Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
A.kasia a to kangurowanie takie ważne? Mój M nie chce być przy cesarce, chociaż mamy taką możliwość, ale od razu ma dostać dziecko kiedy ja będę szyta. Wobec tego czy wystarczy kontakt z dzieckiem już w pokoju? Czy to się robi na gołe ciało?
Edit. Już poczytałam w necie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 13:29
-
Cześć Dziewczynki
Mam pytanie, jakie książki o karmieniu piersią polecacie? Wiem, że Kasia i Domii ostatnio o jakiejś pisały... Fajnie napisana, da się przyjemnie poczytać? I chyba jeszcze któraś z Was wcześniej też o jakiejś książce pisała. Polećcie mi coś, bo chciałabym dziś zamówić.Wanna lubi tę wiadomość
-
kamka wrote:hej dziewczyny mam pytanie do tych co tatuś uznawał dziecko przed porodem jakie dokumenty musze mieć ze sobą ja i ojciec dziecka??
U nas oboje musieliśmy mieć dowód osobisty + zaświadczenie od lekarza o wysokości ciąży i tyle -
Karolin@ oj tam głupoty mówisz, na pewno fotki będą piękne i ja już czekam z niecierpliwością
Domii a czy ja dobrze kojarzę, że Ty masz też luxmed? Bo szczerze mam dość chodzenia do gina w luxmed już, który i tak wciąż mi przekłada wizytę, badania robię z takiej karty dużej i jakby mi położna mogła pobrać to już bym olała lekarza do końca tylko robiła wszystko u położnej no i wiadomo pobranie krwi?
Kamka teraz tylko dowód jeśli Ty lub Tatuś jesteście z danego miasta i zaświadczenie o ciąży lub karta zależy niektóre urzędy chcą to a niektóre tamto, a no chyba że jesteś rozwódką jak ja to albo orzeczenie rozwodu albo akt ślubu z adnotacją o rozwodzieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 14:10
-
nick nieaktualnykamka wrote:hej dziewczyny mam pytanie do tych co tatuś uznawał dziecko przed porodem jakie dokumenty musze mieć ze sobą ja i ojciec dziecka??
-
ciri22 wrote:W moim udzedzie chca nasze akty urodzenia, dowody nasze i akt ze szpitala badz akt urodzenia w zaleznosci w jakim momencie bedzie uznawal dziecko. Jesli partner zlozy wniosek to ty masz chyba 3 miesiace zeby pojsc do urzedu i to zatwierdzic.
Dlatego my zrobiliśmy to przed porodem, żeby bylo z glowy.
Pol godziny byliśmy razem w urzędzie i od ręki dostaliśmy dokument -
paola87 wrote:Cześć Dziewczynki
Mam pytanie, jakie książki o karmieniu piersią polecacie? Wiem, że Kasia i Domii ostatnio o jakiejś pisały... Fajnie napisana, da się przyjemnie poczytać? I chyba jeszcze któraś z Was wcześniej też o jakiejś książce pisała. Polećcie mi coś, bo chciałabym dziś zamówić.
Tak, ja kupilam ta co polecała Kasia- Piersią spoko.
Jest super prosto napisana, najważniejsze informacje, tylko z dostępnością gorzej, bo juz jej nie produkują, ale jak wpisałam w google to gdzieś jeszcze widziałam.paola87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydomiii wrote:Dlatego my zrobiliśmy to przed porodem, żeby bylo z glowy.
Pol godziny byliśmy razem w urzędzie i od ręki dostaliśmy dokument -
Dziewczyny które miały cc, mam prośbę czy możecie tak w dużym skrócie opisać jak to pokolei wyglądało? Czy leżalyscie na stole nago czy moglyscie miec koszule? Dla mnie to jest strasznie krępujące bo koleżanka mi opowiadała ze ona nago leżała i tak ją pózniej z jednego stołu na drugi przekładali bez okrycia
Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :* -
ciri22 wrote:O to Ja nie wiedziałam że przed porodem moge to zrobić. Podobno karta ciazy wystarczy. To chyba pojade i to zalatwie przed porodem
Zadzwoń do urzędu i zapytaj, bo w Warszawie karta ciąży nie wystarczyła, zaświadczenie od lekarza o wysokości ciąży musi być. -
domiii wrote:Tak, ja kupilam ta co polecała Kasia- Piersią spoko.
Jest super prosto napisana, najważniejsze informacje, tylko z dostępnością gorzej, bo juz jej nie produkują, ale jak wpisałam w google to gdzieś jeszcze widziałam. -
ciri22 wrote:O to Ja nie wiedziałam że przed porodem moge to zrobić. Podobno karta ciazy wystarczy. To chyba pojade i to zalatwie przed porodem