X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie trzymam kciuki! Wszystko bedzie dobrze!

Zmieniając temat wkurzyla mnie wczoraj teściowa...
    Rozmawiala z moim mężem i mówi... Łucja? No ładnie... (mhm... Juz to widzę nie podoba jej sie!) ładnie ale nie ma jak zdrabniac? Moj mąż : no Lusia możesz mówić. Na co ona : no dobrze, ale moze jakos inaczej? Widzisz Agata (moja siostra) tak ładnie nazwała- Helenka! Bardzo ładnie! Wy tez tak nie możecie?
    Juz lecę, pędzę! Nazwę tak samo, żeby moi rodzice mieli dwie Helenki, a ona imię które jej sie podoba... Grrrr!!!

• Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie jesteśmy wszystkie z Tobą!!!!! Trzymaj się:)

A.Kasia, Malina81 lubią tę wiadomość

ebf426a748.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie Jeju faktycznie musiał to być bardzo ciężki dzień, nawet sobie nie wyobrażam co to musiały być za nerwy i stres. Cieszę się jednak, że teraz masz dobrą opiekę, że zadbają tam o Was i robią wszystko co najlepsze. Zobaczysz, że mały za chwilę się bardziej uaktywni bo to wszystko na pewno przez sterydy!! Innej opcji nie ma,bądź Kochana dobrej myśli. Pozytywną energię wysyłam i trochę dzikości dla Emila od mojej Amelki :-* <3

Renka dokładnie musimy myśleć pozytywnie! Mnie też jakoś całą noc bolał brzuch eh nawet wzięłam to pół relanium i tak nie pomogło a więcej brać nie chciałam, nocka z głowy. Ale staram się sobie tłumaczyć i się do tego przekonać, że teraz może już boleć. Damy radę :-*

Kasiu gratuluję :-) chętnie bym wypiła z Tobą picollo, ja jeszcze chwile muszę poczekać do 35 ale już za momencik... :-)

Olu daj znać czy przechodzi, jak nie to co gin mówił?

Gośś co u Was?

Ciri, Mania od miesiąca mam taki sam problem z prawa stopą bardzo często!

Renka88 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuśki jakoś nie mam czasu ostatnio na forum ale mam pytanie zna któraś jakiś sposób na ból bioder? ostatnio w nocy mnie co chwile budzi:(

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie, oby wszystko już było dobrze, przekazuję dużo pozytywnej energii ;)

Dziewczyny, ja gratuluję nam wszystkim. Niektóre już 34-35 tydzień WOW - przecież to jeszcze tylko min. 4-5 tyg. Do marca na prawdę już blisko ;)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, dużych bobasów i mocnych szyjek :D

A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajemnicze bóle ... ja tak miałam z ręką. Oskarżałam narzeczonego, że coś mi robi w nocy, bo budziłam się z bólem w prawym nadgarstku. A zapewne na nim spałam ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś ale właśnie o to chodzi że spać sie nie da chodzić za bardzo też nie...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam oglądać ten dokument "Porody" i nie ogarniam trochę :P. W 2 odcinku pokazują kobietę, u której drugi raz będą podejmować próbę wywołania porodu. Pierwsza się nie udało i laska wyszła do domu... Jeśli by było zagrożenie życia, to przecież by jej nie wypuszczali :/ Jakoś ja mam takie odczucia, ze gdy nie ma zagrożenia, to po co ten poród wymuszać :(

A poza tym to te porody wyglądają strasznie !!! :P no ale zamierzam wyoglądać wszystkie odcinki, żeby wiedzieć co mnie czeka :D a sam moment gdzie podają dzidziusia jest mega wzruszający aż mi łzy lecą :) Taka jedna położna też łzy w oczach i to jest dopiero niesamowite, że po latach pracy dalej ją wzruszają takie chwile :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 10:39

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 Piękne imię Łucja, gdyby nie to że kuzynka rok temu dała tak na imię swojej córce, moja by tak miała. Łucja jest tak pogodnym dzieckiem, że sama buzia mi się cieszy na myśl o niej. Gratuluje wyboru :)

kamka mnie też czasami boli, jedyne co mogę zrobić to przewrócić się na drugi bok i czekać aż przejdzie. Zauważyłam że im więcej się ruszam a mniej leżę w ciągu dnia to wtedy rzadziej boli.

28whyx8d41olhvnv.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka, u mnie ból bioder jest zapewne skutkiem rwy kulszowej i rozchodzącego się spojenia. W okolicy spojenia właśnie odczuwam ból cały dzień. Wejście po schodach,ubranie się, podnoszenie nóg to dla mnie jak wejście na Everest :)
    Dzisiaj za to całą noc i poranek szarpie mnie w okolicy prawej nerki, nie pomaga nic. Siedzenie, chodzenie, leżenie nie odnosi pożądanego rezultatu. Już nie wiem co robić :/... Pospałam godzinę łącznie i dostaję świra :/

Miłego dnia Kobitki :)!

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane :)

Nie nadrobię wszystkiego, tyle produkujecie :)

Dawno mnie nie było, nie mialam czasu. Starszak ma sporo nauki, niby koniec I sem. a juz drugi i tyle klasówek. Jadą z koksem równo w tej szkole.
    Ja mam się dobrze, ale znów w we wtorek najadłam się strachu. Budzę się rano a tam lekka krew i małe skrzepki. Nie wiem skąd?Seksu nie bylo... Panika :( szybko do lekarza, na usg wszystko ok, w badaniu szyjka zamknięta. Kazał mi brać póki co magnez. I jest dobrze.
    Zwariuję, normalnie.

MeAmerie, aż mi łzy stanęły w oczach, sama przechodziłam cholestaze i moja ówczesna doktor równiż miala lajtowe podejście. Ogromnie trzymam kciuki za zdrowie Twoje i Emilka. Będzie dobrze, musi być.
    Pozostałe dziewczynki, jesteście naprawdę dzielne, jeszcze troszkę i mam wielką nadzieję, że wszystkie dzieci urodzą się zdrowe i o czasie. Czego sobie i Wam życzę!

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamuśki nadszedł ten dzień witamy się z wami w 36 tygodniu wg belly w 9 miesiącu <3 jejku <3 wg @ termin porodu mam na 24/25 lutego więc to chyba już 9 miesiąc.. :)
    tak strasznie się cieszę <3

MeAmerie myślę o Was ciepło na pewno będzie dobrze

miłego dnia kochane marcóweczki ;D

Malina81, A.Kasia, Madlene.:), edyś, Kate84, Czarodziejka87, d'nusia, Magda lena, ksanka, RudyTygrysek, Mania1718, Izoleccc, Est, Karka, Karolina@, muminka83, M+M+?, Lilou1984, Kokaina, domiii, Mietka 30:), Hannia123, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ - czekam na wieści z wizyty i trzymam kciuki :)

Renka88 - lubię to zdanie o wyłączeniu negatywych myśli ;) Miłego dnia :*

Mania1718 - na pulpicie odliczanie do 36 tyg już ustawione ;) Przywykłam do tego codziennego zmieniania cyferek ;) Z tą stopą to pewnie więzadła :/ Ja tak miałam z biodrem w pewnym momencie.

aleksandrazz - bo Ty gamoniu coś się za bardzo ostatnio rozbrykałaś ;) Tyłek na łóżko i tak nie szarżuj, daj Mery się trochę podtuczyć :D

roletka - no właśnie może tak być ;) Zauważyłam, że im dalej jestem tym się lepiej czuję! Jakby tak każda z nas dobiła do terminu to by było coś pięknego :)

ciri22 - dasz radę :) Pamiętaj tylko aby brać wszystko na zniesienie bólu co dają! Nie ma co cwaniakować bo jak raz dopuścisz do bólu to później ciężko go zniwelować. Pierwsze 3 dni trzeba przetrwać na kroplówkach i proszkach a później już będziesz rozruszana i będzie z górki :) A jak ściągną szwy to już w ogóle będzie super :)

Martka89 - powodzenia na wizycie :) głowa do góry, będzie dobrze :)

Dorka87 - olać teściową! Jak chce to niech sobie z teściem zrobią swoje i wtedy mogą sobie nazywać jak chcą :P Nie wiem co to za głupie zwyczaje wtrącania swoich 3 groszy do wyboru imienia. Ja pewnie też się nasłucham od teściowej jak się dowie, że będzie Tymon. A ksiądz gdy był po kolędzie zażyczył sobie, żeby było po nim - Zenon :P Już, na pewno :P

Kate84 - jeszcze trochę i pępkowe będziemy wszystkie piły :D

kamka - poduszka między nogi na noc. Nic innego niestety nie doradzę :/ Gratuluję 35 tygodnia :)

Malina81 - uff, dobrze, że to nic powaznego. Może jakieś naczynko nie wytrzymało. Dbaj o siebie :*

Madzialena90 - oh yeah! :D 36- to brzmi dumnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 10:26

Kate84, Malina81, Madzialena90, roletka, Mania1718, muminka83, Lilou1984, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka, wyobrażam sobie. Zakładam, że ból bioder związany jest z przygotowywaniem się miednicy do porodu. Ale mogę się mylić i oczywiście najlepiej spytać gina. Podobnie jak Madlene mi pomaga ruch. Leżałam 4 dni w łóżku i ledwo się mogłam przekręcić na drugi bok - bolały plecy i pachwiny. Porobiłam trochę przysiadów, wymachów i jestem nieco żwawsza :D

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zapytam.Bedę robić zamówienie w aptece, jaki rozmiar majtek poporodowych wielorazowych canpol wybrałyście? s/m, czy l/ xl? Ja się obawiam że s/m bedą za małe jak wciskać bedę jeszcze podkład. Nie wiem, chyba te większe wezme wszak caly czas noszę m jak przed ciażą a starszaka rodzialam przez cc w 7 mcu i brzucha nie mialam prawie wcale.

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    hej mamuśki jakoś nie mam czasu ostatnio na forum ale mam pytanie zna któraś jakiś sposób na ból bioder? ostatnio w nocy mnie co chwile budzi:(

A spisz z jaskiem miedzy nogami? Ja tez sie czasami wybudzam z powodu bolu bioder, ale wkladam poduszke i jak reka odjal :-)

MeAmerie to wielkie szczescie,ze pomogli wam w szpitalu. Wspolczuje przezyc, ale jestem pewna, ze na tym etapie moze byc juz tylko dobrze :-)

Dziewczyny jestem po dwoch usg ostatnio i jest git. Badal mnie b dobry lekarz i nie ma sladu po torbielach. Jestem spokojna. Mala wazy 1500g <3 ja ciagle mam lezec z powodu twardnien, ale dam rade.

A dzisiaj ostatni dzien tesciowej u mnie :) jest radosc!

edyś, Malina81, Kate84, d'nusia, Madlene.:), A.Kasia, ksanka, Martita88, She86, Mania1718, Est, muminka83, Lilou1984, Kokaina, Hannia123 lubią tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam napisać, że mój brat dorwał promocję w tesco osiedlowym na pampersy, jakaś wyprzedaż. 2 ( 3-6) 76 sztuk za cale 18 zl 30 gr.
    Więc jak ktoś ma dostęp do osiedlowego tesco to warto zajrzeć. Były jeszcze w promocji 1, 3, 5. Niestety przy 1 pusta półka.

edyś, Est, Kokaina lubią tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia dzieki :) Ale ja nadal jestem nastawiona na SN :D zaczne panikowac jesli 1 lutego wyda wyrok ze cesarka. Ale od poltora tygodnia na diecie jestem a od tygodnia nic nie przytylam!!! Wiadomo waga sie waha raz troszke wyzej raz nizej ale nic caly czas oscyluje wokol jednej liczby wiec mam nadal nadzieje :)

A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perła ziemi super, że po torbielach nie na śladu, gratuluję :-) świetne wieści, cieszę się że wszystko jest dobrze, dużo leż :-)

Madzialena 36! Wow gratki <3

Madzialena90 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki taka ciekawostka

22 lutego jest pełnia i niby wtedy jest więcej porodów więc kto wie jak to będzie u nas ;D

A.Kasia, alinalii, Kate84, Mania1718, Izoleccc, Karolina@ lubią tę wiadomość

‹‹ 1643 1644 1645 1646 1647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ