Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Niunia, mnie jeszcze lekarka mówiła, że wielowodzie najbardziej martwi w II trymestrze ciaży. Bo może wskazywać na wady malucha. Że źle łyka, albo źle wydala. A im dalej w las tym podobno to jest mniej groźne.
Gośśś, jutro ide do niej. Nie wiem, może jestem przewrażliwiona, ale wolałabym mieć lepszą opiekęZobaczymy co będzie po jutrzejszej wizycie i po środowym USG
niunia26, Gośśś lubią tę wiadomość
-
paola87 wrote:To nie chodzi o to że dzidzi się coś stanie czy nie, tylko o to, że ta maź, którą dzidzia jest pokryta jest bardzo zdrowa dla skóry i niekorzystnie jest ją zaraz zmywać.
Tak wiem i rozumiem to, dlatego chodzi mi o to, że wiele dziedzi było kąpanych i dla nich jakos to niekorzystanie nie wpłyneło. Przynajmniej te przypadki które je znam.
-
nick nieaktualny
-
Dziękuje za odpowiedzi zawsze lepiej się zrobi:) a tak po za tym jestem w 28/5dni mały wychodzi tydzien starszy i wazy juz 1490 takze chyba tez troche ta moja pozno wykryta cukrzyca mu poszla w kosci;p oby sie za duży nie urodził hehe pozdrawiam i zycze milego wievzorku;)
A.Kasia lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa u mnie też są różnice w pomiarach ale nawet nie drąże, nie czytam. Ty też nic się nie martw na pewno wszystko jest ok, może po prostu nóżki nie będą jak u modela :-*
Rudy Tygrysku super te ciuszki! I jakie sliczne fotki :-*
Niunia Witaj, na pewno wszystko jest wporządku, tylko tak jak pisze Kasia poczekaj do wizytyRudyTygrysek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A tak w ogóle to troszkę się wkurzylam bo jakość usg 4d u nas nie najlepsza no ale coś widać
Oto mój Antoś
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/00afa0ed5f71.jpgA.Kasia, Czarodziejka87, edyś, RudyTygrysek, arien, muminka83, M+M+?, Martita88, Est, Mietka 30:), Kate84, Madlene.:), olatychy, Vincent, paola87, d'nusia, Renka88, Amarylis, perła ziemi, Izoleccc, Lilou1984, Dorka87, Karka, Hannia123, Falon, ryjkek, Lucky, Karolina@, krówka_muffka, Kasia24 lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
nick nieaktualnyKurcze powiem Wam, że już zapomniałam ile w tej książce przydatnych informacji, mogłabym tak strona po stronie wklejać
Szkoda, że nie jest już dostępna w księgarniachwidziałam jedynie w sprzedaży na allegro, więc jak ktoś chce to ja polecam.
http://allegro.pl/piersia-spoko-poradnik-mamy-karmiacej-i5927220509.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 20:16
domiii lubi tę wiadomość
-
Edys, byłaś u lekarza? ja jestem uczulona na to bo gorączka i kaszel w tym okresie mogą wywołać przedwczesny poród. W moim szpitalu i tak się dziwili ze nic się nie stało jak goraczkowalam, przeszło na szczęście po trzech dniach, ale przez trzy dni brałam polopiryne i antybiotyk siedem. Dbajcie o siebie teraz dziewczynki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 20:18
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Cześć dziewczyny
Dopiero odkryłam to forum i jejku jaka tu miła atmosfera. Chętnie przyłączę się do Waszego grona, jeśli tylko pozwolicie
Jestem z Warszawy i termin mam na 24 marca. Mam zamiar rodzić w Szpitalu Praskim. Może spotkam się tam z którąś w Was? Do wczoraj obstawiałam oczywiście Żelazną, ale doszłam do wniosku, że chyba nie mam ochoty stresować się tym czy będą tam miejsca, czy nie, tym bardziej że Bolko (bo tak ma na imię pasażer w moim brzuchu) ma zamiar pojawić się w Wielki Czwartek- chociaż wiadomo jak to z terminami bywa).
Dziś byłam na USG i okazało się, że synek jest dość dorodny. Któraś z Was (wybaczcie, że nicka nie pomnę) pisała o tym, że jej dzieciątko ma mały brzuszek, co może świadczyć o słabym przepływie. Otóż mój maluch wagowo, wzrostowo, udowo jest w 72 centylu ale brzuszek ma malutki. Lekarz jednak powiedział, że wszystko jest w normie i nie należy się tym przejmować. Tym bardziej, że wykonał też badanie łożyska i z nim, a także przepływami wszystko ok (I stopień). Tym niemniej zasugerował, aby zrobić kolejne badanie USG w 37 tygodniu ciąży, aby ponownie określić wielkość malucha - co może być dość istotną informacją dla lekarzy przy porodzie.
Jedyne co mnie nieco martwi to pępowina, która na USG znajdowała się w okolicach główki Bolka. Lekarz uspokaja, że do porodu nic małemu w związku z tym nie zagraża, ale w trakcie porodu koniecznie trzeba o tym poinformować.d'nusia, muminka83, baassiia, A.Kasia, Czarodziejka87, Est, Martita88, olatychy, M+M+?, Lilou1984, Dorka87, Vincent, Karka, Hannia123, Falon, Magda lena, Mietka 30:), Karolina@, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
Gośśś- moja córka urodziła się w 34tc I jest zdrowa, mądrą i piękna
także nie stresuj się, będzie wszystko dobrze
Ja coś czuję ze jak przepływy będą dobre i dzidzia będzie przybierać to nie będą rozwiązywać ciazy tylko obserwować.
Kate84, d'nusia, muminka83, A.Kasia, Czarodziejka87, aleksandrazz, Est, Hannia123, Mietka 30:), domiii, krówka_muffka lubią tę wiadomość
Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :* -
nick nieaktualny
-
D'nusia- tak wyszłam
tak w skrócie to mam pessar, szyjke 1,9mm i malowodzie. W związku tym ostatnim mam 2x w tyg usg i raz ktg, narazie jest wszystko ok i jestem dobrej myśli ze minimum do 36tc tak zostanie
Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :* -
Dzięki! To inwencja twórcza męża
Początkowo budziło straszny sprzeciw mojej rodziny, ale już się przyzwyczaili. Natomiast teściowa nadal nie może tego przeżyć
My natomiast mamy radochę ogromną w dorabianiu określeń dla malucha. Po dzisiejszym badaniu USG rządzi Bolko Dorodny
Kate84, Izoleccc, d'nusia, Hannia123, Falon, perła ziemi, Mietka 30:) lubią tę wiadomość