Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
A.Kasia wrote:Dzień dobry Ale się wyleniłam dziś, po 9 dopiero wstałam. Teraz tylko zakupy, małe sprzątanko a resztę dnia zamierzam spędzić w towarzystwie książki
Nie mam zupełnie pomysłu na obiad. Na nic nie mam ochoty, od ryb mnie odrzuciło i od mięsa też, pomidory mi śmierdzą a smażonego nie mogę. Przeglądam książkę kucharską i nic mi nie przypadło do gustu. Wczoraj wieczorem miałam taką ochotę na carbonarę, dziś już myślę o niej bez emocji No nie dogodzi babie w ciąży
kuuurcze to ja chyba pobiłam rekord bo wstałam o 11 i wczoraj tak samo hihi ale to pewnie przez ta anemie tak mnie muli na spanie, dzien i noc moglabym przespac ehhh ale dzis musze sie troche ruszyc bo jedziemy na jakis zlot vw, w ogole jest ktos z trojmiasta? a tak to leze sobie teraz, wstawilam pranie i popijam herbatke imbirowa, niby pomaga na mdlosci, jest z cytrynka dlatego nie piecze az tak w jezyk, polecamNataszka2200 lubi tę wiadomość
jusiakp
-
Wracając do zapytania o zabiegi kosmetyczne, oczyszczanie jak najbardziej wykonuje cały czas na paniach w ciąży. Jedyne co to zmieniają sie produkty których mogę użyć. Wszystko z retinolem odpada, kwasy nawet w tonikach.
Jeśli chodzi o woskowanie ja woskuje w każdym etapie ciąży. Nawet do samego porodu. Często mam dziewczyny które maja rodzic lada dzień i robimy całościowe bikini zeby do porodu nie musiały sie golić. Zero wrastających sie wtedy włosków, podrażnienia po goleniu i przy odrastaniu.
-
ja okolice Oświęcimia , i może tez tam będe rodzić , ale zastanawiam się nad porodem prywatnym w Bielsku_białej
-
nick nieaktualnyJa jestem z okolic Lublina Gdzie będę rodzić jeszcze się nie zastanawiałam, jedno wiem na pewno - że nie w tym szpitalu, co poprzednio. Żałuję, że nie mamy tu prywatnej kliniki bo bym na pewno zdecydowała się na taką opcję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 12:05
-
Martka89 wrote:Hejka, powiedzcie mi jak to jest z nudnościami u was? U mnie były tylko mdłości a od wczoraj ustało. Mam inne objawy, senność, ból piersi, zaparcia itd. Ani razu nie wymiotowałam. Któraś tez tak ma?
Martka,
U mnie dokładnie tak było i jest teraz. Były mdłości i nudności. Przeszły. Wymiotów nigdy nie było. Te wszystkie objawy to nie taka zerojedynkowa sprawa. Mogą przychodzić, odchodzić, potem nagle zaskoczyć. A na dodatek każda z nas może mieć inaczej, i to jeszcze w każdej ciąży u danej osoby może się pozmieniać.A.Kasia lubi tę wiadomość
-
Tak z innej beczki. Od kilku dni mam wysuszona sluzowke nosa, boli mnie jak oddycham przez nos, czasem jak wycieram nos chusteczka np. po kichaniu to zostaje troszke czerwonego na niej. Czy ktoras z was miala moze cos podobnego? Czy wiaac to z ciaza w ogole? Czytalam ze to przez zwiekszony przeplyw krwi ale w pierwszej ciazy nie mialam czegos takiego wiec sie zastanawiam skad to moze byc.
-
a Ja od urodzenia w Zakopanem:P ale mój mąż ze ślaska i mieszkam w Tychach od 3 lat;D bosze laski myje gary i mnie naciaga masakra:( chyba miete zrobie ;/ juz drugi raz musiałąm sie od garów oderwac...;(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 12:53
-
skowroneczka87 wrote:Tak z innej beczki. Od kilku dni mam wysuszona sluzowke nosa, boli mnie jak oddycham przez nos, czasem jak wycieram nos chusteczka np. po kichaniu to zostaje troszke czerwonego na niej. Czy ktoras z was miala moze cos podobnego? Czy wiaac to z ciaza w ogole? Czytalam ze to przez zwiekszony przeplyw krwi ale w pierwszej ciazy nie mialam czegos takiego wiec sie zastanawiam skad to moze byc.
Mam identycznie, poza tym przed okresem zawsze mi sie to robiło, więc zakładam, że hormony. Ja "w środku" smaruje oliwką i jest lepiej