X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Edys, byłaś u lekarza? ja jestem uczulona na to bo gorączka i kaszel w tym okresie mogą wywołać przedwczesny poród. W moim szpitalu i tak się dziwili ze nic się nie stało jak goraczkowalam, przeszło na szczęście po trzech dniach, ale przez trzy dni brałam polopiryne i antybiotyk siedem. Dbajcie o siebie teraz dziewczynki!

Byłam u lekarza z gorączka, katarem, kaszlem i co się Dowiedziałam że niedługo rodze i nic mi nie przepisze. A wymioty to standardowe w ciazy więc mam odstawić żelazo lub jeść mało. Tylko ja jem już strasznie mało i wszystko szkodzi. Ginekolog każe brać żelazo a zwykły lekarz nie. Już sama nie wiem

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Wanna , wino będziemy pić jak dobijemy do 36 tygodnia ;d

Damy radę :) To już ostatnia prosta ;)

Kate84 lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję na szybko po wizycie Emil waży 2900...lekarz upiera się z cesarka na 29.02...za 3 tygodnie mam skontrolować wyniki i wtedy będziemy decydować na 100 % co Kiedy i jak...

Madlene.:), Magda lena, nick nieaktualny, Lucky, Karolina@, Renka88, nick nieaktualny, Lilou1984, domiii, Kate84, Est, Czarodziejka87, baassiia, Falon, Martita88, krówka_muffka, M+M+?, Mietka 30:), nick nieaktualny, Kokaina, edyś, Hannia123, Karka lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina - spróbuj imbiru na wymioty. Pomaga podobnie jak na przeziębienie. Z żelazem nie ma żartów - jeśli gin każe to trzeba brać, ale fakt faktem, że niektó®e osoby reagują na żelazo mdłościami. A suplementujesz jakieś inne minerały? Bo czasem bywa tak, że żelazo w odpowiedniej kompozycji nie powoduje wymiotów. Mi lekarz np. polecił Femibion Natal 2 mówiąc, że to bardzo dobra mieszanka, po której kobiety bardzo rzadko skarżą się na jakieś skutki uboczne.

Paulina2344, Lucky lubią tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Melduję na szybko po wizycie Emil waży 2900...lekarz upiera się z cesarka na 29.02...za 3 tygodnie mam skontrolować wyniki i wtedy będziemy decydować na 100 % co Kiedy i jak...

O matko jaki olbrzym :D Same dorodne chłopy nam się szykują!

Lucky, domiii, Kate84, Mietka 30:), arien lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna reakcja na żelazo.Jeżeli gorączka utrzymuje się ponad 3 dni na poziomie 38 i powyżej to nie jest dobrze. Jeśli nic Ci nie przepisał to spróbuj sama zbić gorączke , a jeśli nie przejdzie to ja bym poszła do innego lekarza. Tak jak pisałam , mi w 31 tyg jak wyskoczyła temp 37,5 dali paracetamol w kroplówce i antybiotyk , w nocy miałam dreszcze i włączyli jeszcze polopiryne,jej długo nie brałam 2 albo 3 dni bo rozrzedza krew,i miałam krwotoki z nosa po niej.Dla dziecka podwyższone crp jest dużo gorsze niż leki.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami dziewczyny po BAAAARDZO długiej nieobecności... nie jestem w stanie Was nadrobić...

Proszę serdecznie o przepisanie mojego terminu porodu na 21.03.2016r (takie są wstępne ustalenia z lekarzem prowadzącym), będę musiała mieć CC ze względu na moje Stwardnienie rozsiane :/

Lucky, nick nieaktualny, Czarodziejka87, Falon, M+M+?, nick nieaktualny, Hannia123 lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    Paulina - spróbuj imbiru na wymioty. Pomaga podobnie jak na przeziębienie. Z żelazem nie ma żartów - jeśli gin każe to trzeba brać, ale fakt faktem, że niektó®e osoby reagują na żelazo mdłościami. A suplementujesz jakieś inne minerały? Bo czasem bywa tak, że żelazo w odpowiedniej kompozycji nie powoduje wymiotów. Mi lekarz np. polecił Femibion Natal 2 mówiąc, że to bardzo dobra mieszanka, po której kobiety bardzo rzadko skarżą się na jakieś skutki uboczne.

Ją falvit mama.

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meamerie, cóż za chłopisko! :) to ciekawe jaka będzie waga finalna, nawet w tym planowanym 36? 37tc? przy cc
    wow!

Paulino, zmień preparat z żelazem, ja wymiotowałam po tardyferonie, teraz biorę Żelazek i zdecydowanie jest lepiej
    ale tak czy inaczej lekarz wg mnie głupio gada :(
    gdy na oddziale jedna ciężarna dwa razy zwymiotowała, to momentalnie była pod czujną obserwacją, dostała kroplówkę, leżenie w półleżącej pozycji, ktg - żadne ignorowanie, bo 'to końcówka, to już olewamy takie objawy'

Dorka, piękne imię :)!

nick nieaktualny, Dorka87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Witam się z Wami dziewczyny po BAAAARDZO długiej nieobecności... nie jestem w stanie Was nadrobić...

Proszę serdecznie o przepisanie mojego terminu porodu na 21.03.2016r (takie są wstępne ustalenia z lekarzem prowadzącym), będę musiała mieć CC ze względu na moje Stwardnienie rozsiane :/

No w końcu :P Bo już ostatnio Cię tu wywoływałyśmy ;)

Lucky, Kate84 lubią tę wiadomość

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Dziwna reakcja na żelazo.Jeżeli gorączka utrzymuje się ponad 3 dni na poziomie 38 i powyżej to nie jest dobrze. Jeśli nic Ci nie przepisał to spróbuj sama zbić gorączke , a jeśli nie przejdzie to ja bym poszła do innego lekarza. Tak jak pisałam , mi w 31 tyg jak wyskoczyła temp 37,5 dali paracetamol w kroplówce i antybiotyk , w nocy miałam dreszcze i włączyli jeszcze polopiryne,jej długo nie brałam 2 albo 3 dni bo rozrzedza krew,i miałam krwotoki z nosa po niej.Dla dziecka podwyższone crp jest dużo gorsze niż leki.

Ale aleksandrazzz ma rację. Mnie też lekarz powiedział, że jakakolwiek infekcja w organizmie jest gorsza niż leki.

Lucky lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:

O matko! Czym go karmisz?!
    Ile on będzie ważył 29.02? Lekarz jakoś długo chce Cię trzymać ?

Lucky lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo zazdoszcze Wam wagi dzieciaczków , ciekawe ile moja Emma przybrała na wadze :( w poniedziałek się dowiem

Lucky, Martita88 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna dziękuje za rady co do diety ! Tego mi trzeba było :)

Paulina co to za lekarz.. moja siostra cioteczna była w 37 tygodniu jak dostała antybiotyk , bo tak jak już pisałam wcześniej "infekcja szkodzi gorzej niż proszki " ;) No ale co lekarz widać to inna opinia ;)

Lucky, Wanna lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Meamerie, cóż za chłopisko! :) to ciekawe jaka będzie waga finalna, nawet w tym planowanym 36? 37tc? przy cc
    )!
    29.02 będzie skończony 39 tydzien. W 37 będą mnie ciąć jak wyniki nie spadną. Na wadze -2,5kg

Lucky lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos karmienia piersią, osłonek i pękania brodawek, oraz posiadania butelki do mm w szpitalu na wszelki wypadek :)

właśnie przeczytałam na forum Lutówek, wpis dziewczyny o imieniu Vayn, która własnie urodziła

"Pola ciągnie z butli jak jakiś pijak, ja mimo osłonek silikowych popękałam i polała się krew także cyce w odstawkę do zaleczenia. Nikt mi nie powiedział, że te przystawianie to max 15 min, ona ciumkała po 40 albo i dłużej i mnie zaśliniła i pach popękały brodawki."

to tak informacyjnie, bo mnie też popękały, ale nałożyłam osłonki i ze łzami i bólem karmiłam dalej, chyba jednak powinnam była dać piersiom odpocząć i się podgoić, wtedy szybciej by się wyleczyły, a ja nie miałabym traumatycznych początków

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra w 41 tygodniu urodzila Helenke i wazyla 2950! A wiec MeAmerie dorodny chlopak juz! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Ojej DUZY! A mnie chca ciac mimo ze w niedziele jak bylam na IP moj szkrab mial 2400g Wiec o pol kilo mniej niz Twoj, ja mam wage dzecka co tydzien teraz kontrolowac.... ;/

• paola87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie, to ile on będzie ważył przy urodzeniu :D? Siok :P

Alinali potwierdzam, Vichy jest bardzo dobry i w wersji bezzapachowej, ale ja mam ten drugi i jego zapach jest na tyle delikatny, że też myślę, że może być przy dziecku. Ewentualnie Decubal, też dostępny w aptece, ale chyba Vichy lepszy.

alinalii lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie bedzie ciekawa data na urodzinki ;) 29.02 to urodziny raz na 4lata?

Wanna, Falon lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 1597 1598 1599 1600 1601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ