X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Mój egzemplarz faceta taki sam. Nie lubi składać mebli i w dodatku jest w tym beznadziejny :P czasem mu mówią co idzie po kolei bo wszystko odwrotnie robi :D

Dopiszcie mojego :D Syn dostał od Mikołaja tor samochodowy (mega dużą kolejkę) musialybyscie zobaczyć panikę w jego oczach jak wziął do rąk instrukcję :D Za to ja wzięłam trzy głębsze wdechy i zaczęłam tłumaczyć jak dla przedszkolaka haha upocił się nieźle :P

Kate84 lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 - moje piersi tylko czasami swędzą, nic z nich nie leci. I nawet mam wrażenie, że trochę jakby zmalały...

Renka88 - ta pani niech się w głowę puknie, test nie jest obowiązkowy to co jej do tego czy go zrobiłaś czy nie? Trzymaj się tam dzielnie i szybkiego powrotu do domu :)

Kate84, domii - też mnie dziś w nocy brzuch pobolewał ale ja już olewam takie bóle. Myślę, że na naszym etapie są naturalne. Powiem Wam, że nocą jestem tak zmęczona i tak mocno śpię, że nawet mnie Tymka kopniaki nie budzą i się zastanawiam czy porodu nie prześpię ;) A pierwsze co po przebudzeniu robię to sprawdzam, czy mi wody nie odeszły ;) I też jestem już zmęczona :/ Nie sądziłam, że to kiedyś powiem ale mam nadzieję, że urodzę najpóźniej w połowie lutego. Jak wczoraj lekarz wspomniał coś o 39 tygodniu ciąży to wpadłam w panikę :/

Teresa1992 - a może akurat będziesz jedną z tych, które rodzą w 10 minut ;) Nie nastawiaj się negatywnie :)

Renka88, muminka83, Teresa1992, ksanka, Mania1718 lubią tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,:)
    My dziś wizytujemy, ale dopiero po południu.
    Kate84 jak czytam ile godzin spałaś to aż mi słabo, nieźle się twój organizm przestawił. Ja jak śpię krócej niż 6 godzin to chodzę jak zombie :)

Tereska ja też się boję jak cholera, ale zmieniło się moje nastawienie, i staram się już o tym nie myśleć. Będzie bolało ale w końcu minie, wiem marne pocieszenie ale każda babeczka rodzi my też damy radę :) Wczoraj jak byłam w osiedlowym spożywczaku to dwie mądre oczywiście zaczęły opowiadać mi o swoich porodach, i jedna że jakoś przeżyła, a druga że rzeź i w ogóle że mi współczuje. Normalnie to bym się pewnie przestraszyła, ale ona lubi koloryzować, jak coś opowiada zawsze dwa razy doda :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujące mamy!

Mój mąż też ma awersję do majsterkowania :/ on jest programistą i jego świat to komputery :P W sumie jak jest coś do zamontowania, to zrobi, ale też widzę jak się męczy psychicznie :p Ciężko się było przestawić, bo mój tata to taka złota rączka i wszytko w domu potrafił naprawić i nigdy się po majstrów nie dzwoniło :p Nawet mi fleki w butach robił :P

A to ja dziś :) 32t 5d Mąż mnie już przezywa baryłka :P W sumie teraz bez wątpienia ten brzuch wygląda na ciążowy a nie utyty :P Ostatnio w tym teatrze na Mamma Mia, brzuch się wreszcie przydał, bo w przerwie, meeega koleja to łazienki, a zostałam w bardzo miły sposób przepuszczona, same kobiety mnie wypychały żebym szła :)

1yn2v8.jpg
    2ivd1xw.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 10:21

Kate84, Madlene.:), edyś, A.Kasia, Magda lena, Czarodziejka87, Vincent, muminka83, Madzialena90, krówka_muffka, Renka88, ksanka, Karolina@, Hannia123, Mania1718, Est, Kokaina, anitka19953, RudyTygrysek, Izoleccc, Mietka 30:), Lilou1984, Karka, Falon, Love_life, She86, Kasia24 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniu moje piersi również wariują. Pisałam kilka dni temu, że mi pociekło kilka kropelek siary z jednej piersi (od tamtej pory nic). Dzisiaj natomiast obudziłam się z wielkim bólem i wrażliwością sutków.

Mania1718 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

U mnie spanie na raty z przerwami na siku,kurcze czuję się jak orka jak przewracam się z jednego boku na drugi..

Mania ja ze snami mam podobnie ;) Po prostu śnią mi się takie chore rzeczy nieraz,że nie wiem skąd się to bierze heh

Renka ta baba niepoważna,nie ma obowiązku robienia tych badań i co ją to obchodzi wogóle..trzymaj się dzielnie trzymam kciuki:*

Powodzenia na dzisiejszych wizytach:) Samych dobrych wiadomości:*

Gratuluję nowo rozpoczętych tygodni:)
    Miłego dnia:)

Filip 28.03.2016 <3
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Pasy ciążowe odradzam.Można się nabawić niezłych komplikacji -poczytajcie w necie.To sie musi samo wszystko sie musi zejść z powrotem i jak tyllo lekarz pozwoli to zaczac cwiczyc.

Po cesarce jest zalecane i niezakłada się tego zaraz po cesarce a po 4-6 tygodniach. Myślę,że każdy czyta i sprawdza i pyta. Taki pas zalecano mi po pierwszej cesarce już na oddziele. A po cesarce inaczej się macica obkurcza jak po Porodzie Naturalnym

A.Kasia, Teresa1992, Est lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki.

Powodzenia na wizytach Kochane! Czekamy na same dobre wieści!
    Ja dziś spałam strasznie długo... WOW. Od kilku dni jestem bardzo senna, ta pogoda jest dobijająca. Mgła, nisko chmury, ciepło i plucha. Brrrr.

Ja już zdecydowałam się na lekarza, co prawda nie jest to pediatra, tylko lekarz rodzinny, ale ma dobre opinie i jest blisko. I tak w sumie tylko na 3-4 miesiące go wybrałam, bo później to już też w Gdańsku muszę szukać.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Po cesarce jest zalecane i niezakłada się tego zaraz po cesarce a po 4-6 tygodniach. Myślę,że każdy czyta i sprawdza i pyta. Taki pas zalecano mi po pierwszej cesarce już na oddziele. A po cesarce inaczej się macica obkurcza jak po Porodzie Naturalnym

Ja w sumie dostałam taki pas "w spadku", myślałam, ze to tak zaraz się ubiera :P dobrz, że temat poruszyłaś, bo bym go głupia zaraz na siebie nadarła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 10:37

muminka83 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze,że nie jestem sama z tymi bólami ,znaczy się że nie ma co panikować bo pewnie to już ten etap :)

Dziewczyny powodzenia dziś ma wizytach i czekam z niecierpliwością na same dobre oczywiście informacje :)

U nas dziś malują to nowe mieszkanie , jest niby na przeciwko ulicy i już mnie korci ,żeby przejść się ale jeszcze poczekam bo mają dzwonić jak zrobią sypialnie ,żebym zobaczyła jak wyszły kolory razem i czy na pewno chcę do pokoiku jedną taką ścianę wtedy :P A ja najchętniej to bym tam siedziała cały dzień i pilnowała.

Co do składania mebli , mój M to chyba i nawet potrafi ale czasu brak, teraz zapierdziela od rana do wieczora w pracy, aż mi go żal , wczoraj wstawał o 5 wrócił o 18, szybko zjadł obiad pojechał na zakupy na 20 szliśmy odebrać klucze od mieszkania, wróciliśmy zrobił kolacje ,zjadł i właśnie jeszcze musiał coś skręcać , zrobił i do spania :( a jeszcze ja leżę i nie mogę mu w niczym pomóc ,normalnie serce mi pęka jak widzę jak lata taki wykończony , w dodatku on się nadźwiga w pracy i kręgosłup go strasznie boli .Eh eh jeszcze trochę i będę mogła w końcu robić w domu ,żeby go odciążyć ....

km5szbmhexpco9m1.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo bym chciała, żebym mój poród trwał 10 min ale tak optymistycznej wersji nie umiem sobie wmówic ;) zaczełam oglądac na iply porody i mnie przeraża nawet najmniejszy skurcz... a gdzie tam reszta :) wiadomo, że każdy poród jest inny, ale chyba nie ma takiego który mnie przekona ;| jak zaczęłam starania o dzidzie to tylko cc brałam pod uwagę, później jak już się udało to zaczęłam myślec o naturalnym ale im bliżej to znów się z tego wycofuje ;) Mój K ma mnie już dosc bo co wieczor siedzie zapłakana, i twiedzę że zostanie u mnie na zawsze w brzuchu bo ja nie dam rady urodzic :P ojj.. ile bym dała, żeby miec juz to wszystko za sobą :D pociesza mnie tylko fakt, że wszystkjie znajome które miały cc na zyczenia, to żadna nie żałuje decyzji :)

• baassiia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 Jeszcze z 3 tygodnie i będziesz mogła zacząć myśleć o wyganianiu maluszka :) Zobaczysz szybko zleci

Teresa1992 ja się porodu też boję, ale operacji (CC) jeszcze bardziej :P Mnie na Ipli te CC też jakoś tak zniechęcają bo, po wszystkim kobieta leży rozbebeszona, ruszyć się nie może i tylko to dziecko jej tak na chwilę pokazują :/ A potem leży się też długo (kilka godz) i takim ubezwłasnowolnionym się jest. Wiadomo jak trzeba, to trzeba i nie ma co dyskutować, no ale sama, bez medycznych powodów, CC bardzo nie chcę :/

Teresa1992, ksanka, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dzien dobry, biore ten antybiotyk a co radzicie zeby brac aby uniknac grzybka tam na dole? Jakies sprawdzone?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ;)

trzymam kciuki za wizyty ;)
    Kasiu i Ola dajcie znać po ;)

mnie tak męczy w nocy zgaga , straszne to jest :(

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Kate84 Jeszcze z 3 tygodnie i będziesz mogła zacząć myśleć o wyganianiu maluszka :) Zobaczysz szybko zleci

Teresa1992 ja się porodu też boję, ale operacji (CC) jeszcze bardziej :P Mnie na Ipli te CC też jakoś tak zniechęcają bo, po wszystkim kobieta leży rozbebeszona, ruszyć się nie może i tylko to dziecko jej tak na chwilę pokazują :/ A potem leży się też długo (kilka godz) i takim ubezwłasnowolnionym się jest. Wiadomo jak trzeba, to trzeba i nie ma co dyskutować, no ale sama, bez medycznych powodów, CC bardzo nie chcę :/

Dlaczego jeszcze nikt nie wymyślił jakiegoś bezbolesnego porodu :P ja tego leżenia się nie obawiam jakoś bardzo, bo wiem że po naturalnym tez bedę lezec jak kłoda znając mnie panikare. Ze mnie lekarze się śmiali jak byłam pod narkozą, to podobno się darłam że mnie boli okropnie :p i podobno mam paniczny lęk przed bólem.

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane ja dzisiaj spałam do 10.20 wow :D

jeśli chodzi o mojego M. to on jest znakomitym majsterkowiczem i mebelki składa w tempie ekspresowym, ja w porównaniu do niego mam dwie lewe ręce.

Mnie też zgaga męczy od tygodnia w sumie cały czas.

ja kupiłam pas poporodowy i zamierzam go używać.

• baassiia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Dlaczego jeszcze nikt nie wymyślił jakiegoś bezbolesnego porodu :P ja tego leżenia się nie obawiam jakoś bardzo, bo wiem że po naturalnym tez bedę lezec jak kłoda znając mnie panikare. Ze mnie lekarze się śmiali jak byłam pod narkozą, to podobno się darłam że mnie boli okropnie :p i podobno mam paniczny lęk przed bólem.

hehe :p Ponoć nawet przy SN to znieczulenie w kręgosłup nie daje 100% komfortu i po jakimś czasie przestaje działać :P Przy CC ponoć w ogóle nie czuje się bólu bardziej takie odczucia przesuwania. Ja bólu się nie boję, boję się, że dziecko się poddusi czy coś, że nie dam rady urodzić, a lekarze, nie zrobią CC na czas.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    hehe :p Ponoć nawet przy SN to znieczulenie w kręgosłup nie daje 100% komfortu i po jakimś czasie przestaje działać :P Przy CC ponoć w ogóle nie czuje się bólu bardziej takie odczucia przesuwania. Ja bólu się nie boję, boję się, że dziecko się poddusi czy coś, że nie dam rady urodzić, a lekarze, nie zrobią CC na czas.

No tak z tym znieczuleniem to tylko w połowie porodu przy nosi trochę ulgi a później znów jest to samo.. Ja sie nawet nie nastawiam na to znieczulenie, bo w szpitaluy w ktorym rodze dają tylko sporadycznie, jak się trafi, bo nie zawsze jest lekarz który je może podac.

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja już wróciłam z porannych zakupów i podcięciu włosów u fryzjera. Jutro sesja zdjęciowa, to muszę jakoś wyglądać.

Piszecie o bólach - mnie nic nie boli, jedynie czasami jak synek się wypnie, bądź jak wykonuję operację przewrotu z jednego boku na drugi. Ale i tak mój organizm chyba już przygotowuje się do rozpakowania, bo dzisiejszy poranek spędziłam na oczyszczaniu w toalecie... Już tak dawno nie miałam biegunki, że zapomniałam jak to jest.

Kate84, A.Kasia lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Kochane dzien dobry, biore ten antybiotyk a co radzicie zeby brac aby uniknac grzybka tam na dole? Jakies sprawdzone?

Lactovaginal :) to są kapsułki dopochwowe :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
‹‹ 1675 1676 1677 1678 1679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ