X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :) dawno mnie nie było :D u nas wszystko w porządku w brzuszku rośnie i rozpycha się mały Mateuszek <3 a ja właśnie czytam opinie i myślę gdzie by tu go urodzić. Termin mamy na 31.03. Dziewczyny z Warszawy gdzie planujecie porody? Może z którąś na porodówce się spotkam? :) Ja chciałabym na Żelaznej ale boję się czy mnie nie odeślą nikogo tam nie znam itp.

edyś, Lilou1984, Kate84, A.Kasia, Mietka 30:), d'nusia, ksanka, Martita88, Kokaina, RudyTygrysek, Hannia123, Karka, Falon lubią tę wiadomość

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Dzien doberek :-) podsylam wam linka, to teledysk polaczony ze slubem, ciaza, porodem, chrzcinami, ja wymiekam jak go ogladam, szczegolnie gdy babka lezy na porodowce z dzieckiem na piersi. Chcemy z mezem wlasnie cos takiego zmontowac :-) mi lzy same leca :-)https://m.youtube.com/watch?v=ZbSIARNWjZg

https://www.youtube.com/watch?v=6tDzXizoeoc oni tez ładny slub mieli:D kolezanka tej co Ci sie film podobał:D

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny, wózek ogarnięty chociaż myślałam, że te wszystkie wózki są łatwiejsze w obsłudze ;) Mąż kozaczył ale w końcu bez instrukcji obsługi się nie obyło ;)

hs1elj.jpg

Generalnie jestem zadowolona, kolor ładny, ma ładną nasyconą barwę a jeszcze ładniej wygląda w słońcu :) Zdjęcia nie oddają dokładnie tego koloru. Wózek sam w sobie ciężki ale prowadzi się łatwo. Zdecydowanie nie jest to wózek miejski, podbija się dosyć trudno. Tak więc jeśli ktoś jest zainteresowany x-landerem a mieszka w mieście to lepiej niech obejrzy x-Pulse bo pokonując krawężniki mocno się namęczy. Model X-Move to wózek czołg, masywny i raczej na trudne tereny (z resztą takim jest dedykowany).

Kosz na zakupy świetny, duży i pojemny. Samo wykonanie wózka bardzo solidne, podobają mi się rozwiązania typu osłonka na gondolę mocowana na magnesy. Gondola moim zdaniem wystarczająca, spacerówka rozkładana niemal całkiem na płasko co dla mnie jest bardzo ważne, bardzo łatwo i płynnie regulowane oparcie.

Koła są duże co ma plusy i minusy - na pewno jest mniej zwrotny niż wózki z małymi kółkami ale za to wszędzie wjedzie i na pewno nie ugrzęźnie w błocie czy śniegu.

Na pewno w miarę użytkowania znajdzie się jeszcze coś na co będzie można ponarzekać ale na ten moment nie żałujemy zakupu :) Potrzebowaliśmy wózka terenowego i wygląda na to, że ten jest idealny na nasze potrzeby :) Ale tak jak mówię - nie polecam jeśli ktoś szuka lekkiego, zwrotnego wózka do poruszania się po mieście lub stabilnej utwardzonej drodze.

Aha! Po złożeniu zajmuje dużo miejsca, na pewno za dużo na bagażnik małego auta. Trzeba to wziąć pod uwagę jeśli się ma niewielki bagażnik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 13:04

Kate84, Renka88, olatychy, arien, Teresa1992, Magda lena, Mietka 30:), Hannia123, ksanka, Madlene.:), Martita88, RudyTygrysek, Dorka87, muminka83, Vincent, 26Asia, Lilou1984, M+M+?, perła ziemi, krówka_muffka, Karka, Kasia24 lubią tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaTychy trzymamy kciuki za echo :-*

Kasiu wózek prezentuje się naprawdę dobrze, widać ,że jest porządny !Ja też takiego potrzebowałam bo będę po wsi głównie jeździć za pół roku :P a kolor baaardzo ładny, gratuluję udanego zakupu!

Ja w środę jadę do Gdańska, eh powiem Wam,że w ogóle nie mam na to ochoty sama myśl i już mam niepokój ale niestety muszę się spotkać jeszcze z deweloperem. Jadę pociągiem -muszę znaleźć wolny przedział żeby leżeć oby się udało! W sobotę już wracamy i do wyprowadzki po porodzie już tam nie pojadę. W Poznaniu jestem spokojniejsza , lekarz, szpital ,torba.... Mama która wszystko robi a tam M będzie całe dnie w pracy dobrze ,że tylko czwartek ,piątek! Przy okazji odbieramy nasz wózek mieliśmy miesiąc później no ale w tej sytuacji... a miesiąc gwarancji już różnicy nie robi .

Słodkie mamy , podziwiam Was jesteście naprawdę wytrwałe i trzymam kciuki ,żeby po porodzie Wam nie została ta cukrzyca.Będzie dobrze :-*

ksanka lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karmienia piersią, ja posiadam ten poradnik i jest bardzo fajny:

http://www.gandalf.com.pl/b/piersia-spoko/

Właśnie się zabrałam za przeglądanie, co ważniejsze fragmenty wkleję na forum.

domiii, Magda lena, Kate84 lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia wrote:
    hej hej :) dawno mnie nie było :D u nas wszystko w porządku w brzuszku rośnie i rozpycha się mały Mateuszek <3 a ja właśnie czytam opinie i myślę gdzie by tu go urodzić. Termin mamy na 31.03. Dziewczyny z Warszawy gdzie planujecie porody? Może z którąś na porodówce się spotkam? :) Ja chciałabym na Żelaznej ale boję się czy mnie nie odeślą nikogo tam nie znam itp.

ooo witamy z powrotem :)
    ja rodzę właśnie na Żelaznej, ale mam stamtąd lekarza prowadzącego i wykupioną położną, nie wiem jak jest w przypadku braku jakichkolwiek "znajomości" :(
    ale szpital sam w sobie jeden z najlepszych w Warszawie :)
    dopisuję Was na pierwszą stronę w takim razie :)

agu88sia lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu świetny kolor wózka. Podoba mi się gondola. Widać że praktyczna.

Wczoraj na mieście widziałam kobietę z wózkiem który totalnie mnie zaskoczył. Nie wiem co to za model ale był tak niski ! Nie wyobrażam sobie jak ciężko go prowadzić. A mam tylko 160cm wzrostu ;)

Osobiście też mam wózek bardziej "terenowy" bo mieszkam na wsi. Niby droga dobrze utwardzona ale zawsze niewiadomo gdzie nas na spacer poniesie haha :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Witam się z rana w 32 tygodniu :) <3
    na wadze +9 kg a w brzuszku 120CM !!! wymiarami przypominam małą orkę :/

Kate zdjęcia są MEGA!
    Kasieńka jedź koniecznie na IP - lepiej sprawdzić co się dzieje

Mam pytanie do dziewczyn które mają nawilżacze ultradźwiękowe i mają zwierzaki w domu - czy te ultradźwięki nie przeszkadzają i nie drażnią Waszych zwierząt? Ba chciałam kupić nawilżacz, który polecałyście, ale wyczytałam, że te ultradźwiękowe mogą drażnić zwierzęta :/ a parowe są głośne i nie wiem co wybrać...

Ja zaraz zbieram się do sklepu, bo dzisiaj mam zamiar zrobić szarlotkę <mniam> na obiad żurek a na kolację domowy kebab :D i to wszystko dietetycznie (no może oprócz tej szarlotki :D )

Hej,
    Mojej Kitty nie przeszkadza w ogole :)

Martita88 lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Hej,
    Mojej Kitty nie przeszkadza w ogole :)
    D'nusia a który masz nawilżacz?
    Dziewczyny, które kupowału Beaba, mogłybyście napisać jakie wymiary ma ten nawilżacz? Nie bardzo wiem gdzie go postawić potem...

Kate zdjęcia prześliczne :) Kasia, brzuszek to Ci konkretnie wystrzelił ostatnio, wreszcie widać że tam Tymek siedzi ;) Wcześniej wyglądałaś jakbyś się najadła ;) No i wciąż wyglądasz ślicznie :)

Ja mam +11 kg do przodu, mam nadzieję, że więcej jak 2, 3 kg już nie przytyję. Ale te słodycze, ehhh, co zrobić jak tak się chce :) ? No i w ogóle mogłabym ciągle coś podjadać... :) Od samego pisania o tym zachciało mi się jeść i właśnie wybieram się oblukać lodówkę :P

Kate84 lubi tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia wrote:

Hej :)
    Ja też z Wawy, będę rodzić na Inflanckiej :)
    Chodziłam tam do szkoły rodzenia i poznałam wiele położnych, które tam pracują- szpital wyremontowany, wydaje się ok .

Moją znajomą z Żelaznej niedawno odesłali z powodu braku miejsc, a miała stamtąd położną wykupioną :/

agu88sia lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• alinalii Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeee przyszła kołyska !!!!!!!!!

teraz czekaam na mojego Ł ;d
    i nie wiem gdzie ją wstawić , chyba do salonu ,
    bo to tu najwiecej czasu spędzam ;)

ksanka, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny
    My po wizycie dziś był tylko przegląd podwozia, szyjka zamknięta i wszystko tam ok. Żelazo muszę brać 3 razy dziennie do tego kwas foliowy i jeszcze witaminę d3 bo zimą jest większe zapotrzebowanie na nią.

Kate84 piękne są te wasze zdjęcia i wy tacy uśmiechnięci i szczęśliwi, uwielbiam oglądać takie fotki :)
    Sama marze o takiej sesji już nawet rozmawiałam z fotografem jak to u niego wygląda i miałam dać znać na początku lutego ale ze względu że pogoda na wyjście w morze(mój M jest rybakiem) jest nieciekawa to musimy ukrócić wszystkie wydatki a jeszcze zostało nam troszkę rzeczy do kupienia dla synka. Dziś jakaś taka bez humoru jestem, później ma przyjść paczka z kilkoma ciuszkami dla synka to może to poprawi mi humor.

U mnie cukry ostatnio były bardzo dobre, dziś rano po śniadanku i kawie trochę podskoczyły w górę mimo że jadłam to samo co przez ostatnie kilka dni, wydaje mi się że może za szybko zjadłam bo w sumie śpieszyłam się. Nie mam pojęcia, za to cukry po 2 śniadanku były w normie, mam nadzieje że to tylko jednorazowy skok.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek - super, że podwozie sprawne ;) Może to ta kawa podniosła cukier bo wydaje mi się, że ona tak działa.

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Witajcie dziewczyny
    My po wizycie dziś był tylko przegląd podwozia, szyjka zamknięta i wszystko tam ok. Żelazo muszę brać 3 razy dziennie do tego kwas foliowy i jeszcze witaminę d3 bo zimą jest większe zapotrzebowanie na nią.

Kate84 piękne są te wasze zdjęcia i wy tacy uśmiechnięci i szczęśliwi, uwielbiam oglądać takie fotki :)
    Sama marze o takiej sesji już nawet rozmawiałam z fotografem jak to u niego wygląda i miałam dać znać na początku lutego ale ze względu że pogoda na wyjście w morze(mój M jest rybakiem) jest nieciekawa to musimy ukrócić wszystkie wydatki a jeszcze zostało nam troszkę rzeczy do kupienia dla synka. Dziś jakaś taka bez humoru jestem, później ma przyjść paczka z kilkoma ciuszkami dla synka to może to poprawi mi humor.

U mnie cukry ostatnio były bardzo dobre, dziś rano po śniadanku i kawie trochę podskoczyły w górę mimo że jadłam to samo co przez ostatnie kilka dni, wydaje mi się że może za szybko zjadłam bo w sumie śpieszyłam się. Nie mam pojęcia, za to cukry po 2 śniadanku były w normie, mam nadzieje że to tylko jednorazowy skok.
    ja jem codziennie to samo na pierwsze śniadanie i cukier potrafi wynosic od 93 do 118. Sądzę, że wydzielanie insuliny też się waha i zależy od wielu innych czynników :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawialam z kolezanka ktora rodzila trzy dni temu w tym szpitalu co ja bede rodzic i tam kaza karmic tylko piersia, pielegniarka schowala jej butelke jak chciala dokarmic bo miala malo mleka w pierwszej dobie. Nie i koniec i przez to miala nie przespana noc. Co za terror co.. ja tam biore butle, mleko i mam na nie nakichane. Nie moga mi kazac, jestem przeciez wolnym czlowiekiem.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    D'nusia a który masz nawilżacz?
    Dziewczyny, które kupowału Beaba, mogłybyście napisać jakie wymiary ma ten nawilżacz? Nie bardzo wiem gdzie go postawić potem...

Kate zdjęcia prześliczne :) Kasia, brzuszek to Ci konkretnie wystrzelił ostatnio, wreszcie widać że tam Tymek siedzi ;) Wcześniej wyglądałaś jakbyś się najadła ;) No i wciąż wyglądasz ślicznie :)

Ja mam +11 kg do przodu, mam nadzieję, że więcej jak 2, 3 kg już nie przytyję. Ale te słodycze, ehhh, co zrobić jak tak się chce :) ? No i w ogóle mogłabym ciągle coś podjadać... :) Od samego pisania o tym zachciało mi się jeść i właśnie wybieram się oblukać lodówkę :P

Hej,
    Ja mam wlasnie Beaba.
    Wymiary :wysokość 25 cm,średnica tez z tyle. U mnie stoi na toaletce, a jak przeniosę do małego, to postawimy na komodzie raczej.

• margaret26 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia ,super karoca :)
    Jusiakp ,co za chora akcja w tym szpitalu :|

Do mnie właśnie przyszło wiaderko tummy tub do kąpania Młodego. Już czeka w łazience :)

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ostatnio też piłam kawę do śniadanka i cukier miałam ok ale dziś dość szybko ja wypiłam więc może to dlatego. Następnym razem zrezygnuję z kawy i dodam ją do II śniadanka :D

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Bardzo ładne zdjęcia :) tylko pozazdrościć takich wspaniałych sesji :)

Mi się jednak udało męża nakłonić i już mam fotel z Ikei, strasznie się cieszę.
    Jest bardzo wygodny :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2cd4969b0dff.jpg

baassiia, d'nusia, Magda lena, Amarylis, A.Kasia, Karolina@, Izoleccc, Madlene.:), Mietka 30:), Lilou1984, olatychy, RudyTygrysek, Renka88, Hannia123, Kate84, perła ziemi, Karka, Dorka87, Falon, Kasia24 lubią tę wiadomość

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkie tak pięknie wyglądacie! Mimo wielu ciążowych zmartwień, zdecydowanie na urodę nie ma to wpływu! :)

jusiakp mnie mega wkurzają tego typu praktyki w szpitalach... też słyszałam np o wydzieraniu smoczków itp. Ja rozumiem, że każdy ma inne przekonania ad wychowana, ale póki dziecku nie dzieje sę krzywda, to wybór matki jak dzieckiem się zajmuje. A my leżąc w szpitalu nie jesteśmy ubezwłasnowolnione w końcu.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 1588 1589 1590 1591 1592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ