X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    A ja zapomniałam się "pochwalić" , że moja mama mojego brata też nie puściła do szkoły bo panuje jak się okazało u nich ospa... a on nie chorował. Baliśmy się , że przyniósłby coś do domu .

Najbardziej mnie rozwalił jego tekst - ma 11 lat i mówi do mojej mamy : Mamo ja nie mogę iść do szkoły, bo co jak zarażę czymś Madzie ? Przecież ja sobie tego nigdy nie wybaczę
    :D:D

Haha, no mądrze powiedział :D

Ja właśnie zauważyłam, że skończył mi się wczoraj abonament premium na belly :P Żeby to nie był jakiś znak :D

domiii lubi tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też wczoraj zachaczylam o dwa salony meblowe... Wiem że miałam nie chodzić, ale tak bardzo chciałam wybrać stół do kuchni. Przez to ani wózka nie kupiliśmy bo nie miałam już siły, ani stołu. Dziś znowu mój M jedzie na poszukiwania, tak bym chciała, ale jednak zostane w domu .Mama ma do mnie przyjechać i prasować ciuszki pod moim nadzorem :-D Gin kazał mi się skonsultować z okulistą jak widzi rodzenie SN przy mojej wadzie -4,5. Mam w poniedziałek tą konsultacje, mam nadzieję że Mery jeszcze wytrzyma, jak na razie chodzę juz w okularach, bo nie można rodzić w soczewkach a jak mnie coś złapie to na pewno zapomnę je zdjąć :-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Mój mały Seba waży 2613 g. Niech siedzi w brzuszku jeszcze trochę choć całymi dniami kopie, wypina pupkę. ;)

baassiia, d'nusia, Madzialena90, Madlene.:), Martita88, A.Kasia, Karolina@, Gośśś, RudyTygrysek, Czarodziejka87, Renka88, Magda lena, Kate84, domiii, Mania1718, Falon, Est, She86, Love_life, edyś, Lilou1984, Hannia123, Izoleccc, Karka, krówka_muffka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej marcoweczki :)
    Wstałam dzisiaj taka nie do życia, ręki nogi nie mogłam podnieść, kręgosłup padaka zdretwial po całej nocy, na szczęście czuje że powoli siły napływają:)
    Powiem wam, że mnie najbardziej ciekawi kolor włosów małej, mój m. blondyn ja blondynka więc mogę urodzić małego rudzielca :d ale wyobrazić sobie dziecka swojego nie mogę :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 - pięknie rośnie chłopak :)

Madlene.:) - ja tez nie :D Ale jestem przygotowana, że na początku będzie wyglądał jak mały pomarszczony gnom, jak większość dzieci zaraz po porodzie :P

Martita88, Madlene.:), ksanka, Kate84, Falon, Paulina2344, Lilou1984, Izoleccc lubią tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewórka - można w ciąży, mi lekarka kazała ;)

Ja stwierdzam, że moje dziecko jest nadpobudliwe :D ja nie wiem kiedy on śpi :) w nocy się wierci a w ciągu dnia to już w ogóle kosmos - skopany mam cały brzuch + pachwiny i szyjkę :D jeśli taki będzie po urodzeniu to ja dziękuję :D będę musiała miać oczy dookoła głowy + jedną parę w tyłku :D

Okropna dzisiaj pogoda i leń niemiłosierny mnie dopadł :) a tj prać i prasować ciuszki trzeba :D

Kate84, domiii, Est lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was Dziewczyny :)

od kilku dni Was podczytuję,ale się nie odzywałam bo byłam przeziębiona..na nic nie miałam siły :( potrafiłam przespać cały dzień. Od wczoraj czuję się dużo lepiej :)

miałam dziś wizytę i mam nadal miękką szyjkę,ale się nie skraca także na plus :) nadal nospa+luteina+magnez i żelazo (na które mój żołądek reaguje strasznie ;D)
    Malutka waży 2.014 kg i tak się zastanawiam czy nie za dużo ;D co to będzie 29 marca jak będzie tak przybierała :) ma któraś z Was może link do jakichś siatek centylowych ? będe wdzięczna :)

miłego dnia i pozdorwienia dla wszystkich!!

d'nusia, ksanka, baassiia, Kate84, Renka88, Mania1718, edyś, Hannia123, Izoleccc, Karka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej dziewczyny was też tak zalewa?? ciągle mam wrażenie jakbym sie posikała...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia masz rację , jest to znak , że musisz dokupić pakiet "Ostatnia prosta " na miesiąc bo urodzisz w terminie :D

A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka- zalewa strasznie..sporo śluzu mam..czasmai właśnie mam wrażenie jakbym się posikała..

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:

Tak, u mnie to samo. A ilość wód płodowych okej. Z podwoziem również dobrze, więc chyba tak po prostu musi być...

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:

Mam tak samo... ostatnio aż leciałam do kibelka bo mi aż wkładka przesiąkła i myślałam że to wody..

dqprwn15leplej5m.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.kasia HEHE mały gnom ja bym dodała w połączeniu z kosmitą:)
    Kamka również tak mam, przed wyjsciem boje się dużo pić bo ciągle mi mokro Muszę często zmieniać bielizne bo nie chcę cały czas chodzić w wkładkach które w ogóle nie oddychają.
    jusia zrobiliście sobie wagary, nie przejmuj się :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    My od wczoraj jestesmy w domku :) powiem wam ze juz sie nie nadaje do jezdzenia na takie dlugie trasy :/ te 100km drogi ze szpitala to stanowczo za duzo :/ po tym moim ciaglym lezeniu jak wyszlam z auta to normalnie nogi mi sie ugiely i nie mialam sily wejsc po schodach na gore do siebie :/ ciezko mi jest sobie wyobrazic siebie teraz zajmujaca sie malym jak ja ledwie co chodze :/ chyba musialabym sie zaczac wiecej ruszac, ale znowu boje sie zeby cos sie nie stalo :/ tym bardziej ze lekarz mi powiedzial zebym w domu nie szalala :/

Milego dnia :)

ksanka, Magda lena, Karolina@, Martita88, aleksandrazz, A.Kasia, Madlene.:), d'nusia, edyś, Hannia123, Czarodziejka87, Izoleccc, Karka, krówka_muffka lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie witam w 35tc :) wlasnie wstaje i ide sie ogarnac :)

ksanka, A.Kasia, Kate84, Mania1718, Karolina@, Madlene.:), d'nusia, edyś, Hannia123, Czarodziejka87, Karka, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczynki :)
    miłego dnia wam życzę, kto dzisiaj wizytuje?

podczytywałam lutówki i u nich kolejnej mamusi wody odeszły coraz bliżej coraz bliżej i u nas się zacznie. :)

dzisiaj mój mąż wraca z delegacji jupii.

u mnie za tydzień ciąża donoszona więc będę męża brała w obroty heheh oby nie miał oporów że córeczce coś zrobi :P

Kate84, Est, A.Kasia, RudyTygrysek, Hannia123, Czarodziejka87, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Witam się z czkawką standardowo :-)

Kate płatny zabójca, no nieźle :-) Mogłabyś jako pierwszym zająć się byłym mężem :-)

Kleo dawno się nie odzywalas. Dobrze, że wszystko ok.

Ooo tak to by był dobry pomysł :-D

Kleo Bardzo się cieszę, że u Was wszystko jest dobrze :-) Pozdrawiamy

Karolina@ przyjemności i czekamy na efekty!

Magdalenato już jutro!Bardzo jestem ciekawa jak się rozwinie sytuacja po zdjęciu passera

Skoro Wy się trochę ruszacie to i ja się przejdę za parę godzin na drugie mieszkanie zobaczyć po malowaniu bo jestem tak bardzo ciekawa, no a mam może z 5 minut spacerku w jedną tam. Teraz odpoczywam po prysznicu bo to już dla mnie wyzwanie z tymi skurczami, a dziś to jeszcze zaszalałam bo głowę umyłam, peeling zrobiłam i się nasmarowałam :-D i tak idę na sposób odwracam sobie kosz do góry nogami, wkładam pod prysznic, kładę na tym ręcznik jeden i tak sobie biorę na siedząco :-P

Paulina gratuluję, super Sebastian ile już waży! :-)

Madlene ja też wciąż się zastanawiam jak mała będzie wyglądać, najbardziej czy będzie mieć włosy i jakie oczy ja mam niebieskie, M piwne :-) i czy faktycznie będzie długa M ponad 190cm, a ja 170 :-)

Amarylis dobrze, że czujesz się już lepiej, zdrówka :-* super, że szyjka się nie skraca a mała niech sobie tam rośnie ;-)

Kamka też tak mam, wciąż czuję mokro :-P a niekiedy jak poleci to też sprawdzam od razu co nieważne czy jestem w łazience czy w salonie czy gdzieś indziej w domu, ba czasem nawet w aucie a M patrzy jak na wariatke :-P

Gosiu super, że jesteście w domu, jeszcze trochę się oszczędzaj a po 36 tc może zaczniesz się powoli ruszać. Ale dokładnie wiem co czujesz, gdzie ja przecież ćwiczyłam tak intensywnie do 8 miesiąca prawie od półtora leżę i wejść po schodach to wyczyn...

Madlene.:) lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis nie wydaje mi się żeby była za duża. Ogólnie na marcowkach są duże dzieci :-D Moja miała wczoraj dokładnie 2789, synek Kasi 3013, więc spokojnie, gorzej by było jakby było za małe :-)

domiii, Amarylis lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

przyznaję, że wstaliśmy z Miłoszem dzisiaj o 11 <woooow>
    nawet on spał jak zabity!
    ALE wczoraj wieczorem co on wyczyniał... myślałam, że rozerwie mi skórę i wyjdzie z tego brzucha!! nigdy tak nie miałam, wariat jakiś...

ze mnie też się leje, mimo wkładek :/

Madzialena90 mam dokładnie ten sam plan, tylko dzień później :D

Gośśś super, że już w domku! :)

Magda lena aż sama jestem ciekawa reakcji Twojej szyjki :D

Love_life, Lilou1984, Madzialena90 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis - mój Młody ważył 2120g w 32+3, nie martw się na zapas. Mnie lekarz straszył dużym dzieckiem w listopadzie - ponad 4kg ,a on zwolnił podczas ostatniej wizyty z wagą. Chociaż do końca nigdy nic nie wiadomo i nie ma co ufać bezgranicznie usg. Kolejna wizyta w piątek i okaże się jak przybiera Smerf :)

Co do szyjki to ja mam miękka od 1 wizyty w czerwcu ,ale długą i zamknięta więc potwierdza się teoria ,że każda babeczka jest inna :)

Gratuluję kolejnych tygodni i powodzenia na wizytach :)! Trzymajcie za mnie kciuki dziś,wieczorem luby goli mi nogi :D Mam nadzieję,że nie zedrze mi skóry do piszczeli :D!

U mnie śluzu sporo od początku ciąży.

A.Kasia, Kate84, edyś lubią tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
‹‹ 1685 1686 1687 1688 1689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ