X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale...mam pralke ;d Dzisiaj M pojechał po tą co oglądaliśmy. Leże już do wizyty w łóżku,chyba że będę musiała jechać na szpital,ale mam nadzieje że mnie to ominie.Nawet mama skruszona do mnie dzwoniła i przyjedzie dziś;d Przestraszyła sie bo powiedziała ze to parcie to nie głowa tylko pęcherz płodowy.Też tak czuła a na drugi dzień wody jej odeszły.

A.Kasia, Kasia24 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie, musiałaś wczoraj przeżyć koszmar :( Dobrze, że jest lepiej i że trafiłaś na normalnych lekarzy, wreszcie jakieś konkretne ustalenia.

Dorka, Łucja to piękne imię, a Lusia to śliczne zdrobnienie. Ja nie wiem co ludzie mają do tych imion?! Po to tyle tego do wyboru, że każdy znajdzie coś dla siebie, innym nie musi się podobać. Na nasz wybór też niektórzy się krzywili, baaa, usłyszałam nawet wprost: "ale brzydko, zmieńcie", no k...a mać :/

Kasia, tym pisaniem o Piccolo narobiłyście mi smaka i chyba też sobie dzisiaj strzelę ;) Za zdrowie mamusiek w szpitalach i za kolejne 3 spokojne tygodnie dla nas ;) A potem to już mogę rodzić :D

22 lutego? Mi pasuje :D

Madzialena90, A.Kasia lubią tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ale masz zgrabny brzuszek :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26 wrote:
    U mnie 6 na plusie :) A jem tyle ,że rodzina wytrzeszcza oczy ze zdziwienia :p

Mam to samo. Jem to na co mam ochotę i ile chcę, a waga +8 kg na plusie i każdy mi teraz mówi , że ładnie wyglądam bo prócz brzuszka nie widać żebym przytyła :)

Lilou1984 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie teraz wcinam Ptasie Mleczko :D

alinalii, A.Kasia, RudyTygrysek, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ty lachonie ! nóżki piękne chudziutkie , brzuszek jak mała piłeczka ;) piękniee ;) ja wyglądam jak orka ;P

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ale chudzinka z Cb:)slicznie Ci z brzusiem :* jak wstawiacie zdjecia ze wam tu wyskakuja?

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii ja ciągle mówię mężowi , że jak orka wyglądam . Na co on oczywiście zawsze odpowiada , że mam piękną figurę i brzuszek najpiękniejszy na świecie :D

Ważne , że dla nich jesteśmy piękne , bo nosimy ich potomka :)

alinalii, A.Kasia, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytalyscie czemu moze byc u mnie cesarka mimo ze jakos duzo nie przytulam i dziecko tez nie wchodzi na gorne centyle i w mojej aplikacji mobilnej odnosnie tygodni ciazy bylo takie info:

Czy wiesz, że...
    Drobna miednica może przeszkodzić w porodzie naturalnym.

Oceniając, czy kobieta jest zdolna urodzić drogami natury, lekarz bierze pod uwagę wzrost i budowę matki. I nie chodzi tu tylko o szerokość bioder, widoczną gołym okiem, ale o wymiary miednicy, które sprawdza się za pomocą specjalnego cyrkla położniczego. Kolejna sprawa to wielkość dziecka, oceniana na podstawie badania lekarskiego i USG. Jeśli porówna się jedne parametry z drugimi, to można ocenić, czy są szanse na poród drogami natury. USG pozwala oszacować wagę dziecka tylko w przybliżeniu (błąd sięga czasem 0,5 kg).

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, no taaaaaka opuchnięta na buzi jesteś :P :D Zazdroszczę Ci takiej opuchlizny :D :)

Ja mam +14,5kg. O matko! Musze przestać ;(
    Jestem niziutka i strasznie ciężko mi z tak ogromnym "bagażem". Brzuch mam dwa razy taki jak św. Mikołaj. Ciężko mi się siedzi i leży. Najwygodniejsza pozycja to na stojąco, ale jak długo stoję to zaczynają mnie boleć nogi, stopy od takiego ciężaru.
    Za 2 tygodnie rodzę. Koniec kropka.

Teresa1992, paola87, Kate84, A.Kasia, Izoleccc, Karolina@, muminka83, d'nusia, Lilou1984, Kokaina, domiii, Hannia123, Falon, krówka_muffka lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu Bardzo się cieszę, że u Was wszystko jest dobrze i tak ma być do końca :-D czekamy z Tobą na wyniki badań

Kasiu świetnie wyglądasz :-) ja po Baby shower zakochałam się w picollo truskawkowym i też czeka w domu na świętowanie :-D

Olu leż leż jeszcze trochę, super że mama wleci oczyścić atmosferę :-)

Ja mam dokładnie 7,5kg na plusie jak będę chciała przenosić o czym marzę to pewnie jeszcze dojdzie :-)

A.Kasia, Gośśś lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

Kurcze, aż mnie ciarki przeszły ;)

Ja planuję urodzić dwa tygodnie po Tobie.

Magda lena lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez srednio akceptuje moj wyglad:/ a to jeszcze ponad 7 tygodni tycia:/ tez dobija mnie fakt, ze jest zima i ciezko sie ubrac, zeby wygladac w miare. W lecie zawsze latwiej, bo sukienka, japonki i od razu jakos lepiej. A teraz taka zubierana kula :(

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

to ja też poproszę mój mąż ma urodzinki 5 lutego więc prezent jak znalazł ;P

Magda lena, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena to nie jestem sama :) też chcę urodzic wczesniej, a poki co nic się na to nie zanosi ;) mój K to nawet już pół piwa nie wypije, bo cały czas twierdzi że będę rodzic :P

a tak apropo to do kiedy sie magnez zażywa? bo zapomniałam gina zapytac ostatnio...

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku właśnie zdałam sobie sprawę z tego że to już tuż tuż :)

<3
    <3

Magda lena, alinalii, Kokaina lubią tę wiadomość

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no dziewczyny zaczynamy rodzić po Tłustym Czwartku. W końcu w dzień święty trzeba święcić, a karmiąc piersią nie można sobie na za dużo pozwolić. ;)
    Zresztą to będzie chyba mój pierwszy Tłusty Czwartek, w który pojem sobie pączusiów, faworków i innych pyszności bez wyrzutów sumienia. ;)

Madzialena90, Est, A.Kasia, baassiia, Izoleccc, Karka, Mania1718, Karolina@, Kate84, Madlene.:), Lilou1984, Kokaina, Mietka 30:), Falon lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka, Madlene mnie też bolą biodra w nocy, mimo, że śpię z tym wielkim rogalem. Budzę się w nocy, przekrecam na drugi bok (a przekrecenie się z tym rogalem to cała operacja i rzadko kiedy nie budzę przy tym męża :-)) i przestaje. I tak kilka razy w ciągu nocy..
    I tak jak pisze Madlene, mam wrażenie, że im więcej się poruszam w dzień, tym mniej boli w nocy.
    Poza tym jak moje dziecko zaczyna szaleć w nocy to też mnie czasami budzi.

Mam +10 kg..

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak taki koncert życzeń to ja poproszę o poród 10 lutego :D Na 14tego będziemy w domu i rocznicę będziemy sobie świętować we trójkę :D

Madzialena90, ryjkek, alinalii, Kate84, Magda lena, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym wszędzie piszą, że w zaawansowanej ciąży dziecko mniej się rusza, bo ma mniej miejsca. A u mnie jest wręcz przeciwnie.

Kasiu wyglądasz piękne!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 1645 1646 1647 1648 1649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ