Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
A.Kasia wrote:Pozwolę sobie polecić te ręczniczki z IKEI:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40054538/
Wzięłam bo były tanie jak barszcz (12,99 za 10szt) a okazały się całkiem fajnej jakości. Przydadzą się na pewno!
Też je mami sobie bardzo chwale
Kasia a jak ta falbanka z IKEA? bo chyba miałaś kupować?
-
Basiu z tą oxy jest wiele opinii. Mój przykład (ja ewenement ) na mnie wywarła żadnych skórczy nic a nic a z kroplówķą chodziłam 5 godzin. Wiem ze często jest niezbędne podanie oxy mamom żeby przyspieszyć poród ale niestety matki twierdzą że boli gorzej. Pytałam te które miały porównanie "z" i "bez". Dzięki za linka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 12:42
baassiia lubi tę wiadomość
[/link]
-
No właśnie Kasia, co ładnego kupiliście?
Ryjkek, hihi, ja to już od tygodnia planuję jak to w Tłusty Czwartek wstanę wcześniej i pojadę po pączkiU nas w jednej cukierni robią wtedy takie pyszne z czekoladą, mmm... Taki się ze mnie obżarciuch w ciąży zrobił, że szok
i leniuch do tego
Kiepska kombinacja
Ja tydzień temu na wizycie byłam jakieś 11 kg do przodu
Ale najważniejsze, że wszyscy mówią, że wyglądam pięknie i mam tylko brzuszek
Wtedy bez wyrzutów sumienia mogę sięgnąć po kolejne ciasteczko
Renka, nowy awatarek? ŚlicznyEst, Kate84, Izoleccc, Madlene.:) lubią tę wiadomość
-
Melduję się po wizycie. Wszystko u nas w porządku. Synek waży już 2700g
W 2.5 tygodnia przybrał 750 gram! Ostatnio bałam się, że się przestawił ale ładnie siedzi główką między nogami. Grzeczny chłopczyk. Szyjka ma 25mm, co podobno na tym etapie jest już normalne. Dostałam zalecenie odpoczywać jeszcze 2 tygodnie. Potem mam odstawić luteinę i aktywnie spędzać dzień. Gin powiedziała, że raczej do TP nie wytrzymam ale to dobrze, bo wywoływanie porodu to nic miłego. Zrobiłam z położną i lekarką plan porodu. Tak więc w weekend dopinam torbę i czekamy
Ku mojej radości dowiedziałam się, że w Medicover wprowadzają możliwość spotkania z doradcą laktacyjnym. Dzisiaj zostałam zapoznana z tą położną i dostałam zaproszenie na wizytę już po porodzie
Madzialena90 - z tą pełnią masz rację. Dla mnie było to trochę śmieszne, bo co ma pełnia wspólnego z porodem, ale co pytam położoną o to to dostaję info, że faktycznie w okolicach pełni rodzi się najwięcej dzieci.
Ryjkek - o taak, już się nie mogę doczekać tłustego czwartku. Bez wyrzutów sumienia zafunduję sobie pączka z czekoladą z mojej ulubionej piekarni!Kaarolina, Madzialena90, Mania1718, baassiia, A.Kasia, Czarodziejka87, Karka, Magda lena, edyś, Kate84, Lucky, M+M+?, She86, d'nusia, Izoleccc, Lilou1984, Madlene.:), RudyTygrysek, krówka_muffka, domiii, Renka88, Hannia123, Falon, Kokaina lubią tę wiadomość
-
Z Marysią
http://www.fotosik.pl/zdjecie/4e46ff03bfb1fc55baassiia, Karolina@, Madzialena90, Karka, Teresa1992, Magda lena, edyś, Est, Kate84, M+M+?, d'nusia, Izoleccc, Lilou1984, ksanka, ksanka, Renka88, Falon, Kokaina, Kasia24 lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Kaarolina wrote:Ja na plusie mam 7kg ale przy Was to ja wieloryb jestem
Wy to takie zgrabne i piękne
Karolinka Ty chyba wieloryba nie widziałaśja przed ciążą z 20 kg nadwagi i teraz już +10 kg
ostatnio się mierzyłam i na wysokości pępka 20 cm
a czuje się jak małych rozmiarów wielorybek
co do bóli to faktycznie też tak mam, że jak więcej leże to wszystko boli a jak w ciągu dnia coś porobię to i lepiej się śpi i mniej boliale faktycznie biodra bolą
co do spania z poduszką między nogami - ja jakoś nie mogę ani z poduszką ani z rogalem bo zwyczajnie bolą mnie kolana
-
dziewczyny a jakie macie wanienki??
i ogólnie jak częśto planujecie kąpiele??
my kupiliśmy anatomiczną wanienkę , w ogóle troszkę
przeraża mnie myśl kąpieli takiego maluszka -
alinalii wrote:dziewczyny a jakie macie wanienki??
i ogólnie jak częśto planujecie kąpiele??
my kupiliśmy anatomiczną wanienkę , w ogóle troszkę
przeraża mnie myśl kąpieli takiego maluszka
nam położna na SR powiedziała, że w pierwszych tygodniach czym mniej tym lepiej - w pierwszym miesiącu raz w tygodniu później 2-3 razy w tygodniu
my na początku faktycznie będziemy rzadziej kąpać Małego -
Dziewczyny, zdrowiejcie, a najlepiej nie chorujcie w ogóle. U mnie też epidemia, ale ja JESZCZE zdrowa, ciekawe jak długo
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/854c358f5abe.jpg
Leonowe love86%
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 12:59
Madzialena90, Teresa1992, A.Kasia, muminka83, Magda lena, baassiia, Mania1718, edyś, Est, Kaarolina, Kate84, Vincent, She86, Karka, d'nusia, Izoleccc, Lilou1984, Czarodziejka87, Madlene.:), RudyTygrysek, krówka_muffka, domiii, Renka88, Mietka 30:), Hannia123, Falon, Kokaina, Kasia24 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyciri22 - myślę, że za te 12 zł to można brać a jak się do tego nie przydadzą to na pewno zajdą inne zastosowanie
Martita88 - kupiłam i czeka właśnie na pranieWygląda przyzwoicie i fajnie bo jest długa, na pewno do samej szuflady sięgnie. Dam znać jak przeżyła pranie
alinalii - też czekam na fotyWanienkę najzwyklejszą na stelażu. A z kąpaniem się zobaczy
paola87 - stronę wcześniej napisałam
Karolina@ - super wieściSynek pięknie przybrał!
IKA89 - kurcze, kochana trzymaj się tamNic nie wiem o tych zaburzeniach ale trzymam kciuki, żeby było dobrze :*
aleksandrazz - no no noRośnie Mery, rośnie
Super wyglądasz!
Jusia - zdrówka!Karolina@, Martita88 lubią tę wiadomość
-
aaaa i co do koszul do karmienia - kupiłam w bonprix. Dwie koszule za 79 zł więc cena bez tragedii i materiał ekstra. Mięciutka bawełna, nie za krótkie te koszule. Naprawdę polecam
http://www.bonprix.pl/style/koszula-nocna-dla-ciezarnych-i-karmiacych-2-szt-246496383/?catalogueNumber=916154&source=1
Falon lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA.Kasia wlasnie tez tak mysle ze za 12,99 2 szt to mozna, jak sie nie sprawdzi to wywale i tyle a w torbie oszczednosc miejsca i to znaczna..
Mania1718 moj brzuch to wydaje mi sie ze troche opadl bo juz pepka wystajacego nie ma
alinalii ja mam wanienke z ikei i oczywiscie w testowaniu mycia nie moge polecic ale jestem mega zadowolona z antyposlizgu, nawet kot nie jest w stanie jej o milimetr przesunac jak wskakuje do niej (stoi teraz na komodzie)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 13:04
M+M+?, Mania1718 lubią tę wiadomość
-
margaret26 wrote:Dziewczyny, zdrowiejcie, a najlepiej nie chorujcie w ogóle. U mnie też epidemia, ale ja JESZCZE zdrowa, ciekawe jak długo
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/854c358f5abe.jpg
Leonowe love86%
kurcze ;P ja to przy was mam brzuch jakbym była w ciąży trojaczej ;P -
Madzia, znajomi się śmieją, że potrzeba mi było ciąży żeby przytyć :p Kocham jedzenie i mogłabym nic innego nie robić tylko gotować i jeść i właśnie dlatego dziękuję każdego dnia za geny rodziców i za to,że zarazili mnie miłością do sportu
!
Alinalii, zrzucisz szybko, nawet się nie obejrzysz. Przy takich Małych Misiakach jest co robić, a waga niepostrzeżenie leci w dół. U mnie brzuch taki ,a nie inny, a dziecię pokaźnych rozmiarów
Do kąpieli mamy wiaderko i szczerze polecam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 13:07