X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie rożnych balsamów na zmianę, brzuch póki co nie rośnie więc staram się nawilżać i masować ostra rękawiczką w kąpieli, żeby skóra była elastyczna.

Mój ulubiony to klasyczny czerwony balsam Garnier-a :) Fajne są też masła do ciała Ziaji

Ad. wózków. To przyjechała do Polski na chwilę koleżanka z UK z małym dzieckiem i ona mówi, że tam nikt nie kupuje taki klasycznych wózków, tylko od razu takie lżejsze spacerowe z odpinanym nosidełkiem. Sama się nad tym zastanawiam, bo ja na 2 piętrze bez winy i jakoś odstrasza mnie taka wielka karoca :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 20:03

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia mam tak samo ja Ty... nawet nie ogladam teraz... i nie mam zamiaru nic kupowac do poczatku lutego...

Muminka trzymam kciuki zeby tym razem bylo wszystko ok :) musi byc :)

muminka83 lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wozka to z doswiadczenia przy siostrzencu i siostrzenicy wim ze jak maluch ma sie urodzic wmarcu to nie ma co patrzec na rozmiar gondoli bo i tak w wakacje przejdzie na spacerowke i warto by ta byla szeroka co niestety nie w kazdym wozku jest a maly do 3 roku lubil drzemki na spacerze wiec w kombinezonie musial miec wygodnie...

baassiia, A.Kasia lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Serioo?! Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciazy smarowalam sie najpierw oliwa z oliwek a pozniej jakims balsamem z bielendy. Rozstepy i tak wylazly. Mam to w genach. Teraz smaruje sie maselkiem do brzucha z palmersa i jest super. Nawet na nastepny dzien czuje natluszczenie, mam nadzieje ze dzieku temu nie pojawi sie ich wiecej. Stare rozstepy obecnie znowu pociemnialy i bardzo je widac.

Co do wozka kamka ma racje. Syn jest ze stycznia i w gondoli moze byl nie wiecej niz 10 razy. Pozniej juz w spacerowce siedzial latem. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 20:29

👩🏻32l.
    Hashimoto, mutacja PAI-1 homo
    👨🏻31l.
    Niskie parametry nasienia.

🔸10.11.2022 - punkcja (4 ❄️❄️❄️❄️)
    🔸8.12.2022 cb 💔 16.02.2023 cb 💔 27.04.2023 cb 💔
    🔸FET 9.06.2023 ✨ 6dniowy 4BB (embryoglue, AZH)
    3 i 4dpt ⏸️
    10dpt beta 284 🥳 prog 49.4
    12dpt beta 732 😍 prog 33.3
    14dpt beta 2015 🤩 prog >60
    17dpt GS 7.5mm 🥰 jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy!
    27dpt CRL 7mm 🥰 jest serduszko ❤️
    9+2 CRL 2.69cm, ASP 174 🥰
    13+2 CRL 7.5cm, Pappa niskie ryzyka, wszystko idealnie ❤️
    17+3 waga 197g, mała księżniczka. 🧚‍♀️🥰
    21+3 II prenatalne ok, 400g szczęścia 👣
    25+1 740g małej akrobatki 🤸‍♀️
    29+1 1250g dzieciątka ♥️
    33+2 2050g ❤️
    36+0 2700g ❤️
    38+2 3270g ♥️ czekam na Ciebie 🎂
    40+1 poród sn, 23 lutego nasza gwiazda jest na świecie 🥰🥰🥰 3.5kg, 57cm 🤸‍♀️

👦🏼2013r.
    👧🏼2016r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    Co do wozka to z doswiadczenia przy siostrzencu i siostrzenicy wim ze jak maluch ma sie urodzic wmarcu to nie ma co patrzec na rozmiar gondoli bo i tak w wakacje przejdzie na spacerowke i warto by ta byla szeroka co niestety nie w kazdym wozku jest a maly do 3 roku lubil drzemki na spacerze wiec w kombinezonie musial miec wygodnie...

I jeszcze żeby pasy w spacerówce miały jakąś sensowną regulację. Patrząc po dzieciaczkach w rodzinie to często na takie mniejsze, ale już siedzące stabilnie dzieci pasy w spacerówce są za luźne i podczas jazdy nie ma stabilizacji. W wózkach Bebetto wcześniej tak było, ale jak siostra kupowała wózek w czerwcu to się okazało, że w nowych modelach jest już taka wyprofilowana wkładka dla mniejszych dzieci.

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas problem wozka i lozeczka odpada bo mamy po synku. Ubranek na chlopca jest sporo u siostry, na dziewczynke bedziemy myslec jak bedzie trzeba. Ale poki co to mysle o srodowej wizycie i zeby zobaczyc Babla calego i zdrowego.

pekinka82 lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co my u malej stosowalysmy szleki z canpol baby takie dopinane bo z innych nam sie wysuwala...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ponownie dziewczyny :-) trochę mnie nie było a to dlatego, że zajęta byłam ślubem :-) ale już po i jestem szczęśliwą żonka :) potem kilka dni byliśmy w Łebie, masa chodzenia, wszyscy po 22 siedzieli na drineczku a ja w pokoju spałam hehe w ogóle dziewczyny to jak u was z sennością? ja bym spała dzień i noc :/ rano jestem zmęczona, wieczorem jestem zmęczona, masakra po prostu. W dodatku boli mnie jajnik z lewej strony, wręcz rwie, tak ciągnie i co jeszcze hmm.. aaa byłam na morfologii i mam podwyższona ANIZOCYTOZE - z tego co wyczytałam to oznacza niedobór żelaza, ale za to hemoglobine mam w normie, bo 12,8, a anemia jest jeśli jest poniżej 11, więc nie wiem co to oznacza, może to jakieś początki i dlatego jestem taka zmęczona, senna, blada :/ nie wiem czy iść jeszcze jutro zrobić żelazo samo? i z wynikami do ginka?

A.Kasia, Izoleccc, Marcysia86, Karka lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Witajcie ponownie dziewczyny :-) trochę mnie nie było a to dlatego, że zajęta byłam ślubem :-) ale już po i jestem szczęśliwą żonka :) potem kilka dni byliśmy w Łebie, masa chodzenia, wszyscy po 22 siedzieli na drineczku a ja w pokoju spałam hehe w ogóle dziewczyny to jak u was z sennością? ja bym spała dzień i noc :/ rano jestem zmęczona, wieczorem jestem zmęczona, masakra po prostu. W dodatku boli mnie jajnik z lewej strony, wręcz rwie, tak ciągnie i co jeszcze hmm.. aaa byłam na morfologii i mam podwyższona ANIZOCYTOZE - z tego co wyczytałam to oznacza niedobór żelaza, ale za to hemoglobine mam w normie, bo 12,8, a anemia jest jeśli jest poniżej 11, więc nie wiem co to oznacza, może to jakieś początki i dlatego jestem taka zmęczona, senna, blada :/ nie wiem czy iść jeszcze jutro zrobić żelazo samo? i z wynikami do ginka?

Jusia gratuluję! Dobrze, że jesteś bo martwiłyśmy się czemu tak długo się nie odzywasz. Jak Ty teraz nadrobisz te 160 stron :D

• Love_life Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:

Gratulacje! Nam niedługo roczek mija a wydaje się jakby to było wczoraj :) mnie też tak ciągnie i z prawej i z lewej ale tak bardziej po bokach.

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Gratulacje! Nam niedługo roczek mija a wydaje się jakby to było wczoraj :) mnie też tak ciągnie i z prawej i z lewej ale tak bardziej po bokach.

mi to w lewej pachwinie daje i to nie źle :/

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śpicie wszystkie ? :)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję niestety :(

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie coś naszlo na amory...mąż już spał i go obudzilam.. pierwszy raz miałam ochotę odkąd się dowiedziałam o ciąży. Man nadzieje ze bejbik ma się dobrze :)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli z prawej gin powiedziała ze to dlatego ze owu byla z prawego jajnika

kofeinka lubi tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie do pracy wstaje wrr masakra śpię na stojaco

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:

niby norma jest taka ale to zalezy indywidualnie. Ja np. wiecznie mam niską hemoglobinę i dla mnie 10 to jest już dużo bo średnio mam 8 .....

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kamka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    A mnie coś naszlo na amory...mąż już spał i go obudzilam.. pierwszy raz miałam ochotę odkąd się dowiedziałam o ciąży. Man nadzieje ze bejbik ma się dobrze :)
    Tomoj juz sie przyzwyczail ze mi sie o dziwnych porach chce... Dzisiaj na o 5...

Love_life lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się chce ciągle.ale niestety nie mogę bo mnie bardzo boli jest bardzo ciasno i niestety nie damy radę :(

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • kamka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii u jas tez bylo mega ciasno wiec pomalutku bez stresu probowalismy az sie udalo...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ