X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Pozwolę sobie polecić te ręczniczki z IKEI:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40054538/

Wzięłam bo były tanie jak barszcz (12,99 za 10szt) a okazały się całkiem fajnej jakości. Przydadzą się na pewno!

Też je mam :) i sobie bardzo chwale :) Kasia a jak ta falbanka z IKEA? bo chyba miałaś kupować?

dqprwn15leplej5m.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    jeeeeeeeeee przyszedl wózek !!!! wieczorem jak Ł wróci to go ogarniemy ;)

to wrzuć zdjęcie jak już go ogarniecie ;D

alinalii lubi tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu z tą oxy jest wiele opinii. Mój przykład (ja ewenement ) na mnie wywarła żadnych skórczy nic a nic a z kroplówķą chodziłam 5 godzin. Wiem ze często jest niezbędne podanie oxy mamom żeby przyspieszyć poród ale niestety matki twierdzą że boli gorzej. Pytałam te które miały porównanie "z" i "bez". Dzięki za linka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 12:42

baassiia lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Kasia, co ładnego kupiliście?

Ryjkek, hihi, ja to już od tygodnia planuję jak to w Tłusty Czwartek wstanę wcześniej i pojadę po pączki :D U nas w jednej cukierni robią wtedy takie pyszne z czekoladą, mmm... Taki się ze mnie obżarciuch w ciąży zrobił, że szok :D i leniuch do tego :D Kiepska kombinacja :P Ja tydzień temu na wizycie byłam jakieś 11 kg do przodu :/ Ale najważniejsze, że wszyscy mówią, że wyglądam pięknie i mam tylko brzuszek :D Wtedy bez wyrzutów sumienia mogę sięgnąć po kolejne ciasteczko :D

Renka, nowy awatarek? Śliczny :)

Est, Kate84, Izoleccc, Madlene.:) lubią tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Wszystko u nas w porządku. Synek waży już 2700g <3 W 2.5 tygodnia przybrał 750 gram! Ostatnio bałam się, że się przestawił ale ładnie siedzi główką między nogami. Grzeczny chłopczyk. Szyjka ma 25mm, co podobno na tym etapie jest już normalne. Dostałam zalecenie odpoczywać jeszcze 2 tygodnie. Potem mam odstawić luteinę i aktywnie spędzać dzień. Gin powiedziała, że raczej do TP nie wytrzymam ale to dobrze, bo wywoływanie porodu to nic miłego. Zrobiłam z położną i lekarką plan porodu. Tak więc w weekend dopinam torbę i czekamy :) Ku mojej radości dowiedziałam się, że w Medicover wprowadzają możliwość spotkania z doradcą laktacyjnym. Dzisiaj zostałam zapoznana z tą położną i dostałam zaproszenie na wizytę już po porodzie :)

Madzialena90 - z tą pełnią masz rację. Dla mnie było to trochę śmieszne, bo co ma pełnia wspólnego z porodem, ale co pytam położoną o to to dostaję info, że faktycznie w okolicach pełni rodzi się najwięcej dzieci.
    Ryjkek - o taak, już się nie mogę doczekać tłustego czwartku. Bez wyrzutów sumienia zafunduję sobie pączka z czekoladą z mojej ulubionej piekarni!

Kaarolina, Madzialena90, Mania1718, baassiia, A.Kasia, Czarodziejka87, Karka, Magda lena, edyś, Kate84, Lucky, M+M+?, She86, d'nusia, Izoleccc, Lilou1984, Madlene.:), RudyTygrysek, krówka_muffka, domiii, Renka88, Hannia123, Falon, Kokaina lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • IKA89 Debiutantka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Jestem załamana po USG: zaburzenia rytmu serca - dodatkowe skurcze.
    Na echo mam czekać do 2 lutego - nie wiem jak to wytrzymam.
    do tej pory wszystkie badania były wzorowe.
    Wiecie coś na temat takich dodatkowych skurczy serca?

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Marysią ;)
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/4e46ff03bfb1fc55

baassiia, Karolina@, Madzialena90, Karka, Teresa1992, Magda lena, edyś, Est, Kate84, M+M+?, d'nusia, Izoleccc, Lilou1984, ksanka, ksanka, Renka88, Falon, Kokaina, Kasia24 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Ja na plusie mam 7kg ale przy Was to ja wieloryb jestem ;) Wy to takie zgrabne i piękne :)

Karolinka Ty chyba wieloryba nie widziałaś :D ja przed ciążą z 20 kg nadwagi i teraz już +10 kg :D ostatnio się mierzyłam i na wysokości pępka 20 cm :D a czuje się jak małych rozmiarów wielorybek

co do bóli to faktycznie też tak mam, że jak więcej leże to wszystko boli a jak w ciągu dnia coś porobię to i lepiej się śpi i mniej boli :) ale faktycznie biodra bolą :) co do spania z poduszką między nogami - ja jakoś nie mogę ani z poduszką ani z rogalem bo zwyczajnie bolą mnie kolana :/

dqprwn15leplej5m.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jakie macie wanienki??
    i ogólnie jak częśto planujecie kąpiele??
    my kupiliśmy anatomiczną wanienkę , w ogóle troszkę
    przeraża mnie myśl kąpieli takiego maluszka :(

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Z Marysią ;)
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/4e46ff03bfb1fc55

Ola jaka Ty chudzinka jesteś :) a jaki brzusio <3

dqprwn15leplej5m.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dziewczyny a jakie macie wanienki??
    i ogólnie jak częśto planujecie kąpiele??
    my kupiliśmy anatomiczną wanienkę , w ogóle troszkę
    przeraża mnie myśl kąpieli takiego maluszka :(

nam położna na SR powiedziała, że w pierwszych tygodniach czym mniej tym lepiej - w pierwszym miesiącu raz w tygodniu później 2-3 razy w tygodniu

my na początku faktycznie będziemy rzadziej kąpać Małego

dqprwn15leplej5m.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, byłam u ginka i dał mi antybiotyk Augmentin - zapalenie zatok :/ kazał brać 7 dni. Może mi pomoże na tego wstrętnego zęba :/ a za 6 dni usg :) doczekać się nie mogę :)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zdrowiejcie, a najlepiej nie chorujcie w ogóle. U mnie też epidemia, ale ja JESZCZE zdrowa, ciekawe jak długo :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/854c358f5abe.jpg

Leonowe love :) 86%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 12:59

Madzialena90, Teresa1992, A.Kasia, muminka83, Magda lena, baassiia, Mania1718, edyś, Est, Kaarolina, Kate84, Vincent, She86, Karka, d'nusia, Izoleccc, Lilou1984, Czarodziejka87, Madlene.:), RudyTygrysek, krówka_muffka, domiii, Renka88, Mietka 30:), Hannia123, Falon, Kokaina, Kasia24 lubią tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 - myślę, że za te 12 zł to można brać a jak się do tego nie przydadzą to na pewno zajdą inne zastosowanie :)

Martita88 - kupiłam i czeka właśnie na pranie :) Wygląda przyzwoicie i fajnie bo jest długa, na pewno do samej szuflady sięgnie. Dam znać jak przeżyła pranie :)

alinalii - też czekam na foty :D Wanienkę najzwyklejszą na stelażu. A z kąpaniem się zobaczy :)

paola87 - stronę wcześniej napisałam ;)

Karolina@ - super wieści :) Synek pięknie przybrał!

IKA89 - kurcze, kochana trzymaj się tam :/ Nic nie wiem o tych zaburzeniach ale trzymam kciuki, żeby było dobrze :*

aleksandrazz - no no no :) Rośnie Mery, rośnie ;) Super wyglądasz!

Jusia - zdrówka!

Karolina@, Martita88 lubią tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i co do koszul do karmienia - kupiłam w bonprix. Dwie koszule za 79 zł więc cena bez tragedii i materiał ekstra. Mięciutka bawełna, nie za krótkie te koszule. Naprawdę polecam :)

http://www.bonprix.pl/style/koszula-nocna-dla-ciezarnych-i-karmiacych-2-szt-246496383/?catalogueNumber=916154&source=1

Falon lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też męża choroba rozbiera eh... uroki zmiennej temperatury :(

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26 wrote:
    Dziewczyny, zdrowiejcie, a najlepiej nie chorujcie w ogóle. U mnie też epidemia, ale ja JESZCZE zdrowa, ciekawe jak długo :)

jak z Ciebie chudzinka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wlasnie tez tak mysle ze za 12,99 2 szt to mozna, jak sie nie sprawdzi to wywale i tyle a w torbie oszczednosc miejsca i to znaczna..

Mania1718 moj brzuch to wydaje mi sie ze troche opadl bo juz pepka wystajacego nie ma :P

alinalii ja mam wanienke z ikei i oczywiscie w testowaniu mycia nie moge polecic ale jestem mega zadowolona z antyposlizgu, nawet kot nie jest w stanie jej o milimetr przesunac jak wskakuje do niej (stoi teraz na komodzie)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 13:04

M+M+?, Mania1718 lubią tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26 wrote:

kurcze ;P ja to przy was mam brzuch jakbym była w ciąży trojaczej ;P

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, znajomi się śmieją, że potrzeba mi było ciąży żeby przytyć :p Kocham jedzenie i mogłabym nic innego nie robić tylko gotować i jeść i właśnie dlatego dziękuję każdego dnia za geny rodziców i za to,że zarazili mnie miłością do sportu :)!

Alinalii, zrzucisz szybko, nawet się nie obejrzysz. Przy takich Małych Misiakach jest co robić, a waga niepostrzeżenie leci w dół. U mnie brzuch taki ,a nie inny, a dziecię pokaźnych rozmiarów :)

Do kąpieli mamy wiaderko i szczerze polecam! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 13:07

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
‹‹ 1647 1648 1649 1650 1651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ