Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale...mam pralke ;d Dzisiaj M pojechał po tą co oglądaliśmy. Leże już do wizyty w łóżku,chyba że będę musiała jechać na szpital,ale mam nadzieje że mnie to ominie.Nawet mama skruszona do mnie dzwoniła i przyjedzie dziś;d Przestraszyła sie bo powiedziała ze to parcie to nie głowa tylko pęcherz płodowy.Też tak czuła a na drugi dzień wody jej odeszły.
A.Kasia, Kasia24 lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
MeAmerie, musiałaś wczoraj przeżyć koszmar
Dobrze, że jest lepiej i że trafiłaś na normalnych lekarzy, wreszcie jakieś konkretne ustalenia.
Dorka, Łucja to piękne imię, a Lusia to śliczne zdrobnienie. Ja nie wiem co ludzie mają do tych imion?! Po to tyle tego do wyboru, że każdy znajdzie coś dla siebie, innym nie musi się podobać. Na nasz wybór też niektórzy się krzywili, baaa, usłyszałam nawet wprost: "ale brzydko, zmieńcie", no k...a mać
Kasia, tym pisaniem o Piccolo narobiłyście mi smaka i chyba też sobie dzisiaj strzelęZa zdrowie mamusiek w szpitalach i za kolejne 3 spokojne tygodnie dla nas
A potem to już mogę rodzić
22 lutego? Mi pasujeMadzialena90, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
margaret26 wrote:U mnie 6 na plusie
A jem tyle ,że rodzina wytrzeszcza oczy ze zdziwienia :p
Mam to samo. Jem to na co mam ochotę i ile chcę, a waga +8 kg na plusie i każdy mi teraz mówi , że ładnie wyglądam bo prócz brzuszka nie widać żebym przytyła
Lilou1984 lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Kasiu ty lachonie ! nóżki piękne chudziutkie , brzuszek jak mała piłeczka
piękniee
ja wyglądam jak orka ;P
-
nick nieaktualny
-
Alinalii ja ciągle mówię mężowi , że jak orka wyglądam . Na co on oczywiście zawsze odpowiada , że mam piękną figurę i brzuszek najpiękniejszy na świecie
Ważne , że dla nich jesteśmy piękne , bo nosimy ich potomkaalinalii, A.Kasia, Lilou1984 lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
nick nieaktualnyDziewczyny pytalyscie czemu moze byc u mnie cesarka mimo ze jakos duzo nie przytulam i dziecko tez nie wchodzi na gorne centyle i w mojej aplikacji mobilnej odnosnie tygodni ciazy bylo takie info:
Czy wiesz, że...
Drobna miednica może przeszkodzić w porodzie naturalnym.
Oceniając, czy kobieta jest zdolna urodzić drogami natury, lekarz bierze pod uwagę wzrost i budowę matki. I nie chodzi tu tylko o szerokość bioder, widoczną gołym okiem, ale o wymiary miednicy, które sprawdza się za pomocą specjalnego cyrkla położniczego. Kolejna sprawa to wielkość dziecka, oceniana na podstawie badania lekarskiego i USG. Jeśli porówna się jedne parametry z drugimi, to można ocenić, czy są szanse na poród drogami natury. USG pozwala oszacować wagę dziecka tylko w przybliżeniu (błąd sięga czasem 0,5 kg). -
Kasiu, no taaaaaka opuchnięta na buzi jesteś
Zazdroszczę Ci takiej opuchlizny
Ja mam +14,5kg. O matko! Musze przestać ;(
Jestem niziutka i strasznie ciężko mi z tak ogromnym "bagażem". Brzuch mam dwa razy taki jak św. Mikołaj. Ciężko mi się siedzi i leży. Najwygodniejsza pozycja to na stojąco, ale jak długo stoję to zaczynają mnie boleć nogi, stopy od takiego ciężaru.
Za 2 tygodnie rodzę. Koniec kropka.Teresa1992, paola87, Kate84, A.Kasia, Izoleccc, Karolina@, muminka83, d'nusia, Lilou1984, Kokaina, domiii, Hannia123, Falon, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
Gosiu Bardzo się cieszę, że u Was wszystko jest dobrze i tak ma być do końca
czekamy z Tobą na wyniki badań
Kasiu świetnie wyglądaszja po Baby shower zakochałam się w picollo truskawkowym i też czeka w domu na świętowanie
Olu leż leż jeszcze trochę, super że mama wleci oczyścić atmosferę
Ja mam dokładnie 7,5kg na plusie jak będę chciała przenosić o czym marzę to pewnie jeszcze dojdzieA.Kasia, Gośśś lubią tę wiadomość
-
Ja tez srednio akceptuje moj wyglad:/ a to jeszcze ponad 7 tygodni tycia:/ tez dobija mnie fakt, ze jest zima i ciezko sie ubrac, zeby wygladac w miare. W lecie zawsze latwiej, bo sukienka, japonki i od razu jakos lepiej. A teraz taka zubierana kula
-
Magda lena to nie jestem sama
też chcę urodzic wczesniej, a poki co nic się na to nie zanosi
mój K to nawet już pół piwa nie wypije, bo cały czas twierdzi że będę rodzic
a tak apropo to do kiedy sie magnez zażywa? bo zapomniałam gina zapytac ostatnio...
-
Nie no dziewczyny zaczynamy rodzić po Tłustym Czwartku. W końcu w dzień święty trzeba święcić, a karmiąc piersią nie można sobie na za dużo pozwolić.
Zresztą to będzie chyba mój pierwszy Tłusty Czwartek, w który pojem sobie pączusiów, faworków i innych pyszności bez wyrzutów sumienia.Madzialena90, Est, A.Kasia, baassiia, Izoleccc, Karka, Mania1718, Karolina@, Kate84, Madlene.:), Lilou1984, Kokaina, Mietka 30:), Falon lubią tę wiadomość
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Kamka, Madlene mnie też bolą biodra w nocy, mimo, że śpię z tym wielkim rogalem. Budzę się w nocy, przekrecam na drugi bok (a przekrecenie się z tym rogalem to cała operacja i rzadko kiedy nie budzę przy tym męża
) i przestaje. I tak kilka razy w ciągu nocy..
I tak jak pisze Madlene, mam wrażenie, że im więcej się poruszam w dzień, tym mniej boli w nocy.
Poza tym jak moje dziecko zaczyna szaleć w nocy to też mnie czasami budzi.
Mam +10 kg..
-
nick nieaktualny