Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPozwolę sobie polecić te ręczniczki z IKEI:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40054538/
Wzięłam bo były tanie jak barszcz (12,99 za 10szt) a okazały się całkiem fajnej jakości. Przydadzą się na pewno!
PS. dzięki dziewczyny! Wszystkie wyglądamy świetnie, nie odnotowałam na tym forum żadnych orekalinalii, Lucky, Madlene.:), Kate84, d'nusia, Hannia123, Falon, Kasia24 lubią tę wiadomość
-
Ja najbardziej chciałabym urodzić mniej więcej w terminie. Wiem, że dziecko już rozwinięte, mi coraz ciężej, ale zostałam przekonana na SR, że każdy dzień w moim brzuchu jest dla mojego małego na wagę złota, i on już sam bedzie wiedział najlepiej kiedy wyjść
Wiem, że łatwo mi gadać, bo nie skraca mi się szyjka itp, ale będę trzymała kciuki za Was Dziewczyny, żebyśmy wszystkie wytrwały jak najdłużejLucky, A.Kasia, Madlene.:), muminka83, Magda lena, Kate84, krówka_muffka, domiii, Mietka 30:), Hannia123, Falon lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kamka zgodzę się z wypowiedzią Edyś co do bioder
przechodzę to już 3 raz i za każdym razem z tego co kojarzę od 8 miesięca bolą biodra. Tak jak pisałam przygotowania do porodu trwają
Podobnie jak Perła ziemi śpię z podusią między nogami i jest o niebo lepiej. Wczoraj syn zleciał z góry z moim jaśkiem i mówi do mnie "mamo zostawiłaś w moim pokoju swoją poduszkę przecież bez niej nie zasniesz
"
Edyś u mnie też padło stwierdzenie że mąż się znęca w nocy nade mną jak śpięZapytałam czy to przez to ze tak już jęczę? Śmiał się tylko.
Basiu na jakiej stronie katujesz "Porody" z miłą chęcią pooglądam sePisałaś o przyspieszeniu porodu, powiem Ci ze tutaj panuje taka zasada ze jeżeli nie mam regularnych skórczy min. Co 4-5 minut i po zbadaniu nie widzą rozpoczętej akcji porodowej to nie ma szans żeby przyjęli na oddział. (Jeżeli jeszcze nie minął tp) tak więc mam cichą nadzieję że mnie ominie oxy która i tak na mnie nie działała
Magdzialena gratulacje to już za chwilę35 skończone wow!!! Ucieszyła mnie ta Twoja ciekawostka
Bardzo bym chciała urodzić wcześniej tzn po ukonczonym 37tc . A po 20 lutym to już rewelacja
I tak pewnie nici z tych naszych planów kto kiedy i jak chce rodzić ale pomarzyć można
To nasze bąble decydują kiedy je zobaczymy.
Wczoraj od tego leżenia dostawałam jobla i mówię do męża po uprzednim jęczeniu ze znowu boli żeby się przygotował na atak z mojej strony po 37 tcMiałam wrażenie ze był przerażony
Lucky, A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość
[/link]
-
nick nieaktualnyMadzialena90 wrote:ciekawe co na to nasze dzieciaczki powiedzą?? raczej wybiorą inne terminy przywitania się z nami ale cóż pomarzyć zawsze można
Mój to niech lepiej siedzi cicho i zda się na matkę bo jakby to od niego zależało to już w listopadzie by się urodziłLucky, Madzialena90, Est, Izoleccc, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Dokładnie. A niech tylko kiedyś zapysknie;d Właśnie Kasia , nei chwaliłaś się co kupił Twój mąż ? Wszystko to co chciałaś?
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
oj tam Ciri
dzień dobry
boję się ze jak się pochwalę, to zaraz się popsuje, ale tfu tfu póki co śpię wyśmienicie, w ogóle nie wstaję w nocy, plecy nie bolą ( a przy córce miałam takie nerwobóle między żebrami że oddechu nie mogłam wziąć całą noc) i tylko nad ranem czuję stawy biodrowe, ale faktycznie, jak pisze Est, jest dużo lepiej po dniu gdy się więcej ruszam. Więc mimo iż mam zalecone leżenie, to nie leżę plackiem, bo to fatalnie wpływa na moje ogólne samopoczucie i na ten sen. To co się da, to robię w domu na siedząco, staram się nie stać, a między czynnościami leżę na boku i jest ok. Tzn tak mi się wydajeza tydzień kontrolne usg (przepływy i pomiary synka, czy coś przybrał) to się okaze przy okazji co z szyjką.
poza tym jestem mega szcześliwa bo zrobiłam 3 prania i zaczęłam nawet prasować te maleńkie cudne ciuszki. Trochę mam kłopot, bo brak jest metek w większości i tak na oko wybieram te najmniejsze na początek i do szpitala. Niestety Oskarek będzie mocno różowy. Ale wyczytałam ostatnio że do 19 wieku, dla chłopców był własnie kolor różowy a dla dziewczynek niebieski na cześć Marii Panny, dopiero potem, to się odmieniłowięc my tacy staromodni będziemy przez ten pierwszy rok
ja przytyłam 10-11 kg, przez ostatni miesiąc nic, za to w grudniu 3 kg(=święta).Jem normalnie, niestety jak zwykle zwały tłuszczyku odkładają się na pupie i udach, a potem stamtąd tak trudno cokolwiek zrzucić. Na klatce piersiowej nadal widać mi żebra
takie genetyczne tycie
co do rodzenia, to chyba chciałabym tak 2-3 tygodnie przed terminem, ale najważniejsze żeby maluszek był zdrów i gotówMania1718, A.Kasia, Czarodziejka87, Madlene.:), Est, muminka83, edyś, Kate84, d'nusia, Lilou1984, Kokaina, Falon lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
A wyobraźcie sobie, że siedzę teraz w domu kilka dni i sie przeziębiłam! Wietrzyłam trochę, ale to wychodziłam do drugiego pokoju. Mąż też przeziębiony, no ale on lata po dworze, i dziś już spaliśmy osobno. A głowa boli... Wzięłam wit C, apap, wypiłam Prenalen. Później zapodam sobie mleczko z czosnkiem. I oczywiście budziłam się z 10x na siku... i ciągle zmieniam strony spania, ciągle mim niewygodnie, a nie mam wcale jeszcze aż tak ogromnego brzucha! Co będzie później?
MeAmerie - bardzo współczuję wczorajszych stresów!! Cieszę się, że teraz jesteś w dobrych rękach. Smutne, że ufałaś swojemu ginowi, a on zawiódł...
Dorka87 - co do komentarza imienia - ja bym na pewno coś wrednego odpowiedziała. U nas przyjmowali Hanię niby normalnie, ale widać, że chyba coś nie pasowało, ale nikt nic nie powiedział. Ostatnio babcia męża pyta: Hania? Czyli jak? Hanna będzie? - Nosz kuźwa a niby jak??
Madzialena90 - ja bym wolała poczekać do marca, mogę nawet przenosić jak mnie moja mamaU mnie ok. 9-9,5 na +
Gośśś - miło czytać, że u Was ok, bo śledziłam cały czas forum.
Teresa1992 - ja biorę Aspargin (magnez z potasem) - gin powiedział, że da mi znać kiedy odstawić trzeba będzie.
Malina81 - nie dziwię się, też bym się wystraszyła, oby się to nie powtórzyło, obserwuj uważaj na siebie!
Dziś kupujemy sam głęboki wózek dla małejWreszcie wyjdę z domku, potem szkoła rodzenia i wizyta u dziadków
A na zakupy mąż już pojedzie sam, ja się boję twardnień podczas chodzenia no i przeziębiona jestem. A listę ma taaaaką długą
Miłego dniaLucky, A.Kasia, Teresa1992, Kate84 lubią tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Mania1718 wrote:Basiu na jakiej stronie katujesz "Porody" z miłą chęcią pooglądam se
Pisałaś o przyspieszeniu porodu, powiem Ci ze tutaj panuje taka zasada ze jeżeli nie mam regularnych skórczy min. Co 4-5 minut i po zbadaniu nie widzą rozpoczętej akcji porodowej to nie ma szans żeby przyjęli na oddział. (Jeżeli jeszcze nie minął tp) tak więc mam cichą nadzieję że mnie ominie oxy która i tak na mnie nie działała
Ja jakoś tak z 5 odcinków oglądnęłam i tu przy porodach naturalnych chyba wszystkie kobiety dostawały OXYw sumie ja aż tak o tym nie czytałam, więc nie mam zbyt dużej wiedzy odnośnie ZA i PRZECIW. No ale dziwne to trochę
Mania1718 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaleksandrazz wrote:Dokładnie. A niech tylko kiedyś zapysknie;d Właśnie Kasia , nei chwaliłaś się co kupił Twój mąż ? Wszystko to co chciałaś?
O dziwo wszystkoAle to co mnie najbardziej interesuje leży w kuchni na górze w kartonach i będzie składane dopiero w przyszłym tygodniu
Dla małego to tylko szafę, 2 przescieradełka, falbankę białą na łóżeczko, wieszaki (już na zaś) i te ręczniczki które wcześniej polecałam.
A tak to rzeczy do łazienki: meble (w końcu kupiłam ten zestaw HEMNES w białym kolorze), ręczniki, dywaniki na podłogę (oczywiście wszystko turkusowe), wkłady do szuflady. No i oczywiście wieszaki na ubrania bo ja nie wiem jak to jest ale mój mąż ma więcej ciuchów niż ja i wiecznie mu tych wieszaków brakuje...
Lucky lubi tę wiadomość
-
Ciri moim zdanie wyglądasz równie słodko jak każda z dziewczyn
i podoba mi się bardzo wystający pępuszek. Miałam przyjemność widzieć Cię :*
Lucky ostatnio jak mama kupowała mi kocyk w Pl to w sklepie starsze panie dyskutowały na temat kolorów dla dzieci i była mowa o tych przeciwnościach z kolorami. Nie wierzyłam i myślałam że coś im się poprzestawiało na stare lata
Karka witaj w gronie przeziębionych. Zdrówka życzę :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 12:33
ciri22, Karka, Lucky lubią tę wiadomość
[/link]
-
Haniu ale poważna sytuacja
co z tym rozwarciem teraz? czy to może się cofnąć? trzymaj się mocno
Meamerie, nie mogę znaleźc Twojego wpisu ale domyślam się z komentarzy że też nie wesoło. Trzymaj się tam i nie puszczaj jeszcze
powodzenia na dzisiejszych wizytach dziewczyny! -
nick nieaktualnyA ja dzis do ikei chce podskoczyc po lampe do pokoju.
W ikei tez sa takie reczniki 70x70 muslinowe, i zastanawiam sie czy nie kupic sobie do szpitala dla Mlodej bo ja mam dla niej takie zwykle reczniki 70x140 i to z tych takich starych meeeega grubych i strasznie to duzo miejsca zajmuje (to na czas oliwkowania, bo ja jestem za, spadkowe reczniki) a takie muslinowe za grosze bym wziela to potem by mi nie bylo szkoda tego wyrzucic. Co myslicie? czy jest sens? -
jeeeeeeeeee przyszedl wózek !!!! wieczorem jak Ł wróci to go ogarniemy
ryjkek, Madzialena90, ciri22, A.Kasia, Martita88, Karka, edyś, Kate84, d'nusia, Izoleccc, Lilou1984, Renka88, Mietka 30:), Falon lubią tę wiadomość