak ma na imię pasażer w moim brzuchu) ma zamiar pojawić się w Wielki Czwartek ;) - chociaż wiadomo jak to z terminami bywa).
    Dziś byłam na USG i okazało się, że synek jest dość dorodny. Któraś z Was (wybaczcie, że nicka nie pomnę) pisała o tym, że jej dzieciątko ma mały brzuszek, co może świadczyć o słabym przepływie. Otóż mój maluch wagowo, wzrostowo, udowo jest w 72 centylu ale brzuszek ma malutki. Lekarz jednak powiedział, że wszystko jest w normie i nie należy się tym przejmować. Tym bardziej, że wykonał też badanie łożyska i z nim, a także przepływami wszystko ok (I stopień). Tym niemniej zasugerował, aby zrobić kolejne badanie USG w 37 tygodniu ciąży, aby ponownie określić wielkość malucha - co może być dość istotną informacją dla lekarzy przy porodzie.
    Jedyne co mnie nieco martwi to pępowina, która na USG znajdowała się w okolicach główki Bolka. Lekarz uspokaja, że do porodu nic małemu w związku z tym nie zagraża, ale w trakcie porodu koniecznie trzeba o tym poinformować.

d'nusia, muminka83, baassiia, A.Kasia, Czarodziejka87, Est, Martita88, olatychy, M+M+?, Lilou1984, Dorka87, Vincent, Karka, Hannia123, Falon, Magda lena, Mietka 30:), Karolina@, krówka_muffka lubią tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś- moja córka urodziła się w 34tc I jest zdrowa, mądrą i piękna ;) także nie stresuj się, będzie wszystko dobrze :) Ja coś czuję ze jak przepływy będą dobre i dzidzia będzie przybierać to nie będą rozwiązywać ciazy tylko obserwować.

Kate84, d'nusia, muminka83, A.Kasia, Czarodziejka87, aleksandrazz, Est, Hannia123, Mietka 30:), domiii, krówka_muffka lubią tę wiadomość

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaja a jak u Ciebie? Ty wyszłaś ze szpitala?

Wanna cześć :D

Wanna lubi tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna Witamy Witamy, fajnie że dołączyłaś :-) fajne imię wybraliście :-D

muminka83, Falon lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D'nusia- tak wyszłam :) tak w skrócie to mam pessar, szyjke 1,9mm i malowodzie. W związku tym ostatnim mam 2x w tyg usg i raz ktg, narazie jest wszystko ok i jestem dobrej myśli ze minimum do 36tc tak zostanie ;)

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! To inwencja twórcza męża ;) Początkowo budziło straszny sprzeciw mojej rodziny, ale już się przyzwyczaili. Natomiast teściowa nadal nie może tego przeżyć ;) My natomiast mamy radochę ogromną w dorabianiu określeń dla malucha. Po dzisiejszym badaniu USG rządzi Bolko Dorodny ;)

Kate84, Izoleccc, d'nusia, Hannia123, Falon, perła ziemi, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
‹‹ 1593 1594 1595 1596 1597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ