X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna witamy w naszych "skromnych"progach ;)
    Gratuluję synka:)

Wanna lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaja, dasz radę na pewno :-) zresztą przy kontroli dwa razy w tyg jakby coś się działo można szybko zareagować :-)

shaja88, d'nusia lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaja też myślę, że dacie razem w dwupaku do 36tc na pewno! :-) bardzo dobrze, że tak będą kontrolować i pilnować dokładnie!

shaja88 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja u mnie bez zmian ktg nie wykazał skurczu ale moja gin sie przejela, rozwarcia nie ma ale szyjka ctapowata dostałam scopolan nospe i magnnez jak nie przejdzie to jutro mnie na oddział do siebie do wawy

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaja,Kasieńka trzymam za Was kciuki:*
    Będzie dobrze, musi być!trzymajcie się ciepło

Filip 28.03.2016 <3
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    Heja u mnie bez zmian ktg nie wykazał skurczu ale moja gin sie przejela, rozwarcia nie ma ale szyjka ctapowata dostałam scopolan nospe i magnnez jak nie przejdzie to jutro mnie na oddział do siebie do wawy

Kasiu to teraz odpoczywaj i daj jutro znać jak się czujesz. Dobrej, spokojnej nocy.

km5szbmhexpco9m1.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaja, a jak z ruchami malucha? Czytałam, że przy małowodziu dzieci mają mniej miejsca.
    Ja już 5 dzień się poję i maluch stanowczo więcej się rusza (szczególnie dokucza mi pod prawym żebrem :-) ). Wierzę, że to objaw zwiększonej ilości wód....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 22:40

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz powiedział, że kontrola może być spokojnie za 2-3 tyg, ale i tak umówiłam się na przyszłą środę. Moje afi to 7,5.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową koleżankę :)

Shaja, kasieńka 1985 - trzymajcie się dzielnie! Do lutego tylko 13 dni a umowa była, że się żadna z nas w styczniu nie rozpakowuje ;)

Wyprałam sobie kocyki, prześcieradła i kilka bodziaków w tym balsamie Lovela i powiem Wam, że zapach mi się bardzo podoba :) Mogę też powiedzieć, że jednak ciuszki z H&M (seria z ekologicznej bawełny) dużo lepiej znoszą pranie niż te ze Smyka.

Wanna, alinalii, shaja88 lubią tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Melduje sie po usg :)
    Wstydzioch w końcu się ujawnił i będzie dziewczynka na 100% :)
    Mojemu mężowi aż łezka sie zakrecila, bo on marzył o corci :)
    Poza tym wazy 1600g, zdrowiutenka, wszystkie parametry w normie, tylko buziaka nie chciała za bardzo pokazać do fotografii 4d i była wtulona w ściankę, ale i tak jestem szczesliwa, bo byla cudowna tak sobie ziewala :)
    Niestety pomiary szyjki mojej, sa gorsze bo wyszlo 26 mm :( czyli skrocila mi się (wcześniej bylo 31-32mm). Lekarz stwierdził, ze tragedii nie ma ale jednak więcej leżeć niz cos robić, zeby jeszcze te 3 tygodnie wytrzymać... Jutro kontaktuje sie z moim lekarzem i zobaczymy co ona na to powie.

Vincent świetny fotel tez urabiam mojego meza żeby taki mi kupil :P
    A.Kasia wozek fajny, sliczne kolory, nasz tez bedzie w tym tygodniu

M+M+?, Hannia123, A.Kasia, Vincent, Wanna, edyś, domiii, Falon, perła ziemi, Karka, Est, Magda lena, Czarodziejka87, Martita88, ryjkek, olatychy, Lucky, d'nusia, ksanka, Renka88, Teresa1992, Mietka 30:), Karolina@, Lilou1984, She86, krówka_muffka, Izoleccc lubią tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka no to gratulacje córci, wreszcie się ujawniła i wiadomo dlaczego tak długo się wstydziła w końcu to dziewczynka ;-) cieszę się, że z malutką wszystko ok a co do szyjki to dużo leż, postaraj się nie robić nic w domu. Ja mam to samo od 30tc i praktycznie leżę cały czas i tak sobie leci już 34tc. Wy jeszcze też wytrzymacie!

Kasiu jak to ładnie brzmi tak mało dni do lutego, damy wszystkie radę!

Dobranoc Marcówki :-*

km5szbmhexpco9m1.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka oczywiście lubię, że masz zdrową córeczkę, a nie, że problemy z szyjką. Leż ile się da, gwarancji to 100% nie da, ale zobacz tu na nas leżące, że jednak pomaga:-)

Wanna witaj:-) mamy identyczny termin, a szpitala praskiego i ja nie wykluczyłam, choć jak pisałam wcześniej w opcji poród w marcu chciałabym wykupić położną. Na Inflanckiej się da, a tam podobno nie ma takiej możliwości.

Spokojnej, bezskurczowej nocki :-)

Wanna, Lucky lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna ja stawiam na Żelazna, mam lekarza stamtąd i powiedziała mi ogólnie, że mam sie nie martwic o przyjęcie i tak się jej słucham :) no ale w razie co biorę pod uwagę Madalińskiego.
    Ja także mam termin na 24 marca :)

perła ziemi, domiii, Lucky lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczyny już tak niewiele nam zostało dlatego trzymam kciuki by nasze porody były w terminie lub jak najbliżej terminu.

Nie mogę znowu spać. Cały dzień bolał mnie tak kręgosłup że ledwo co pełzałam. Masaż kręgosłupa, ciepły prysznic nic nie pomagało i nie pomaga. Na większość leków bezpiecznych jestem uczulona. Eh oby jutro było lepiej bo jutro jedziemy do Genomy do Rudy na badania 3 trymestru. Wolałabym być w formie.

Mój brat też nie dodał mi dzisiaj powodów do dumy. Przechodzi kryzys wieku średniego i bije mu na ten trzydziestoletni czerep. Jednak bratowa wzięła co w obroty.... więc na wieczór SMS że jest ok.

Tak więc reasumując mój dzień jest dzisiaj na nie. Czuję się kiepsko nienawidzę się tak czuć.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia, Dorka - super! Może gdzieś się spotkamy :) Mojej koleżance z terminem na luty, lekarz z Żelaznej, do którego chodzi prywatnie, powiedział, że nie gwarantuje przyjęcia. Wydaje mi się to mega dziwne. Mój lekarz prowadzący byl natomiast kiedyś ordynatorem na Inflanckiej, ale to już starszy pan i chyba na emeryturze :) A ja szpitala na Inflanckiej raczej pod uwagę nie biorę. Z drugiej strony myślę sobie, że nie ma co dawać się zwariować z tymi szpitalami.Będzie dobrze :)

I samych dobrych snów Wam życzę :) Zwłaszcza tym, które miały cieżki dzień. Odpoczywajcie dla dobra maluchów :)

M+M+?, Lucky, domiii, Hannia123 lubią tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki. :)

Nie było mnie tu zaledwie półtora dnia, a Wy naskrobałyście, że hej. ;) Później będę Was nadrabiać. Ostatnie, co widziałam, to zdjęcia pięknych mamusiek z brzuchami.
    No i widzę, że dołączyły do Nas nowe twarzyczki. Serdecznie witam. Jest Nas już całkiem sporo. ;)

Wczoraj byłam na wizycie. Młody ma już 2300/2400 g. Wstępnie umówiłam się z ginem na cesarkę. Ma być pomiędzy 20 a 24.02. W sumie lekarz nie był do końca przekonany, co do cesarki, ale znowu poród naturalny w moim przypadku jest dużym zagrożeniem dla dziecka, więc powiedziałam mu, że ma wybrać to co będzie bezpieczniejsze dla dziecka i padło na cesarkę.

Aaaa i wg USG dzisiaj kończę 34 tydzień. :D

Gośśś właśnie doczytałam o Twoim problemie. Mocno trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo. Jestem pewna, że na tym etapie młody sobie poradzi poza brzuszkiem mamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 08:05

Dorka87, d'nusia, Lucky, ksanka, Gośśś, Kate84, edyś, A.Kasia, alinalii, Czarodziejka87, Falon, baassiia, Mietka 30:), Karolina@, muminka83, domiii, Hannia123, Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry
    u nas sroga zima, mocno pada śnieg, samochody pozamarzane i za oknem -10

Edyś jak się czujesz? jak temperatura?

Haniu jak się czujesz? jesteś w szpitalu?

Dorka gratuluję córeczki, że też tak długo się chowała :) macie plany co do imienia?

Ryjek alez duży jest Wasz Franek! dzielą nas 2 tygodnie i.... niemal kilogram wagi dziecka, no szok. A dlaczego ta cesarka? Jakie jest zagrożenie dla dziecka w przypadku sn? Sorry że pytam, ale ciekawa jestem po prostu.

Witam nową koleżankę. Bolko brzmi jakoś tak rycersko :)

Ze szpitala pamiętam, ze dziewczyny z wielowodziem leżały długoterminowo, codziennie miały ktg, pomiary brzucha i dietę cukrzycową. Lekarze bardzo na nie uważali.

Wiem, że u nas w szpitalu normalnie kąpali dzieci chyba na drugą dobę. Nie wiem jak jest teraz, zapytam przy okazji. Nie ma zakazu smoczków (co za głupota, przecież to nie narkotyk!) ani dokarmiania. Ja od razu miałam pokarm, ale mała sporo spadła na wadze w pierwszej dobie i potem za bardzo nie przybierała, a neonatolog powiedziała że nas do domu nie wypuści o ile córka nie przybierze określonej liczby gramów, no i poprosiłam położne by dokarmiły ze dwa razy, pomogło i nie musiałyśmy siedzieć w szpitalu za długo. Zależało mi na szybkim wyjsciu, bo miałam koszmarne łóżko z takim głębokim lejem w środku, nie mogłam ani spać, ani się podnieść i to było koszmarem, szczególnie przy bliźnie po cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 08:01

• margaret26 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Witamy się w nowym tygodniu :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e98272fe737.jpg

olatychy, Dorka87, aleksandrazz, Gośśś, ryjkek, d'nusia, Kate84, edyś, A.Kasia, Teresa1992, Vincent, alinalii, Renka88, Czarodziejka87, Falon, baassiia, Madlene.:), RudyTygrysek, Mietka 30:), Karolina@, domiii, Hannia123, Lilou1984, Est, Martita88, krówka_muffka, Izoleccc, arien, Karka, nataliano, Kasia24 lubią tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Witam nowe mamusie !! :) ale nas się nazbierało :P

O 10;40 mam wizytę u mojej ginekolog, pewnie szybka wizyta bo wczoraj miałam w klinice dokładne badania i pomiary małego :)
    Później jadę do siostry bo obiecała zrobić mi kilka zdjęć z brzuszkiem :)

Miłego dnia :)

Kate84, edyś, A.Kasia, RudyTygrysek, Mietka 30:), Lilou1984, Martita88, krówka_muffka, Izoleccc lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Witam nową mamusie :)

Dorka gratuluję córci ;)

Dziewczyny ja się Dziś wyłączam z forum i w ogóle z neta bo ryje mi tylko mózg. Od wczoraj czytam o tej kości udowej i aż mi nie dobrze. Muszę jakoś się ogarnąć albo nie wiem co...

Życzę wszystkim miłego i udanego dnia :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
‹‹ 1594 1595 1596 1597 1598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ