X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już komiczno-tragiczną sytuację zaliczyła moja koleżanka, gdy z rozbitą głową synka rejestrowała się w jednym z warszawskich szpitali. Była akurat sama, puśsta rejestracja a kobieta za oknem tłumaczyła 5 min że nie zarejestruje przez telefon dziecka, bo ma tu kolejkę do drzwi pacjentów :-)

1usai09khne0c7t3.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę z innej beczki, to wróciłam właśnie od babci, która podzieliła się ze mną wspomnieniami swojego drugiego porodu. Otóż kobieta, która ma niecałe 155 cm wzrostu urodziła siłami natury, w domu, w niecałą godzinę, chłopaka ważącego - UWAGA - 5200 gramów!!!! :D A my tu się martwimy, że nasze maluchy duże i jakieś cesarki nam grożą ;)

Teresa1992 lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiaa1 ja mam smoczek z chicco 0+ bo wygralam w konkursie i nawet butelke antykolkowa,wiec narazie nie kupuje smoczka ani butelki,bo niewiem czy bede miec pokarm czy nie,jak nie to kupimy jeszce jedna z aventu:)a z tej herbatki bese robila

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna moja babcia też rodziła 11 razy. Ma 150cm wzrostu i wszystkie jej dzieci przyszły na świat siłami natury z wagą od 4 do 5 kg każdy :) mój tata ważył 4800 :)

Wanna lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna jak ona go urodzila,ja boje sie rodzic 3kg dziecka :)

Wanna lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde laski babcia też mi dziś powiedziała, że urodziła mojego ojca w domu. Ważył przeszło 5kg i ułożony był pośladkowo! co za historie...

Wanna, Teresa1992 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haniu straszne to... ja moglabym narzekac na sluzbe zdrowia godzinami po ty co przeszlam z synem ;) Ale nie bede :) Bo pewnie kazda z nas spotkalo cos smutnego, frustrujacego czy niezrozumialego. Pamietam jak pielegniarka na pogotowiu robila zatrzyk dla syna, tak napial z placzu posladki ze igla wyskoczyla. Pielegniarka albo byla zla albo zawstydzona ze nie poszlo jej i cala wine i zlosc zlozyla na mnie rzucajac dziwne teksty w moja strone ze nie potrafie dziecka trzymac :/ Dopiero po wielu przygodach nauczylam sie cietej riposty :)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:

Nataliano 3 kilo idzie gladko :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania skad wiesz ja to niewiem nigdy jeszcze nie rodzilam i sie boje:)

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Wanna moja babcia też rodziła 11 razy. Ma 150cm wzrostu i wszystkie jej dzieci przyszły na świat siłami natury z wagą od 4 do 5 kg każdy :) mój tata ważył 4800 :)
    O ja :) Pelen szacunek i uklony po kostki dla babci :)

niecierpliwaa lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha . ja mam tak samo. Jak pomyśle o porodzie naturalnym to aż mi słabo a przecież już wiem że mój Antek do dużych raczej należał nie będzie :)

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale weźmy pod uwagę jaki tryb życia prowadziły nasze babcie.Moja też miała poród kleszczowy chłop ok 5 kg , ale jej dzień wyglądał tak że wstawała o 5 rano szła do stajni , zrobiła wszystko co miała zrobić , później szła do pracy w gminie , wracała obiad , sprzątanie itp i znowu stajnia , pole , itp. Własnymi rękami pole kombajnowała tymi sierpami , więc co to dla takiej babci poród ;d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 21:58

A.Kasia, Izoleccc, Kate84 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola to prawda. Moja babcia mówi że całą ciąże normalnie na polu pracowała więc co to dla niej poród? Jak prócz pracy i pola miała dzieci i sprzątanie itp ;)

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Mania skad wiesz ja to niewiem nigdy jeszcze nie rodzilam i sie boje:)
    Wiem bo rodzilam dwa razy ;) Rozumiem Was doskonale bo pierwszego porodu tez sie balam ale drugiego juz nie :) Co nas nie zabije to nas wzmocni ;)

baassiia, nataliano, niecierpliwaa, Falon, Hannia123 lubią tę wiadomość

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania moja mama mówi że do drugiego porodu szła na luzie bez obaw bo pierwszy był lekki. A wyszła ze szpitala zawiedziona bo okazało się że ten drugi był okropny,ciężki i długi :D

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Mania moja mama mówi że do drugiego porodu szła na luzie bez obaw bo pierwszy był lekki. A wyszła ze szpitala zawiedziona bo okazało się że ten drugi był okropny,ciężki i długi :D

Istotne jest to ze kazdy porod jest inny i nie ma co sie sugerowac stwierdzeniem ze drugi czy trzeci jest lzejszy od pierwszego. Ja nie balam sie drugiego dlatego ze bylam doswiadczona jak przec ( zle parlam corke, niby parlam ale zaciskalam miesnie krocza) i jak oddychac a szczescie mialam ze oba byly szybkie. I tak sie ciesze i przechwalam tymi moimi porodami ze w nagrode trzeci okaze sie koszmarem :D Nic nigdy nie wiadomo ale tym razem tez sie nie boje :)

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa babcia mistrz!

Ja jako mała dziewczynka byłam przekonana,że poród nie boli i dziecko sobie po prostu tak wychodzi heh
    Byłam w ciężkim szoku jak się dowiedziałam,że jest inaczej

Ja sama nie wiem czy się nastawiać pozytywnie czy na megaa ból a potem się miło rozczarować
    Jedno jest pewne chciałabym szybko urodzić ;)

Mania1718, Teresa1992 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że nie ma co o tym za dużo myśleć i tyle ;) Zaszłyśmy w ciążę to i urodzić jakoś musimy i choćbyśmy sobie napisały najlepszy plan porodu, wybrały najlepszy szpital i opłaciły cały personel to nikt za nas tego nie zrobi ;) Boleć będzie tak czy owak, to trzeba przyjąć za pewnik ale lepiej nastawić się pozytywnie bo wszystko jest do przeżycia :)

Ja swój poród wspominam dość traumatycznie, wiadomo z jakich względów. Tym razem mam tylko jeden plan - brać wszystko co dają na znieczulenie jak leci, aby przetrwać pierwsze najgorsze dni bo później będzie już z górki :) No i liczę na ten osławiony przypływ endorfin i innych cuda wianków, które to mają sprawić, że tuląc mojego synka zapomnę o bólu i całym świecie :D

Mania1718, d'nusia, Czarodziejka87, Est, Falon, Kate84, roletka, anitka19953, Hannia123, alinalii, RudyTygrysek, Madzialena90, Malina81, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że mimo wszystko myśleć pozytywnie - wszystko zaczyna się od naszej glowy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 22:27

Wanna, d'nusia, Czarodziejka87, Mania1718, Est, Madlene.:), Falon, Kate84, Mietka 30:), RudyTygrysek, krówka_muffka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:

Cytat z babci, bo zadałam podobne pytanie: "No jak to jak, normalnie, wziełam i urodziłam, akuszerka nie zdążyła nawet przyjść, a mieszkała 3 domy dalej, ale to przez ten śnieg, bo zima już tęga była".
    I dodam tylko, że babcia to raczej się nie przemęczała, chociaż rzeczywiście wówczas więcej czasu spędzano na spacerach, ogólnie na powietrzu. Chociaż nie wiem, czy odżywiali się lepiej. U mojej babci, zawsze rządziły ziemniaki, mięso i słodycze. Warzyw jak na lekarstwo ;)

k0kdha00ytas68fh.png
‹‹ 1640 1641 1642 1643 1644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ