Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Est wrote:O kurde, to nieźle
Co za tupet trzeba mieć, żeby wykonać taki telefon
noo faktycznie masakra, ja bym ją zaraz ustawiła ;p, moja tesciowa tez coś sapała ze jestem nienormalna ze chce rodzinny poród , nawet nie ciągłam tematu bo to ciemnogród więc po co ;pMartita88, Madlene.:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTaRRa - wyrobisz się ze wszystkim, jest jeszcze dużo czasu
Najważniejsze, że dobrze się czujesz i masz siłę aby się tymi całymi przygotowaniami zajmować
Ja komodę z przewijakiem mam taką:
http://www.mamaipapa.pl/pl/70-komoda-biala-z-plyty-hdf.html
ale trzymam w niej jedynie rzeczy higieniczne typu kosmetyki, pampersy, itp. Na ubranka mam osobną szafę. Najtaniej komodę kupisz w IKEI, dużo dziewczyn ma chyba ten model:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40214551/
Dobrym wyjściem jest też przewijak nakładany na łóżeczko
Co do pieluszek wielorazowych to widziałam w innych wątkach, że dziewczyny z powodzeniem używają. Tam są specjalne wkłady, które się po prostu pierze. Ja jestem niestety zbyt wygodna na takie rozwiązanie, za dużo z tym zabawy jak dla mnieTaRRa, Love_life lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja już po usg. Afi 11,3 tak więc chyba picie wody przyniosło efekty. Oczywiście muszę nadal dużo pić i kontrolować stan wód.
Mały obrócił się miednicowo ...
Waży 2093 g, więc niedużo... Wychodzi tydzień młodszy. Trochę mnie to martwi, ale w 13 dni przytył 322 gramy, więc chyba nie jest źle.?
Jeżeli chodzi o swędzenie, to jako że to nie był mój lekarz prowadzący, za bardzo nie chciał się tym zajmować. Powiedział, że nie odradza mi badania krwi, ale mogę też wziąć wapno. Tak więc właśnie wypiłam wapno i zobaczę co będzie się działo dalej. Mama od kilku dni robi mi koktajle z kiwi i tak się zastanawiam, czy to czasem nie reakcja alergiczna.
MeAmerie a czy ciebie swędziało cały czas, czy tylko w nocy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 12:59
A.Kasia, Mania1718, Madlene.:), baassiia, Martita88, TaRRa, Kate84, d'nusia, Hannia123, Czarodziejka87, Izoleccc, edyś, Karka, krówka_muffka, RudyTygrysek, Falon lubią tę wiadomość
-
A.Kasia - bardzo Ci dziękuję, właśnie szukam takiej komody na rzeczy higieniczne, jak ktoś przyjdzie nas odwiedzić żebym nie wstydziła się, że mam trochę rzeczy w salonie, drugą połowę w łazience i pozostałe u nas w pokoju..;/ Najbliższa IKEA jest w Krakowie, 200km ode mnie, i po sprawdzeniu tej drugiej komody nie ma już na stanie.
Jakie to wszystko jest męczące..chcę żeby wszystko było dobrze, i mam nadzieję, że jak postawimy łóżeczko- co szacuję na za dwa tygodnie .. to zrobi mi się lepiej. A komodę zaraz domówię. Myślę, że i wanienka zmieści się na niej?
Co do pieluszek wielorazowych mam podobne podejście..choć brak doświadczenia, ale wygodniej jest założyć jednorazówkę i heja w kosz. -
TaRRa fajnie, że dajesz znać c u Ciebie
U mnie też ciąża "nudna" jak flaki z olejem, no ale to cieszyć się tylko trzeba
Odnośnie pieluszek, to ja jednak z wygody stawiam na jednorazówki. Poza tym pranie tych wkładów z kupami mnie troszkę obrzydza
Odnośnie dziedziczenia wyglądu, to też natura lubi zrobić psikusaMój tata miał włosy czarne jak węgiel (teraz siwe) a moja mam czekoladowy brąz, a ja jasny blond
Rodzeństwo taty ma taki jasny brąz/ciemny blond, a mama jak była mała to miała jasne, więc pewnie stąd taki efekt:) A no i ja się urodziłam z mega ilością czarnych włosów
także też się nie sugerujcie pierwszymi włoskami, bo lubią wypaść i odrosnąć inne
Tak samo jak kolor oczu lubi się zmienić
TaRRa lubi tę wiadomość
-
Madlene.:) wrote:M+M nie wiem ile miałaś afi przed, ale teraz bardzo ładny poziom
7,5 afi 13 dni temu. Teraz 11,3, hurrrra!
baassiia, Madlene.:), A.Kasia, Karolina@, Hannia123, Czarodziejka87, Karka, Est, krówka_muffka, RudyTygrysek lubią tę wiadomość
-
Jusiakp według mnie ta cała sytuacja jest bardzo dziwna i mało rodzinna. Pomijam fakt życia osobno, bo widzę, że niektórzy taki tryb po prostu wybierają.
Wygląda to tak jakbyś żyła sobie sama swoim życiem, bez męża, a jak on wraca to jedziecie do innego domu i udajecie rodzinę. Potem znowu wracasz do siebie i żyjesz sobie sama. Z tego wynika, że Twojemu mężowi to nie przeszkadza, wręcz widzę, że tego od Ciebie oczekuje. Uważam, że zamiast tego powinien dążyć do tego żeby problem rozwiązać, czego kompletnie nie robi. Myśli tylko o sobie i swojej wygodzie, lubi tę swoją "idyllę" jak wraca a potem ma gdzieś co z Wami jak wyjedzie.
Oczywiście to moje spostrzeżenia, nie znam Was i mogę się mylić.A.Kasia, M+M+?, Martita88, Karolina@, Est lubią tę wiadomość
-
Renka do piątku już niedaleko i oby dalej taki spokój ze skurczami był i do przodu :-*
Tarra ja mam komode malm z ikei biała 4 szuflady nawet teraz drugą kupiłam naprawdę zadowolona jestem. Co do pieluszek to ja jakoś zbyt wygodna jestem żeby się w to bawić, pampers raz dwa do wyrzucenia, nie ma prania, prasowania itp. W sumie teraz nie wiem czy chodziło Tobie o półko przewijak (taki kupiłam na fb)czy o normalną komode
MeAmerie i co w takim przypadku skoro leczenie nie pomaga, co zdecydują?
M+M super, że wody tak się podniosły, możesz być spokojniejsza, wagą bym się nie przejmowała. Całe szczęście, że masz cc to i położenie małego nic nie zmienia
Jusiakp ja też myślę, że życie na dwa domy nie jest za dobre ani dla Ciebie a głównie dla dzieci. Ja to po części przerabiam bo muszę, ale jak tylko mała się urodzi dojdziemy do siebie to raz dwa wyprowadzka by żyć razem. Wiem, że w M domu dobrze się nie czujesz ale może czas by on ustawił ich do pionu! Ty zaczęła ignorować i żyć swoim życiem mając gdzieś co robią i mówią. Uważam, że dla Całej Waszej 4 będzie lepiej w 1 domu bez ciągłego przeprowadzania się.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:14
M+M+?, Love_life, Renka88 lubią tę wiadomość
-
TaRRa wrote:Cześć Dziewczyny
Nie udzielam się, wiem, ale w wolnym czasie próbuje podczytywać co u Was. Szczerze mówiąc to głupio mi pisać, kończę jutro 31 tydzień, i jak do tej pory nic mi nie dolegało.. a przy Waszych problemach - chowam się.. trzymam kciuki za każdą z Was, i każdego dzieciaczka, aby każdy urodził się zdrowy, silny, i najpiękniejszySzczególnie ukłony do Mam Szpitalnych.
Widziałam , że macie piękne pokoje dla dzieciaków, my dopiero kupiliśmy łóżeczko, choć od tygodnia nie ma czasu go złożyć i tak leży w kartonie..zaczynam martwić się czy zdążę ze wszystkim. Cud, że udało kupić się nam wózek w poniedziałek.. Zastanawiam się teraz nad komodą. Pamiętam, że niektóre z Was kupiły takie śliczne bialutkie, szukam , szukam, i nie mogę znaleźć jakie to były modele. Możecie podesłać jakieś linki ?? Nie mam wyjścia, muszę trochę "odmałpować" jak pozwolicie, bo chyba nie dam rady schylać się za każdym razem przy zmianie pieluszki czy wieczornej kąpieli..a łóżko jest za nisko
piękne też są wasze dodatki m.in. cotton balls. Może skuszę się na nie..
A powiedzcie, co sądzicie na temat pieluszów wielorazowych? ostatnio w Szkole Rodzenia chwaliły je kobiety.. sama nie wiem, wyglądają ślicznie te majteczki zakładane, ale nie rozumiem do końca jak ich używać, tak tłumaczyła kobieta że chyba sama nie wiedziała co mówi;/
Ja mam z ikea biala z 3 szufkadami w sumie juz ma z 4 lata bardzo dobrze sie sprawdzaTaRRa lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Witam się z Wami w skończonym 32 tc Od szpitala liczę skończone, a nie zaczęte, bo rzeczywiście to ma większy sens
Jak to uprzejmie pan doktor na obchodzie wyjaśnił, nie mówimy, że jesteśmy np. w 40 roku życia, ale, że mamy 39 lat
A belly pokazuje, że 80% ciąży już za mną
A.Kasia, baassiia, Karolina@, Madzialena90, Madlene.:), Czarodziejka87, Lilou1984, She86, Renka88, Karka, Est, domiii, Mania1718, d'nusia, krówka_muffka, RudyTygrysek, Falon, Kate84 lubią tę wiadomość
-
ja mam tą:
http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/hemnes-komoda-szuflad-bia-y__0236295_PE376030_S4.JPG
Bardzo fajna i dosyć spora. Na razie mam w niej ciuszki młodej ale po praniu ciuszki przenoszę do szafy i tylko body i skarpetki w komodzie zostaną a resztę szuflad zajmą kosmetyki, pampersy itp.TaRRa lubi tę wiadomość
-
Witam się w 36 tygodniu kochane
Dzisiaj czuję się 100x lepiej niż wczoraj, organizm wywalił do kibelka wszystko i zjadłam 2 kanapeczki z serkiem i wypiłam herbatkę, zobaczymy reakcję. Brzuszek wreszcie zmiękł, bo od rana był twardy jeszcze.
Gonię ranne wpisy.
To fotka z naszej amatorskiej sesji
xxxxWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 11:43
A.Kasia, TaRRa, Magda lena, Hannia123, Madlene.:), baassiia, Vincent, Teresa1992, Karolina@, Czarodziejka87, Izoleccc, Lilou1984, She86, olatychy, edyś, Renka88, Est, domiii, d'nusia, Mania1718, krówka_muffka, Madzialena90, RudyTygrysek, Falon, Mietka 30:), Kate84 lubią tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Moze po prostu powiem mezowi wprost ze po porodzie bedziemy u mnie bo tu mam wszystko a tam nic. Na pewno przez czas kiedy bede dochodzic do siebie to chce byc tu gdzie sie lepiej czuje ,,jak w domu,, i tyle, jesli tego nie zaakceptuje to jego sprawa. On zarabia na dom, wlasnie, na dom.. a ja mieszkanie oplacam ze swojego chorobowego, bo jemu nie starcza bo musi placic rate za dom 3,500tys. A jak mowie zeby wrocil, zmniejszyl rate do tysiaca zl i tu znalazl prace to temat sie zamyka
i tak to jest z praca za granica.
jusiakp
-
TaRRa ja też mam komodę z ikea, dokupiłam do koloru mebli w sypialni, gdzie będzie Mały z nami:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80178607/
MeAmerie ponawiam pytanie za dziewczynami- to jaki plan mają lekarze teraz?
TaRRa lubi tę wiadomość
-
jusiakp wrote:Moze po prostu powiem mezowi wprost ze po porodzie bedziemy u mnie bo tu mam wszystko a tam nic. Na pewno przez czas kiedy bede dochodzic do siebie to chce byc tu gdzie sie lepiej czuje ,,jak w domu,, i tyle, jesli tego nie zaakceptuje to jego sprawa. On zarabia na dom, wlasnie, na dom.. a ja mieszkanie oplacam ze swojego chorobowego, bo jemu nie starcza bo musi placic rate za dom 3,500tys. A jak mowie zeby wrocil, zmniejszyl rate do tysiaca zl i tu znalazl prace to temat sie zamyka
-
jusiakp wrote:Moze po prostu powiem mezowi wprost ze po porodzie bedziemy u mnie bo tu mam wszystko a tam nic. Na pewno przez czas kiedy bede dochodzic do siebie to chce byc tu gdzie sie lepiej czuje ,,jak w domu,, i tyle, jesli tego nie zaakceptuje to jego sprawa. On zarabia na dom, wlasnie, na dom.. a ja mieszkanie oplacam ze swojego chorobowego, bo jemu nie starcza bo musi placic rate za dom 3,500tys. A jak mowie zeby wrocil, zmniejszyl rate do tysiaca zl i tu znalazl prace to temat sie zamyka
a myślałaś kiedyś żeby się przenieść do męża? albo że kiedyś wróci? przecież macie dwoje dzieciEst lubi tę wiadomość