Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyroletka wrote:Melduje się ze szpitala, szyjka moja pobiła chyba rekord na marcowkach aż 2mm, dziś jestem po pierwszej dawce na płucka jutro kolejna i byle wytrzymać później 48h, na ktg skurcze nawet na 90 się pisały tylko ze ja ich nie czuję dla mnie to zwykle twardnienia takie same jak mam od 18tc, lekarze są spokojni więc i ja nie panikuje, po kroplowce z magnezu twardnienia dużo rzadsze no i typowo akcja reakcja maluchy robią wygibasy i wtedy pojawia się skurcz
Trzymam kciuki za wszystkie potrzebujące :-*
Maluchy nie wygłupiać się tam i trzymać mamy jeszcze kilka dni! Duże dzieciaki i poradzą sobie na pewno, więc trzeba być dobrej myśliNiestety Ty Roletka musisz zaciskać nogi jeszcze do końca tygodnia bo przecież żadna miała się w styczniu nie rozpakowywać
Sama rozumiesz, umowa to umowa
Trzymam kciuki za Waszą trójkęEst, Kate84, Hannia123, Lilou1984, ksanka, She86, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Madzialena90 wrote:pytam bo wyczytałam w necie że te ćwiczenia pomagają przy porodzie i niby dzięki tym ćwiczeniom można uniknąć pęknięcia/nacięcia krocza
Kochana dobrze wyczytałaś. Moja polozna powiedziała żebym odpuscila sobie masaż krocza i skupila sie na ćwiczeniach mięśni Kegla, bo odgrywają dużą rolę. Mi mowila ze po pol godziny dziennie, ale przyznaje, ze cwicze jak mi się przypomni, wiec nie jakoś regularnie...Madzialena90 lubi tę wiadomość
-
Roletka jeszcze kilka dni w trzypaku wytrzymajcie! Nie ma innej opcji. 3mam kciuki.
Dziewczyny, a powiedzcie mi macie wybranego już pediatrę dla maluszka. Ja właśnie zaczęłam się orientować kto, co i jak. Kurde. Ciężka decyzja. Chcę żeby mały miał jak najlepszą opiekę, ale czasami trzeba wyłonić dobrego lekarza metodą prób i błędów. -
Renka, faktycznie spadek duży w krótkim czasie, ale sama długość jest jeszcze ok - mam tyle samo obecnie po skróceniu, tylko mi lekarz powiedział że na tym etapie to juz niech sie powoli skraca... trzymam kciuki za Twoją:* dawaj znać!
Renka88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda lena wrote:Dziewczyny, a powiedzcie mi macie wybranego już pediatrę dla maluszka. Ja właśnie zaczęłam się orientować kto, co i jak. Kurde. Ciężka decyzja. Chcę żeby mały miał jak najlepszą opiekę, ale czasami trzeba wyłonić dobrego lekarza metodą prób i błędów.
Ja się dziś orientowałam i okazało się, że zapisując się do pobliskiej przychodni podpisałam również deklarację obejmującą moje dziecko w przyszłości. Tak więc bezwiednie wybrałam już przy okazji położną i pediatrę. Ale nie robi mi to różnicy bo i tak z poważniejszymi sprawami zamierzam jeździć do pediatry prywatnie. Tak się składa, że żona mojego ginekologa jest bardzo dobrym pediatrą i do niej zamierzam chodzić z Tymkiem. -
Co do pediatry to wujek mojego M jest pediatrą i puki co z Kostkiem będziemy do niego chodzić za jakiś czas ma zamiar przejść na bycie prywatnym lekarzem i wtedy też będziemy do niego chodzić. A w sprawie położnej to muszę iść się dowiedzieć do przychodni jak to tutaj wygląda.
-
Magda lena wrote:Roletka jeszcze kilka dni w trzypaku wytrzymajcie! Nie ma innej opcji. 3mam kciuki.
Dziewczyny, a powiedzcie mi macie wybranego już pediatrę dla maluszka. Ja właśnie zaczęłam się orientować kto, co i jak. Kurde. Ciężka decyzja. Chcę żeby mały miał jak najlepszą opiekę, ale czasami trzeba wyłonić dobrego lekarza metodą prób i błędów. -
Kochane pamietam, ze któraś z Was chwaliła sie juz jakiś czas temu kupnem łóżeczka dostawnego Chicco Next2me, my właśnie takie dziś zamówiliśmy tylko mam problem z doborem prześcieradełka bo materac jakiś niestandardowy. Moze juz jakieś sprawdzone? Przepraszam, ze tak ogólnie ale nie pamietam która z Was ma to cudo
Tak jak Kasia pisała - była umowa i zakaz wyskakiwania maluchów do lutego wiec proszę grzecznie zaciskać nóżki! Trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 22:36
Lilou1984 lubi tę wiadomość
-
No właśnie to nie jest takie łatwe. Pierwszego lepszego pediatrę można wybrac ot tak, bez zastanowienia się, ale przecież nie o to chodzi...
hmmm.
Mam jedną panią doktor którą sporo rodziców poleca i z mojego otoczenia i znajomi znajomych itp. ale nie zawsze przyjmie ...
Normalnie czeka się na wizytę do niej 2 dni, no ale niech mały ma gorączkę...
Zadzwonię rano i chciałabym żeby od razu w ten sam dzień mnie przyjęła, ale nie zawsze przyjmie ... i wtedy do innego trzeba iść
Mam nadzieję, że nie będę potrzebowała takich wizyt z maluszkiem chorym, no ale.... -
Muminko dobrze piszesz
nie ma co płakać tylko starać się być twardym. Czasem jest ciężko ale to lepsza metoda. U mnie skutkuje. Jak płacze to on zaraz się wkurza. A jak mu coś odpysknę to zaraz się śmieje że co taka twarda jestem
Co do pediatry ja też mam dylemat. Mam dobrego u siebie w przychodni ale przyjmuje tylko raz w tygodniu... Więc ciężko. Do innego trudno się dostać. A ten co jest codziennie jest kompletnie olewczy do wszystkiego...muminka83 lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Niecierpliwa to może lepiej bierz tą nospe cały czas sobie?
Renka przykro mi, dobrze że sterydy podane. Głowa do góry, jesteś pod dobrą opieką i na pewno jeszcze szyjka wytrzyma do bezpiecznego okresu :-* mi się wydaje, że passer jeszcze można kiedyś dziewczyny tak chyba pisały, dawaj znać
M+M ja też jeszcze nie rodzilam, ale bratowa w 3 dni po porodzie praktycznie nie miała bo ona w 6tym dopiero brzuchol dostała
Madzialena ja wcale bo nie mogę ze względu na szyjkę i skurcze
Rudy Tygrysku szczerze to wg mnie jego tekst był słaby, kurcze jak to nie masz nic do gadania, w łeb powinien dostać! Jesteście razem, żyjecie razem! Wrr
Roletka Ty to jesteś twarda sztuka, na pewno jeszcze wytrzymacie. Cieszę się, że kroplówki coś dały i jedna dawka sterydów za Wami, buziaki :-* Kciuki zaciśnięte i tak piszą Dziewczyny jeszcze przez tydzień pozwolenia nie masz
Magdalena kurcze ja zupełnie jeszcze o tym nie myślałam tym bardziej że w Gdańsku praktycznie nikogo nie znam, M w rodzinie małych dzieci brak. Miałam zamiar na jakimś forum poczytać po porodzie i wtedy znaleźć kogoś dobrego hmmm...
Dobranoc Mamuśki :-*
-
kateee wrote:Kochane pamietam, ze któraś z Was chwaliła sie juz jakiś czas temu kupnem łóżeczka dostawnego Chicco Next2me, my właśnie takie dziś zamówiliśmy tylko mam problem z doborem prześcieradełka bo materac jakiś niestandardowy. Moze juz jakieś sprawdzone? Przepraszam, ze tak ogólnie ale nie pamietam która z Was ma to cudo
ja mam to łóżeczkokupiłam prześcieradełka z gumką na allegro:
http://allegro.pl/przescieradlo-40x90-do-kolyski-jersey-bawelna-nyks-i5920112045.html
i pasują idealnie
zamówiłam kilka sztuk. mają jeszcze rozmiar dedykowany do gondoli i na przewijak
Roletka - potwierdzam, zakaz do końca stycznia obowiązuje więc ani mi się ważCIE rozpakowaywać
kateee lubi tę wiadomość
-
Lilou1984 wrote:ja mam to łóżeczko
kupiłam prześcieradełka z gumką na allegro:
http://allegro.pl/przescieradlo-40x90-do-kolyski-jersey-bawelna-nyks-i5920112045.html
i pasują idealnie
zamówiłam kilka sztuk. mają jeszcze rozmiar dedykowany do gondoli i na przewijak
Roletka - potwierdzam, zakaz do końca stycznia obowiązuje więc ani mi się ważCIE rozpakowaywać
Dziękuje! :*