Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej hej
dawno mnie nie było
u nas wszystko w porządku w brzuszku rośnie i rozpycha się mały Mateuszek
a ja właśnie czytam opinie i myślę gdzie by tu go urodzić. Termin mamy na 31.03. Dziewczyny z Warszawy gdzie planujecie porody? Może z którąś na porodówce się spotkam?
Ja chciałabym na Żelaznej ale boję się czy mnie nie odeślą nikogo tam nie znam itp.
edyś, Lilou1984, Kate84, A.Kasia, Mietka 30:), d'nusia, ksanka, Martita88, Kokaina, RudyTygrysek, Hannia123, Karka, Falon lubią tę wiadomość
-
jusiakp wrote:Dzien doberek
podsylam wam linka, to teledysk polaczony ze slubem, ciaza, porodem, chrzcinami, ja wymiekam jak go ogladam, szczegolnie gdy babka lezy na porodowce z dzieckiem na piersi. Chcemy z mezem wlasnie cos takiego zmontowac
mi lzy same leca :-)https://m.youtube.com/watch?v=ZbSIARNWjZg
https://www.youtube.com/watch?v=6tDzXizoeoc oni tez ładny slub mieli:D kolezanka tej co Ci sie film podobał -
nick nieaktualnyDobra dziewczyny, wózek ogarnięty chociaż myślałam, że te wszystkie wózki są łatwiejsze w obsłudze
Mąż kozaczył ale w końcu bez instrukcji obsługi się nie obyło
Generalnie jestem zadowolona, kolor ładny, ma ładną nasyconą barwę a jeszcze ładniej wygląda w słońcuZdjęcia nie oddają dokładnie tego koloru. Wózek sam w sobie ciężki ale prowadzi się łatwo. Zdecydowanie nie jest to wózek miejski, podbija się dosyć trudno. Tak więc jeśli ktoś jest zainteresowany x-landerem a mieszka w mieście to lepiej niech obejrzy x-Pulse bo pokonując krawężniki mocno się namęczy. Model X-Move to wózek czołg, masywny i raczej na trudne tereny (z resztą takim jest dedykowany).
Kosz na zakupy świetny, duży i pojemny. Samo wykonanie wózka bardzo solidne, podobają mi się rozwiązania typu osłonka na gondolę mocowana na magnesy. Gondola moim zdaniem wystarczająca, spacerówka rozkładana niemal całkiem na płasko co dla mnie jest bardzo ważne, bardzo łatwo i płynnie regulowane oparcie.
Koła są duże co ma plusy i minusy - na pewno jest mniej zwrotny niż wózki z małymi kółkami ale za to wszędzie wjedzie i na pewno nie ugrzęźnie w błocie czy śniegu.
Na pewno w miarę użytkowania znajdzie się jeszcze coś na co będzie można ponarzekać ale na ten moment nie żałujemy zakupuPotrzebowaliśmy wózka terenowego i wygląda na to, że ten jest idealny na nasze potrzeby
Ale tak jak mówię - nie polecam jeśli ktoś szuka lekkiego, zwrotnego wózka do poruszania się po mieście lub stabilnej utwardzonej drodze.
Aha! Po złożeniu zajmuje dużo miejsca, na pewno za dużo na bagażnik małego auta. Trzeba to wziąć pod uwagę jeśli się ma niewielki bagażnik.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 13:04
Kate84, Renka88, olatychy, arien, Teresa1992, Magda lena, Mietka 30:), Hannia123, ksanka, Madlene.:), Martita88, RudyTygrysek, Dorka87, muminka83, Vincent, 26Asia, Lilou1984, M+M+?, perła ziemi, krówka_muffka, Karka, Kasia24 lubią tę wiadomość
-
OlaTychy trzymamy kciuki za echo :-*
Kasiu wózek prezentuje się naprawdę dobrze, widać ,że jest porządny !Ja też takiego potrzebowałam bo będę po wsi głównie jeździć za pół rokua kolor baaardzo ładny, gratuluję udanego zakupu!
Ja w środę jadę do Gdańska, eh powiem Wam,że w ogóle nie mam na to ochoty sama myśl i już mam niepokój ale niestety muszę się spotkać jeszcze z deweloperem. Jadę pociągiem -muszę znaleźć wolny przedział żeby leżeć oby się udało! W sobotę już wracamy i do wyprowadzki po porodzie już tam nie pojadę. W Poznaniu jestem spokojniejsza , lekarz, szpital ,torba.... Mama która wszystko robi a tam M będzie całe dnie w pracy dobrze ,że tylko czwartek ,piątek! Przy okazji odbieramy nasz wózek mieliśmy miesiąc później no ale w tej sytuacji... a miesiąc gwarancji już różnicy nie robi .
Słodkie mamy , podziwiam Was jesteście naprawdę wytrwałe i trzymam kciuki ,żeby po porodzie Wam nie została ta cukrzyca.Będzie dobrze :-*ksanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
agu88sia wrote:hej hej
dawno mnie nie było
a ja właśnie czytam opinie i myślę gdzie by tu go urodzić. Termin mamy na 31.03. Dziewczyny z Warszawy gdzie planujecie porody? Może z którąś na porodówce się spotkam?
Ja chciałabym na Żelaznej ale boję się czy mnie nie odeślą nikogo tam nie znam itp.
ooo witamy z powrotem
ja rodzę właśnie na Żelaznej, ale mam stamtąd lekarza prowadzącego i wykupioną położną, nie wiem jak jest w przypadku braku jakichkolwiek "znajomości"
ale szpital sam w sobie jeden z najlepszych w Warszawie
dopisuję Was na pierwszą stronę w takim razieagu88sia lubi tę wiadomość
-
Kasiu świetny kolor wózka. Podoba mi się gondola. Widać że praktyczna.
Wczoraj na mieście widziałam kobietę z wózkiem który totalnie mnie zaskoczył. Nie wiem co to za model ale był tak niski ! Nie wyobrażam sobie jak ciężko go prowadzić. A mam tylko 160cm wzrostu
Osobiście też mam wózek bardziej "terenowy" bo mieszkam na wsi. Niby droga dobrze utwardzona ale zawsze niewiadomo gdzie nas na spacer poniesie hahaSynuś Antoś - 23.03.2016r. -
nick nieaktualnyMartita88 wrote:Witam się z rana w 32 tygodniu
na wadze +9 kg a w brzuszku 120CM !!! wymiarami przypominam małą orkę
Kate zdjęcia są MEGA!
Kasieńka jedź koniecznie na IP - lepiej sprawdzić co się dzieje
Mam pytanie do dziewczyn które mają nawilżacze ultradźwiękowe i mają zwierzaki w domu - czy te ultradźwięki nie przeszkadzają i nie drażnią Waszych zwierząt? Ba chciałam kupić nawilżacz, który polecałyście, ale wyczytałam, że te ultradźwiękowe mogą drażnić zwierzętaa parowe są głośne i nie wiem co wybrać...
Ja zaraz zbieram się do sklepu, bo dzisiaj mam zamiar zrobić szarlotkę <mniam> na obiad żurek a na kolację domowy kebabi to wszystko dietetycznie (no może oprócz tej szarlotki
)
Hej,
Mojej Kitty nie przeszkadza w ogoleMartita88 lubi tę wiadomość
-
d'nusia wrote:Hej,
Mojej Kitty nie przeszkadza w ogole
Dziewczyny, które kupowału Beaba, mogłybyście napisać jakie wymiary ma ten nawilżacz? Nie bardzo wiem gdzie go postawić potem...
Kate zdjęcia prześliczneKasia, brzuszek to Ci konkretnie wystrzelił ostatnio, wreszcie widać że tam Tymek siedzi
Wcześniej wyglądałaś jakbyś się najadła
No i wciąż wyglądasz ślicznie
Ja mam +11 kg do przodu, mam nadzieję, że więcej jak 2, 3 kg już nie przytyję. Ale te słodycze, ehhh, co zrobić jak tak się chce? No i w ogóle mogłabym ciągle coś podjadać...
Od samego pisania o tym zachciało mi się jeść i właśnie wybieram się oblukać lodówkę
Kate84 lubi tę wiadomość
-
agu88sia wrote:hej hej
dawno mnie nie było
Hej
Ja też z Wawy, będę rodzić na Inflanckiej
Chodziłam tam do szkoły rodzenia i poznałam wiele położnych, które tam pracują- szpital wyremontowany, wydaje się ok .
Moją znajomą z Żelaznej niedawno odesłali z powodu braku miejsc, a miała stamtąd położną wykupionąagu88sia lubi tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
jeee przyszła kołyska !!!!!!!!!
teraz czekaam na mojego Ł ;d
i nie wiem gdzie ją wstawić , chyba do salonu ,
bo to tu najwiecej czasu spędzamksanka, Kate84, Karka lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny
My po wizycie dziś był tylko przegląd podwozia, szyjka zamknięta i wszystko tam ok. Żelazo muszę brać 3 razy dziennie do tego kwas foliowy i jeszcze witaminę d3 bo zimą jest większe zapotrzebowanie na nią.
Kate84 piękne są te wasze zdjęcia i wy tacy uśmiechnięci i szczęśliwi, uwielbiam oglądać takie fotki
Sama marze o takiej sesji już nawet rozmawiałam z fotografem jak to u niego wygląda i miałam dać znać na początku lutego ale ze względu że pogoda na wyjście w morze(mój M jest rybakiem) jest nieciekawa to musimy ukrócić wszystkie wydatki a jeszcze zostało nam troszkę rzeczy do kupienia dla synka. Dziś jakaś taka bez humoru jestem, później ma przyjść paczka z kilkoma ciuszkami dla synka to może to poprawi mi humor.
U mnie cukry ostatnio były bardzo dobre, dziś rano po śniadanku i kawie trochę podskoczyły w górę mimo że jadłam to samo co przez ostatnie kilka dni, wydaje mi się że może za szybko zjadłam bo w sumie śpieszyłam się. Nie mam pojęcia, za to cukry po 2 śniadanku były w normie, mam nadzieje że to tylko jednorazowy skok. -
nick nieaktualny
-
RudyTygrysek wrote:Witajcie dziewczyny
My po wizycie dziś był tylko przegląd podwozia, szyjka zamknięta i wszystko tam ok. Żelazo muszę brać 3 razy dziennie do tego kwas foliowy i jeszcze witaminę d3 bo zimą jest większe zapotrzebowanie na nią.
Kate84 piękne są te wasze zdjęcia i wy tacy uśmiechnięci i szczęśliwi, uwielbiam oglądać takie fotki
Sama marze o takiej sesji już nawet rozmawiałam z fotografem jak to u niego wygląda i miałam dać znać na początku lutego ale ze względu że pogoda na wyjście w morze(mój M jest rybakiem) jest nieciekawa to musimy ukrócić wszystkie wydatki a jeszcze zostało nam troszkę rzeczy do kupienia dla synka. Dziś jakaś taka bez humoru jestem, później ma przyjść paczka z kilkoma ciuszkami dla synka to może to poprawi mi humor.
U mnie cukry ostatnio były bardzo dobre, dziś rano po śniadanku i kawie trochę podskoczyły w górę mimo że jadłam to samo co przez ostatnie kilka dni, wydaje mi się że może za szybko zjadłam bo w sumie śpieszyłam się. Nie mam pojęcia, za to cukry po 2 śniadanku były w normie, mam nadzieje że to tylko jednorazowy skok. -
Rozmawialam z kolezanka ktora rodzila trzy dni temu w tym szpitalu co ja bede rodzic i tam kaza karmic tylko piersia, pielegniarka schowala jej butelke jak chciala dokarmic bo miala malo mleka w pierwszej dobie. Nie i koniec i przez to miala nie przespana noc. Co za terror co.. ja tam biore butle, mleko i mam na nie nakichane. Nie moga mi kazac, jestem przeciez wolnym czlowiekiem.jusiakp
-
nick nieaktualnypaola87 wrote:D'nusia a który masz nawilżacz?
Dziewczyny, które kupowału Beaba, mogłybyście napisać jakie wymiary ma ten nawilżacz? Nie bardzo wiem gdzie go postawić potem...
Kate zdjęcia prześliczneKasia, brzuszek to Ci konkretnie wystrzelił ostatnio, wreszcie widać że tam Tymek siedzi
Wcześniej wyglądałaś jakbyś się najadła
No i wciąż wyglądasz ślicznie
Ja mam +11 kg do przodu, mam nadzieję, że więcej jak 2, 3 kg już nie przytyję. Ale te słodycze, ehhh, co zrobić jak tak się chce? No i w ogóle mogłabym ciągle coś podjadać...
Od samego pisania o tym zachciało mi się jeść i właśnie wybieram się oblukać lodówkę
Hej,
Ja mam wlasnie Beaba.
Wymiary :wysokość 25 cm,średnica tez z tyle. U mnie stoi na toaletce, a jak przeniosę do małego, to postawimy na komodzie raczej. -
Hej dziewczyny,
Bardzo ładne zdjęciatylko pozazdrościć takich wspaniałych sesji
Mi się jednak udało męża nakłonić i już mam fotel z Ikei, strasznie się cieszę.
Jest bardzo wygodny
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2cd4969b0dff.jpgbaassiia, d'nusia, Magda lena, Amarylis, A.Kasia, Karolina@, Izoleccc, Madlene.:), Mietka 30:), Lilou1984, olatychy, RudyTygrysek, Renka88, Hannia123, Kate84, perła ziemi, Karka, Dorka87, Falon, Kasia24 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wszystkie tak pięknie wyglądacie! Mimo wielu ciążowych zmartwień, zdecydowanie na urodę nie ma to wpływu!
jusiakp mnie mega wkurzają tego typu praktyki w szpitalach... też słyszałam np o wydzieraniu smoczków itp. Ja rozumiem, że każdy ma inne przekonania ad wychowana, ale póki dziecku nie dzieje sę krzywda, to wybór matki jak dzieckiem się zajmuje. A my leżąc w szpitalu nie jesteśmy ubezwłasnowolnione w końcu.