X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Edys, byłaś u lekarza? ja jestem uczulona na to bo gorączka i kaszel w tym okresie mogą wywołać przedwczesny poród. W moim szpitalu i tak się dziwili ze nic się nie stało jak goraczkowalam, przeszło na szczęście po trzech dniach, ale przez trzy dni brałam polopiryne i antybiotyk siedem. Dbajcie o siebie teraz dziewczynki!

Byłam u lekarza z gorączka, katarem, kaszlem i co się Dowiedziałam że niedługo rodze i nic mi nie przepisze. A wymioty to standardowe w ciazy więc mam odstawić żelazo lub jeść mało. Tylko ja jem już strasznie mało i wszystko szkodzi. Ginekolog każe brać żelazo a zwykły lekarz nie. Już sama nie wiem

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Wanna , wino będziemy pić jak dobijemy do 36 tygodnia ;d

Damy radę :) To już ostatnia prosta ;)

Kate84 lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję na szybko po wizycie Emil waży 2900...lekarz upiera się z cesarka na 29.02...za 3 tygodnie mam skontrolować wyniki i wtedy będziemy decydować na 100 % co Kiedy i jak...

Madlene.:), Magda lena, A.Kasia, Lucky, Karolina@, Renka88, d'nusia, Lilou1984, domiii, Kate84, Est, Czarodziejka87, baassiia, Falon, Martita88, krówka_muffka, M+M+?, Mietka 30:), Izoleccc, Kokaina, edyś, Hannia123, Karka lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina - spróbuj imbiru na wymioty. Pomaga podobnie jak na przeziębienie. Z żelazem nie ma żartów - jeśli gin każe to trzeba brać, ale fakt faktem, że niektó®e osoby reagują na żelazo mdłościami. A suplementujesz jakieś inne minerały? Bo czasem bywa tak, że żelazo w odpowiedniej kompozycji nie powoduje wymiotów. Mi lekarz np. polecił Femibion Natal 2 mówiąc, że to bardzo dobra mieszanka, po której kobiety bardzo rzadko skarżą się na jakieś skutki uboczne.

Paulina2344, Lucky lubią tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Melduję na szybko po wizycie Emil waży 2900...lekarz upiera się z cesarka na 29.02...za 3 tygodnie mam skontrolować wyniki i wtedy będziemy decydować na 100 % co Kiedy i jak...

O matko jaki olbrzym :D Same dorodne chłopy nam się szykują!

Lucky, domiii, Kate84, Mietka 30:), arien lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna reakcja na żelazo.Jeżeli gorączka utrzymuje się ponad 3 dni na poziomie 38 i powyżej to nie jest dobrze. Jeśli nic Ci nie przepisał to spróbuj sama zbić gorączke , a jeśli nie przejdzie to ja bym poszła do innego lekarza. Tak jak pisałam , mi w 31 tyg jak wyskoczyła temp 37,5 dali paracetamol w kroplówce i antybiotyk , w nocy miałam dreszcze i włączyli jeszcze polopiryne,jej długo nie brałam 2 albo 3 dni bo rozrzedza krew,i miałam krwotoki z nosa po niej.Dla dziecka podwyższone crp jest dużo gorsze niż leki.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami dziewczyny po BAAAARDZO długiej nieobecności... nie jestem w stanie Was nadrobić...

Proszę serdecznie o przepisanie mojego terminu porodu na 21.03.2016r (takie są wstępne ustalenia z lekarzem prowadzącym), będę musiała mieć CC ze względu na moje Stwardnienie rozsiane :/

Lucky, A.Kasia, Czarodziejka87, Falon, M+M+?, Izoleccc, Hannia123 lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    Paulina - spróbuj imbiru na wymioty. Pomaga podobnie jak na przeziębienie. Z żelazem nie ma żartów - jeśli gin każe to trzeba brać, ale fakt faktem, że niektó®e osoby reagują na żelazo mdłościami. A suplementujesz jakieś inne minerały? Bo czasem bywa tak, że żelazo w odpowiedniej kompozycji nie powoduje wymiotów. Mi lekarz np. polecił Femibion Natal 2 mówiąc, że to bardzo dobra mieszanka, po której kobiety bardzo rzadko skarżą się na jakieś skutki uboczne.

Ją falvit mama.

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meamerie, cóż za chłopisko! :) to ciekawe jaka będzie waga finalna, nawet w tym planowanym 36? 37tc? przy cc
    wow!

Paulino, zmień preparat z żelazem, ja wymiotowałam po tardyferonie, teraz biorę Żelazek i zdecydowanie jest lepiej
    ale tak czy inaczej lekarz wg mnie głupio gada :(
    gdy na oddziale jedna ciężarna dwa razy zwymiotowała, to momentalnie była pod czujną obserwacją, dostała kroplówkę, leżenie w półleżącej pozycji, ktg - żadne ignorowanie, bo 'to końcówka, to już olewamy takie objawy'

Dorka, piękne imię :)!

A.Kasia, Dorka87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Witam się z Wami dziewczyny po BAAAARDZO długiej nieobecności... nie jestem w stanie Was nadrobić...

Proszę serdecznie o przepisanie mojego terminu porodu na 21.03.2016r (takie są wstępne ustalenia z lekarzem prowadzącym), będę musiała mieć CC ze względu na moje Stwardnienie rozsiane :/

No w końcu :P Bo już ostatnio Cię tu wywoływałyśmy ;)

Lucky, Kate84 lubią tę wiadomość

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Dziwna reakcja na żelazo.Jeżeli gorączka utrzymuje się ponad 3 dni na poziomie 38 i powyżej to nie jest dobrze. Jeśli nic Ci nie przepisał to spróbuj sama zbić gorączke , a jeśli nie przejdzie to ja bym poszła do innego lekarza. Tak jak pisałam , mi w 31 tyg jak wyskoczyła temp 37,5 dali paracetamol w kroplówce i antybiotyk , w nocy miałam dreszcze i włączyli jeszcze polopiryne,jej długo nie brałam 2 albo 3 dni bo rozrzedza krew,i miałam krwotoki z nosa po niej.Dla dziecka podwyższone crp jest dużo gorsze niż leki.

Ale aleksandrazzz ma rację. Mnie też lekarz powiedział, że jakakolwiek infekcja w organizmie jest gorsza niż leki.

Lucky lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:

O matko! Czym go karmisz?!
    Ile on będzie ważył 29.02? Lekarz jakoś długo chce Cię trzymać ?

Lucky lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo zazdoszcze Wam wagi dzieciaczków , ciekawe ile moja Emma przybrała na wadze :( w poniedziałek się dowiem

Lucky, Martita88 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna dziękuje za rady co do diety ! Tego mi trzeba było :)

Paulina co to za lekarz.. moja siostra cioteczna była w 37 tygodniu jak dostała antybiotyk , bo tak jak już pisałam wcześniej "infekcja szkodzi gorzej niż proszki " ;) No ale co lekarz widać to inna opinia ;)

Lucky, Wanna lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Meamerie, cóż za chłopisko! :) to ciekawe jaka będzie waga finalna, nawet w tym planowanym 36? 37tc? przy cc
    )!
    29.02 będzie skończony 39 tydzien. W 37 będą mnie ciąć jak wyniki nie spadną. Na wadze -2,5kg

Lucky lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos karmienia piersią, osłonek i pękania brodawek, oraz posiadania butelki do mm w szpitalu na wszelki wypadek :)

właśnie przeczytałam na forum Lutówek, wpis dziewczyny o imieniu Vayn, która własnie urodziła

"Pola ciągnie z butli jak jakiś pijak, ja mimo osłonek silikowych popękałam i polała się krew także cyce w odstawkę do zaleczenia. Nikt mi nie powiedział, że te przystawianie to max 15 min, ona ciumkała po 40 albo i dłużej i mnie zaśliniła i pach popękały brodawki."

to tak informacyjnie, bo mnie też popękały, ale nałożyłam osłonki i ze łzami i bólem karmiłam dalej, chyba jednak powinnam była dać piersiom odpocząć i się podgoić, wtedy szybciej by się wyleczyły, a ja nie miałabym traumatycznych początków

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra w 41 tygodniu urodzila Helenke i wazyla 2950! A wiec MeAmerie dorodny chlopak juz! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Ojej DUZY! A mnie chca ciac mimo ze w niedziele jak bylam na IP moj szkrab mial 2400g Wiec o pol kilo mniej niz Twoj, ja mam wage dzecka co tydzien teraz kontrolowac.... ;/

• paola87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie, to ile on będzie ważył przy urodzeniu :D? Siok :P

Alinali potwierdzam, Vichy jest bardzo dobry i w wersji bezzapachowej, ale ja mam ten drugi i jego zapach jest na tyle delikatny, że też myślę, że może być przy dziecku. Ewentualnie Decubal, też dostępny w aptece, ale chyba Vichy lepszy.

alinalii lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie bedzie ciekawa data na urodzinki ;) 29.02 to urodziny raz na 4lata?

Wanna, Falon lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 1597 1598 1599 1600 1601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ