X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Karolina@ może i masz rację. Irytuje mnie ta końcówka ciąży i to co się dzieje ze mną :/ I jeszcze ta opieka prenatalna w UK... nic tylko sięgam po lody sokiem malinowym na odstresowanie ;)

To ja Ci jeszcze stawiam soczek pomarańczowy :)

Mania1718, Lucky, Falon lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    tak sobie myślę, że może pracodawca na Ciebie ZUS napuszcza ? Inny pomysł, że w twoim rejonie mają mało spraw to łażą do każdego :/

Pracodawca raczej nie bo już mnie nic z nim "nie łączy".Gdy byłam w 7 tygodniu kończyła mi się umowa a on mi nie przedłużył.
    Nie miałam ukończonego 12 tygodnia więc niestety teoretycznie miał takie prawo:/

Filip 28.03.2016 <3
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba żadna z nas nie miała tego co opisujesz Mania .

Lucky lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Tak, złożyłąm 13-go stycznia, teraz pozostaje czekać....

Kofeinka, jak rozumiem prowadzisz DG i ZUS odmówił Ci zasiłku? Jestem całkiem w temacie i mogę Ci ewentualnie coś poradzić w kwestii odwołania. Jeśli masz ochotę napisz na priv.

k0kdha00ytas68fh.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje szumisia, wydaje mi sie ze to taki pic na wode :-P a kosztuje bardzo drogo wedlug mnie...

Mania ja nie pomoge, bo nie mialam nigdy czegos takiego, ale masz racje, bo bardzo czesto wiekszosc pytan i komentarzy jest tu ignorowana poprostu... i nowe dziewczyny czesto sa ignorowane...

Mania1718, Teresa1992, Falon, Hannia123, darra991 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Chyba żadna z nas nie miała tego co opisujesz Mania .

Wiec nie ma co bagatelizować :/ Tylko ze mnie taki ewenement... Jutro jak nie usłyszę konkretnej odpowiedzi co to?? od położnej albo nie zleci badań to chyba tam się rozpłaczę w gabinecie. A jak usłyszę że to normalne to ją uduszę tym starym detektorem tętna :P

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    MeAmerie - nie jestem lekarzem, nie znam się. Ale gdybym byłam na Twoim miejscu to z pewnością interweniowałabym o wcześniejsze rozwiązanie ciąży...Waga synka to jedno, ale Ty borykasz się z tą cholestazą, jesteś po operacji :(

Wiem, i już załatwiłam wizytę u innego lekarza w szpitalu/

Mania jaki kolor miała krew na wkładce? Myślę że to z tego pękającego czegoś, napisz jaki to kolor bo to dość istotne

dziewczyny z kontolą zusu ja jestem na własnej dg i teoretycznie każdą taką kontrolują, a tfu tfu kontroli nie miałam jeszcze....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 13:59

Mania1718 lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania nie denerwuj się i nie żegnaj z nami,ja też nie mogę pomóc nie miałam czegoś podobnego..
    Rozumiem Twoją irytację,parę moich pytań też pozostało bez echa tak czasem bywa..

Saya ja kupiłam szumisia choć wcale nie miałam zamiaru na początku..
    Naczytałam się,że jest taki skuteczny i dorwałam go na promocji;)

Filip 28.03.2016 <3
  • kofeinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie nie było, więc pochwalę się Wam moim dzisiejszym brzuszkiem ;)
    9f22f195e2cdc63amed.jpg

Mania1718, Teresa1992, saya16, Madlene.:), Karolina@, baassiia, Dorka87, Est, Czarodziejka87, She86, domiii, arien, Renka88, Wanna, Mietka 30:), Izoleccc, RudyTygrysek, Falon, edyś, Kate84, Hannia123, muminka83, Karka, perła ziemi, Lilou1984 lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Ja nie kupuje szumisia, wydaje mi sie ze to taki pic na wode :-P a kosztuje bardzo drogo według mnie

Wlasnie opinie ma super, i chcialam. Sie tutaj dowiedziac czy ktoras cos ma czy ktoras cos wie;) pujde poprostu do smyka pomacam poogladam i bede myslec dalej;)

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    Kofeinka, jak rozumiem prowadzisz DG i ZUS odmówił Ci zasiłku? Jestem całkiem w temacie i mogę Ci ewentualnie coś poradzić w kwestii odwołania. Jeśli masz ochotę napisz na priv.

Kochana odwołanie do sądu za pośrednictwem zus złożyłam, wiec już chyba niec więcej zrobić nie mogę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 14:02

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Mania nie denerwuj się i nie żegnaj z nami,ja też nie mogę pomóc nie miałam czegoś podobnego..
    Rozumiem Twoją irytację,parę moich pytań też pozostało bez echa tak czasem bywa..

Saya ja kupiłam szumisia choć wcale nie miałam zamiaru na początku..
    Naczytałam się,że jest taki skuteczny i dorwałam go na promocji;)
    A powiedz mi kochana, jak to dokladnie dziala, szumi na placz? Bo gdzies czytalam ze sa takie i sa tez tansze którymi sie rusza zeby szumialy;) ja bym chciala to kupic;) bardzo mnie kusi ale zobacze jeszcze moze ktos sie wypowie;)

• Madzik90 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saya16 wrote:
    Wlasnie opinie ma super, i chcialam. Sie tutaj dowiedziac czy ktoras cos ma czy ktoras cos wie;) pujde poprostu do smyka pomacam poogladam i bede myslec dalej;)
    My mamy tego miśka (szarego z czterema "nogami") ;) Jak dla mnie jest super, szum jest delikatny, misiek mięciutki, łapki mu szeleszczą ;) Ma coś w sobie ;)

Kupiliśmy tego bez funkcji "wyczuwania" płaczu dziecka za 120 zł z przesyłką. Cry sensor kosztuje 189 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 14:03

domiii lubi tę wiadomość

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny któraś pytała o macierzyński i becikowe, ale nie pamiętam która z Was :( niech się odezwie na priv to może pomogę :)

dqprwn15leplej5m.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szumisia nie kupowałam, bo dla mnie to zbyt droga impreza. Ale mam cichą nadzieję, że synek dostanie w prezencie :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 moje pytania też czasami bywają olane :/. Nigdzie nie uciekaj, lubię czytać twoje posty, jesteś bardzo pozytywna :)

Ja osobiście szumisia nie kupuje, zbędny wydatek jak dla mnie, ale jak dostanę od kogoś w prezencie to się nie obrażę.

28whyx8d41olhvnv.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Tak, złożyłąm 13-go stycznia, teraz pozostaje czekać....

o! ja też 13 stycznia złożyłam! to będzie dla nas szczęśliwa 13-tka, zobaczysz! :) :*

Kate84 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Dziewczyny jestem już w domu. Rozważam zmianę lekarza prowadzącego, choć boję się czy to nie za późno. Przy cholestazie powinno się kończyć ciążę w 37 tygodniu, a nie czekać do 39-40 zwłaszcza z taką wagą synka. Ja przecież jestem po operacji wyłuszczenia mięśniaka macicy i duże dziecko dla mnie to ryzyko pęknięcia macicy, sam lekarz mi to mówił połowę ciąży a teraz mówi że możemy czekać. Popłakałam się bo ja wiedziałam że synek tyle waży, byłam już w ciąży i wiem mniej więcej jaki synek był. Mam podrapane piersi, ręce, pośladki do krwi a lekarz chce żebym tak wytrzymała jeszcze 6 tygodni....

Kochana, KONIECZNIE skonsultuj to z innym lekarzem, albo nawet z 2. to jest za poważna sprawa, żeby się tak bawić tymi tygodniami w tą czy w drugą stronę.
    trzymam mocno kciuki! :*

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie na wkładce był maleńki skrzepik i dość sporo czerwonej krwi :/ (przepraszam za opis) dzisiaj na wkladce malutkie plamki krwi. I to co pękło boli przy dotyku.
    Nigdy nie sądziłam ze będę marzyć o wizycie u ginekologa którego tutaj nie ma!!

Czarodziejko <3

PS wypadało by się ogolić wrazie gdyby raczono mnie zbadać :/ Poproszę męża to jeszcze tak będzie ze położna stwierdzi ze te krwiaki to przez sex którego nie ma :D bo może zobaczy otarcia :D

Madlene <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 14:13

Madlene.:) lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ze wzgelu na 3 dzien slabszego odczuwania ruchow a w niedziele to juz w ogole sie mloda nie ruszala wiec po obiedzie pojechalam na ktg, do tego zrobili usg wiec mloda w 10dni przytula prawie 400g... Kolejny 3 lekarz powiedzial ze cesarka moze sie skonczyc ;/ choc odpukac przeszlam na ta diete niskosodowa i nie tyje na raazie. Kolejne usg mam 26 stycznia a jesli dalej bede utrzymywac wage to wizyta kontrolna 1 lutego i zostanie podjeta decyzja czy cesarka czy dajemy mlodej szanse utodzic sie sn... Ja bardzo bym chciala chociaz sprobowac ale to pewnie bedzie tylko mozliwe jesli wczesniej mowla zamiar sie urodzic. Choc lekarze stawiaja ze raczej urodzi sie przed czasem bo jestem mala a mloda duza wiec nie bedzie miala miejsca zeby rosnac. To tez juz zdanie 3 lekarza. Wiec licze ze urodzi wie w lutym samodzielnie.

o, ja też jestem mała, a synek duży! i poważnie jest taka zależność?
    a u Ciebie cc to tylko kwestia właśnie tego czy masz jakieś inne wskazania? przepraszam, jeśli pisałaś a nie zakodowałam :/

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 1600 1601 1602 1603 1604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ