X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • edyś Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Zaczęłam oglądać ten dokument "Porody" i nie ogarniam. W 2 odcinku pokazują kobietę, u której drugi raz będą podejmować próbę wywołania porodu. Pierwsza się nie udało i laska wyszła do domu... Kurde jaki jest cel takich prób? Jeśli by było zagrożenie życia, to przecież by jej nie wypuszczali :/ tak samo jakby było już po terminie, to by ją trzymali na oddziale. a bez konkretnego powodu, po co wywoływać ? Nie ogarniam :( Jakoś ja mam takie odczucia, ze gdy nie ma zagrożenia, to po co ten poród wymuszać :(
    Basiu, na podstawie ilości porodów przy których podłączają pod oksytocynę, doszłam do wniosku, że jest to kolejna rzecz, którą stosuje się rutynowo, dla wygody personelu - żeby było szybciej. Ale jak już zapewne wiesz są konkretne wskazania do stosowania oksytocyny.
    Polecam:
    http://www.rodzicpoludzku.pl/Wiedza-o-porodzie/Indukcja-porodu-%E2%80%93-wskazania-i-metody.html
    http://www.rodzicpoludzku.pl/Wiedza-o-porodzie/Kaskada-interwencji-i-jej-wplyw-na-przebieg-porodu.html
    http://www.rodzicpoludzku.pl/Wiedza-o-porodzie/Prowadzenie-II-okresu-porodu-w-swietle-badan-naukowych.html

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:*

Ja dziś zapadłam w sen zimowy dopiero się obudziłam i weszłam tu z niepokojem

MeAmerie nie jestem w stanie wyobrazić sobie co przeżyłaś biedulko..ale teraz już musi być dobrze ja trzymam mocno kciuki za Was:*

Perła ziemi to bardzo dobrze,że torbiele zniknęły oby do przodu! Dasz radę:*

Gośśś martwię się daj znać co u Was:*

Gratuluję nowo rozpoczętych tygodni:)

Kochane powodzenia na dzisiejszych wizytach!trzymam kciuki:)

Ja lecę jakieś śniadanko zrobić i się ogarnąć ;)

Miłego dnia:*

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    dziewczynki taka ciekawostka

22 lutego jest pełnia i niby wtedy jest więcej porodów więc kto wie jak to będzie u nas ;D
    Na ten dzien mam termin porodu z ostatniego usg :p Nie obrazilabym sie jakbym urodzila :P

nick nieaktualny, Madzialena90, Kate84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:

22 lutego jest pełnia i niby wtedy jest więcej porodów więc kto wie jak to będzie u nas ;D

Haha, mi pasuje ;)

nick nieaktualny, Madzialena90 lubią tę wiadomość

• Malina81 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:

Też o tym słyszalam, od położnej w szpitalu, gdy jest pełnia porodówki są przepełnione.

Po lutym, kolejna pełnia jest 23 marca:) ja mam termin na 22 wiec kto wie...:)

Madzialena90, nick nieaktualny, Wanna, She86, Kate84, Lilou1984, krówka_muffka lubią tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perła ziemi wrote:
    A spisz z jaskiem miedzy nogami? Ja tez sie czasami wybudzam z powodu bolu bioder, ale wkladam poduszke i jak reka odjal :-)
    próbowałam ale budziłam sie bez jaśka ale z nogą mojego:P

Mania1718 lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to dzień dobry !!!
    witam się w 35 tyg <3
    bell pokazuje 85 % <3

ksanka, Madzialena90, baassiia, Czarodziejka87, nick nieaktualny, edyś, Kate84, Mania1718, Karka, Renka88, muminka83, Lilou1984, Kokaina, Amarylis, Mietka 30:), Hannia123, Falon, krówka_muffka lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Dziewczyny my mamy sie dobrze, przeplywy wychodza caly czas dobrze i czekam dalej na wynik tego estriolu :-\ juz mnie szlag trafia, bo mial byc wczoraj a do tej pory go nie przywiezli, bo to musieli wyslac do Katowic :-\ bede cos wiedziec to napisze wiecej

Kasiu gratuluje 35tyg a z piccolo poczekajcie na mnie do niedzieli :-P

MeAmerie Haniu trzymam za was kciuki :-*

Czarodziejka87, nick nieaktualny, ksanka, Kate84, Magda lena, Est, Mania1718, Karka, muminka83, Madlene.:), nick nieaktualny, Kokaina, Mietka 30:), Hannia123, Falon, krówka_muffka lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam bardzo bo zapomniałam miałam napisać ile ważę więc wygląda to niezbyt ciekawie +17 kg a jak to wygląda u was???

• ksanka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmeri mało nie padłam jak czytałam twój opis, ściskam kciuki za ciebie i Emila teraz powinien już się ładnie Rozruszac zwłaszcza że lekarze widać że są ogarnięci. Życzę wam zdrowia i miłych kopniaczkow.
    Kasia - no kto by pomyślał, SUPER! 35 tydzień to jest już coś! Tylko się tam nie spij tym piccolo;)
    Ola- ty już lepiej nie rumakuj
    Kamka - biodra bolali mnie jakiś miesiąc temu, teraz już nie, chyba mała mi się po prostu przemiescila i nie ucieka już nerwu. I jeszcze z refleksologii rwa kulszowa jest na pięcie, i tam trzeba masować receptor, postaram sie jakoś narysować gdzie.
    Gosss - kciuki za Was, będzie dobrze.

Ja dzis mia lm am mega śpiocha spalam cała nic że nawet na siku nie wstałam,

Trzymajcie się dzielnie w pakietach dziewuszki, i udanego dnia

U mnie 110 w brzuchu i dalej -1 od startowej, ale byłam gigancik w wakacje więc melduje 83.5kg:)

Wczoraj teściowa pytała ile przytyłam a ja jej ze nic a nawet mam dalej mniej, a ta no niesłychanie ciąża na odchudzanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 11:06

nick nieaktualny, Kate84, muminka83, nick nieaktualny, Lilou1984 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • alinalii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    przepraszam bardzo bo zapomniałam miałam napisać ile ważę więc wygląda to niezbyt ciekawie +17 kg a jak to wygląda u was???

zazdroszcze ! u mnie jakieś 25 kg ;p

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Czarodziejka87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś dobrze,że się odezwałaś bo już się martwiłyśmy..
    To trzymam kciuki za wyniki:*

Gośśś lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii jakoś to zrzucimy kto nie da rady jak nie my ;D

alinalii, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od wyjsciowej +12/13kg ale od schudniecia juz +20kg

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Hejka
    Dziewczyny my mamy sie dobrze, przeplywy wychodza caly czas dobrze i czekam dalej na wynik tego estriolu :-\ juz mnie szlag trafia, bo mial byc wczoraj a do tej pory go nie przywiezli, bo to musieli wyslac do Katowic :-\ bede cos wiedziec to napisze wiecej

Kasiu gratuluje 35tyg a z piccolo poczekajcie na mnie do niedzieli :-P

Uff, jak dobrze, że u Was ok :) Czyli stan zapakowanych marcówek się zgadza i bardzo dobrze! Czekamy razem z Tobą na wynik estriolu.

Ja sobie chyba cały karton tego piccolo kupię i będę z każdą z Was świętować :D Lepsze to niż zwykły szampan!

edyś, Kate84, nick nieaktualny, Gośśś, muminka83, nick nieaktualny, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +10, ale ostatnio mam mega tempo, bo nic tylko leze i jem. Chcialbym nie przekroczyc 15 kg. :-)

Haha moj ma takie kosciste nogi, ze moglby mi krzywde zrobic. A zreszta odkad mamy dwie koldry,to ani sie nie zbliza :(

f2w3j6yxdenijlur.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 6 na plusie :) A jem tyle ,że rodzina wytrzeszcza oczy ze zdziwienia :p

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26 wrote:
    U mnie 6 na plusie :) A jem tyle ,że rodzina wytrzeszcza oczy ze zdziwienia :p

o jejku ale ci zazdroszczę :)

margaret26 lubi tę wiadomość

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja najbliższe 2 doby spędzę sama w domu bo mój M wypłynął w morze, muszę skoczyć na zakupy po coś na obiadek a jakoś lenia mam :D
    MeAmerie trzymam mocno kciuki aby było wszystko dobrze, współczuję tego strachu którego na pewno się najadłaś
    Gratuluje kolejnych rozpoczętych tygodni, jej niektóre z Was to już tak daleko są :D
    Z tą pełnią to ciekawa teoria ciekawe czy się sprawdzi,
    Malina81 ja akurat mam termin w dzień pełni ciekawa jestem czy synek będzie chciał wyjść z brzuszka w tym dniu bo nie ukrywam że wolałabym przed Świętami urodzić :)

Lilou1984, Falon lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:

Ja już się trochę pogubiłam ale wychodzi na to, że jestem ~7 kg na plusie. Zobaczymy na poniedziałkowej wizycie ile mi wyjdzie bo moja waga coś czasami oszukuje i raz jest mniej a raz więcej... Za to widzę po buzi, że zaczynam puchnąć :) Uroki końcówki ciąży ;)

16a5fk7.jpg

Madzialena90, baassiia, aleksandrazz, She86, Teresa1992, nick nieaktualny, Magda lena, RudyTygrysek, Kate84, nick nieaktualny, Est, Mania1718, Karka, Czarodziejka87, Kaarolina, Karolina@, Gośśś, muminka83, Madlene.:), nick nieaktualny, Renka88, Lilou1984, Kokaina, Amarylis, ksanka, Dorka87, domiii, Mietka 30:), Hannia123, Falon, krówka_muffka, Kasia24 lubią tę wiadomość

‹‹ 1644 1645 1646 1647 1648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ