WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaRRa wrote:
    A.Kasia - bardzo Ci dziękuję, właśnie szukam takiej komody na rzeczy higieniczne, jak ktoś przyjdzie nas odwiedzić żebym nie wstydziła się, że mam trochę rzeczy w salonie, drugą połowę w łazience i pozostałe u nas w pokoju..;/ Najbliższa IKEA jest w Krakowie, 200km ode mnie, i po sprawdzeniu tej drugiej komody nie ma już na stanie.
    Jakie to wszystko jest męczące..chcę żeby wszystko było dobrze, i mam nadzieję, że jak postawimy łóżeczko- co szacuję na za dwa tygodnie .. to zrobi mi się lepiej. A komodę zaraz domówię. Myślę, że i wanienka zmieści się na niej?

Co do pieluszek wielorazowych mam podobne podejście..choć brak doświadczenia, ale wygodniej jest założyć jednorazówkę i heja w kosz.

Taka samą komode można kupić na allegro. Wpisz w wyszukiwarce komoda biała i wyskoczy

TaRRa lubi tę wiadomość

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaRRa w jysk też są podobne i można zamówić on-line ale nie wiem jak z jakością bo nigdy nie zamawiałam :)

TaRRa lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też mam taką szufladkową :)

Kupowałam na allegro

TaRRa lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • kamka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dla małej szafe materiałową:P

TaRRa lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • TaRRa Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :) w takim razie czekam do piątku na wypłatę i lecę z tymi zakupami.. bo ostatnia ze wszystkim zostanę.. Wy już ciuszki poprane, wyprasowane,pokoiki macie piękne,każda w swoim guście urządziła, napatrzeć się nie mogłam !! a ja w lesie.. :/

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś super,że już w domku jesteście:*

Renka Ty też już pojutrze będziesz u siebie:) oby zleciało szybko:*

M+M to elegancko jak poziom wód wyższy:) a na swędzenie pij wapno i obserwuj,całkiem możliwe że to od kiwi

Jusia tak jak dziewczyny piszą takie życie na dwa domy to ciężka sprawa..
    Życzę Tobie,żeby to wszystko się poukładało jak najlepiej dla Ciebie,dla maluszka po prostu dla Was!

MeAmerie daj znać co teraz planują lekarze? Trzymaj się:*

Tarra spokojnie ze wszystkim się wyrobisz:)
    Te komody z Ikea są piękne:)
    Co do pieluszek to ja jednak stawiam na jednorazowe z wygody ;)

Magda lena to czekamy na reakcje szyjki po zdjęciu pessara..trzymam kciuki,żeby było oki:*

Ja właśnie skończyłam prać pierwszą część ubranek małego w mleczku Lovella.
    Nic mnie nie uczuliło jak narazie i zapach śliczny:)

TaRRa, Lilou1984, Gośśś, M+M+? lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • kamka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w sypialni już niemowlaczkiem pachnie jak to wszystko poprane poprasowane dla malutkiej... już mamy w woreczku w torbie ciuszki które ma mieć pierwsze założone naszykowane:)

domiii lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja jeszcze z praniem i prasowaniem w lesie. Mówię wczoraj mężowi że muszę się za to zabrać a on "no przecież dużo czasu jeszcze jest" ehh faceci :P

Po ubrankach wezmę się za spakowanie toreb dla nas :)

• She86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaRRa wrote:
    Dziękuję dziewczyny :) w takim razie czekam do piątku na wypłatę i lecę z tymi zakupami.. bo ostatnia ze wszystkim zostanę.. Wy już ciuszki poprane, wyprasowane,pokoiki macie piękne,każda w swoim guście urządziła, napatrzeć się nie mogłam !! a ja w lesie.. :/

Tarra ją też jestem w lesie. Co prawda zamowilam lozeczko i komode ale dotrą do mnie gdzieś w lutym, bo były na zamówienie. Dziś przyszło zamówienie z Gemini i może mąż wsawi pierwsze pranie. Dla siebie tez nie mam jeszcze nic. Pokoiku w końcu nie urządzamy narazie tylko wstawimy lozeczko i komode do naszej sypialni :-) poza tym Ty masz jeszcze dużo czasu do terminu a my z problemami możemy urodzić znacznie wcześniej.. ;)

Dziewczyny poradzcie od wczoraj co pół godz, max godz chodze na siusiu :-( A przecież pessar sprawia że mniej cisnie na pęcherz. Wzielybyscie na moim miejscu profilaktycznie urofuragine???

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Dziewczyny poradzcie od wczoraj co pół godz, max godz chodze na siusiu :-( A przecież pessar sprawia że mniej cisnie na pęcherz. Wzielybyscie na moim miejscu profilaktycznie urofuragine???

W żadnym wypadku, no chyba że z zalecenia lekarza. Kup sobie Urinal i bierz 3x1. Być może maluch ułożył Ci się na pęcherzu i dlatego czujesz większe parcie. Póki nic nie piecze i nie boli to ja bym na własną rękę urofuraginy nie brała...

She86, Hannia123, Est lubią tę wiadomość

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Tarra ją też jestem w lesie. Co prawda zamowilam lozeczko i komode ale dotrą do mnie gdzieś w lutym, bo były na zamówienie. Dziś przyszło zamówienie z Gemini i może mąż wsawi pierwsze pranie. Dla siebie tez nie mam jeszcze nic. Pokoiku w końcu nie urządzamy narazie tylko wstawimy lozeczko i komode do naszej sypialni :-) poza tym Ty masz jeszcze dużo czasu do terminu a my z problemami możemy urodzić znacznie wcześniej.. ;)

She86 i ja nic nie ogarnęłam jeszcze. Kupiłam prawie wszystko, ale leży wrzucone w komodzie i obok niej. Łóżeczko nie skręcone, małe odmalowanie też przed nami, ale ponieważ do marca nie zamierzam rodzić, mam plan, że w lutym M trochę ogarnie, a i ja po 34 tc też coś zacznę powoli wstawać z łóżka i pomagać M.

1usai09khne0c7t3.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    U mnie tez przed chwilą pierwsze pranie Lusi zostalo wywieszone :) pralam w proszku Jelp który raczej nie pachnie, ale ma lepsze opinie od lovelli. Jakby ktoras byla zainteresowana to teraz Jelp jest w promocji w superpharm.
    Czytalam dzis, ze lutowki powoli się rozpakowywac zaczynaja :)
    Dla mnie w glowie sie nie miesci, ze juz za pare dni luty! :) jak ten czas leci!
    Remont u nas skończony, teraz prace wykończeniowe mozna powiedzieć :) zaslonki teściowa skrocila, wystarczy odebrać, obrazki nad łóżeczko wczoraj powieszone (z allegro te co polecala Danusia i sa fajne-duzy wybor, a więc dziękuję Danusia), wózek jest ale u znajomego bo u nas w trakcie remontu się nie komponowal, a wiec jeszcze go nie widzialam...
    Mam nadzieje, ze w przyszły tyg wszystko bedzie ogarniete do końca :)

She ja bym nie radziła brac furaginy, slyszalam ze w ciazy nie jest wskazana w ogole, ale nie ktorzy lekarze daja, ale to na pewno po konsultacji.

Miłego dnia dziewczeta :)

d'nusia, Lilou1984, A.Kasia, She86, Martita88, edyś, Kate84 lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie stacjonarnie kupowalyscie biustonosze do karmienia?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    u nas w sypialni już niemowlaczkiem pachnie jak to wszystko poprane poprasowane dla malutkiej... już mamy w woreczku w torbie ciuszki które ma mieć pierwsze założone naszykowane:)

Kamka u mnie również czeka już torba zapakowana z ciuszkami na wyjście ze szpitala. Codziennie na nią patrzę i widzę, że ten moment kiedy będzie użyta jest coraz bliżej <3

Nie wiem czy widziałyście na lutówkach, ale tam dzisiaj "naturalnie" rozpakowała się mamusia, która miała termin na połowę lutego! A u nas na liście jest dość trochę lutówek!! :)

domiii lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

Bardzo fajne biustonosze do karmienia produkuje firma Alles. Maja salon stacjonarny w Warszawie. Mam chrapkę na któryś z ich produktów, ale bez zmierzenia nie kupię :(

domiii lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a teraz pytanie z innej beczki. Ile pampersów do szpitala zapakowałyście?

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Ja przymierzalam w smyku stacjonarnie firmy Canpol i zamowilam go przez internet bo jest taniej. Jest zwykly, miekki, bez szalu, ale posatnowilam pierwszy kupić taki, żeby byl, bo u mnie jakas masakra jak mi biust rosnie i przestać nie chce, a zdaje sobie sprawe ze po porodzie bedzie wiekszy... Potem zainwestuje w dobry, porządny najprawdopodobniej firmy Esotiq. Na szkole rodzenia doradca laktacyjny mówił ze to glownie dobry stanik warunkuje nam ładny biust, a nie zadne kremy ;)

domiii, Martita88 lubią tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Kamka u mnie również czeka już torba zapakowana z ciuszkami na wyjście ze szpitala. Codziennie na nią patrzę i widzę, że ten moment kiedy będzie użyta jest coraz bliżej <3

Nie wiem czy widziałyście na lutówkach, ale tam dzisiaj "naturalnie" rozpakowała się mamusia, która miała termin na połowę lutego! A u nas na liście jest dość trochę lutówek!! :)
    ja biore do szpitala ciuszki dla małej a na wyjście nam tatuś przywiezie...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dziewczyny a teraz pytanie z innej beczki. Ile pampersów do szpitala zapakowałyście?
    paczka 43szt

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:

Całą małą paczuszkę Pampers Premium Care :)

Do becika włożyłam tetrę, body z krótkim, pajaca, czapeczkę, łapki i jednego pampersa :)

Na wyjście naszykuję w domku i mąż przywiezie.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
‹‹ 1688 1689 1690 1691 1692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ