X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • edyś Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Zaczęłam oglądać ten dokument "Porody" i nie ogarniam. W 2 odcinku pokazują kobietę, u której drugi raz będą podejmować próbę wywołania porodu. Pierwsza się nie udało i laska wyszła do domu... Kurde jaki jest cel takich prób? Jeśli by było zagrożenie życia, to przecież by jej nie wypuszczali :/ tak samo jakby było już po terminie, to by ją trzymali na oddziale. a bez konkretnego powodu, po co wywoływać ? Nie ogarniam :( Jakoś ja mam takie odczucia, ze gdy nie ma zagrożenia, to po co ten poród wymuszać :(
    Basiu, na podstawie ilości porodów przy których podłączają pod oksytocynę, doszłam do wniosku, że jest to kolejna rzecz, którą stosuje się rutynowo, dla wygody personelu - żeby było szybciej. Ale jak już zapewne wiesz są konkretne wskazania do stosowania oksytocyny.
    Polecam:
    http://www.rodzicpoludzku.pl/Wiedza-o-porodzie/Indukcja-porodu-%E2%80%93-wskazania-i-metody.html
    http://www.rodzicpoludzku.pl/Wiedza-o-porodzie/Kaskada-interwencji-i-jej-wplyw-na-przebieg-porodu.html
    http://www.rodzicpoludzku.pl/Wiedza-o-porodzie/Prowadzenie-II-okresu-porodu-w-swietle-badan-naukowych.html

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:*

Ja dziś zapadłam w sen zimowy dopiero się obudziłam i weszłam tu z niepokojem

MeAmerie nie jestem w stanie wyobrazić sobie co przeżyłaś biedulko..ale teraz już musi być dobrze ja trzymam mocno kciuki za Was:*

Perła ziemi to bardzo dobrze,że torbiele zniknęły oby do przodu! Dasz radę:*

Gośśś martwię się daj znać co u Was:*

Gratuluję nowo rozpoczętych tygodni:)

Kochane powodzenia na dzisiejszych wizytach!trzymam kciuki:)

Ja lecę jakieś śniadanko zrobić i się ogarnąć ;)

Miłego dnia:*

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    dziewczynki taka ciekawostka

22 lutego jest pełnia i niby wtedy jest więcej porodów więc kto wie jak to będzie u nas ;D
    Na ten dzien mam termin porodu z ostatniego usg :p Nie obrazilabym sie jakbym urodzila :P

d'nusia, Madzialena90, Kate84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:

22 lutego jest pełnia i niby wtedy jest więcej porodów więc kto wie jak to będzie u nas ;D

Haha, mi pasuje ;)

d'nusia, Madzialena90 lubią tę wiadomość

• Malina81 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:

Też o tym słyszalam, od położnej w szpitalu, gdy jest pełnia porodówki są przepełnione.

Po lutym, kolejna pełnia jest 23 marca:) ja mam termin na 22 wiec kto wie...:)

Madzialena90, A.Kasia, Wanna, She86, Kate84, Lilou1984, krówka_muffka lubią tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perła ziemi wrote:
    A spisz z jaskiem miedzy nogami? Ja tez sie czasami wybudzam z powodu bolu bioder, ale wkladam poduszke i jak reka odjal :-)
    próbowałam ale budziłam sie bez jaśka ale z nogą mojego:P

Mania1718 lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to dzień dobry !!!
    witam się w 35 tyg <3
    bell pokazuje 85 % <3

ksanka, Madzialena90, baassiia, Czarodziejka87, A.Kasia, edyś, Kate84, Mania1718, Karka, Renka88, muminka83, Lilou1984, Kokaina, Amarylis, Mietka 30:), Hannia123, Falon, krówka_muffka lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Dziewczyny my mamy sie dobrze, przeplywy wychodza caly czas dobrze i czekam dalej na wynik tego estriolu :-\ juz mnie szlag trafia, bo mial byc wczoraj a do tej pory go nie przywiezli, bo to musieli wyslac do Katowic :-\ bede cos wiedziec to napisze wiecej

Kasiu gratuluje 35tyg a z piccolo poczekajcie na mnie do niedzieli :-P

MeAmerie Haniu trzymam za was kciuki :-*

Czarodziejka87, A.Kasia, ksanka, Kate84, Magda lena, Est, Mania1718, Karka, muminka83, Madlene.:), d'nusia, Kokaina, Mietka 30:), Hannia123, Falon, krówka_muffka lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam bardzo bo zapomniałam miałam napisać ile ważę więc wygląda to niezbyt ciekawie +17 kg a jak to wygląda u was???

• ksanka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmeri mało nie padłam jak czytałam twój opis, ściskam kciuki za ciebie i Emila teraz powinien już się ładnie Rozruszac zwłaszcza że lekarze widać że są ogarnięci. Życzę wam zdrowia i miłych kopniaczkow.
    Kasia - no kto by pomyślał, SUPER! 35 tydzień to jest już coś! Tylko się tam nie spij tym piccolo;)
    Ola- ty już lepiej nie rumakuj
    Kamka - biodra bolali mnie jakiś miesiąc temu, teraz już nie, chyba mała mi się po prostu przemiescila i nie ucieka już nerwu. I jeszcze z refleksologii rwa kulszowa jest na pięcie, i tam trzeba masować receptor, postaram sie jakoś narysować gdzie.
    Gosss - kciuki za Was, będzie dobrze.

Ja dzis mia lm am mega śpiocha spalam cała nic że nawet na siku nie wstałam,

Trzymajcie się dzielnie w pakietach dziewuszki, i udanego dnia

U mnie 110 w brzuchu i dalej -1 od startowej, ale byłam gigancik w wakacje więc melduje 83.5kg:)

Wczoraj teściowa pytała ile przytyłam a ja jej ze nic a nawet mam dalej mniej, a ta no niesłychanie ciąża na odchudzanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 11:06

A.Kasia, Kate84, muminka83, d'nusia, Lilou1984 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • alinalii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    przepraszam bardzo bo zapomniałam miałam napisać ile ważę więc wygląda to niezbyt ciekawie +17 kg a jak to wygląda u was???

zazdroszcze ! u mnie jakieś 25 kg ;p

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Czarodziejka87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś dobrze,że się odezwałaś bo już się martwiłyśmy..
    To trzymam kciuki za wyniki:*

Gośśś lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii jakoś to zrzucimy kto nie da rady jak nie my ;D

alinalii, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od wyjsciowej +12/13kg ale od schudniecia juz +20kg

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Hejka
    Dziewczyny my mamy sie dobrze, przeplywy wychodza caly czas dobrze i czekam dalej na wynik tego estriolu :-\ juz mnie szlag trafia, bo mial byc wczoraj a do tej pory go nie przywiezli, bo to musieli wyslac do Katowic :-\ bede cos wiedziec to napisze wiecej

Kasiu gratuluje 35tyg a z piccolo poczekajcie na mnie do niedzieli :-P

Uff, jak dobrze, że u Was ok :) Czyli stan zapakowanych marcówek się zgadza i bardzo dobrze! Czekamy razem z Tobą na wynik estriolu.

Ja sobie chyba cały karton tego piccolo kupię i będę z każdą z Was świętować :D Lepsze to niż zwykły szampan!

edyś, Kate84, Izoleccc, Gośśś, muminka83, d'nusia, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +10, ale ostatnio mam mega tempo, bo nic tylko leze i jem. Chcialbym nie przekroczyc 15 kg. :-)

Haha moj ma takie kosciste nogi, ze moglby mi krzywde zrobic. A zreszta odkad mamy dwie koldry,to ani sie nie zbliza :(

f2w3j6yxdenijlur.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 6 na plusie :) A jem tyle ,że rodzina wytrzeszcza oczy ze zdziwienia :p

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26 wrote:
    U mnie 6 na plusie :) A jem tyle ,że rodzina wytrzeszcza oczy ze zdziwienia :p

o jejku ale ci zazdroszczę :)

margaret26 lubi tę wiadomość

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja najbliższe 2 doby spędzę sama w domu bo mój M wypłynął w morze, muszę skoczyć na zakupy po coś na obiadek a jakoś lenia mam :D
    MeAmerie trzymam mocno kciuki aby było wszystko dobrze, współczuję tego strachu którego na pewno się najadłaś
    Gratuluje kolejnych rozpoczętych tygodni, jej niektóre z Was to już tak daleko są :D
    Z tą pełnią to ciekawa teoria ciekawe czy się sprawdzi,
    Malina81 ja akurat mam termin w dzień pełni ciekawa jestem czy synek będzie chciał wyjść z brzuszka w tym dniu bo nie ukrywam że wolałabym przed Świętami urodzić :)

Lilou1984, Falon lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:

Ja już się trochę pogubiłam ale wychodzi na to, że jestem ~7 kg na plusie. Zobaczymy na poniedziałkowej wizycie ile mi wyjdzie bo moja waga coś czasami oszukuje i raz jest mniej a raz więcej... Za to widzę po buzi, że zaczynam puchnąć :) Uroki końcówki ciąży ;)

16a5fk7.jpg

Madzialena90, baassiia, aleksandrazz, She86, Teresa1992, nataliano, Magda lena, RudyTygrysek, Kate84, Izoleccc, Est, Mania1718, Karka, Czarodziejka87, Kaarolina, Karolina@, Gośśś, muminka83, Madlene.:), d'nusia, Renka88, Lilou1984, Kokaina, Amarylis, ksanka, Dorka87, domiii, Mietka 30:), Hannia123, Falon, krówka_muffka, Kasia24 lubią tę wiadomość

‹‹ 1644 1645 1646 1647 1648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ