Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
baassiia wrote:Zaczęłam oglądać ten dokument "Porody" i nie ogarniam. W 2 odcinku pokazują kobietę, u której drugi raz będą podejmować próbę wywołania porodu. Pierwsza się nie udało i laska wyszła do domu... Kurde jaki jest cel takich prób? Jeśli by było zagrożenie życia, to przecież by jej nie wypuszczali
tak samo jakby było już po terminie, to by ją trzymali na oddziale. a bez konkretnego powodu, po co wywoływać ? Nie ogarniam
Jakoś ja mam takie odczucia, ze gdy nie ma zagrożenia, to po co ten poród wymuszać
Polecam:
http://www.rodzicpoludzku.pl/Wiedza-o-porodzie/Indukcja-porodu-%E2%80%93-wskazania-i-metody.html
http://www.rodzicpoludzku.pl/Wiedza-o-porodzie/Kaskada-interwencji-i-jej-wplyw-na-przebieg-porodu.html
http://www.rodzicpoludzku.pl/Wiedza-o-porodzie/Prowadzenie-II-okresu-porodu-w-swietle-badan-naukowych.html -
Hej dziewczyny:*
Ja dziś zapadłam w sen zimowy dopiero się obudziłam i weszłam tu z niepokojem
MeAmerie nie jestem w stanie wyobrazić sobie co przeżyłaś biedulko..ale teraz już musi być dobrze ja trzymam mocno kciuki za Was:*
Perła ziemi to bardzo dobrze,że torbiele zniknęły oby do przodu! Dasz radę:*
Gośśś martwię się daj znać co u Was:*
Gratuluję nowo rozpoczętych tygodni:)
Kochane powodzenia na dzisiejszych wizytach!trzymam kciuki:)
Ja lecę jakieś śniadanko zrobić i się ogarnąć
Miłego dnia:*
Filip 28.03.2016
-
nick nieaktualnyMadzialena90 wrote:dziewczynki taka ciekawostka
22 lutego jest pełnia i niby wtedy jest więcej porodów więc kto wie jak to będzie u nasd'nusia, Madzialena90, Kate84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Madzialena90 wrote:dziewczynki taka ciekawostka
22 lutego jest pełnia i niby wtedy jest więcej porodów więc kto wie jak to będzie u nas
Też o tym słyszalam, od położnej w szpitalu, gdy jest pełnia porodówki są przepełnione.
Po lutym, kolejna pełnia jest 23 marca:) ja mam termin na 22 wiec kto wie...Madzialena90, A.Kasia, Wanna, She86, Kate84, Lilou1984, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
a tak w ogóle to dzień dobry !!!
witam się w 35 tyg
bell pokazuje 85 %ksanka, Madzialena90, baassiia, Czarodziejka87, A.Kasia, edyś, Kate84, Mania1718, Karka, Renka88, muminka83, Lilou1984, Kokaina, Amarylis, Mietka 30:), Hannia123, Falon, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
Hejka
Dziewczyny my mamy sie dobrze, przeplywy wychodza caly czas dobrze i czekam dalej na wynik tego estriolujuz mnie szlag trafia, bo mial byc wczoraj a do tej pory go nie przywiezli, bo to musieli wyslac do Katowic
bede cos wiedziec to napisze wiecej
Kasiu gratuluje 35tyg a z piccolo poczekajcie na mnie do niedzieli
MeAmerie Haniu trzymam za was kciuki :-*Czarodziejka87, A.Kasia, ksanka, Kate84, Magda lena, Est, Mania1718, Karka, muminka83, Madlene.:), d'nusia, Kokaina, Mietka 30:), Hannia123, Falon, krówka_muffka lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
MeAmeri mało nie padłam jak czytałam twój opis, ściskam kciuki za ciebie i Emila teraz powinien już się ładnie Rozruszac zwłaszcza że lekarze widać że są ogarnięci. Życzę wam zdrowia i miłych kopniaczkow.
Kasia - no kto by pomyślał, SUPER! 35 tydzień to jest już coś! Tylko się tam nie spij tym piccolo;)
Ola- ty już lepiej nie rumakuj
Kamka - biodra bolali mnie jakiś miesiąc temu, teraz już nie, chyba mała mi się po prostu przemiescila i nie ucieka już nerwu. I jeszcze z refleksologii rwa kulszowa jest na pięcie, i tam trzeba masować receptor, postaram sie jakoś narysować gdzie.
Gosss - kciuki za Was, będzie dobrze.
Ja dzis mia lm am mega śpiocha spalam cała nic że nawet na siku nie wstałam,
Trzymajcie się dzielnie w pakietach dziewuszki, i udanego dnia
U mnie 110 w brzuchu i dalej -1 od startowej, ale byłam gigancik w wakacje więc melduje 83.5kg:)
Wczoraj teściowa pytała ile przytyłam a ja jej ze nic a nawet mam dalej mniej, a ta no niesłychanie ciąża na odchudzanieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 11:06
A.Kasia, Kate84, muminka83, d'nusia, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
Madzialena90 wrote:przepraszam bardzo bo zapomniałam miałam napisać ile ważę więc wygląda to niezbyt ciekawie +17 kg a jak to wygląda u was???
zazdroszcze ! u mnie jakieś 25 kg ;p -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGośśś wrote:Hejka
Dziewczyny my mamy sie dobrze, przeplywy wychodza caly czas dobrze i czekam dalej na wynik tego estriolujuz mnie szlag trafia, bo mial byc wczoraj a do tej pory go nie przywiezli, bo to musieli wyslac do Katowic
bede cos wiedziec to napisze wiecej
Kasiu gratuluje 35tyg a z piccolo poczekajcie na mnie do niedzieli
Uff, jak dobrze, że u Was okCzyli stan zapakowanych marcówek się zgadza i bardzo dobrze! Czekamy razem z Tobą na wynik estriolu.
Ja sobie chyba cały karton tego piccolo kupię i będę z każdą z Was świętowaćLepsze to niż zwykły szampan!
edyś, Kate84, Izoleccc, Gośśś, muminka83, d'nusia, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ja najbliższe 2 doby spędzę sama w domu bo mój M wypłynął w morze, muszę skoczyć na zakupy po coś na obiadek a jakoś lenia mam
MeAmerie trzymam mocno kciuki aby było wszystko dobrze, współczuję tego strachu którego na pewno się najadłaś
Gratuluje kolejnych rozpoczętych tygodni, jej niektóre z Was to już tak daleko są
Z tą pełnią to ciekawa teoria ciekawe czy się sprawdzi,
Malina81 ja akurat mam termin w dzień pełni ciekawa jestem czy synek będzie chciał wyjść z brzuszka w tym dniu bo nie ukrywam że wolałabym przed Świętami urodzićLilou1984, Falon lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzialena90 wrote:przepraszam bardzo bo zapomniałam miałam napisać ile ważę więc wygląda to niezbyt ciekawie +17 kg a jak to wygląda u was???
Ja już się trochę pogubiłam ale wychodzi na to, że jestem ~7 kg na plusie. Zobaczymy na poniedziałkowej wizycie ile mi wyjdzie bo moja waga coś czasami oszukuje i raz jest mniej a raz więcej... Za to widzę po buzi, że zaczynam puchnąćUroki końcówki ciąży
Madzialena90, baassiia, aleksandrazz, She86, Teresa1992, nataliano, Magda lena, RudyTygrysek, Kate84, Izoleccc, Est, Mania1718, Karka, Czarodziejka87, Kaarolina, Karolina@, Gośśś, muminka83, Madlene.:), d'nusia, Renka88, Lilou1984, Kokaina, Amarylis, ksanka, Dorka87, domiii, Mietka 30:), Hannia123, Falon, krówka_muffka, Kasia24 lubią tę wiadomość