X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri , pięknie <3

trzymam kciuki za wizytę :)

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako że mam sporo znamion które są jakby też moją chorobą bo są jej wyznacznikiem - chciałabym się pochwalić jednym szczególnym

1c8458c4e205b2c5med.jpg

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.kasia a to kangurowanie takie ważne? Mój M nie chce być przy cesarce, chociaż mamy taką możliwość, ale od razu ma dostać dziecko kiedy ja będę szyta. Wobec tego czy wystarczy kontakt z dzieckiem już w pokoju? Czy to się robi na gołe ciało?

Edit. Już poczytałam w necie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 13:29

• domiii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    A też jestem ciekawa?

Właśnie byłam zrobić GBS - nie przeszkadza to w pobraniu wymazu, Pani polozna nawet nic nie powiedziała :)

Kate84 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nam ciężko (chociaż ja jakoś daję radę) wobec czego coraz bardziej podziwiam moją koleżankę, która urodziła trojaczki. Jak chciała się przekręcić z boku na bok to musieli jej pomagać rodzice bo sama nie dawała rady :-)

• ksanka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w smyku jest promocja na skip hop, może kogoś zainteresuje

bl9cuay3kworwxbg.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)
    Mam pytanie, jakie książki o karmieniu piersią polecacie? Wiem, że Kasia i Domii ostatnio o jakiejś pisały... Fajnie napisana, da się przyjemnie poczytać? I chyba jeszcze któraś z Was wcześniej też o jakiejś książce pisała. Polećcie mi coś, bo chciałabym dziś zamówić.

Wanna lubi tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mam pytanie do tych co tatuś uznawał dziecko przed porodem jakie dokumenty musze mieć ze sobą ja i ojciec dziecka??

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    hej dziewczyny mam pytanie do tych co tatuś uznawał dziecko przed porodem jakie dokumenty musze mieć ze sobą ja i ojciec dziecka??

U nas oboje musieliśmy mieć dowód osobisty + zaświadczenie od lekarza o wysokości ciąży i tyle :)

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolin@ oj tam głupoty mówisz, na pewno fotki będą piękne i ja już czekam z niecierpliwością :-)

Domii a czy ja dobrze kojarzę, że Ty masz też luxmed? Bo szczerze mam dość chodzenia do gina w luxmed już, który i tak wciąż mi przekłada wizytę, badania robię z takiej karty dużej i jakby mi położna mogła pobrać to już bym olała lekarza do końca tylko robiła wszystko u położnej no i wiadomo pobranie krwi? :-P

Kamka teraz tylko dowód jeśli Ty lub Tatuś jesteście z danego miasta i zaświadczenie o ciąży lub karta zależy niektóre urzędy chcą to a niektóre tamto, a no chyba że jesteś rozwódką jak ja to albo orzeczenie rozwodu albo akt ślubu z adnotacją o rozwodzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 14:10

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    W moim udzedzie chca nasze akty urodzenia, dowody nasze i akt ze szpitala badz akt urodzenia w zaleznosci w jakim momencie bedzie uznawal dziecko. Jesli partner zlozy wniosek to ty masz chyba 3 miesiace zeby pojsc do urzedu i to zatwierdzic.

• domiii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kateee wrote:
    U nas oboje musieliśmy mieć dowód osobisty + zaświadczenie od lekarza o wysokości ciąży i tyle :)

Dokładnie było i u nas :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    W moim udzedzie chca nasze akty urodzenia, dowody nasze i akt ze szpitala badz akt urodzenia w zaleznosci w jakim momencie bedzie uznawal dziecko. Jesli partner zlozy wniosek to ty masz chyba 3 miesiace zeby pojsc do urzedu i to zatwierdzic.

Dlatego my zrobiliśmy to przed porodem, żeby bylo z glowy.
    Pol godziny byliśmy razem w urzędzie i od ręki dostaliśmy dokument :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Cześć Dziewczynki :)
    Mam pytanie, jakie książki o karmieniu piersią polecacie? Wiem, że Kasia i Domii ostatnio o jakiejś pisały... Fajnie napisana, da się przyjemnie poczytać? I chyba jeszcze któraś z Was wcześniej też o jakiejś książce pisała. Polećcie mi coś, bo chciałabym dziś zamówić.

Tak, ja kupilam ta co polecała Kasia- Piersią spoko.
    Jest super prosto napisana, najważniejsze informacje, tylko z dostępnością gorzej, bo juz jej nie produkują, ale jak wpisałam w google to gdzieś jeszcze widziałam. :)

paola87 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 nie Kochanie, ja chodzę do Babka Medica, a wszystkie badania robie w ALAB albo Diagnostyce. :) tam nie trzeba nawet skierowań, bo i tak prywatnie placisz.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Dlatego my zrobiliśmy to przed porodem, żeby bylo z glowy.
    Pol godziny byliśmy razem w urzędzie i od ręki dostaliśmy dokument :)
    O to Ja nie wiedziałam że przed porodem moge to zrobić. Podobno karta ciazy wystarczy. To chyba pojade i to zalatwie przed porodem ;D

• shaja88 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które miały cc, mam prośbę czy możecie tak w dużym skrócie opisać jak to pokolei wyglądało? Czy leżalyscie na stole nago czy moglyscie miec koszule? Dla mnie to jest strasznie krępujące bo koleżanka mi opowiadała ze ona nago leżała i tak ją pózniej z jednego stołu na drugi przekładali bez okrycia :/

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • domiii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    O to Ja nie wiedziałam że przed porodem moge to zrobić. Podobno karta ciazy wystarczy. To chyba pojade i to zalatwie przed porodem ;D

Zadzwoń do urzędu i zapytaj, bo w Warszawie karta ciąży nie wystarczyła, zaświadczenie od lekarza o wysokości ciąży musi być.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Tak, ja kupilam ta co polecała Kasia- Piersią spoko.
    Jest super prosto napisana, najważniejsze informacje, tylko z dostępnością gorzej, bo juz jej nie produkują, ale jak wpisałam w google to gdzieś jeszcze widziałam. :)
    Domiii gdzie to kupilas, ja próbowała w djakdziecko ale łaskawie po 5 dniach raczyli jednostronnie anulować mi umowę ;)

bl9cuay3kworwxbg.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    my właśnie będziemy jechać bo wtedy wystarczy że szpital zgłosi że się urodziła i w wolnej chwilii mój podjedzie po kat urodzenia a z drugiej strony żeby nie było problemu z jego obecnością i wolnym to bedzie miał podkładke bo już się w firmie krzywią jak powiedział że bedzie chciał wolne jak bede rodzić...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
‹‹ 1677 1678 1679 1680 1681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ