X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri , pięknie <3

trzymam kciuki za wizytę :)

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako że mam sporo znamion które są jakby też moją chorobą bo są jej wyznacznikiem - chciałabym się pochwalić jednym szczególnym

1c8458c4e205b2c5med.jpg

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.kasia a to kangurowanie takie ważne? Mój M nie chce być przy cesarce, chociaż mamy taką możliwość, ale od razu ma dostać dziecko kiedy ja będę szyta. Wobec tego czy wystarczy kontakt z dzieckiem już w pokoju? Czy to się robi na gołe ciało?

Edit. Już poczytałam w necie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 13:29

• domiii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    A też jestem ciekawa?

Właśnie byłam zrobić GBS - nie przeszkadza to w pobraniu wymazu, Pani polozna nawet nic nie powiedziała :)

Kate84 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nam ciężko (chociaż ja jakoś daję radę) wobec czego coraz bardziej podziwiam moją koleżankę, która urodziła trojaczki. Jak chciała się przekręcić z boku na bok to musieli jej pomagać rodzice bo sama nie dawała rady :-)

• ksanka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w smyku jest promocja na skip hop, może kogoś zainteresuje

bl9cuay3kworwxbg.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)
    Mam pytanie, jakie książki o karmieniu piersią polecacie? Wiem, że Kasia i Domii ostatnio o jakiejś pisały... Fajnie napisana, da się przyjemnie poczytać? I chyba jeszcze któraś z Was wcześniej też o jakiejś książce pisała. Polećcie mi coś, bo chciałabym dziś zamówić.

Wanna lubi tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mam pytanie do tych co tatuś uznawał dziecko przed porodem jakie dokumenty musze mieć ze sobą ja i ojciec dziecka??

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    hej dziewczyny mam pytanie do tych co tatuś uznawał dziecko przed porodem jakie dokumenty musze mieć ze sobą ja i ojciec dziecka??

U nas oboje musieliśmy mieć dowód osobisty + zaświadczenie od lekarza o wysokości ciąży i tyle :)

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolin@ oj tam głupoty mówisz, na pewno fotki będą piękne i ja już czekam z niecierpliwością :-)

Domii a czy ja dobrze kojarzę, że Ty masz też luxmed? Bo szczerze mam dość chodzenia do gina w luxmed już, który i tak wciąż mi przekłada wizytę, badania robię z takiej karty dużej i jakby mi położna mogła pobrać to już bym olała lekarza do końca tylko robiła wszystko u położnej no i wiadomo pobranie krwi? :-P

Kamka teraz tylko dowód jeśli Ty lub Tatuś jesteście z danego miasta i zaświadczenie o ciąży lub karta zależy niektóre urzędy chcą to a niektóre tamto, a no chyba że jesteś rozwódką jak ja to albo orzeczenie rozwodu albo akt ślubu z adnotacją o rozwodzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 14:10

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    W moim udzedzie chca nasze akty urodzenia, dowody nasze i akt ze szpitala badz akt urodzenia w zaleznosci w jakim momencie bedzie uznawal dziecko. Jesli partner zlozy wniosek to ty masz chyba 3 miesiace zeby pojsc do urzedu i to zatwierdzic.

• domiii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kateee wrote:
    U nas oboje musieliśmy mieć dowód osobisty + zaświadczenie od lekarza o wysokości ciąży i tyle :)

Dokładnie było i u nas :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    W moim udzedzie chca nasze akty urodzenia, dowody nasze i akt ze szpitala badz akt urodzenia w zaleznosci w jakim momencie bedzie uznawal dziecko. Jesli partner zlozy wniosek to ty masz chyba 3 miesiace zeby pojsc do urzedu i to zatwierdzic.

Dlatego my zrobiliśmy to przed porodem, żeby bylo z glowy.
    Pol godziny byliśmy razem w urzędzie i od ręki dostaliśmy dokument :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Cześć Dziewczynki :)
    Mam pytanie, jakie książki o karmieniu piersią polecacie? Wiem, że Kasia i Domii ostatnio o jakiejś pisały... Fajnie napisana, da się przyjemnie poczytać? I chyba jeszcze któraś z Was wcześniej też o jakiejś książce pisała. Polećcie mi coś, bo chciałabym dziś zamówić.

Tak, ja kupilam ta co polecała Kasia- Piersią spoko.
    Jest super prosto napisana, najważniejsze informacje, tylko z dostępnością gorzej, bo juz jej nie produkują, ale jak wpisałam w google to gdzieś jeszcze widziałam. :)

paola87 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 nie Kochanie, ja chodzę do Babka Medica, a wszystkie badania robie w ALAB albo Diagnostyce. :) tam nie trzeba nawet skierowań, bo i tak prywatnie placisz.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Dlatego my zrobiliśmy to przed porodem, żeby bylo z glowy.
    Pol godziny byliśmy razem w urzędzie i od ręki dostaliśmy dokument :)
    O to Ja nie wiedziałam że przed porodem moge to zrobić. Podobno karta ciazy wystarczy. To chyba pojade i to zalatwie przed porodem ;D

• shaja88 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które miały cc, mam prośbę czy możecie tak w dużym skrócie opisać jak to pokolei wyglądało? Czy leżalyscie na stole nago czy moglyscie miec koszule? Dla mnie to jest strasznie krępujące bo koleżanka mi opowiadała ze ona nago leżała i tak ją pózniej z jednego stołu na drugi przekładali bez okrycia :/

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • domiii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    O to Ja nie wiedziałam że przed porodem moge to zrobić. Podobno karta ciazy wystarczy. To chyba pojade i to zalatwie przed porodem ;D

Zadzwoń do urzędu i zapytaj, bo w Warszawie karta ciąży nie wystarczyła, zaświadczenie od lekarza o wysokości ciąży musi być.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Tak, ja kupilam ta co polecała Kasia- Piersią spoko.
    Jest super prosto napisana, najważniejsze informacje, tylko z dostępnością gorzej, bo juz jej nie produkują, ale jak wpisałam w google to gdzieś jeszcze widziałam. :)
    Domiii gdzie to kupilas, ja próbowała w djakdziecko ale łaskawie po 5 dniach raczyli jednostronnie anulować mi umowę ;)

bl9cuay3kworwxbg.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    my właśnie będziemy jechać bo wtedy wystarczy że szpital zgłosi że się urodziła i w wolnej chwilii mój podjedzie po kat urodzenia a z drugiej strony żeby nie było problemu z jego obecnością i wolnym to bedzie miał podkładke bo już się w firmie krzywią jak powiedział że bedzie chciał wolne jak bede rodzić...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
‹‹ 1677 1678 1679 1680 1681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ