Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
domiii wrote:i właśnie to mi trochę nie pasuje (też mam tą apkę), bo jeżyna ma ile? 1,5 cm?2cm? a mój maluch w tym tygodniu miał 3 cm, więc to musiałaby być jakaś gigant jeżyna
zobaczę jutro, bo wkraczam w 11 tydzień
Jak biorę tą apkę z przymrużeniem oka, bo faktycznie jak zauważyłaś - podaje trochę zaniżone dane. -
Dziewczyny może Wy mi coś doradzicie.
Mam przyjaciółkę w Anglii, której córeczka lada dzień kończy 3latka. Zawsze z tej okazji wysyłam jej jakiś mały prezent. W tym roku kupiłam jej książeczkę "Lato na ulicy Czereśniowej" (podobno jakiś hit) tylko nie wiem co do tego jej jeszcze dołożyć - jakąś czekoladkę Kinder? Macie jakieś pomysły? -
Hejka. Trochę mnie nie było a tu trudno Wasdogonić z czytaniem
U mnie w porządku właśnie zaczęłam urlop i siedzę w domu. We wtorek byłam u lekarza bo zaczęłam plamić i dostałam dupka i mam wypoczywać co nie jest łatwe
jakoś dzisiaj mega kac mnie dopadł może przez ten czas wolny?!
gratuluje coraz to większych Kropków, Groszków i Fasol ja jestem na finiszu 7 tygodnia a 6 sierpnia usg serduszkowe ale na nfz więc pewnie mój Ł ze mną nie będzie mógł wejść. U mnie na obiad dzisiaj zupa i placki ziemniaczane mniami! -
Czy tym lekarzom na NFZ kompletnie nie zależy? Jakoś nie chce mi sie wierzyć, że nie potrafią zdiagnozować skąd sie ta krew bierze Do środy to ja tu zeschizuje chyba...12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Dziewczyny tak się zastanawiam jakiego specyfiku używać na brzuch i piersi by nie nabawić się rozstępów... no i ewentualnie by nie dopuścić do bardzo dużych.
Co stosujecie/stosowałyście?
Co polecacie?
Ja jak na razie smaruję się balsamem Neutrogeny, bo wcześniej już go stosowałam i raczej dobrze nawilża moją skórę.
A od czasu do czasu wcieram też w siebie oliwkę pielęgnacyjną dla niemowląt z firmy HIPP (ale nie lubię takiego naoliwionego ciała)
-
Ten lekarz co mnie badał w poniedziałek ma opinie dobrego lekarza, ale pracuje tu na oddziale a przyjmuje tylko prywatnie:/ Niby nic nie mówił żeby coś niepokojącego się działo...12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
Ta co byłam w poprzednią środę też cieszy się dobrą opinią (zna sie na tym na czym powinna). Właśnie do niej mam iść w środe i mam nadzieje, że mimo tego krwawienia będzie ok...12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
Jacqueline wrote:Czy tym lekarzom na NFZ kompletnie nie zależy? Jakoś nie chce mi sie wierzyć, że nie potrafią zdiagnozować skąd sie ta krew bierze Do środy to ja tu zeschizuje chyba...
Ja mysle ze lekarzom ogolnie nie bardzo zalezy czy to na nfz czy prywatnie. Zdarzaja sie wyjatki ale wiekszosc ma nas w nosie. U mnie w ostrowcu na lekarza na fundusz czeka sie do pazdziernika, w innej przychodni do grudnia. Choc tera to juz moze nawet terminow na ten rok nie ma bo takie terminy mi podano jak pytalam koncem maja... pomijajac ze moze ze czterech lekarzy przyjmuje na fundusz, reszta tylko za pieniadze. I prywatnie jest tylko ciut lepiej z terminem. Nikt nawet nie zapyta z czym sie przychodzi bo moze cos pilnego i trzeba by kobiecie pomoc. Nie. Jak poszlam raz przed swoja wizyta do przychodni bo zlapalo mnie jakies dziadostwo, swedzenie te sprawy i nie wiedzialam co moge na to uzyc to doktorka stwierdzila ze moge uzyc clotrimazolu skoro ciaza jeszcze nie potwierdzona rzez lekarza. A potem wyczytalam i pani w aptece tez odradzila ze absolutnie w I trymestrze sie tego nie stosuje. I co ze ciaza niepotwierdzona? To znaczy ze trzeba czlowieka narazac? Generalnie kilka razy sie sparzylam na lekarzach i nie bardzo mam zaufanie. Na szczescie poki co moja pani doktor jest w porzadku. Mloda lekarka, moze jeszcze nie zmanierowana i cos sie jeszcze chce. Oby dalej tez okazala sie ok. -
A ja właśnie wróciłam od lekarza.
Musiałam się zgłosić z związku z plamieniem i kłuciem po prawej stronie brzucha na izbę przyjęć do szpitala (tak mi zaleciła moja gin). I spędziłam tam 4,5 godziny (!!!) w poczekalni.
Wnioski:
- jednak niektórym lekarzom zależy (pomimo, że to zwykła wizyta, a nie prywatna)
- jak się człowiek napatrzy na te kobiety w ciąży i różne ciężkie przypadki na izbie przyjęć, to się zastanawia, czy na pewno jest gotów mieć dziecko
- moje dziecię za karę chyba przez rok nie będzie kieszonkowego dostawać za te kłopoty, które mi sprawia jeszcze przed urodzeniem
A propos plamienia, to mi lekarz kazał się tym w ogóle nie przejmować, powiedział, że na tym etapie to po prostu się zdarza. I powiedział, że to może być również przez nadżerkę, którą mam.