Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
aleksandrazz wrote:Edys, byłaś u lekarza? ja jestem uczulona na to bo gorączka i kaszel w tym okresie mogą wywołać przedwczesny poród. W moim szpitalu i tak się dziwili ze nic się nie stało jak goraczkowalam, przeszło na szczęście po trzech dniach, ale przez trzy dni brałam polopiryne i antybiotyk siedem. Dbajcie o siebie teraz dziewczynki!
Byłam u lekarza z gorączka, katarem, kaszlem i co się Dowiedziałam że niedługo rodze i nic mi nie przepisze. A wymioty to standardowe w ciazy więc mam odstawić żelazo lub jeść mało. Tylko ja jem już strasznie mało i wszystko szkodzi. Ginekolog każe brać żelazo a zwykły lekarz nie. Już sama nie wiem
Czekam:
-
Melduję na szybko po wizycie Emil waży 2900...lekarz upiera się z cesarka na 29.02...za 3 tygodnie mam skontrolować wyniki i wtedy będziemy decydować na 100 % co Kiedy i jak...
Madlene.:), Magda lena, A.Kasia, Lucky, Karolina@, Renka88, d'nusia, Lilou1984, domiii, Kate84, Est, Czarodziejka87, baassiia, Falon, Martita88, krówka_muffka, M+M+?, Mietka 30:), Izoleccc, Kokaina, edyś, Hannia123, Karka lubią tę wiadomość
-
Paulina - spróbuj imbiru na wymioty. Pomaga podobnie jak na przeziębienie. Z żelazem nie ma żartów - jeśli gin każe to trzeba brać, ale fakt faktem, że niektó®e osoby reagują na żelazo mdłościami. A suplementujesz jakieś inne minerały? Bo czasem bywa tak, że żelazo w odpowiedniej kompozycji nie powoduje wymiotów. Mi lekarz np. polecił Femibion Natal 2 mówiąc, że to bardzo dobra mieszanka, po której kobiety bardzo rzadko skarżą się na jakieś skutki uboczne.
Paulina2344, Lucky lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeAmerie wrote:Melduję na szybko po wizycie Emil waży 2900...lekarz upiera się z cesarka na 29.02...za 3 tygodnie mam skontrolować wyniki i wtedy będziemy decydować na 100 % co Kiedy i jak...
O matko jaki olbrzymSame dorodne chłopy nam się szykują!
Lucky, domiii, Kate84, Mietka 30:), arien lubią tę wiadomość
-
Dziwna reakcja na żelazo.Jeżeli gorączka utrzymuje się ponad 3 dni na poziomie 38 i powyżej to nie jest dobrze. Jeśli nic Ci nie przepisał to spróbuj sama zbić gorączke , a jeśli nie przejdzie to ja bym poszła do innego lekarza. Tak jak pisałam , mi w 31 tyg jak wyskoczyła temp 37,5 dali paracetamol w kroplówce i antybiotyk , w nocy miałam dreszcze i włączyli jeszcze polopiryne,jej długo nie brałam 2 albo 3 dni bo rozrzedza krew,i miałam krwotoki z nosa po niej.Dla dziecka podwyższone crp jest dużo gorsze niż leki.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Witam się z Wami dziewczyny po BAAAARDZO długiej nieobecności... nie jestem w stanie Was nadrobić...
Proszę serdecznie o przepisanie mojego terminu porodu na 21.03.2016r (takie są wstępne ustalenia z lekarzem prowadzącym), będę musiała mieć CC ze względu na moje Stwardnienie rozsiane
Lucky, A.Kasia, Czarodziejka87, Falon, M+M+?, Izoleccc, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Wanna wrote:Paulina - spróbuj imbiru na wymioty. Pomaga podobnie jak na przeziębienie. Z żelazem nie ma żartów - jeśli gin każe to trzeba brać, ale fakt faktem, że niektó®e osoby reagują na żelazo mdłościami. A suplementujesz jakieś inne minerały? Bo czasem bywa tak, że żelazo w odpowiedniej kompozycji nie powoduje wymiotów. Mi lekarz np. polecił Femibion Natal 2 mówiąc, że to bardzo dobra mieszanka, po której kobiety bardzo rzadko skarżą się na jakieś skutki uboczne.
Ją falvit mama.
Czekam:
-
Meamerie, cóż za chłopisko!
to ciekawe jaka będzie waga finalna, nawet w tym planowanym 36? 37tc? przy cc
wow!
Paulino, zmień preparat z żelazem, ja wymiotowałam po tardyferonie, teraz biorę Żelazek i zdecydowanie jest lepiej
ale tak czy inaczej lekarz wg mnie głupio gada
gdy na oddziale jedna ciężarna dwa razy zwymiotowała, to momentalnie była pod czujną obserwacją, dostała kroplówkę, leżenie w półleżącej pozycji, ktg - żadne ignorowanie, bo 'to końcówka, to już olewamy takie objawy'
Dorka, piękne imię!
A.Kasia, Dorka87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykofeinka wrote:Witam się z Wami dziewczyny po BAAAARDZO długiej nieobecności... nie jestem w stanie Was nadrobić...
Proszę serdecznie o przepisanie mojego terminu porodu na 21.03.2016r (takie są wstępne ustalenia z lekarzem prowadzącym), będę musiała mieć CC ze względu na moje Stwardnienie rozsiane
No w końcuBo już ostatnio Cię tu wywoływałyśmy
Lucky, Kate84 lubią tę wiadomość
-
aleksandrazz wrote:Dziwna reakcja na żelazo.Jeżeli gorączka utrzymuje się ponad 3 dni na poziomie 38 i powyżej to nie jest dobrze. Jeśli nic Ci nie przepisał to spróbuj sama zbić gorączke , a jeśli nie przejdzie to ja bym poszła do innego lekarza. Tak jak pisałam , mi w 31 tyg jak wyskoczyła temp 37,5 dali paracetamol w kroplówce i antybiotyk , w nocy miałam dreszcze i włączyli jeszcze polopiryne,jej długo nie brałam 2 albo 3 dni bo rozrzedza krew,i miałam krwotoki z nosa po niej.Dla dziecka podwyższone crp jest dużo gorsze niż leki.
Ale aleksandrazzz ma rację. Mnie też lekarz powiedział, że jakakolwiek infekcja w organizmie jest gorsza niż leki.Lucky lubi tę wiadomość
-
MeAmerie wrote:Melduję na szybko po wizycie Emil waży 2900...lekarz upiera się z cesarka na 29.02...za 3 tygodnie mam skontrolować wyniki i wtedy będziemy decydować na 100 % co Kiedy i jak...
O matko! Czym go karmisz?!
Ile on będzie ważył 29.02? Lekarz jakoś długo chce Cię trzymać ?Lucky lubi tę wiadomość
-
bardzo zazdoszcze Wam wagi dzieciaczków , ciekawe ile moja Emma przybrała na wadze
w poniedziałek się dowiem
Lucky, Martita88 lubią tę wiadomość
-
Wanna dziękuje za rady co do diety ! Tego mi trzeba było
Paulina co to za lekarz.. moja siostra cioteczna była w 37 tygodniu jak dostała antybiotyk , bo tak jak już pisałam wcześniej "infekcja szkodzi gorzej niż proszki "No ale co lekarz widać to inna opinia
Lucky, Wanna lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
a propos karmienia piersią, osłonek i pękania brodawek, oraz posiadania butelki do mm w szpitalu na wszelki wypadek
właśnie przeczytałam na forum Lutówek, wpis dziewczyny o imieniu Vayn, która własnie urodziła
"Pola ciągnie z butli jak jakiś pijak, ja mimo osłonek silikowych popękałam i polała się krew także cyce w odstawkę do zaleczenia. Nikt mi nie powiedział, że te przystawianie to max 15 min, ona ciumkała po 40 albo i dłużej i mnie zaśliniła i pach popękały brodawki."
to tak informacyjnie, bo mnie też popękały, ale nałożyłam osłonki i ze łzami i bólem karmiłam dalej, chyba jednak powinnam była dać piersiom odpocząć i się podgoić, wtedy szybciej by się wyleczyły, a ja nie miałabym traumatycznych początków -
nick nieaktualnyMeAmerie wrote:Melduję na szybko po wizycie Emil waży 2900...lekarz upiera się z cesarka na 29.02...za 3 tygodnie mam skontrolować wyniki i wtedy będziemy decydować na 100 % co Kiedy i jak...
-
MeAmerie, to ile on będzie ważył przy urodzeniu
? Siok
Alinali potwierdzam, Vichy jest bardzo dobry i w wersji bezzapachowej, ale ja mam ten drugi i jego zapach jest na tyle delikatny, że też myślę, że może być przy dziecku. Ewentualnie Decubal, też dostępny w aptece, ale chyba Vichy lepszy.alinalii lubi tę wiadomość