Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mania1718 wrote:Karolina@ może i masz rację. Irytuje mnie ta końcówka ciąży i to co się dzieje ze mną
I jeszcze ta opieka prenatalna w UK... nic tylko sięgam po lody sokiem malinowym na odstresowanie
To ja Ci jeszcze stawiam soczek pomarańczowyMania1718, Lucky, Falon lubią tę wiadomość
-
baassiia wrote:tak sobie myślę, że może pracodawca na Ciebie ZUS napuszcza ? Inny pomysł, że w twoim rejonie mają mało spraw to łażą do każdego
Pracodawca raczej nie bo już mnie nic z nim "nie łączy".Gdy byłam w 7 tygodniu kończyła mi się umowa a on mi nie przedłużył.
Nie miałam ukończonego 12 tygodnia więc niestety teoretycznie miał takie prawo:/
Filip 28.03.2016
-
kofeinka wrote:Tak, złożyłąm 13-go stycznia, teraz pozostaje czekać....
Kofeinka, jak rozumiem prowadzisz DG i ZUS odmówił Ci zasiłku? Jestem całkiem w temacie i mogę Ci ewentualnie coś poradzić w kwestii odwołania. Jeśli masz ochotę napisz na priv. -
Ja nie kupuje szumisia, wydaje mi sie ze to taki pic na wode
a kosztuje bardzo drogo wedlug mnie...
Mania ja nie pomoge, bo nie mialam nigdy czegos takiego, ale masz racje, bo bardzo czesto wiekszosc pytan i komentarzy jest tu ignorowana poprostu... i nowe dziewczyny czesto sa ignorowane...Mania1718, Teresa1992, Falon, Hannia123, darra991 lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
aleksandrazz wrote:Chyba żadna z nas nie miała tego co opisujesz Mania .
Wiec nie ma co bagatelizowaćTylko ze mnie taki ewenement... Jutro jak nie usłyszę konkretnej odpowiedzi co to?? od położnej albo nie zleci badań to chyba tam się rozpłaczę w gabinecie. A jak usłyszę że to normalne to ją uduszę tym starym detektorem tętna
[/link]
-
Karolina@ wrote:MeAmerie - nie jestem lekarzem, nie znam się. Ale gdybym byłam na Twoim miejscu to z pewnością interweniowałabym o wcześniejsze rozwiązanie ciąży...Waga synka to jedno, ale Ty borykasz się z tą cholestazą, jesteś po operacji
Wiem, i już załatwiłam wizytę u innego lekarza w szpitalu/
Mania jaki kolor miała krew na wkładce? Myślę że to z tego pękającego czegoś, napisz jaki to kolor bo to dość istotne
dziewczyny z kontolą zusu ja jestem na własnej dg i teoretycznie każdą taką kontrolują, a tfu tfu kontroli nie miałam jeszcze....Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 13:59
Mania1718 lubi tę wiadomość
-
Mania nie denerwuj się i nie żegnaj z nami,ja też nie mogę pomóc nie miałam czegoś podobnego..
Rozumiem Twoją irytację,parę moich pytań też pozostało bez echa tak czasem bywa..
Saya ja kupiłam szumisia choć wcale nie miałam zamiaru na początku..
Naczytałam się,że jest taki skuteczny i dorwałam go na promocji;)
Mania1718 lubi tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Mania1718, Teresa1992, saya16, Madlene.:), Karolina@, baassiia, Dorka87, Est, Czarodziejka87, She86, domiii, arien, Renka88, Wanna, Mietka 30:), Izoleccc, RudyTygrysek, Falon, edyś, Kate84, Hannia123, muminka83, Karka, perła ziemi, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGośśś wrote:Ja nie kupuje szumisia, wydaje mi sie ze to taki pic na wode
a kosztuje bardzo drogo według mnie
Wlasnie opinie ma super, i chcialam. Sie tutaj dowiedziac czy ktoras cos ma czy ktoras cos wie;) pujde poprostu do smyka pomacam poogladam i bede myslec dalej;) -
Wanna wrote:Kofeinka, jak rozumiem prowadzisz DG i ZUS odmówił Ci zasiłku? Jestem całkiem w temacie i mogę Ci ewentualnie coś poradzić w kwestii odwołania. Jeśli masz ochotę napisz na priv.
Kochana odwołanie do sądu za pośrednictwem zus złożyłam, wiec już chyba niec więcej zrobić nie mogęWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 14:02
-
nick nieaktualnyCzarodziejka87 wrote:Mania nie denerwuj się i nie żegnaj z nami,ja też nie mogę pomóc nie miałam czegoś podobnego..
Rozumiem Twoją irytację,parę moich pytań też pozostało bez echa tak czasem bywa..
Saya ja kupiłam szumisia choć wcale nie miałam zamiaru na początku..
Naczytałam się,że jest taki skuteczny i dorwałam go na promocji;) -
saya16 wrote:Wlasnie opinie ma super, i chcialam. Sie tutaj dowiedziac czy ktoras cos ma czy ktoras cos wie;) pujde poprostu do smyka pomacam poogladam i bede myslec dalej;)
Jak dla mnie jest super, szum jest delikatny, misiek mięciutki, łapki mu szeleszczą
Ma coś w sobie
Kupiliśmy tego bez funkcji "wyczuwania" płaczu dziecka za 120 zł z przesyłką. Cry sensor kosztuje 189 zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 14:03
domiii lubi tę wiadomość
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
Mania1718 moje pytania też czasami bywają olane
. Nigdzie nie uciekaj, lubię czytać twoje posty, jesteś bardzo pozytywna
Ja osobiście szumisia nie kupuje, zbędny wydatek jak dla mnie, ale jak dostanę od kogoś w prezencie to się nie obrażę.Mania1718 lubi tę wiadomość
-
MeAmerie wrote:Dziewczyny jestem już w domu. Rozważam zmianę lekarza prowadzącego, choć boję się czy to nie za późno. Przy cholestazie powinno się kończyć ciążę w 37 tygodniu, a nie czekać do 39-40 zwłaszcza z taką wagą synka. Ja przecież jestem po operacji wyłuszczenia mięśniaka macicy i duże dziecko dla mnie to ryzyko pęknięcia macicy, sam lekarz mi to mówił połowę ciąży a teraz mówi że możemy czekać. Popłakałam się bo ja wiedziałam że synek tyle waży, byłam już w ciąży i wiem mniej więcej jaki synek był. Mam podrapane piersi, ręce, pośladki do krwi a lekarz chce żebym tak wytrzymała jeszcze 6 tygodni....
Kochana, KONIECZNIE skonsultuj to z innym lekarzem, albo nawet z 2. to jest za poważna sprawa, żeby się tak bawić tymi tygodniami w tą czy w drugą stronę.
trzymam mocno kciuki! :* -
MeAmerie na wkładce był maleńki skrzepik i dość sporo czerwonej krwi
(przepraszam za opis) dzisiaj na wkladce malutkie plamki krwi. I to co pękło boli przy dotyku.
Nigdy nie sądziłam ze będę marzyć o wizycie u ginekologa którego tutaj nie ma!!
Czarodziejko
PS wypadało by się ogolić wrazie gdyby raczono mnie zbadaćPoproszę męża to jeszcze tak będzie ze położna stwierdzi ze te krwiaki to przez sex którego nie ma
bo może zobaczy otarcia
MadleneWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 14:13
Madlene.:) lubi tę wiadomość
[/link]
-
ciri22 wrote:Ze wzgelu na 3 dzien slabszego odczuwania ruchow a w niedziele to juz w ogole sie mloda nie ruszala wiec po obiedzie pojechalam na ktg, do tego zrobili usg wiec mloda w 10dni przytula prawie 400g... Kolejny 3 lekarz powiedzial ze cesarka moze sie skonczyc ;/ choc odpukac przeszlam na ta diete niskosodowa i nie tyje na raazie. Kolejne usg mam 26 stycznia a jesli dalej bede utrzymywac wage to wizyta kontrolna 1 lutego i zostanie podjeta decyzja czy cesarka czy dajemy mlodej szanse utodzic sie sn... Ja bardzo bym chciala chociaz sprobowac ale to pewnie bedzie tylko mozliwe jesli wczesniej mowla zamiar sie urodzic. Choc lekarze stawiaja ze raczej urodzi sie przed czasem bo jestem mala a mloda duza wiec nie bedzie miala miejsca zeby rosnac. To tez juz zdanie 3 lekarza. Wiec licze ze urodzi wie w lutym samodzielnie.
o, ja też jestem mała, a synek duży! i poważnie jest taka zależność?
a u Ciebie cc to tylko kwestia właśnie tego czy masz jakieś inne wskazania? przepraszam, jeśli pisałaś a nie zakodowałam