Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Polin mi niestety nie dali tabletek tylko miałam zabieg od razu - koszmar co się po nim działo - chyba nie zrobili go dokładnie, bo takie skrzepy wylatywały ze mnie (sorki jeśli ktoś pobiegł wymiotować) i tak to bolało, że chodziłam po ścianach ;/ Potem miałam biochemiczną, następnie długo nie mogłam zajść więc sobie wkręcałam, że zepsuli mi macicę. Ale wreszcie się udało I teraz żyję nadzieją, że będzie dobrze
A objawy są normalne, bo beta rośnie (u mnie 66tys....)
I chyba chciałaś napisać że w lipcu zrobiłaś test, nie w czerwcuWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 10:24
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
Dziewczyny, bardzo Wam polecam maseczki z glinki zielonej albo czarnej (jest mocniejsza), ale nie takie gotowe maseczki tylko prawdziwą glinkę, którą sobie rozrabiacie w domu z wodą i nakładacie - najlepiej 2 razy w tygodniu zieloną, potem przejść na czarną raz w tygodniu.
Tanie, szybkie, a bardzo skuteczne! oczyszcza, rozświetla, powoduje szybsze znikanie wyprysków etc.
używam od 1,5 roku i jestem mega zadowolona
www.kosmetycznaglinka.plWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 10:31
-
Kofeinka - super!! Cieszę się razem z Tobą, bo wiem jakie to ważne:) Ja mam wizytę 11.08 i wtedy mam dostać skierowanie na badania prenatalne.
A.Kasia - ja nigdy nie używałam kremów z tak wysokim filtrem. Latem używam kremu do twarzy z filtrem 20.
Edyś - moja przyjaciółka prowadzi swój salon kosmetyczny. W przyszłym tygodniu będę się z nią widzieć, to podpytam co wolno a co nie kobiecie w ciąży.
Polin - straszne przeżycie masz za sobą dlaczego kobiety muszą przeżywać takie traumatyczne wydarzenia?kofeinka lubi tę wiadomość
-
Posiadam coś takiego jak francuska glinka zielona i użyłam jej do tej pory może 2 razy. Ale skoro polecasz domiii to chyba się zmuszę do częstszego stosowania, mimo iż bardzo nie lubię tracić czasu na takie zabiegi. Koniecznie muszę znaleźć jakiś dobry żel do mycia twarzy. Posiadam z ziaji z serii med ale jakoś nie widzę rezultatów.
-
Karolina@ wrote:Witam się w 10 (już!) tygodniu wg. OM
U mnie dzisiaj na obiad leczo z cukini i pomidorków ogródkowych. Komu komu?
przeczytałam pomidorków ogórkowych i zastanawiałam się co to za pomidory
ja chcę -uwielbiam leczoKarolina@ lubi tę wiadomość
-
Oj jak dawno mnie tu nie było, a tutaj tyyyle się dzieje! Jesteśmy z mężem w trakcie budowy domu i okazuje się, że to naprawdę zajmujące zadanie:)
A co do mojej Fasolki- na badaniu 21.07 miała 1.2 cm i serduszko dzielnie biło ! Następna wizyta 10.08. Zmieniłam lekarza, bo chodziłam na nfz. Ale po tym jak zemdlałam w rejestracji i nikt się mną nie przejął, bo w ciąży to normalne, poszłam prywatnie do wspaniałej pani doktor, która naprawdę się mną zajęła. Wszystko pokazała, opowiedziała, dokładnie zbadała- po prostu podeszła do mnie indywidualnie, a nie "taśmowo" jak w przychodni. To swoje kosztuje, ale komfort całkiem inny. W końcu jestem w ciąży, czuję się wyjątkowo i chcę być tak traktowana przez lekarza:) Pierwsza pani doktor, która mi pogratulowała, że zostanę mamą!
www.kobiecastronamamy.pl - wszystkie twarzy kobiety będącej mamą! -
nick nieaktualny
-
A.Kasia wrote:Czytałaś już co u naszych maluszków w tym tygodniu ? Ja z samego rana już się doinformowałam
Kochana, ja zanim wstanę w łóżka to czytam co się będzie działo z fasolką w danym tygodniu. W 10tc podobno jest wielkości jeżyny (tak mówi moja apka). -
Karolina@ wrote:Witam się w 10 (już!) tygodniu wg. OM
U mnie dzisiaj na obiad leczo z cukini i pomidorków ogródkowych. Komu komu?
Mnie odrzucilo calkiem od takiego jedzonka:-( kiedys moglam jesc i jesc a ostatnio jam ugotowalam mezowi to jadl sam w kuchni bo mnie tak smierdzialo ze musialam uciekac:-P -
nick nieaktualny
-
Ja na problemy z cera polecam slonce po prostu:) wiadomo jak sa upaly to sobie darowac, ale tak kolo 20-25 stopni jest ok. Ja nigdy nie unikalam slonca a cere mam lepsza niz nie jedna nastolatka, zmarszek i tradziku tez brak:) a mam 28 lat, wystarczy codziennie wieczorem dobry krem. W Polsce jest tak krotkie lat ze nie ma co w obsesje popadac ze od razu rak skory, szczegolnie jesli sie nie jest bladym rudzielcem:)
Nataszka2200 lubi tę wiadomość
-
skowroneczka87 wrote:Mnie odrzucilo calkiem od takiego jedzonka:-( kiedys moglam jesc i jesc a ostatnio jam ugotowalam mezowi to jadl sam w kuchni bo mnie tak smierdzialo ze musialam uciekac:-P
Skowroneczka - ja już od 3 tygodni żyję tylko na takich "papkowatych" obiadkach, tzn. jem tylko zupy, kremy, lecza, bigosy itp które górą wlecą, a dołem od razu wylecą
W ogóle nie tknę takiego tradycyjnego obiadu jak np. ziemniaki, schabowy. -
Karolina@ wrote:Kochana, ja zanim wstanę w łóżka to czytam co się będzie działo z fasolką w danym tygodniu. W 10tc podobno jest wielkości jeżyny (tak mówi moja apka).
i właśnie to mi trochę nie pasuje (też mam tą apkę), bo jeżyna ma ile? 1,5 cm?2cm? a mój maluch w tym tygodniu miał 3 cm, więc to musiałaby być jakaś gigant jeżyna
zobaczę jutro, bo wkraczam w 11 tydzień -
A.Kasia, ja mam podkład La Roche-Posay Anthelios xl 50+ do skóry wrażliwej. Jest bezbarwny, delikatny, nie zostawia tłustej warstwy i nadaje się pod makijaż, skóra jest delikatna. Jedyne co mi w nim przeszkadza to lekko apteczny, medyczny zapach, który dotychczas był ok i teraz też nie ma tragedii, ale jak w zeszłym tygodniu miałam wielkie mdłości to mi przeszkadzał.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 11:21