X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już komiczno-tragiczną sytuację zaliczyła moja koleżanka, gdy z rozbitą głową synka rejestrowała się w jednym z warszawskich szpitali. Była akurat sama, puśsta rejestracja a kobieta za oknem tłumaczyła 5 min że nie zarejestruje przez telefon dziecka, bo ma tu kolejkę do drzwi pacjentów :-)

1usai09khne0c7t3.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę z innej beczki, to wróciłam właśnie od babci, która podzieliła się ze mną wspomnieniami swojego drugiego porodu. Otóż kobieta, która ma niecałe 155 cm wzrostu urodziła siłami natury, w domu, w niecałą godzinę, chłopaka ważącego - UWAGA - 5200 gramów!!!! :D A my tu się martwimy, że nasze maluchy duże i jakieś cesarki nam grożą ;)

Teresa1992 lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiaa1 ja mam smoczek z chicco 0+ bo wygralam w konkursie i nawet butelke antykolkowa,wiec narazie nie kupuje smoczka ani butelki,bo niewiem czy bede miec pokarm czy nie,jak nie to kupimy jeszce jedna z aventu:)a z tej herbatki bese robila

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna moja babcia też rodziła 11 razy. Ma 150cm wzrostu i wszystkie jej dzieci przyszły na świat siłami natury z wagą od 4 do 5 kg każdy :) mój tata ważył 4800 :)

Wanna lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna jak ona go urodzila,ja boje sie rodzic 3kg dziecka :)

Wanna lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde laski babcia też mi dziś powiedziała, że urodziła mojego ojca w domu. Ważył przeszło 5kg i ułożony był pośladkowo! co za historie...

Wanna, Teresa1992 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haniu straszne to... ja moglabym narzekac na sluzbe zdrowia godzinami po ty co przeszlam z synem ;) Ale nie bede :) Bo pewnie kazda z nas spotkalo cos smutnego, frustrujacego czy niezrozumialego. Pamietam jak pielegniarka na pogotowiu robila zatrzyk dla syna, tak napial z placzu posladki ze igla wyskoczyla. Pielegniarka albo byla zla albo zawstydzona ze nie poszlo jej i cala wine i zlosc zlozyla na mnie rzucajac dziwne teksty w moja strone ze nie potrafie dziecka trzymac :/ Dopiero po wielu przygodach nauczylam sie cietej riposty :)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:

Nataliano 3 kilo idzie gladko :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania skad wiesz ja to niewiem nigdy jeszcze nie rodzilam i sie boje:)

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Wanna moja babcia też rodziła 11 razy. Ma 150cm wzrostu i wszystkie jej dzieci przyszły na świat siłami natury z wagą od 4 do 5 kg każdy :) mój tata ważył 4800 :)
    O ja :) Pelen szacunek i uklony po kostki dla babci :)

niecierpliwaa lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha . ja mam tak samo. Jak pomyśle o porodzie naturalnym to aż mi słabo a przecież już wiem że mój Antek do dużych raczej należał nie będzie :)

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale weźmy pod uwagę jaki tryb życia prowadziły nasze babcie.Moja też miała poród kleszczowy chłop ok 5 kg , ale jej dzień wyglądał tak że wstawała o 5 rano szła do stajni , zrobiła wszystko co miała zrobić , później szła do pracy w gminie , wracała obiad , sprzątanie itp i znowu stajnia , pole , itp. Własnymi rękami pole kombajnowała tymi sierpami , więc co to dla takiej babci poród ;d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 21:58

A.Kasia, Izoleccc, Kate84 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola to prawda. Moja babcia mówi że całą ciąże normalnie na polu pracowała więc co to dla niej poród? Jak prócz pracy i pola miała dzieci i sprzątanie itp ;)

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Mania skad wiesz ja to niewiem nigdy jeszcze nie rodzilam i sie boje:)
    Wiem bo rodzilam dwa razy ;) Rozumiem Was doskonale bo pierwszego porodu tez sie balam ale drugiego juz nie :) Co nas nie zabije to nas wzmocni ;)

baassiia, nataliano, niecierpliwaa, Falon, Hannia123 lubią tę wiadomość

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania moja mama mówi że do drugiego porodu szła na luzie bez obaw bo pierwszy był lekki. A wyszła ze szpitala zawiedziona bo okazało się że ten drugi był okropny,ciężki i długi :D

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Mania moja mama mówi że do drugiego porodu szła na luzie bez obaw bo pierwszy był lekki. A wyszła ze szpitala zawiedziona bo okazało się że ten drugi był okropny,ciężki i długi :D

Istotne jest to ze kazdy porod jest inny i nie ma co sie sugerowac stwierdzeniem ze drugi czy trzeci jest lzejszy od pierwszego. Ja nie balam sie drugiego dlatego ze bylam doswiadczona jak przec ( zle parlam corke, niby parlam ale zaciskalam miesnie krocza) i jak oddychac a szczescie mialam ze oba byly szybkie. I tak sie ciesze i przechwalam tymi moimi porodami ze w nagrode trzeci okaze sie koszmarem :D Nic nigdy nie wiadomo ale tym razem tez sie nie boje :)

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa babcia mistrz!

Ja jako mała dziewczynka byłam przekonana,że poród nie boli i dziecko sobie po prostu tak wychodzi heh
    Byłam w ciężkim szoku jak się dowiedziałam,że jest inaczej

Ja sama nie wiem czy się nastawiać pozytywnie czy na megaa ból a potem się miło rozczarować
    Jedno jest pewne chciałabym szybko urodzić ;)

Mania1718, Teresa1992 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że nie ma co o tym za dużo myśleć i tyle ;) Zaszłyśmy w ciążę to i urodzić jakoś musimy i choćbyśmy sobie napisały najlepszy plan porodu, wybrały najlepszy szpital i opłaciły cały personel to nikt za nas tego nie zrobi ;) Boleć będzie tak czy owak, to trzeba przyjąć za pewnik ale lepiej nastawić się pozytywnie bo wszystko jest do przeżycia :)

Ja swój poród wspominam dość traumatycznie, wiadomo z jakich względów. Tym razem mam tylko jeden plan - brać wszystko co dają na znieczulenie jak leci, aby przetrwać pierwsze najgorsze dni bo później będzie już z górki :) No i liczę na ten osławiony przypływ endorfin i innych cuda wianków, które to mają sprawić, że tuląc mojego synka zapomnę o bólu i całym świecie :D

Mania1718, d'nusia, Czarodziejka87, Est, Falon, Kate84, roletka, anitka19953, Hannia123, alinalii, RudyTygrysek, Madzialena90, Malina81, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że mimo wszystko myśleć pozytywnie - wszystko zaczyna się od naszej glowy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 22:27

Wanna, d'nusia, Czarodziejka87, Mania1718, Est, Madlene.:), Falon, Kate84, Mietka 30:), RudyTygrysek, krówka_muffka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:

Cytat z babci, bo zadałam podobne pytanie: "No jak to jak, normalnie, wziełam i urodziłam, akuszerka nie zdążyła nawet przyjść, a mieszkała 3 domy dalej, ale to przez ten śnieg, bo zima już tęga była".
    I dodam tylko, że babcia to raczej się nie przemęczała, chociaż rzeczywiście wówczas więcej czasu spędzano na spacerach, ogólnie na powietrzu. Chociaż nie wiem, czy odżywiali się lepiej. U mojej babci, zawsze rządziły ziemniaki, mięso i słodycze. Warzyw jak na lekarstwo ;)

k0kdha00ytas68fh.png
‹‹ 1640 1641 1642 1643 1644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ