X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    a propos karmienia piersią, osłonek i pękania brodawek, oraz posiadania butelki do mm w szpitalu na wszelki wypadek :)

właśnie przeczytałam na forum Lutówek, wpis dziewczyny o imieniu Vayn, która własnie urodziła

"Pola ciągnie z butli jak jakiś pijak, ja mimo osłonek silikowych popękałam i polała się krew także cyce w odstawkę do zaleczenia. Nikt mi nie powiedział, że te przystawianie to max 15 min, ona ciumkała po 40 albo i dłużej i mnie zaśliniła i pach popękały brodawki."

to tak informacyjnie, bo mnie też popękały, ale nałożyłam osłonki i ze łzami i bólem karmiłam dalej, chyba jednak powinnam była dać piersiom odpocząć i się podgoić, wtedy szybciej by się wyleczyły, a ja nie miałabym traumatycznych początków

Dobre info. Ja się zawzięłam na karmienie piersią i mam zamiar być twarda. A co do karmienia publicznego, to pamiętam jak moja mama karmiła mojego brata na początku lat 90 i nikt, ale to nikt nie zwracał na nią uwagi. Kładła sobie pieluchę na ramię przysłaniając pierś i nikt nigdy nie zwrócił jej uwagi. Myślałam, że tak jest do tej pory i dopiero jak ostatnio zaczęłam czytać to zorientowałam się, że publiczne karmienie piersią to jakieś halo. Jestem zdziwiona, bo przecież kobieta karmiąca jest totalnie aseksualna.

Lucky lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky Czyli proponujesz od samego początku zakładać te osłonki/kapturki na sutki? Jak długo to stosować?
    Ja bardzo chcę KP, ale boję się własne tego popękania, w efekcie czego mogłabym przejść na mm... :(

Lucky lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi infekcjami to co lekarz to inna opinia. Gdy miałam gorączkę i chore gardło poszłam do swojej lekarki rodzinnej, przepisała mi antybiotyk. Zadzwoniłam do swojego ginka, powiedział że mam ich nie brać, że z infekcją lepiej radzić sobie naturalnymi sposobami. Wypiłam mleko z czosnkiem, potem płukałam gardło solą, dużo piłam, po dwóch dniach byłam zdrowa.
    Do antybiotyków nigdy nie byłam przekonana i raczej nie będę. A obecnie też jest tak że lekarze przepisują je już nawet na katar.

Teresa1992, alinalii, muminka83, Lilou1984 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haniu dobrze ,że nie ma żadnych skurczy :) Afi też bardzo ładne, a ile już waży wow :) dawaj znać co tam zdecydują .buziaki

MeAmerie wow jaka piękna waga :) to jest dopiero spory chłop :D może jednak lekarz zmieni choć na 28.02? :P

Paulina może tak jak mówi Ola jak nie przejdzie to warto to skonsultować z innym lekarzem albo lepiej na IP i trochę podkoloryzować?

Lucky lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naprawdę kilku dużych chłopaczków nam się szykuje! :)
    ale z drugiej strony pamiętajmy, że to tylko szacunkowe wymiary komputerowe, więc te wagi są +/- 300g

A.Kasia, Wanna, Czarodziejka87, Lucky, Kate84, muminka83 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    No w końcu :P Bo już ostatnio Cię tu wywoływałyśmy ;)

Jestem, Emilka ma się dobrze, ładnie przyrasta na wadze. A u mnie czas stresów i nadal remont domu trwa.

Lucky, muminka83 lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie właśnie byli z kontrolą z ZUSU ! Dobrze,że byłam w domu uff
    Teraz do porodu już nie powinni chyba przyjść..mam nadzieję!

MeAmerie ale dorodny chłopak!super:)

Edyś popieram Wanne na chorobe bardzo dobry imbir,mnie jak wzięło przed świętami piłam hektolitry wody z miodem,cytryną i imbirem.
    Zbiłam gorączkę,miałam przepisany duomox który na szczęście nie był potrzebny.
    Potem niestety przyplątał się jeszcze kaszel piłam syrop prenalen,syrop z cebuli i lekarka przepisała Stodal i na szczęście przeszło.
    Dużo zdrówka!

Lucky lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka a jak długo jesteś już na zwolnieniu? Ja jestem pewna kontroli - nie wiem tylko czy pofatygują się do domu, czy zaproszą mnie do siebie ;)

k0kdha00ytas68fh.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jasne że najpierw się próbuje domowymi sposobami ,ale czasami infekcja jest już na tyle rozwinięta że się nie da obejść bez leków.

Wanna, A.Kasia, Lucky, muminka83 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    Czarodziejka a jak długo jesteś już na zwolnieniu? Ja jestem pewna kontroli - nie wiem tylko czy pofatygują się do domu, czy zaproszą mnie do siebie ;)

Ja jestem praktycznie od samego początku,od 5 tygodnia ciąży
    Dokładnie od 17 lipca.
    U mnie właśnie byli trzeci raz i mam nadzieję ostatni ;)

Filip 28.03.2016 <3
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri wszystko u Ciebie ok? Czemu byłaś na IP? A swoją drogą malutka pięknie urosła od ostatniego usg :)

Love_life co tam u Ciebie odezwij się :)

Lucky lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Dokładnie od 17 lipca.

Ależ masz nadaktywny oddział ZUS. Ja na zwolnieniu dopiera od 20 listopada i teoretycznie mam 2, czyli mogę chodzić, na co nawet lekarz zalecił mi spacery (dot. mojego układu krążenia). Jeszcze mnie nie odwiedzili, ale niemal wszystkie moje koleżanki, które były w ciąży i prowadziły działalność gospodarczą były wcześniej lub później kontrolowane. Paranoja, zwłaszcza w ciąży.

k0kdha00ytas68fh.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:
    Czarodziejko chyba Cię za bardzo lubią :), a jak wygląda taka kontrola? Przychodzą , mówią o jest Pani w domu, wszystko w porządku, Czy jeszcze cię wypytują?

28whyx8d41olhvnv.png

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    Ależ masz nadaktywny oddział ZUS. Ja na zwolnieniu dopiera od 20 listopada i teoretycznie mam 2, czyli mogę chodzić, na co nawet lekarz zalecił mi spacery (dot. mojego układu krążenia). Jeszcze mnie nie odwiedzili, ale niemal wszystkie moje koleżanki, które były w ciąży i prowadziły działalność gospodarczą były wcześniej lub później kontrolowane. Paranoja, zwłaszcza w ciąży.

Ja też mam zwolnienie "chodzące" no ale niestety niby mają prawo przyjść raz na 2-3 miesiące.
    Paranoja tak jak piszesz..

Filip 28.03.2016 <3
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Dokładnie od 17 lipca.

Trzeci raz miałaś kontrolę?! Jestem w szoku...
    Ja jestem na L4 też mniej więcej od tego terminu i na szczęście z ZUSem nie miałam żadnej styczności :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinko jak sprawa z ZUSem u Ciebie? Złożyłaś odwolanie?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii dziękuję za dopisanie Luśki :)
    Wanna Twój synek bedzie Bolko, czyli dobrze rozumiem że Bolesław? :)

domiii, Wanna lubią tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tez chyba wlasnie zalezy od rodzaju zatrudnienia i jego dlugosci. Gdy np pojdzie sie na L4 miesiac po podpisaniu umowy, to jesteśmy dla Zus podejrzane.

Teraz mi sie przypomnialo, ze moj maz po wypadku i hospitalizacji, byl ponad rok na L4 i to bral, po 2 miesiace na 1 zwolnieniu i nigdy kontroli u niego nie bylo, mial wtedy umowe na czas nieokreślony.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ ja też jestem w szoku,mój lekarz jak mu powiedziałam że byli dwa razy to też się mocno zdzwił,że tak kontrolują..
    A tu trzeci raz i kit

Madlene chyba faktycznie mnie lubią i tęsknią,że tak mnie odwiedzają;)
    Wygląda to tak,że przychodzi babka z facetem pytają czy to ja,składam dwa podpisy,że byłam w domu i to wszystko.
    Na szczęście wywiadu nie robią ;)

Bassiia ja zanim poszłam na zwolnienie pracowałam w tej firmie ponad rok więc chyba nie powinnam być podejrzana..no ale co zrobić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 12:47

Filip 28.03.2016 <3
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam już rodzących.
    Ostanio myjąc się wyczułam dwie krostki na wardze sromowej :/ Zapytałam lustereczko o co kaman. A tam odpowiedz dwa małe krwiaki o wielkości 3mm. Wczoraj jak zobaczyłam krew na wkladce to myślałam że zawału dostane. Jeden pękł a dzisiaj troszkę boli. Wujek google powiedział mi że spotyka to kobiety które już rodziły i ze względu na mocne ukrwienie kokochy obecnie tak się może zdarzyć. Jutro mam spotkanie z położną ale za bardzo nie liczę na pomoc. Miała któraś z was takie "cos" Martwię się. ..

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
‹‹ 1598 1599 1600 1601 1602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ